Як приготувати перловку з тушонкою в мультиварці
Недарма перлову крупу називають «царською». Вона не тільки корисна, але й дуже поживна. А в поєднанні з тушонкою стає по-справжньому смачною.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
крупа перлова - | 450 г |
тушонка свиняча або яловича - | 500 г |
цибулина - | 1 велика |
морква - | 1 шт. |
масло рослинне або оливкове - | 15 мл |
вода - | 850 мл |
сіль, перець - | за смаком |
Час приготування: 240 хвилин | Калорійність на 100 грам: 294 Ккал |
Етапи і кроки приготування перловки з тушонкою в мультиварці:
- крупу висипати в глибоку ємність. Залити прохолодною водою до країв. Краще, якщо вода буде кипяченная або відфільтрована. Залишити настоюватися крупу на кілька годин, оптимальним буде 3-4 години. Зробити це необхідно заздалегідь;
- тим часом підготувати овочі. Цибулю почистити і подрібнити. Морква добре промити. Потім її потрібно ретельно очистити, а після цього натерти на тертці. Краще великою, інакше цибулю дасть багато соку;
- рослинне масло залити в чашу мультиварки;
- встановити програму «Смаження», 1-2 хвилини розігріти олію;
- до масла додати посічену цибулю і терту моркву, перемішати;
- обсмажувати овочі в тому ж режимі протягом 7-10 хвилин. Під час смаження, кришка повинна бути відкрита;
- поки овочі готуються, підготувати тушонку. Для цього слід відокремити м'ясо від жиру. Саме м'ясо нарізати, стежити потім, щоб шматочки не вийшли занадто маленькими, приблизно по 2 – 3 см в довжину;
- додати м'ясо до овочів. Обсмажувати ще приблизно 2 хвилини, але вже з закритою кришкою;
- після цього злити воду з замоченою перловки. З допомогою сита ще раз добре промити водою;
- додати крупу до овочів і м'яса. Влити воду. Посолити і поперчити за смаком. Встановити режим «Гасіння» або «Каша» (в залежності від моделі мультиварки). Закрити кришку, час гасіння 60 хвилин;
- під час приготування кришку не відкривати і не перемішувати вміст;
- після звукового сигналу перевірити готовність крупи. Якщо вона вже протушилась, перемішати всі інгредієнти. У разі якщо перловка трохи жорсткувата згасити ще 7-20 хвилин;
- подавати готову перловку з тушонкою в гарячому вигляді. За бажанням страву можна прикрасити овочами.
Як приготувати перловку з курячої тушонкою і часником в мультиварці Редмонд
Перловка в поєднанні з курячої тушонкою виходить ніжною і смачною. Часник надає пікантності і особливого смаку готового блюда.
Необхідні інгредієнти:
- крупа перлова – 450 грам;
- куряча тушонка – 550 грам;
- цибулина – 1 велика або 2 шт маленькі;
- морква – 1 велика або 2 шт маленькі;
- олія рослинна або оливкова олія – 2 столові ложки;
- вода – 800 мл;
- сметана 20% жирності – 4 столові ложки;
- часник – 2 або 3 зубчики;
- сіль, перець за смаком.
Час приготування страви: 3-4 години на підготовку, 60 хвилин приготування самого блюда.
Калорійність на 100 грам: 270 ккал.
Етапи і кроки приготування:
- заздалегідь перед початком приготування перлову крупу залити кип'яченою водою кімнатної температури. Однак краще, якщо вона буде фільтрованою водою. Залишити на 4 години;
- моркву і цибулю помити, очистити. Цибулю дрібно порізати, моркву нашаткувати на тертці;
- часнику надати кашоподібну консистенцію з допомогою чеснокодавилки;
- розігріти протягом декількох хвилин рослинне масло в посуді мультиварки в режимі «Смаження»;
- додати подрібнені овочі. Перемішати і смажити 7-8 хвилин з відкритою кришкою, періодично помішуючи лопаткою;
- в окремій мисці змішати сметану і часник;
- додати отриману суміш до овочів. Обережно перемішати. Протягом 2-3 хвилин під закритою кришкою смажити в тому ж режимі;
- поки готуються овочі, підготувати м'ясо. Тушковане м'ясо відокремити від жиру, саме м'ясо порізати кубиками близько 3 см;
- додати м'ясо. На свій розсуд посолити і поперчити. Перемішати лопаткою тушковане м'ясо з овочами;
- злити воду з тушонки. Додати крупу до м'яса і овочів;
- залити інгредієнти водою. Не перемішувати;
- готувати на програмі «Гасіння» під закритою кришкою протягом 60 хвилин. Якщо після того, як закінчиться цей час, крупа буде неповноцінній, продовжити приготування на цій же програмі протягом ще 7-20 хвилин;
- коли страва буде готове, ретельно перемішати вміст;
- перед подачею за бажанням прикрасити нарізаними овочами і зеленню.
Спробуйте дуже смачний і вишуканий салат з кальмарами — ми зібрали кілька цікавих рецептів.
Читайте як приготувати смачний гарбузовий суп з грибами, куркою або картоплею.
Читайте як приготувати смачні курячі крильця в мультиварці.
Поради господиням
Кілька рад, завдяки яким готову страву з тушкованого м'яса з перловкою вийде ще більш смачним і ароматним:
- не варто подрібнювати тушковане м'ясо занадто сильно. Інакше воно розділитися на волокна і його не буде помітно в готової каші;
- в якості приправи можна додати трохи хмелі-сунелі. Це ароматна спеція додасть пікантності готовому блюду;
- якщо замість рослинного використовувати оливкову олію, готова перловка з тушонкою буде більш смачною і корисною;
- не варто використовувати сиру воду. Вона обов'язкова повинна бути кип'яченою або фільтрованої;
- при приготуванні перловки з тушонкою в мультиварці не слід використовувати занадто багато солі. Варто пам'ятати, що сама тушонка вже солена;
- готове блюдо буде виглядати ще краще, якщо його прикрасити рубаною петрушкою при подачі.
Приємного апетиту!