Як готувати популярні козинаки з перловки
Перловка є чудовим продуктом, що володіє безліччю корисних властивостей. Ця крупа дуже економічна і практично завжди є на полицях у господинь. Мало хто знає, що з перловки можна приготувати смачні ласощі – козинаки.
Традиційно для приготування цієї грузинської страви використовуються горіхи і насіння, але страва з крупи анітрохи не поступається їм у своїх смакових властивостях. Крім того, ця страва не дуже складне і приготування не займе багато часу.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
перлової крупи - | 1 склянка |
меду - | 3 столові ложки |
рослинної олії - | 3 столові ложки |
цукру - | 100 г |
солі - | пару щіпок |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 380 Ккал |
Для приготування цієї страви не потрібно багато зусиль, але воно стане прекрасним доповненням до чаю.
Козинаки з перловки з класичного способу готуються так:
- Спочатку необхідно перловку промити під гарячою водою кілька разів;
- Потім викладемо крупу на серветку або рушник, щоб зайва вода вбралася;
- Далі добре розігріваємо сковорідку і викладаємо на неї перловку;
- Додаємо рослинне масло, готуємо протягом 10 хвилин до золотистого відтінку. Постійно помішуємо;
- Потім в окремому посуді змішуємо цукор і мед, додаємо сіль і ставимо на вогонь;
- Нагріваємо до отримання однорідної маси;
- У цю суміш кладемо крупу, ретельно перемішуємо;
- Знімаємо з плити, змащуємо кондитерську папір рослинним маслом і викладаємо на неї страву;
- Розкачуємо масу до отримання шару шириною в 1 см;
- Розрізаємо козинаки мокрим ножем на порції.
Козинаки з перловки без меду
Варто відзначити, що варіант такої страви буде трохи твердіше, але чудово підійде людям з підвищеною чутливістю до меду. На 6-8 порцій нам знадобиться:
- 1 склянку перлової крупи;
- 150-200 грам цукру;
- 4 столові ложки рослинної олії;
- 3 столові ложки олії.
Для приготування цієї страви потрібно 40-60 хвилин. Калорійність буде вище, ніж в класичному варіанті і складе 416 калорій на 100 гр.
Козинаки з перловки без меду готуються так:
- Добре промити перловку під гарячою водою і замочити на 15 хвилин;
- Просушити крупу за допомогою рушники або серветки;
- Висипаємо перловку в каструлю, додаємо рослинне масло. Ставимо на плиту, постійно помішуємо, поки маса не підсохне і не з'явиться блиск;
- Потім додаємо цукор. Знімаємо з плити, коли вся маса підрум'яниться і почне склеюватися;
- Викладаємо на серветку, щоб прибрати зайве масло.
Кулінарні підказки
Таке ласощі прикрасить будь-який святковий стіл, а особливо порадує маленьких ласунів. Під час приготування необхідно враховувати деякі моменти, щоб не зіпсувати блюдо і настрій.
По-перше, у процесі готування не забуваємо постійно помішувати масу, особливо коли вже доданий цукор. Таким чином, ми уникнемо підгоряння або зведемо його до мінімуму.
По-друге, варто заздалегідь продумати, в якому посуді готувати. Це повинна бути достатньо міцна каструля, так як козинаки готуються тривалий час. Крім того, варто враховувати той факт, що при підгоряння відмити каструлю буде складно.
По-третє, при замочуванні крупи не варто тримати її більше 30 хвилин. Перловка може розмокнути, і в маслі вона буде не сушитися, а варитися.
По-четверте, різати отриману масу слід теплою з допомогою мокрого ножа. Таким чином, шматочки сформуються рівними, не будуть кришитися.
Помідори в желе на зиму «Шалені» — як приготувати цю незвичайну і цікаву закуску.
Приготуйте варення з жимолості. Пропонуємо скористатися одним з найпростіших рецептів, на який у вас піде п'ять хвилин.
Як заготовити спаржеву квасолю на зиму, читайте наші рецепти.
При дотриманні всіх умов приготування у вас вийде неповторне смачне блюдо, яке не залишить нікого байдужим. Козинаки з перловки – прекрасне частування для ваших дітей, що володіє багатьма корисними властивостями, а найголовніше, воно приготоване вами з душею.
Приємного апетиту!