Як приготувати підливу з курячої печінки
Така підлива доповнить будь-який гарнір, будь то пюре, макарони або гречка. Вона готується дуже легко, для її приготування потрібні продукти, які є практично в кожному холодильнику.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цибулини - | 150 г |
печінка курки - | 500 г |
гаряча вода - | близько 120 мл |
каррі - | 1 ч. л. |
спеції - | за смаком |
соняшникова олія - | для смаження |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 155 Ккал |
Цій найбільш простий спосіб приготування підливи з курячої печінки.
Процес приготування:
- Поставити печінку на разморозку;
- Налити масло в сковороду і розігріти його;
- Нарізати цибулю, обсмажити до прозорого кольору;
- Вимити і нарізати субпродукт, покласти в сковорідку;
- Додати спеції і каррі, влити воду. Гасити приблизно 10 хв.
Підлива з курячої печінки зі сметаною
Інгредієнти:
- печінка – 400-500 гр;
- 2 цибулини – 150 гр;
- морква середнього розміру – приблизно 70-100 гр;
- паприка солодка – половина ч. л.;
- сметана 20% – 250 гр;
- холодна вода – 1 склянка;
- соняшникова олія;
- борошно – 100 гр;
- спеції – за смаком.
Час приготування: 35 хв.
Калорійність: 145 ккал.
Процес приготування:
- Печінку розморозити, потім промити і розрізати;
- Обваляти її спеції (перець, сіль, паприка), дати настоятися кілька хвилин;
- Поставити масло розігріватися на сковороді;
- У цей час нарізати цибулю, обсмажити до придбання ним прозорого кольору;
- Натерти моркву, викласти на сковороду, смажити кілька хвилин;
- У сковороду покласти печінку, обсмажити пару хвилин;
- Поки субпродукт смажиться, необхідно приготувати соус – змішати сметану, борошно, спеції (сіль, паприка, перець) до однорідної маси. Потроху додати воду, постійно помішуючи;
- Влити отриманий соус до печінці. Відразу ж перемішати все;
- Тушкувати кілька хвилин, не закриваючи кришкою.
Спосіб приготування в мультиварці
Інгредієнти:
- томатна паста – 6 ст. л.;
- куряча печінка – 600 гр;
- 2 цибулини – приблизно 150 гр;
- жирна сметана – 2 ст. л.;
- борошно – 1,5 ст. л.;
- вода – 2 ст. л.;
- соняшникова олія;
- спеції – за смаком.
Варто відзначити, що при необхідності томатна паста може бути замінена помідорами. 6 ст. л. томатної пасти ідентичні 2 помидоркам (приблизно 150 гр).
Час приготування: 1 год.
Калорійність: 160 ккал (з томатами), 165 ккал (з томатною пастою).
Як приготувати підливу з курячої печінки в мультиварці:
- Нашаткувати цибулю, спасерувати в мультиварці на режимі «Смаження» або «Випічка»;
- Печінку нарізати, додати в каструлю, залишити на 10 хвилин;
- У цей час приготувати соус. Борошно розвести у воді, додати туди томатну пасту, сметану, сіль і спеції. Змішати все до однорідної консистенції;
- Влити соус до печінки, змінити режим «Гасіння» і залишити на 30 хвилин.
Молочна підлива
Інгредієнти:
- куряча печінка – 500 гр;
- 2 цибулини – приблизно 150 гр;
- молоко – 1 стакан;
- соняшникова олія;
- спеції – за смаком.
Молоко краще використовувати з жирністю більше 4%. Як варіант можна взяти нежирні вершки і розбавити водою в пропорції 1:1.
Час приготування: 35 хв.
Калорійність: 175 ккал.
Процес приготування:
- Розжарити масло на сковороді;
- Нарізати субпродукт, смажити на мінімальному вогні;
- Нашаткувати цибулю, додати до печінки. Смажити 5 хвилин;
- У каструлі закип'ятити молоко, влити в сковороду;
- Додати спеції і тушкувати підливу 10 хвилин;
- Вимкнути газ, залишити нудитися ще на кілька хвилин.
Корисні поради
Нижче представлені кілька рекомендацій, які допоможуть полегшити приготування підливи з курячою печінкою:
- Щоб зрозуміти, що печінка готова, її необхідно розрізати навпіл. Зріз повинен бути сіруватого кольору без рожевих вкраплень;
- Краще віддати перевагу морську сіль, ніж кухонну;
- Перед смаженням печінку можна обваляти в борошні, так вона придбає тонку скоринку;
- Щоб цибуля не дратував слизову оболонку очей, перед приготуванням потрібно обшпарити цибулю окропом, а ніж потримати під струменем крижаної води.
Приємного апетиту!