Як приготувати смачний паштет з печінки тріски
Найчастіше печінка тріски подається в якості закуски. Але з-за цього у неї весь час один і той же смак, аромат. Ми вирішили це виправити і створили кілька рецептів паштету з цієї печінки. У кожному варіанті ми доповнюємо її різними продуктами для отримання чого-то нового. Спробуйте, це дуже смачно!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
рослинна олія - | 20 мл |
сіль - | за смаком |
морква - | 1 шт. |
сік лимона - | 10 мл |
яйця - | 3 шт. |
печінка тріски - | 120 г |
чорний перець мелений - | 5 г |
цибулю - | 1 головка |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 259 Ккал |
Як приготувати:
- Банку з печінкою відкрити, злити олію, а печінка перекласти в невелику, але глибоку ємність.
- Яйця покласти в сотейник, налити воду і прибрати на плиту.
- Як тільки закиплять, засікти п'ятнадцять хвилин.
- Після цього остудити їх, очистити і довільно нарізати.
- Морква вимити, видалити шкірку гострим ножем або овочечисткою.
- Нарізати плід довільно.
- У сковорідку налити масло, прогріти його і викласти моркву.
- Гасити її, не забуваючи помішувати, до м'якості.
- З лука зняти лушпиння, обполоснути його і дрібно порубати.
- Додати разом з морквою до печінки і яйцям.
- Полити лимонним соком компоненти, довести до смаку спеціями.
- Подрібнити всі заглибним блендером до однорідності.
- Після цього прибрати паштет в холодильник на одну годину.
Паштет з печінки тріски з сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
паприка | 5 г |
сир | 0,2 кг |
кріп | 10 г |
печінка тріски | 1 банку |
зелена цибуля | 2 пера |
сметана | 15 мл |
Час: 10 хв.
Калорій: 360.
Як приготувати:
- Сир і печінка помістити в миску, додати паприку і сметану.
- Зелену цибулю і кріп помити, дрібно порубати.
- Додати до інших компонентів, подрібнити заглибним блендером до однорідності.
- Прибрати в холодильник, щоб охолов.
Рецепт з грибами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
печінка тріски | 1 банку |
гриби | 0,2 кг |
часник | 2 шматочка |
рослинна олія | 20 мл |
яйця | 3 шт. |
кріп | 10 г |
цибуля | 1 головка |
майонез | 20 мл |
Часу: 35 хв.
Калорій: 267.
Як приготувати:
- Яйця помістити в невелику каструлю, налити необхідну кількість води і прибрати на плиту.
- Включити вогонь, дати закипіти і варити протягом п'ятнадцяти хвилин.
- Після цього остудити їх, очистити і подрібнити.
- Цибулю дрібно порубати.
- Гриби очистити від плівок.
- Нарізати пластинками або дрібними кубиками.
- У сковорідку налити олію, нагріти його і викласти цибулю.
- Гасити до м'якості, потім додати гриби.
- Дати рідини випаруватися, потім смажити гриби до рум'яності.
- Змішати яйця, гриби з цибулею і додати печінку тріски з банки, але без масла.
- Часник очистити, пропустити через тисняву до всіх компонентів.
- Кріп помити, подрібнити і додати слідом за часником.
- Все це подрібнити до однорідності за допомогою блендера.
- Ввести майонез, ретельно перемішати і прибрати в холодильник для охолодження.
Паштет з печінки тріски з морквою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйце | 1 шт. |
часник | 2 шматочка |
печінка тріски | 140 г |
сіль | за смаком |
зелень | 20 г |
морква | 1 шт. |
чорний перець мелений | за смаком |
цибуля | 60 г |
Часу: 45 хв.
Калорій: 279.
Як приготувати:
- Моркву ретельно вимити і очистити від шкірки.
- Помістити в сотейник, залити водою і прибрати на плиту.
- Варити до готовності, з моменту закипання 15-30 хвилин в залежності від розміру.
- Готову моркву розім'яти виделкою до стану пюре.
- Яйця відварити, очистити і подрібнити.
- Кріп помити, дрібно порубати.
- Цибулю нарізати кубиками.
- Змішати з яйцем, кропом і морквою.
- Додати сіль, перець і видавити через тисняву очищений часник.
- Печінку позбавити від масла, розім'яти і доповнити нею інші компоненти.
- Все це помістити в блендер і подрібнити до однорідної пасти.
- Прибрати в холодильник на одну годину.
Варіант з йогуртом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
печінка тріски | 150 г |
зелень | 15 г |
яйця | 4 шт. |
чорний мелений перець | за смаком |
сіль | 2 дрібку |
класичний йогурт | 50 г |
Часу: 30 хв.
Калорій: 298.
Як приготувати:
- Яйця помістити в сотейник, залити водою до верху і прибрати на плиту.
- Включити сильний вогонь і дати закипіти.
- З цього моменту варити 10-15 хвилин в залежності від розміру яєць.
- Коли пройде час, воду злити, налити в сотейник холодну воду.
- Дати яйцям охолонути, потім очистити їх і розділити на білки і жовтки, розрізавши навпіл.
- Печінку відкрити, злити з неї олію і помістити в блендер.
- Додати йогурт і подрібнити все до кремової консистенції.
- Доповнити жовтками і повторити процес.
- Додати спеції і перемішати.
- Отриману масу розкласти по половинкам білків і посипати подрібненою зеленню.
Як приготувати рибну помазанку з вершковим маслом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
морква | 1 шт. |
чорний мелений перець | 2 дрібку |
цибуля | 1 головка |
рослинна олія | 30 мл |
печінка | 0,5 кг |
сіль | за смаком |
вершкове масло | 50 г |
Часу: 25 хв.
Калорій: 509.
Як приготувати:
- З лука стягнути лушпиння, вимити його і нарізати півкільцями.
- З моркви зрізати шкірку, помити і нарізати коренеплід кільцями.
- У сковороді нагріти масло і викласти цибулю.
- Гасити до м'якості, потім додати моркву.
- Готувати до тих пір, поки вона не стане м'якою.
- Потім доповнити сіллю, перцем і перемішати.
- Перекласти масу в блендер, помістити туди і печінку, але без олії з банки.
- Додати м'яке вершкове масло і перебити до однорідності.
- Остудити паштет в холодильнику хоча б протягом години.
Секрети приготування
Для оригінальності можна додати шматочки горіхів. Виберіть спочатку ті, що вам подобаються найбільше. Це можуть бути кедрові, волоські, бразильські, лісні, мигдаль, фундук і ін Можна навіть використовувати мікс, так буде смачніше.
Цілі горіхи висипати на суху сковороду, обсмажити до рум'яності і яскравого аромату. Потім остудити, порізати шматочками бажаного розміру і додати в паштет.
Щоб паштет вийшов більш вершковим і ще більш ситним, обсмажуйте овочі і коренеплоди на вершковому маслі. Буде достатньо невеликого шматочка для отримання аромату і божевільного смаку.
Крім горіхів, в паштет можна додати і багато інших компонентів. Приміром, подрібнені в'ялені томати, сушену журавлину, цедру цитрусових та ін Всі ці продукти зроблять паштет по-справжньому особливим.
Щоб паштет був поданий оригінально, використовуйте половинки яєць, тарталетки, кошики з листкового тіста або хліба. Так вийде і порційно, і красиво!
Готовий паштет рекомендується зберігати в герметичній ємності в холодильнику. У неї не повинен проникати повітря ні в якому разі, інакше він дуже швидко зіпсується. Крім того, паштет швидко вбирає інші аромати з холодильника і навпаки.
Як приготувати паштет з печінки тріски, ви можете подивитись на відео нижче:
Печінковий паштет з тріски – це дуже смачно, корисно і насичено. Виберіть серед наших рецептів той, який подобається вам найбільше, і дерзайте! Вам обов'язково сподобається.