Як смачно приготувати китайську локшину удон зі свининою
Удон — плоска тонка локшина з пшеничного борошна, є однією з найпопулярніших в китайській кухні різновидів макаронних виробів. Найчастіше з неї готують другі страви з додаванням морепродуктів, риби, овочів, омлетів, курки. Європейцям ж більше припав до вподоби удон зі свининою. Блюдо просте, ситне, нескладне в приготуванні і смачне.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свинячого окосту або ошийок - | 200 г |
удона - | 320 г |
помідорів - | 1 шт. |
цибулин - | 1 шт. |
вершкового масла - | 50 г |
солі - | за смаком |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 308 Ккал |
Просте в приготуванні страва, що складається зі звичайних, доступних інгредієнтів. Не затратна по часу.
Техніка приготування:
- М'ясо миють, очищають від жиру, сухожиль, поверхневих плівок. Обсушують паперовим рушником. Нарізають кубиками 2х2 див.
- Помідор разом з шкіркою ріжуть кубиками. Цибулю дрібно шаткують.
- У розпеченій чавунній сковороді у вершковому маслі цибулю пасерують (3 хвилини) на середньому вогні.
- Додають до цибулі помідор. Тушкують 4 хвилини.
- Висипають у сковорідку шматочки свинини. Обсмажують 10 хвилин, накривають кришкою.
- Удон варять 5 хвилин. Перекладають з сотейника в друшляк, промивають чистою проточною водою.
- Викладають макаронні вироби в сковороду зі свининою. Солять за смаком, перемішують. Залишають під кришкою на 5 хвилин.
До столу страву подають гарячою, виклавши гіркою на широку тарілку.
Рецепт з пастою каррі і кокосовим молоком
Цей варіант китайської локшини зі свининою сподобається любителям гострих страв. Кокосове молоко надає страві оригінальні нотки солодощі і приємний аромат. Готувати страву найкраще в глибокій сковороді вок.
На три порції беруть:
- 300 г свинячого ошийка;
- 300 г локшини;
- склянка (200 мл) кокосового молока;
- 50 г пасти каррі (2 ст. л.);
- свіжого молодого або замороженого зеленого горошку 100 г;
- перець болгарський червоний (145 м);
- 70 г зеленої цибулі (3 стебла);
- 1 ч. л. (10 г) цукру, краще пальмової;
- 40 г рослинної олії (4 ст. л.);
- сіль.
Час – 30 хвилин.
Калорійність – 247 ккал/100 р.
Техніка приготування:
- М'ясо (повністю оброблене) ріжуть брусочками.
- Перець (вже без насіннєвої коробочки) нарізають смужками приблизно такої ж товщини, як і свинину.
- Удон відварюють до напівготовності.
- М'ясо обсмажують в воке на розпеченому маслі 3 хвилини.
- Висипають в вок зелений горошок і смужки солодкого перцю. Перемішують зі свининою, обсмажують 1 хвилину.
- До м'яса з овочами додають каррі. Гарненько перемішують.
- Вливають кокосове молоко, солять страву приправляють цукром.
- Приєднують до інших продуктів локшину. Перемішують, накривають вок кришкою і прогрівають страву на мінімальному вогні 3 хвилини.
Подають, посипавши гостру локшина удон зі свининою крихтою зеленого цибулі, гарячим.
Варіант приготування з осінніми овочами
Завдяки великій кількості різнокольорових овочів страва виходить дуже яскравим. В ньому багато вітамінів і поживних речовин. Готується легко і швидко.
На 4 порції беруть:
- 200 р свинини;
- 100 г удона;
- 1 морквину (75 г);
- по половині червоного, зеленого і жовтого болгарського перцю;
- половину середнього баклажана (100 г);
- 1/3 частина середнього цукіні (80 м);
- часнику — 2 зубки (8 м);
- 60 г соєвого соусу (3 ст. л.);
- 40 г рослинної олії;
- 3 ст. л. вершкового масла і 1 ст. л. кунжутної олії;
- сіль мелений чорний перець.
Час – 50 хвилин.
Калорійність – 202 ккал/100 р.
Техніка приготування:
- М'ясо (мите, очищене, обсушенное) нарізають тонкими брусочками.
- Удон відварюють 5 хвилин. Промивають чистою прохолодною водою.
- Овочі миють, чистять, ріжуть соломкою. Часник пропускають через прес.
- Свинину обсмажують на олії до золотистої скоринки (3 хвилини).
- Висипають в сковороду з м'ясом всі овочі. Готують, періодично помішуючи, 10 хвилин.
- Додають до свинини з овочами удон, вершкове масло, вливають соєвий соус олія кунжуту. Посипають часником, солять, перчать.
- Все добре перемішують. Смажать ще 15 хвилин, не накриваючи кришкою.
Готове гаряче страву можна прикрасити рубаною зеленню або посипати насінням кунжуту. Подавати до столу негайно.
Удон з маринованою в соусі теріякі свининою і стручкової квасолею
Оригінальне Блюдо, з незвичною для європейської кухні кисло-солодким смаком. Завдяки попередньому маринування свинина виходить незвичайно ніжною, соковитою.
На 4 порції беруть:
- 400 г свинячого ошийка;
- 300 г удона;
- 150 г стручкової квасолі;
- 150 г моркви;
- 2 болгарських солодких червоних перцю (270 м);
- 2 молодих кабачка (500 г);
- 1 стручок чилі (20 г);
- 8 зубків часнику (32 р);
- 100 мл соусу теріякі;
- сіль, перець.
Час – 2 години. Калорійність – 145 ккал/100 р.
Рецепт:
- Вимиту, очищену, обсушену свинину нарізають брусочками. Перекладають у глибоку миску. Заливають теріякі, додають подрібнений часник, перець, сіль. М'ясо перемішують і залишають маринуватися на 1,5 години.
- Овочі (перець, моркву, кабачки) миють. Все ріжуть соломкою тонко.
- Удон відварюють в трохи підсоленій воді.
- Сковороду ставлять на середній вогонь, наливають пару ложок рослинного масла.
- Обсмажують в розпеченому маслі мариновану свинину 5 хвилин, помішуючи.
- Висипають в сковороду нарізані соломкою овочі. Виливають залишки маринаду і додають подрібнений чилі. Продукти перемішують, готують 7 хвилин без кришки.
- Викладають до м'яса з овочами стручкову квасолю (якщо використовується заморожений продукт, боби попередньо розморожують ). Продовжують обсмажувати блюдо 5 хвилин.
- У сковороду викладають удон. Акуратно перемішують. Залишають страва доходити до готовності під кришкою на 5 хвилин.
Подають локшину удон з кисло-солодкою свининою відразу ж. Прикрасити страву можна кунжутним насінням або зеленню.
Дізнайтеся, як готується підлива з свинини в мультиварці.
За посиланням ви знайдете рецепт шашлику з свинини в духовці.
Як посмажити відбивні на сковороді з свинини, читайте тут.
Корисні поради
Перш ніж приступити до приготування страв із запропонованих нижче рецептами, потрібно запам'ятати, як правильно варити локшину. Удон кидають у киплячу несолону воду і варять при тихому кипінні не більше 5 хвилин. Потім викладають на друшляк і збризкують маслом.
Макаронні вироби після короткочасної термічної обробки виходять наполовину готовими, але в процесі подальшої смаження або тушкування доходять до потрібної кондиції. Важливо не переварити удон, інакше локшина перетвориться на борошнисту неаппетитную кашу.
Щоб смак пшеничного локшини став приємніше, відварювати удон рекомендується не у воді, а у вже готовому курячому або овочевому бульйоні. Це особливо актуально для рецептів зі свининою.
На відео ви знайдете ще один рецепт приготування удона з овочами:
Тонкий удон з ніжною соковитою свининою виглядає апетитно сам по собі. Але щоб надати страві завершеність і східний колорит, перед подачею його зазвичай посипають насінням чорного або білого кунжуту, лляними або подрібненими гарбузовим насінням.