06 июнь 2019 1 640

Як смачно приготувати китайську локшину удон зі свининою

Удон — плоска тонка локшина з пшеничного борошна, є однією з найпопулярніших в китайській кухні різновидів макаронних виробів. Найчастіше з неї готують другі страви з додаванням морепродуктів, риби, овочів, омлетів, курки. Європейцям ж більше припав до вподоби удон зі свининою. Блюдо просте, ситне, нескладне в приготуванні і смачне.

Локшина удон зі свининою на вершковому маслі
Інгредієнти Кількість
свинячого окосту або ошийок - 200 г
удона - 320 г
помідорів - 1 шт.
цибулин - 1 шт.
вершкового масла - 50 г
солі - за смаком
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 308 Ккал

Просте в приготуванні страва, що складається зі звичайних, доступних інгредієнтів. Не затратна по часу.

Техніка приготування:

  1. М'ясо миють, очищають від жиру, сухожиль, поверхневих плівок. Обсушують паперовим рушником. Нарізають кубиками 2х2 див.
  2. Помідор разом з шкіркою ріжуть кубиками. Цибулю дрібно шаткують.
  3. У розпеченій чавунній сковороді у вершковому маслі цибулю пасерують (3 хвилини) на середньому вогні.
  4. Додають до цибулі помідор. Тушкують 4 хвилини.
  5. Висипають у сковорідку шматочки свинини. Обсмажують 10 хвилин, накривають кришкою.
  6. Удон варять 5 хвилин. Перекладають з сотейника в друшляк, промивають чистою проточною водою.
  7. Викладають макаронні вироби в сковороду зі свининою. Солять за смаком, перемішують. Залишають під кришкою на 5 хвилин.

До столу страву подають гарячою, виклавши гіркою на широку тарілку.

Рецепт з пастою каррі і кокосовим молоком

Цей варіант китайської локшини зі свининою сподобається любителям гострих страв. Кокосове молоко надає страві оригінальні нотки солодощі і приємний аромат. Готувати страву найкраще в глибокій сковороді вок.

На три порції беруть:

  • 300 г свинячого ошийка;
  • 300 г локшини;
  • склянка (200 мл) кокосового молока;
  • 50 г пасти каррі (2 ст. л.);
  • свіжого молодого або замороженого зеленого горошку 100 г;
  • перець болгарський червоний (145 м);
  • 70 г зеленої цибулі (3 стебла);
  • 1 ч. л. (10 г) цукру, краще пальмової;
  • 40 г рослинної олії (4 ст. л.);
  • сіль.

Час – 30 хвилин.

Калорійність – 247 ккал/100 р.

Техніка приготування:

  1. М'ясо (повністю оброблене) ріжуть брусочками.
  2. Перець (вже без насіннєвої коробочки) нарізають смужками приблизно такої ж товщини, як і свинину.
  3. Удон відварюють до напівготовності.
  4. М'ясо обсмажують в воке на розпеченому маслі 3 хвилини.
  5. Висипають в вок зелений горошок і смужки солодкого перцю. Перемішують зі свининою, обсмажують 1 хвилину.
  6. До м'яса з овочами додають каррі. Гарненько перемішують.
  7. Вливають кокосове молоко, солять страву приправляють цукром.
  8. Приєднують до інших продуктів локшину. Перемішують, накривають вок кришкою і прогрівають страву на мінімальному вогні 3 хвилини.

Подають, посипавши гостру локшина удон зі свининою крихтою зеленого цибулі, гарячим.

Варіант приготування з осінніми овочами

Завдяки великій кількості різнокольорових овочів страва виходить дуже яскравим. В ньому багато вітамінів і поживних речовин. Готується легко і швидко.

На 4 порції беруть:

  • 200 р свинини;
  • 100 г удона;
  • 1 морквину (75 г);
  • по половині червоного, зеленого і жовтого болгарського перцю;
  • половину середнього баклажана (100 г);
  • 1/3 частина середнього цукіні (80 м);
  • часнику — 2 зубки (8 м);
  • 60 г соєвого соусу (3 ст. л.);
  • 40 г рослинної олії;
  • 3 ст. л. вершкового масла і 1 ст. л. кунжутної олії;
  • сіль мелений чорний перець.

Час – 50 хвилин.

Калорійність – 202 ккал/100 р.

Техніка приготування:

  1. М'ясо (мите, очищене, обсушенное) нарізають тонкими брусочками.
  2. Удон відварюють 5 хвилин. Промивають чистою прохолодною водою.
  3. Овочі миють, чистять, ріжуть соломкою. Часник пропускають через прес.
  4. Свинину обсмажують на олії до золотистої скоринки (3 хвилини).
  5. Висипають в сковороду з м'ясом всі овочі. Готують, періодично помішуючи, 10 хвилин.
  6. Додають до свинини з овочами удон, вершкове масло, вливають соєвий соус олія кунжуту. Посипають часником, солять, перчать.
  7. Все добре перемішують. Смажать ще 15 хвилин, не накриваючи кришкою.

Готове гаряче страву можна прикрасити рубаною зеленню або посипати насінням кунжуту. Подавати до столу негайно.

Удон з маринованою в соусі теріякі свининою і стручкової квасолею

Оригінальне Блюдо, з незвичною для європейської кухні кисло-солодким смаком. Завдяки попередньому маринування свинина виходить незвичайно ніжною, соковитою.

На 4 порції беруть:

  • 400 г свинячого ошийка;
  • 300 г удона;
  • 150 г стручкової квасолі;
  • 150 г моркви;
  • 2 болгарських солодких червоних перцю (270 м);
  • 2 молодих кабачка (500 г);
  • 1 стручок чилі (20 г);
  • 8 зубків часнику (32 р);
  • 100 мл соусу теріякі;
  • сіль, перець.

Час – 2 години. Калорійність – 145 ккал/100 р.

Рецепт:

  1. Вимиту, очищену, обсушену свинину нарізають брусочками. Перекладають у глибоку миску. Заливають теріякі, додають подрібнений часник, перець, сіль. М'ясо перемішують і залишають маринуватися на 1,5 години.
  2. Овочі (перець, моркву, кабачки) миють. Все ріжуть соломкою тонко.
  3. Удон відварюють в трохи підсоленій воді.
  4. Сковороду ставлять на середній вогонь, наливають пару ложок рослинного масла.
  5. Обсмажують в розпеченому маслі мариновану свинину 5 хвилин, помішуючи.
  6. Висипають в сковороду нарізані соломкою овочі. Виливають залишки маринаду і додають подрібнений чилі. Продукти перемішують, готують 7 хвилин без кришки.
  7. Викладають до м'яса з овочами стручкову квасолю (якщо використовується заморожений продукт, боби попередньо розморожують ). Продовжують обсмажувати блюдо 5 хвилин.
  8. У сковороду викладають удон. Акуратно перемішують. Залишають страва доходити до готовності під кришкою на 5 хвилин.

Подають локшину удон з кисло-солодкою свининою відразу ж. Прикрасити страву можна кунжутним насінням або зеленню.

Дізнайтеся, як готується підлива з свинини в мультиварці.

За посиланням ви знайдете рецепт шашлику з свинини в духовці.

Як посмажити відбивні на сковороді з свинини, читайте тут.

Корисні поради

Перш ніж приступити до приготування страв із запропонованих нижче рецептами, потрібно запам'ятати, як правильно варити локшину. Удон кидають у киплячу несолону воду і варять при тихому кипінні не більше 5 хвилин. Потім викладають на друшляк і збризкують маслом.

Макаронні вироби після короткочасної термічної обробки виходять наполовину готовими, але в процесі подальшої смаження або тушкування доходять до потрібної кондиції. Важливо не переварити удон, інакше локшина перетвориться на борошнисту неаппетитную кашу.

Щоб смак пшеничного локшини став приємніше, відварювати удон рекомендується не у воді, а у вже готовому курячому або овочевому бульйоні. Це особливо актуально для рецептів зі свининою.
На відео ви знайдете ще один рецепт приготування удона з овочами:

Тонкий удон з ніжною соковитою свининою виглядає апетитно сам по собі. Але щоб надати страві завершеність і східний колорит, перед подачею його зазвичай посипають насінням чорного або білого кунжуту, лляними або подрібненими гарбузовим насінням.

Що ще почитати: