23 июнь 2019 6 785

Як спекти кексики в силіконових формочках

Завдяки появі силіконових форм для випічки робота господинь на кухні зменшилася вдвічі. Оскільки ці форми не вимагають додаткових маніпуляцій перед випіканням і дуже легко миються після. Особливо швидко та зручно робити в них кекси.

Смачні кексики з родзинками
Інгредієнти Кількість
яйце куряче - 2 шт.
борошно - неповний стакан
топлене масло - 0,5 склянки
коньяк - 10 мл
родзинки і цукор - за смаком
розпушувач - 1,5 ч. л.
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 397 Ккал

Іноді раптово виникає бажання з'їсти щось смачне з чаєм. Але довго возитися з випічкою не хочеться, а магазинна продукція не завжди буває смачною. Цей рецепт включає в себе секретний інгредієнт, який робить мафіни розсипчастими і від цього особливо смачними.

  1. Розм'якшене масло збити міксером. У підсумку воно має вийти на увазі як сметана;
  2. Ввести цукор і продовжувати збивати ще пару хвилин;
  3. Яйця розбити в окрему ємність, перемішати і поступово ввести в масляну суміш;
  4. Додати коньяк і родзинки;
  5. Борошно перемішати з розпушувачем (краще просіяти) і поступово ввести в суміш;
  6. Тісто вимішувати ще кілька хвилин;
  7. Духовку розігріти до 200°С;
  8. Формочки змащувати не треба, оскільки в них кекси не пригорають. Вилити в них тісто так, щоб заповненими вони були тільки на 3/4;
  9. Випікати не більше півгодини, але стежити за ними, оскільки із-за різних потужностей духовок у деяких вони можуть приготуватися раніше, а якщо їх вчасно не зняти вони будуть надто сухі.

Рецепт мафінів з яблуками в силіконових формочках

Шарлотка – це класична випічка. Але і вона може набриднути. В такому випадку ідеальним варіантом буде приготувати яблучні кекси в силіконових формах. Це не тільки просто і швидко, але і дуже смачно!

Продукти:

  • яблука – 250 гр;
  • пшеничне борошно – 300 гр;
  • сода харчова – 5 гр;
  • кефір – 250 гр;
  • яйце;
  • цукор – 125 гр;
  • ванільний цукор;
  • соняшникова олія – 80 мл

Потрібний час: 45 хвилин.

Калорійність: 325 калорій.

  1. Ванілін (за смаком) змішати з цукром, а потім розбити в них яйця і почати збивати;
  2. Чим довше збиваються яйця, тим легшим вийти випічка, тому можна витратити на це від 4 до 10 хвилин;
  3. Рослинне масло вилити у кефір, перемішати. Потім додати цю масу до цукру з яйцями;
  4. Просіяне борошно перемішати з содою, а потім змішати її з рідкою сумішшю;
  5. Яблука очистити і нарізати на дрібні кубики. Якщо хочеться більш яблучний смак, тоді можна потерти їх на тертці;
  6. Якщо яблука скропити лимонним соком, вони не будуть жовтіти;
  7. Додати яблука в тісто і перемішати, щоб вони рівномірно по ньому розподілилися;
  8. У кожну форму викласти тісто, але не до верху (кекси піднімуться в процесі) і відправити в розігріту духовку;
  9. Піч півгодини при температурі не нижче 190°С.

Читайте як приготувати ароматний шашлик на сковороді — ми пропонуємо вам кілька рецептів з різних видів м'яса.

Сирна запіканка з родзинками та сухофруктами — дієтичний десерт який підійде для дітей і дорослих.

Дізнайтеся , як правильно приготувати соковитий люля-кебаб на мангалі. Це блюдо вас завжди виручить, до того ж його можна готувати і в духовці.

Сирні кексики з начинкою

Сир можна використовувати в будь-якому вигляді випічки. Він робить будь пиріг і кекс набагато смачніше і ситніше. Перед тим, як починати готувати складні сирні муси і торти можна спробувати приготувати прості кекси.

Інгредієнти:

  • яйця – 2 білка+1 жовток;
  • сирна маса – 0,5 кг;
  • манка – 100-180 гр;
  • цукровий пісок – 150 гр;
  • молоко незбиране – ½ склянки;
  • борошно – ½ склянки;
  • масло – 30-60 гр;
  • вишні – 100-150 гр.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Калорії: 300.

  1. Сир збити у блендері (можна використовувати дрібне сито). Це необхідно для однорідності маси і «пухнастості»;
  2. Цукор і яйця додати в сир;
  3. У тепле молоко додати манку і залишити набухати;
  4. Як тільки манка вбере в себе молоко можна додавати в сир;
  5. У тісто додати масло і борошно. Добре вимішати;
  6. Вишні треба заздалегідь промити і дати їм стекти, щоб не залишилося зайвої вологи. Найкраще обваляти їх в крохмалі або борошні, щоб кекси не потекли;
  7. Ягоди висипати в сир і знову перемішати;
  8. Всю масу розкласти по формах і відправити їх в духовку на 50 хвилин. Температура не повинна бути більше 180 градусів;
  9. Як тільки верх кексів стане золотим, а серединка (проткнути сірником) не буде рідкої – можна діставати;
  10. З форм краще діставати випічку після того, як вона трохи охолоне, інакше кекси раскрошатся.

Шоколадні кекси з сиром

Шоколад приносить щастя – саме так можна переформулювати наукове обґрунтування того, що цей продукт допомагає організму виробляти гормон ендорфін. А що буде якщо шоколад і сир з'єднати разом у випічці? Ендорфін просто зашкалить!

Продукти:

  • борошно – 180 гр;
  • цукор – 1 склянка;
  • соняшникова олія – 100 мл;
  • розпушувач – 10 гр;
  • яйце;
  • порошок какао – 75 гр;
  • кефір – 1 склянка.

Для начинки:

  • сир – 250 гр;
  • цукор – 75 г;
  • цедра апельсина;
  • сметана – 2 ст. л.

Необхідний час: 35 хвилин.

Калорії: 350.

  1. Спочатку необхідно приготувати сирну начинку. Для цього збити міксером всі інгредієнти для неї;
  2. Борошно перемішати з какао-порошком і розпушувачем;
  3. Яйце міксером довести до густої піни, поступово додаючи цукор;
  4. В яйця поступово ввести кефір і масло;
  5. Змішати суху частину тіста і вологу;
  6. У кожну формочку викладати по ложці тесту, зверху покласти ложку сирної начинки, а потім знову тісто;
  7. Тісто не повинно бути по всій формі – лише на 3/4, оскільки кекси піднімуться пізніше;
  8. Пекти в духовці 25 хвилин при 180 градусах.

Рецепт випічки зі згущеним молоком всередині

Кекси – це найпростіша випічка, яку зможуть освоїти навіть початківці господині. Якщо вони виходять занадто сухі можна використовувати в якості рідкої начинки згущене молоко. Вона допоможе кекси стати не тільки смачніше, але й соковитіше!

Склад:

  • яйце;
  • розпушувач – 1 ч. л;
  • варена згущене молоко – 100 гр;
  • цукор – 50 гр;
  • борошно – ½ склянки;
  • масло – 50 гр;
  • молоко – 130 мл.

Час приготування: близько години.

Калорійність: 330.

  1. У глибокій ємності збити яйце з цукром до стану піни;
  2. Розтоплене масло (не гаряче) влити в яєчну суміш;
  3. Влити молоко і добре перемішати;
  4. Борошно просіяти з сіллю і розпушувачем;
  5. З'єднати рідку і суху частини;
  6. За консистенцією тісто має бути густим, але стікати з віночка;
  7. Формочки заповнити тістом до половини, зверху розмістити 1 ч. л вареного згущеного молока і покрити ще раз тонким шаром тесту;
  8. На 1/3 формочки повинні бути вільними;
  9. Випікати півгодини при 170-й градусах;
  10. Краще всього ставити форми ще в холодну духовку і дозволити кекси нагрітися поступово – так вони не потріскаються;
  11. Після того як кекси запечуться, дати їм охолонути у формах і тільки після дістати.

Поради по прикрасі міні-кексів

Сьогодні існує маса рецептів і способів прикрасити випічку. Особливою популярністю користуються мафіни, які можна прикрасити 1000 способами. Але все просто не описати, тому наведемо лише деякі:

  1. Для прикраси можна використовувати будь-який крем, але не просто викладати його на поверхню, а красиво видавлювати з кухарського рукава – з допомогою різних насадок;
  2. З допомогою різних харчових барвників можна створювати різнокольорові крему, з яких у свою чергу створювати різноманітні рослини, фігури і форми на верхівках мафінів;
  3. Використовуючи спеціальні намистинки, квіточки, пелюстки, які продаються в кондитерських відділах можна з простих кексів створити справжній солодкий шедевр;
  4. Для прикраси також підійдуть маленькі мармеладкі, цукерки, цукерки та інші солодощі.

Кулінарія – це не просто механічне слідування рецептом. Це насамперед фантазія і творчість! І кексики в силіконових формочках — відмінна основа для них!

Що ще почитати: