02 апрель 2019 1 992

Як приготувати перловку з тушонкою в мультиварці

Недарма перлову крупу називають «царською». Вона не тільки корисна, але й дуже поживна. А в поєднанні з тушонкою стає по-справжньому смачною.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
крупа перлова - 450 г
тушонка свиняча або яловича - 500 г
цибулина - 1 велика
морква - 1 шт.
масло рослинне або оливкове - 15 мл
вода - 850 мл
сіль, перець - за смаком
Час приготування: 240 хвилин Калорійність на 100 грам: 294 Ккал

Етапи і кроки приготування перловки з тушонкою в мультиварці:

  • крупу висипати в глибоку ємність. Залити прохолодною водою до країв. Краще, якщо вода буде кипяченная або відфільтрована. Залишити настоюватися крупу на кілька годин, оптимальним буде 3-4 години. Зробити це необхідно заздалегідь;
  • тим часом підготувати овочі. Цибулю почистити і подрібнити. Морква добре промити. Потім її потрібно ретельно очистити, а після цього натерти на тертці. Краще великою, інакше цибулю дасть багато соку;
  • рослинне масло залити в чашу мультиварки;
  • встановити програму «Смаження», 1-2 хвилини розігріти олію;
  • до масла додати посічену цибулю і терту моркву, перемішати;
  • обсмажувати овочі в тому ж режимі протягом 7-10 хвилин. Під час смаження, кришка повинна бути відкрита;
  • поки овочі готуються, підготувати тушонку. Для цього слід відокремити м'ясо від жиру. Саме м'ясо нарізати, стежити потім, щоб шматочки не вийшли занадто маленькими, приблизно по 2 – 3 см в довжину;
  • додати м'ясо до овочів. Обсмажувати ще приблизно 2 хвилини, але вже з закритою кришкою;
  • після цього злити воду з замоченою перловки. З допомогою сита ще раз добре промити водою;
  • додати крупу до овочів і м'яса. Влити воду. Посолити і поперчити за смаком. Встановити режим «Гасіння» або «Каша» (в залежності від моделі мультиварки). Закрити кришку, час гасіння 60 хвилин;
  • під час приготування кришку не відкривати і не перемішувати вміст;
  • після звукового сигналу перевірити готовність крупи. Якщо вона вже протушилась, перемішати всі інгредієнти. У разі якщо перловка трохи жорсткувата згасити ще 7-20 хвилин;
  • подавати готову перловку з тушонкою в гарячому вигляді. За бажанням страву можна прикрасити овочами.

Як приготувати перловку з курячої тушонкою і часником в мультиварці Редмонд

Перловка в поєднанні з курячої тушонкою виходить ніжною і смачною. Часник надає пікантності і особливого смаку готового блюда.

Необхідні інгредієнти:

  • крупа перлова – 450 грам;
  • куряча тушонка – 550 грам;
  • цибулина – 1 велика або 2 шт маленькі;
  • морква – 1 велика або 2 шт маленькі;
  • олія рослинна або оливкова олія – 2 столові ложки;
  • вода – 800 мл;
  • сметана 20% жирності – 4 столові ложки;
  • часник – 2 або 3 зубчики;
  • сіль, перець за смаком.

Час приготування страви: 3-4 години на підготовку, 60 хвилин приготування самого блюда.

Калорійність на 100 грам: 270 ккал.

Етапи і кроки приготування:

  • заздалегідь перед початком приготування перлову крупу залити кип'яченою водою кімнатної температури. Однак краще, якщо вона буде фільтрованою водою. Залишити на 4 години;
  • моркву і цибулю помити, очистити. Цибулю дрібно порізати, моркву нашаткувати на тертці;
  • часнику надати кашоподібну консистенцію з допомогою чеснокодавилки;
  • розігріти протягом декількох хвилин рослинне масло в посуді мультиварки в режимі «Смаження»;
  • додати подрібнені овочі. Перемішати і смажити 7-8 хвилин з відкритою кришкою, періодично помішуючи лопаткою;
  • в окремій мисці змішати сметану і часник;
  • додати отриману суміш до овочів. Обережно перемішати. Протягом 2-3 хвилин під закритою кришкою смажити в тому ж режимі;
  • поки готуються овочі, підготувати м'ясо. Тушковане м'ясо відокремити від жиру, саме м'ясо порізати кубиками близько 3 см;
  • додати м'ясо. На свій розсуд посолити і поперчити. Перемішати лопаткою тушковане м'ясо з овочами;
  • злити воду з тушонки. Додати крупу до м'яса і овочів;
  • залити інгредієнти водою. Не перемішувати;
  • готувати на програмі «Гасіння» під закритою кришкою протягом 60 хвилин. Якщо після того, як закінчиться цей час, крупа буде неповноцінній, продовжити приготування на цій же програмі протягом ще 7-20 хвилин;
  • коли страва буде готове, ретельно перемішати вміст;
  • перед подачею за бажанням прикрасити нарізаними овочами і зеленню.

Спробуйте дуже смачний і вишуканий салат з кальмарами — ми зібрали кілька цікавих рецептів.

Читайте як приготувати смачний гарбузовий суп з грибами, куркою або картоплею.

Читайте як приготувати смачні курячі крильця в мультиварці.

Поради господиням

Кілька рад, завдяки яким готову страву з тушкованого м'яса з перловкою вийде ще більш смачним і ароматним:

  • не варто подрібнювати тушковане м'ясо занадто сильно. Інакше воно розділитися на волокна і його не буде помітно в готової каші;
  • в якості приправи можна додати трохи хмелі-сунелі. Це ароматна спеція додасть пікантності готовому блюду;
  • якщо замість рослинного використовувати оливкову олію, готова перловка з тушонкою буде більш смачною і корисною;
  • не варто використовувати сиру воду. Вона обов'язкова повинна бути кип'яченою або фільтрованої;
  • при приготуванні перловки з тушонкою в мультиварці не слід використовувати занадто багато солі. Варто пам'ятати, що сама тушонка вже солена;
  • готове блюдо буде виглядати ще краще, якщо його прикрасити рубаною петрушкою при подачі.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: