Як спекти кексики в силіконових формочках
Завдяки появі силіконових форм для випічки робота господинь на кухні зменшилася вдвічі. Оскільки ці форми не вимагають додаткових маніпуляцій перед випіканням і дуже легко миються після. Особливо швидко та зручно робити в них кекси.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйце куряче - | 2 шт. |
борошно - | неповний стакан |
топлене масло - | 0,5 склянки |
коньяк - | 10 мл |
родзинки і цукор - | за смаком |
розпушувач - | 1,5 ч. л. |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 397 Ккал |
Іноді раптово виникає бажання з'їсти щось смачне з чаєм. Але довго возитися з випічкою не хочеться, а магазинна продукція не завжди буває смачною. Цей рецепт включає в себе секретний інгредієнт, який робить мафіни розсипчастими і від цього особливо смачними.
- Розм'якшене масло збити міксером. У підсумку воно має вийти на увазі як сметана;
- Ввести цукор і продовжувати збивати ще пару хвилин;
- Яйця розбити в окрему ємність, перемішати і поступово ввести в масляну суміш;
- Додати коньяк і родзинки;
- Борошно перемішати з розпушувачем (краще просіяти) і поступово ввести в суміш;
- Тісто вимішувати ще кілька хвилин;
- Духовку розігріти до 200°С;
- Формочки змащувати не треба, оскільки в них кекси не пригорають. Вилити в них тісто так, щоб заповненими вони були тільки на 3/4;
- Випікати не більше півгодини, але стежити за ними, оскільки із-за різних потужностей духовок у деяких вони можуть приготуватися раніше, а якщо їх вчасно не зняти вони будуть надто сухі.
Рецепт мафінів з яблуками в силіконових формочках
Шарлотка – це класична випічка. Але і вона може набриднути. В такому випадку ідеальним варіантом буде приготувати яблучні кекси в силіконових формах. Це не тільки просто і швидко, але і дуже смачно!
Продукти:
- яблука – 250 гр;
- пшеничне борошно – 300 гр;
- сода харчова – 5 гр;
- кефір – 250 гр;
- яйце;
- цукор – 125 гр;
- ванільний цукор;
- соняшникова олія – 80 мл
Потрібний час: 45 хвилин.
Калорійність: 325 калорій.
- Ванілін (за смаком) змішати з цукром, а потім розбити в них яйця і почати збивати;
- Чим довше збиваються яйця, тим легшим вийти випічка, тому можна витратити на це від 4 до 10 хвилин;
- Рослинне масло вилити у кефір, перемішати. Потім додати цю масу до цукру з яйцями;
- Просіяне борошно перемішати з содою, а потім змішати її з рідкою сумішшю;
- Яблука очистити і нарізати на дрібні кубики. Якщо хочеться більш яблучний смак, тоді можна потерти їх на тертці;
- Якщо яблука скропити лимонним соком, вони не будуть жовтіти;
- Додати яблука в тісто і перемішати, щоб вони рівномірно по ньому розподілилися;
- У кожну форму викласти тісто, але не до верху (кекси піднімуться в процесі) і відправити в розігріту духовку;
- Піч півгодини при температурі не нижче 190°С.
Читайте як приготувати ароматний шашлик на сковороді — ми пропонуємо вам кілька рецептів з різних видів м'яса.
Сирна запіканка з родзинками та сухофруктами — дієтичний десерт який підійде для дітей і дорослих.
Дізнайтеся , як правильно приготувати соковитий люля-кебаб на мангалі. Це блюдо вас завжди виручить, до того ж його можна готувати і в духовці.
Сирні кексики з начинкою
Сир можна використовувати в будь-якому вигляді випічки. Він робить будь пиріг і кекс набагато смачніше і ситніше. Перед тим, як починати готувати складні сирні муси і торти можна спробувати приготувати прості кекси.
Інгредієнти:
- яйця – 2 білка+1 жовток;
- сирна маса – 0,5 кг;
- манка – 100-180 гр;
- цукровий пісок – 150 гр;
- молоко незбиране – ½ склянки;
- борошно – ½ склянки;
- масло – 30-60 гр;
- вишні – 100-150 гр.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин.
Калорії: 300.
- Сир збити у блендері (можна використовувати дрібне сито). Це необхідно для однорідності маси і «пухнастості»;
- Цукор і яйця додати в сир;
- У тепле молоко додати манку і залишити набухати;
- Як тільки манка вбере в себе молоко можна додавати в сир;
- У тісто додати масло і борошно. Добре вимішати;
- Вишні треба заздалегідь промити і дати їм стекти, щоб не залишилося зайвої вологи. Найкраще обваляти їх в крохмалі або борошні, щоб кекси не потекли;
- Ягоди висипати в сир і знову перемішати;
- Всю масу розкласти по формах і відправити їх в духовку на 50 хвилин. Температура не повинна бути більше 180 градусів;
- Як тільки верх кексів стане золотим, а серединка (проткнути сірником) не буде рідкої – можна діставати;
- З форм краще діставати випічку після того, як вона трохи охолоне, інакше кекси раскрошатся.
Шоколадні кекси з сиром
Шоколад приносить щастя – саме так можна переформулювати наукове обґрунтування того, що цей продукт допомагає організму виробляти гормон ендорфін. А що буде якщо шоколад і сир з'єднати разом у випічці? Ендорфін просто зашкалить!
Продукти:
- борошно – 180 гр;
- цукор – 1 склянка;
- соняшникова олія – 100 мл;
- розпушувач – 10 гр;
- яйце;
- порошок какао – 75 гр;
- кефір – 1 склянка.
Для начинки:
- сир – 250 гр;
- цукор – 75 г;
- цедра апельсина;
- сметана – 2 ст. л.
Необхідний час: 35 хвилин.
Калорії: 350.
- Спочатку необхідно приготувати сирну начинку. Для цього збити міксером всі інгредієнти для неї;
- Борошно перемішати з какао-порошком і розпушувачем;
- Яйце міксером довести до густої піни, поступово додаючи цукор;
- В яйця поступово ввести кефір і масло;
- Змішати суху частину тіста і вологу;
- У кожну формочку викладати по ложці тесту, зверху покласти ложку сирної начинки, а потім знову тісто;
- Тісто не повинно бути по всій формі – лише на 3/4, оскільки кекси піднімуться пізніше;
- Пекти в духовці 25 хвилин при 180 градусах.
Рецепт випічки зі згущеним молоком всередині
Кекси – це найпростіша випічка, яку зможуть освоїти навіть початківці господині. Якщо вони виходять занадто сухі можна використовувати в якості рідкої начинки згущене молоко. Вона допоможе кекси стати не тільки смачніше, але й соковитіше!
Склад:
- яйце;
- розпушувач – 1 ч. л;
- варена згущене молоко – 100 гр;
- цукор – 50 гр;
- борошно – ½ склянки;
- масло – 50 гр;
- молоко – 130 мл.
Час приготування: близько години.
Калорійність: 330.
- У глибокій ємності збити яйце з цукром до стану піни;
- Розтоплене масло (не гаряче) влити в яєчну суміш;
- Влити молоко і добре перемішати;
- Борошно просіяти з сіллю і розпушувачем;
- З'єднати рідку і суху частини;
- За консистенцією тісто має бути густим, але стікати з віночка;
- Формочки заповнити тістом до половини, зверху розмістити 1 ч. л вареного згущеного молока і покрити ще раз тонким шаром тесту;
- На 1/3 формочки повинні бути вільними;
- Випікати півгодини при 170-й градусах;
- Краще всього ставити форми ще в холодну духовку і дозволити кекси нагрітися поступово – так вони не потріскаються;
- Після того як кекси запечуться, дати їм охолонути у формах і тільки після дістати.
Поради по прикрасі міні-кексів
Сьогодні існує маса рецептів і способів прикрасити випічку. Особливою популярністю користуються мафіни, які можна прикрасити 1000 способами. Але все просто не описати, тому наведемо лише деякі:
- Для прикраси можна використовувати будь-який крем, але не просто викладати його на поверхню, а красиво видавлювати з кухарського рукава – з допомогою різних насадок;
- З допомогою різних харчових барвників можна створювати різнокольорові крему, з яких у свою чергу створювати різноманітні рослини, фігури і форми на верхівках мафінів;
- Використовуючи спеціальні намистинки, квіточки, пелюстки, які продаються в кондитерських відділах можна з простих кексів створити справжній солодкий шедевр;
- Для прикраси також підійдуть маленькі мармеладкі, цукерки, цукерки та інші солодощі.
Кулінарія – це не просто механічне слідування рецептом. Це насамперед фантазія і творчість! І кексики в силіконових формочках — відмінна основа для них!