10 май 2019 1 391

Як приготувати глазур для пасок, щоб не обсипалася

В наш час дуже непросто знайти в магазині смачна паска, приготований за всіма правилами. Особливо це питання стосується всіма улюбленої глазурі. Адже практично завжди вона обсипається і не дає поласувати і насолодитися повноцінним великодньою паскою.

Варто залишити затію з придбанням магазинної випічки і самостійно зайнятися приготуванням пасок до світлого свята. Особливо стане в нагоді знання рецептів глазурі, яка не обсипається. Приготування не займе багато часу і сил, але підсумковий результат зможе перевершити всі очікування.

Рецепти глазурі для пасок, яка не обсипається

З желатином
Інгредієнти Кількість
цукрова пудра - один стакан стандартних розмірів
желатин швидкорозчинного дії - одна чайна ложка
свіжовичавлений лимонний сік - кілька крапель
ванілін - трохи
очищена вода - шість столових ложок
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 339 Ккал

Особливо рецепту з використанням желатину входить те, що тут не потрібні курячі яйця.

Приготування глазурі:

  1. Підготовлене кількість желатину розмішати з двома столовими ложками води. Залишити для набухання на кілька хвилин;
  2. Цукрову пудру залити очищеною водою (чотири столові ложки) і помістити на вогонь мінімальної інтенсивності. При цьому необхідно постійно помішувати розчин, домагаючись повного його розчинення;
  3. Зняти з плити і трохи охолодити отриману суміш;
  4. Потім додати підготовлений желатин і збивати складу міксером до тих пір, поки не утворюється маса абсолютно білосніжного складу;
  5. Зовсім трохи охолодити отриману пишну суміш, а потім у швидкому темпі наносити на готові паски, оскільки вона застигає дуже швидко.

З крохмалем

Глазур, приготовлена з додаванням крохмалю, виходить дуже гладкою, блискучою і неймовірно смачною, оскільки основними продуктами, які беруть участь у приготуванні є білий шоколад і масло вершкове. Розглянемо докладніше перелік інгредієнтів:

  • цукровий пісок – 150 грам;
  • шоколад (білий) – 100 грам;
  • вершкове масло – 50 грам;
  • молоко мінімальної жирності – шість столових ложок;
  • какао – чотири столові ложки;
  • крохмаль – одна чайна ложка.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 1080 ккал.

Етапи приготування білосніжною і смачною глазурі, яка не обсипається:

  1. Висипати В ємність підготовлене кількість цукрового піску і змішати його з молоком;
  2. Поставити на вогонь мінімальної інтенсивності. Постійно перемішуючи суміш, довести до температури кипіння;
  3. Вершкове масло повинно попередньо перебувати в умовах кімнатної температури;
  4. В той момент, коли на поверхні молочно-цукрової суміші з'являться бульбашки можна додати доведене до температури кімнати вершкове масло і розділений на невеликі шматки білий шоколад;
  5. Дочекатися повного розчинення доданих інгредієнтів і після цього додати потрібну кількість крохмалю і какао;
  6. Перемішати до отримання маси абсолютно однорідного складу і зняти з плити;
  7. Залишити на кілька хвилин, а потім можна приступати до прикраси підготовленої випічки.

Читайте як приготувати білкову глазур для пасок в нашій статті.

Рецепт паски зі сметаною — дуже смачний і цікавий десерт для частування в світле свято.

Візьміть на замітку кілька варіантів, як зробити форми для пасок своїми руками.

З лимонним соком

Також існує ще один дуже цікавий варіант приготування глазурі з додаванням лимонного соку, який не тільки робить висохлу суміш не розсипається, але ще і надає страві розкішного блиску. Отже, необхідні складові:

  • білок, витягнутий з курячого яйця – 2 штуки;
  • цукровий пісок – 100 грам;
  • невелика щіпка солі;
  • очищена вода – один стакан стандартних розмірів;
  • свіжовичавлений сік лимона – одна чайна ложка.

Час приготування – 25 хвилин.

Калорійність – 343 ккал.

Процес приготування:

  1. В першу чергу необхідно підготувати сироп, що складається з цукру і води;
  2. Білки викласти в ємність і збити за допомогою міксера в високу піну;
  3. Маленькою цівкою вливати до підготовленим білків цукровий сироп, при цьому, не перестаючи працювати міксером;
  4. Продовжити збивати міксером до тих пір, поки отримана суміш повністю не охолоне.

Шоколадна глазур

Шоколадна глазур для пасок останнім часом користується особливою популярністю, адже це незвично і красиво. Для приготування потрібно:

  • шоколад (темний) – 90 грам;
  • свіжовичавлений апельсиновий сік – три столових ложки;
  • масло вершкове – три столові ложки;
  • цукровий пісок – три столові ложки.

Час приготування – 10 хвилин.

Калорійність – 1006 ккал.

Приготування шоколадної глазурі, що не обсипається з пасок:

  1. Необхідну кількість апельсинового соку, темного шоколаду, цукрового піску і вершкового масла розмістити в одній загальній ємності;
  2. Помістити на плиту з вогнем мінімальної інтенсивності і помішувати до тих пір, поки суміш повністю не розчиниться;
  3. Зняти з плити, залишити для охолодження, а потім приступити до нанесення отриманої смакоти на паски.

Ягідний сік – чудовий підсумок

Для приготування цього незвичайного виду глазурі для великодніх пасок потрібно:

  • цукор-пісок – один стакан стандартних розмірів;
  • ягідний сік (натуральний) – п'ять столових ложок.

Час приготування – 7 хвилин.

Калорійність – 408 ккал.

Як приготувати ягідну глазур для паски, щоб не обсипалася:

  1. Цукор-пісок необхідно уважно для усунення всіх наявних грудочок;
  2. Додати до цукру необхідну кількість ягідного соку і добре розмішати. При необхідності можна додати ще трохи для того, щоб склад не був грудкуватим;
  3. У кінцевому підсумку повинен вийти складу, нагадує своєю густотою сметану.

Секрети

Глазур для паски є не тільки смачним доповненням, але й корисним. Адже саме їй випічка зберігає свою свіжість протягом тривалого часу. Існує безліч різних варіантів приготування, але для того щоб все вийшло і глазур при застиганні не обсипалася, необхідно дотримуватися кількох важливих правил:

  1. Готовий склад для нанесення на паски повинен володіти не сильно рідким станом, але при цьому і не дуже густим. Приблизно, глазур повинна нагадати густу сметану;
  2. У тому випадку, якщо глазур вийшла дуже рідкого складу необхідно додатково додати столову ложку цукрової пудри, але якщо суміш все-таки занадто густа, то потрібно добавка столової ложки гарячої води;
  3. До цукровій пудрі також необхідно проявити особливу уважність. В першу чергу, її необхідно дуже ретельно перемолоти. А потім її необхідно ще й додатково просіяти через сито;
  4. У тому випадку, якщо помадка для паски готується на основі вершкового масла, стоїть перед нанесенням суміші на випічку змастити поверхню попередньо джемом. Тоді і глазур ляже абсолютно рівномірно, а її висохла поверхня буде неймовірно сяяти;
  5. При приготуванні шоколадної глазурі дуже важливо звернути увагу на структуру використовуваного шоколаду – вона не повинна бути пористою, оскільки в іншому випадку обов'язково осиплеться при нарізці.

Існує чимало варіантів приготування глазурі для пасок, яка не обсипається. Кожен з рецептів володіє своїми певними особливостями в приготуванні і складі. Варто дуже уважно стежити за всіма тонкощами процесу і тоді обов'язково вийде не обсипається глазур з рівною і красивою поверхнею.

Що ще почитати: