Як швидко і просто зварити перловку на гарнір
Перловка – крупа, яка дуже корисна для людського організму. У ній міститься багато мікроелементів і вітамінів, але з-за її специфічного смаку присутня вона на столах не дуже часто. У приготуванні каша дуже проста, якщо правильно приготувати, то її по достоїнству оцінять всі члени сім'ї.
Ідеальні пропорції крупи і води
Під час приготування перловки, перш за все, необхідно вирішити для себе якийсь по консистенції вона повинна вийти.
Для розсипчастої каші, яка найбільше підійде в якості гарніру, краще всього брати 1 склянку крупи на 600 мілілітрів води. Щоб вона вийшла більш в'язкою, знадобиться більше рідини – 1000 мілілітрів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
перловка - | 1 склянка |
сіль - | за смаком |
вода - | 0,6 літра |
масло - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 125 Ккал |
Щоб каша вийшла смачною і ніжною, дуже важливо вибирати рівні зерна, без домішки сміття, пилу та інших відходів.
- 200 грамів крупи ретельно промити кілька разів, поки вода не буде чистою, залити перловку такою ж кількістю води і залишити на ніч набухати;
- Підготовлену крупу ще раз ретельно промити і пересипати в каструльку з киплячою водою, в яку потрібно покласти шматочок масла;
- Варити кашу під кришкою 50 хвилин, час від часу помішуючи, а в самому кінці додати сіль за смаком і ще трохи олії.
Страва, приготована за цим рецептом, виходить дуже смачним, а доповнити його можна свіжими овочами – помідорами, огірками, перцем болгарським.
Як правильно варити крупу без замочування
Щоб кожна людина могла насолодитися смаком перловки, потрібно вміти її правильно приготувати. Якщо для замочування крупи часу зовсім немає, можна приготувати її і без цього попереднього процесу.
Інгредієнти:
- крупа – 400 грам;
- вода – 1 літр;
- сіль;
- вершкове масло.
Час приготування страви: 90 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 127 ккал.
Приготування перлової каші без замочування займає трохи більше часу, ніж зазвичай, але від цього вона не втрачає своїх смакових якостей.
- Крупу ретельно промити кілька разів, залити її водою і поставити каструлю на сильний вогонь;
- Варити 45-65 хвилин постійно помішуючи, поки каша не приготується повністю;
- Додати сіль і масло за смаком, зняти з вогню і дати 15 хвилин настоятися.
Перловка може бути смачною, незважаючи на те, що її багато хто не люблять. Якщо в неї додати гриби, тушонку або інші інгредієнти, можна домогтися нового і незвичайного присмаку.
Інші способи приготування
Готувати перловку в якості гарніру можна по-різному. Для цього використовуються не тільки каструлі з товстим дном, але також духовка і інші всілякі пристосування. Перед приготуванням кашу краще всього замочити.
В пакетиках | Мікрохвильовка | Духовка | Мультиварка | Скороварка |
---|---|---|---|---|
У каструльку налити воду, закип'ятити її, додати сіль і викласти пакетики крупи. Готувати на невеликому вогні 45 хвилин. Пакетики дістати, розкрити і викласти з них кашу на тарілку, додати масло. | На 180 грам перловки взяти 320 мілілітрів води. Готувати 30 хвилин при потужності 400 Вт. | Закип'ятити воду на плиті, додати сіль, перловку, довести до кипіння. Поставити в духовку, розігріту до 150 градусів на півгодини, потім підвищити температуру до 220 і готувати ще 1 годину. | Ємність ретельно змастити маслом, висипати крупу, додати воду, сіль. Готувати в режимі «Каша» 60 хвилин. | Викласти всі інгредієнти в ємність і виставити режим «каші» на 30 хвилин. Ще 20 хвилин томити в режимі підігріву. |
Найпростіше готувати перловку в пакетиках. Така крупа не потребує попередньої обробки, замочуванні, а готується швидко. Крім того, процес її приготування дуже простий, оскільки помішувати кашу не треба і вона ніколи не пригорить.
Під час приготування страви за допомогою приладів, необхідно враховувати те, що кількість води і крупи не повинна бути занадто великою, щоб каша повністю приготувалася і вийшла дійсно смачною і розсипчастою.
Як запарити перлову крупу в термосі
На сьогоднішній день, існує величезна безліч різних побутових приладів, які полегшують життя господиням. З їх допомогою, можна приготувати смачну їжу без особливих турбот. Для приготування перловки необов'язково, щоб каша кипіла, її можна залити окропом і витримати кілька годин термосі.
Інгредієнти:
- 1 літр води;
- 200 грам перловки;
- сіль;
- масло.
Час приготування страви: 7 годин.
Калорійність на 100 грам: 125 ккал.
Для приготування каші на гарнір в термосі необхідно також обзавестися кип'ятильником, який дозволить їй повністю приготуватися.
- Закип'ятити воду і налити трохи в термос, щоб він прогрівся, потім злити;
- Всередину колби вставити кип'ятильник, висипати крупу, залити воду і посолити, залишити на пару хвилин;
- Включити кип'ятильник в мережу і почекати, поки вода не закипить, потім дістати його і закрутити термос кришкою;
- Залишити на ніч, щоб каша приготувалася, а вранці викласти її в тарілку і додати масло.
Перловка, приготована в термосі, виходить ніжною і смачною. Її смак нічим не відрізняється від тієї, що була зварена в каструлі або мікрохвильовій печі.
Свинячі реберця на мангалі — як приготувати м'ясо на мангалі або барбекю Ще один рецепт для пікніка у скарбничку вашої кухонної книги.
Як зробити домашній сир з сиру і молока читайте тут.
Читайте як правильно готувати тонке тісто для піци як у піцерії.
Рецепт приготування каші на молоці
Перлову кашу можна варити не тільки на воді, але на молоці. Якщо приготувати її правильно, вона буде не тільки корисною, але ще й смачною. Цю крупу любить не дуже велика кількість людей, з-за особливого, специфічного смаку.
Інгредієнти:
- молоко – 2 склянки;
- 200 грам перловки;
- сіль;
- масло вершкове – 30 грам.
Час приготування страви: 6 годин
Калорійність на 100 грам: 145 ккал.
Перед приготуванням будь-якої крупи її необхідно ретельно перебрати і видалити сміття, зіпсовані зерна, а потім промити під проточною водою.
- Перловка миється і заливається на 12 годин одним літром холодної води, щоб крупа швидше приготувалася і вийшла розсипчастою;
- Вода зливається, все ще раз промивається водою;
- У каструлю з товстим дном наливається молоко і доводять до кипіння, потім додається крупа, все перемішується;
- Каструля переставляється на водяну баню, накривається кришкою і каша нудиться на маленькому вогні протягом 6 годин.
Після тривалого приготування перловка виходить надзвичайно смачною. Варити кашу на молоці тим же способом, що і на воді, просто неможливо, оскільки молоко буде постійно зростати, а сама каша пригорати.
До чого краще всього подавати перловку
Перлову кашу можна готувати не тільки на сніданок, але ще і на обід, вечерю. Додаючи різні добавки — м'ясо, сухофрукти, мед, молоко — її можна зробити більш ніжною і незвичайною. Якщо діти не дуже люблять цю крупу, необхідно експериментувати і фантазувати.
До перловке, як гарніру, краще всього вибирати блюда з соусами і підливою. Ця каша сама по собі може бути суховата, тому ідеально поєднується зі сметанковими соусами, м'ясом, а також гуляшем. Під час приготування до каші можна додати тушонку, підсмажити гриби і овочі, але це все за бажанням і смаком.
Перловка – дуже корисна каша, тому її обов'язково необхідно готувати своїм рідним і близьким. Вона насичує організм корисними вітамінами, амінокислотами та іншими речовинами, які благотворно впливають на весь людський організм.