Рецепти простих і смачних других страв з курки
З давніх пір людство використовує ніжне м'ясо курки з-за його цінової доступності, поживності і корисності. Воно додається в перші і другі страви, входить в рецепти для приготування салатів і паштетів.
Навіть бульйон з стегенець користується великою любов'ю серед широких верств населення через своїх смакових і дієтичних властивостей. Другі страви, в основі яких є куряче м'ясо, відрізняються великою різноманітністю.
Найзручніше готувати з філе. Нижче наводяться прості рецепти смачних других страв з курки.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
раст. масла - | 3 стіл. л. |
курячого філе - | 1 кг |
яєць - | 1 шт. |
масла вершкового - | 70 г |
листя петрушки - | за смаком |
плавлених сирка - | 2 шт. |
борошна - | 0,2 кг |
батон - | 300 г |
чорного перцю - | трохи |
молока - | 0,5 л |
солі - | 0,5 ч. л. |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 200 Ккал |
Курячі котлети заслужено користуються любов'ю у тих людей, хто стежить за фігурою, з-за дієтичних властивостей цієї страви. Їх можна обсмажувати в олії, запікати в духовій шафі і готувати на пару.
Недорогим, приємним на смак і досить низькокалорійним другою стравою є котлетки з додаванням плавленого сиру.
Покрокова інструкція по приготуванню:
- Куряче філе ріжемо на обробній дошці невеликими шматками і прокручуємо в м'ясорубці;
- Чекаємо, поки масло не стане м'яким;
- Натираємо плавлений сирок на середній тертці;
- Подрібнюємо петрушку на обробній дошці;
- Ріжемо Батон на скибочки і замочуємо в молоці. Потім дістаємо скибочки з молока і ретельно вичавлюємо;
- В об'ємну посуд додаємо курячий фарш, віджаті скибочки батона, натертий сир, вершкове масло, сире яйце, посипаємо перцем, петрушкою, солимо. Все це ретельно перемішуємо;
- Ліпимо котлети середньої величини, обвалюємо їх у борошні;
- Додаємо на сковороду олію, накаливаем і кладемо котлетки. Обсмажуємо їх з кожної сторони.
Як приготувати тришаровий коктейль У 52 — рецепт цього напою в нашій статті.
Салат зі смаженими грибами і крабовими паличками — візьміть на замітку цей рецепт.
Читайте як приготувати соковиту смажену відбивну з курки в клярі.
Курка з майонезом в духовці
Ніжне м'ясо з рум'яною хрусткою скоринкою порадує будь-якого гурмана. Спосіб приготування курки в духовій шафі досить простий. Щоб запекти куряче м'ясо, потрібно зовсім небагато часу і зусиль. А результат буде приголомшливий.
Інгредієнти:
- 3 стіл. л. майонезу;
- 1 тушка бройлерної курки;
- 1 стіл. л. солі;
- щіпка чорного перцю;
- щіпка приправи для курки;
- 1 стіл. л. раст. масла.
Готується страва 1 годину. Калорійність на 100 г – 340 ккал.
Покрокова інструкція по приготуванню:
- Курку вимити і підсушити. Порізати її на шматочки середньої величини;
- Отримані шматки, солимо, додаємо приправу, посипаємо перцем;
- Додаємо майонез і все акуратно перемішуємо, щоб кожен шматочок був обмазан;
- Змастити соняшниковою олією деко. На нього викладаємо курячі шматочки;
- Ставимо деко в духовку на середню полицю. Запікаємо м'ясо при температурі 200° С 40 хвилин, до появи скоринки.
При бажанні, можна додати різні спеції та приправи на ваш смак. Наприклад, базилік, кмин, мускатний горіх або будь-які інші.
Шкмерули
Досить простий і доступний за ціною грузинський рецепт смаження курки. Він вимагає зовсім небагато інгредієнтів. Його особливістю є те, що готувати курку треба виключно на чавунній сковороді. М'ясо потрібно вибирати з жирком. Можна використовувати курчат.
Інгредієнти:
- 3 зубчики часнику;
- 2 тушки курчати (або 1 курка);
- 1 стіл. л. сванской солі;
- 0,2 л молока;
- трохи чорного перцю;
- 0,1 л води.
Готується страва 1 год (залежить від вашої вправності). Калорійність на 100 г – 250 ккал.
Покрокова інструкція по приготуванню:
- Курчат ріжемо на великі шматки. Викладаємо їх на чавунну сковороду і обсмажуємо на маленькому вогні з закритою кришкою;
- Обсмажуємо приблизно 10 хв. кожну сторону, до появи рум'яної скоринки;
- Готуємо соус. Трохи обсмажуємо на сковорідці часник. Додаємо воду і варимо близько хвилини, потім наливаємо молоко;
- Охолоджені шматки курки посипаємо сванской сіллю і перцем, кладемо в каструлю. Туди ж вливаємо соус;
- Ставимо каструлю в духовку і при температурі 150° С залишаємо тушкуватися на 10-15 хвилин.
Якщо дуже поспішайте, тушкувати курку до повної готування можна і без духовки, на повільному вогні. Смажити м'ясо потрібно обов'язково під гнітом. Чавунний посуд використовується для того, щоб не зіпсувати її при смаженні без вживання олії.
Курка з імбиром на пару
М'яке, ароматне і смачне друга страва з птиці виходить з використанням імбиру і сметани. Виконання цього рецепту не вимагає особливих зусиль, і на його приготування йде досить небагато часу.
Інгредієнти:
- 4 зубчики часнику;
- 4 грудки (можна взяти стегна, стегенця);
- щіпка чорного перцю;
- 1 корінь імбиру;
- 70 г сметани;
- трохи улюблених спецій.
Час приготування складе всього 45 хвилин. Калорійність на 100 г – 237 ккал.
Покрокова інструкція по приготуванню:
- Корінь імбиру тремо на середній тертці;
- Часник подрібнюємо ножем на обробній дошці або з допомогою чесночницы;
- Викладаємо в посуд імбир, подрібнений часник, спеції (паприка, куркума, кмин), мелений перець. Додаємо туди сметану. Потім ретельно перемішуємо до одержання маринаду;
- Обмазуємо курячі грудки отриманим маринадом;
- Кладемо курку в пароварку і варимо приблизно 30 хвилин до готовності.
Перець і спеції можна вибирати за бажанням. Блюдо виходить соковитим, корисним і просто тане в роті.
Печеня з курки
Інгредієнти:
- 1 кг стегенець (стегон, грудок, крилець – на вибір);
- 4 головки цибулі;
- 1 стіл. л. вершкового масла;
- 15 г борошна;
- 100 мл води;
- 1 шт. лаврового листа;
- 1 стіл. л. солі і щіпка чорного перцю;
- 100 г сметани.
Готується страва 80 хвилин. Калорійність на 100 г – 250 ккал.
Покрокова інструкція по приготуванню:
- Грудки нарізаємо на великі шматочки. Ретельно обмиваємо і даємо просохнути;
- Розігріваємо сковороду, і викладаємо на неї м'ясо. Смажимо без додавання жиру по 2 хвилини на кожну сторону;
- Цибулини очищаємо від лушпиння і моєму. Одну з цибулини нарізаємо на обробній дошці кільцями і викладаємо їх на дно казана;
- Решта 3 штуки дрібно шаткуємо на дошці ножем;
- Додаємо на сковороду вершкове масло, чекаємо, поки воно розплавиться. Кладемо туди нашатковану цибулю і обсмажуємо близько 2 хвилин;
- Викладаємо шматки курячого м'яса в казан;
- Зверху курки кладемо обсмажену цибулю;
- Борошно насипати на суху сковороду і припускаємо її на середньому вогні приблизно 2 хвилини;
- Повільно наливаємо воду, ретельно помішуючи суміш, для того щоб не було грудочок. Додаємо сметану і розмішуємо;
- Отриманий соус доводимо до кипіння;
- Вливаємо соус у посуд з цибулею і куркою. Кладемо лавровий лист, солимо і перчимо;
- Тушкуємо в казані курку на маленькому вогні 30 хвилин.
Замість казана підійде будь-яка глибока чавунний посуд з кришкою. Гасити треба з закритою кришкою. Можна проводити гасіння курки в духовці, так виходить набагато смачніше.
На закінчення можна відзначити, що курка — універсальний продукт, що застосовується у багатьох рецептах не тільки друге, але і будь-яких інших страв. М'ясо цієї птиці заслужено вважається самим народним і користується величезною любов'ю у всіх верств населення. Приємного всім апетиту!