01 май 2019 2 393

Як приготувати м'ясні биточки з підливою

Відмінність биточків від котлет полягає в тому, що вони володіють круглою формою і готуються під соусом. Зазвичай їх заливають підливою з томату і томят під нею деякий час. У результаті виходить соковите м'ясо, яке просочується соком і ароматом від підливи. Подавати їх можна з будь-яким гарніром — рисом, тушкованими овочами або картопляним пюре.

Рецепт биточків як в їдальні
Інгредієнти Кількість
свинина - 400 грам
яловичина - 300 грам
цибулю - 2 шт.
хліб - пара шматочків
молоко гаряче - 150 мл
часник - 3 зубця
рослинна олія - для обсмажування
морква - 1 штука
томатів очищених у власному соку - одна баночка на 240 грам
борошно - 30 грам
приправа - на свій розсуд
лаврушка сіль - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 240 Ккал

Етапи приготування:

  1. Свинину і яловичину пропускаємо через м'ясорубку;
  2. Лук очищаємо і також пропускаємо в м'ясний фарш;
  3. Хліб викладаємо в гаряче молоко і розмочуємо;
  4. Розмочений хліб разом з молоком перекладаємо в м'ясний фарш, додаємо сіль, перець і перемішуємо;
  5. З фаршу робимо круглі биточки і обвалюємо їх у борошні;
  6. Підливаємо в жаровню масло і ставимо на плиту прогрівати;
  7. Як тільки масло стане гарячим, викладаємо в нього биточки і обсмажуємо з двох сторін. Повинна утворитися золотава скоринка;
  8. Цибулину для підливи чистимо від луски і ріжемо невеликими скибочками;
  9. Морквяний коренеплід потрібно добре промити, прибрати з його шкірку і протерти теркою;
  10. На окрему сковорідку підливаємо рослинне масло і ставимо на вогонь прогріватися;
  11. У гаряче масло додаємо цибулю і моркву. Все обсмажуємо 5 хвилин до м'якості;
  12. Далі додаємо велику ложку борошна і все розмішуємо;
  13. Додаємо помідори разом з соком або томат з водою;
  14. Підсипаємо сіль, універсальну приправу і викладаємо лаврушку. Все перемішуємо;
  15. Заливаємо 1,5 склянки води або будь-якого бульйону, прикриваємо кришкою і залишаємо готуватися чверть години на невеликому вогні;
  16. Через 10 хвилин у підливку необхідно викласти биточки. Якщо соус буде мати густу консистенцію, то в неї можна додати трохи води;
  17. Перемішуємо, прикриваємо кришкою і залишаємо готуватися протягом 30 хвилин. Вогонь слід зменшити;
  18. Готові м'ясні биточки можна подавати прямо відразу разом з гарніром.

Тісто для хрустких чебуреків з бульбашками обов'язково вийде, якщо ви прислухаєтеся до наших порад.

Що таке гуакамоле і як його готувати за класичним рецептом читайте в нашій статті.

Як робити цукати з фруктів, а також найбільш цікаві рецепти цих солодощів.

М'ясні биточки з підливою в духовці

Які інгредієнти потрібні:

  • півкілограма змішаного фаршу з яловичини і свинини;
  • цибуля – 2 головки;
  • сир – 100 грам;
  • 400 грам грибів;
  • одне яйце;
  • 200 мл вершків або сметани;
  • сіль — на смак;
  • пара пучок свіжозмеленої чорного перцю;
  • рослинне масло.

Час приготування – 50 хвилин.

Калорійність – 210 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Насамперед потрібно очистити цибулю від лушпиння і нарізати на дрібні шматочки;
  2. Гриби промити, почистити капелюшки від шкірки і нарізати пластинками;
  3. М'ясний фарш викладаємо в миску, додаємо в нього яйце, підсолюємо, перчимо і при бажанні можна приправити будь-якими спеціями;
  4. Фарш добре перемішуємо;
  5. Шматочок сиру нарізаємо на не великі шматочки;
  6. З фаршу робимо невеликі коржі, викладаємо в центр сир і формуємо круглі биточки;
  7. На вогонь потрібно поставити жаровню, підлити в неї рослинного масла і прогріти;
  8. В розпечене масло викладаємо биточки і засмажуємо з обох боків до рум'яного кольору;
  9. Після цього приступаємо до приготування підливи. Обсмажуємо гриби разом з цибулею в олії, при цьому постійно перемішуємо, щоб не пригоріло;
  10. Приправляємо гриби з цибулею сіллю і свежесмолотым перцем;
  11. Потім заливаємо до засмажки сметану або вершки. Все розмішуємо;
  12. Тушкуємо заливку ще близько 10 хвилин;
  13. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо на неї биточки і заливаємо підливою з вершків і грибів;
  14. Ставимо форму в духовку, виставляємо температуру 200 градусів;
  15. Готуємо все близько 30 хвилин.

Як готувати страву в мультиварці

Інгредієнти для приготування:

  • 500 грам свинячого фаршу;
  • 200 грам фаршу з яловичини;
  • два курячих яйця;
  • 3 скибочки м'якоті хліба;
  • 2 часникових зубця;
  • стакан води;
  • 60 грам томатів;
  • 30 грам борошна;
  • спеції будь-які;
  • панірувальні сухарі;
  • сіль поварена на свій смак;
  • рослинне масло.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Калорійність – 240 ккал.

Приступаємо до приготування м'ясних биточків з підливою:

  1. Для початку м'якуш хліба потрібно викласти в гарячу воду і залишити на 5-7 хвилин, щоб він размочился;
  2. Далі в чашки змішуємо два види м'ясного фаршу з свинини і яловичини;
  3. З хліба зливаємо воду, розминаємо м'якоть виделкою або товкачиком;
  4. Викладаємо хлібну суміш до м'яса, також додаємо туди яйця, сіль, спеції і все розмішуємо до однорідності;
  5. У ємність мультиварки наливаємо масло, вибираємо режим «Випічка», вибираємо час 50 хвилин і прогріваємо;
  6. Формуємо з фаршу круглі биточки, обвалюємо їх у панірувальних сухарях;
  7. Викладаємо в гаряче масло, обсмажуємо з двох боків до утворення золотистої скоринки;
  8. Після того як всі биточки будуть обсмажені, їх слід покласти в ємність мультиварки;
  9. В окремій мисці змішуємо томат з водою, додаємо туди ж борошно. Всі добре розмішуємо до однорідності;
  10. Заливаємо биточки томатною сумішшю, додаємо сіль, приправу;
  11. Всі готуємо в режимі «Гасіння» протягом 15-20 хвилин.

Смачні м'ясні биточки з підливою стануть відмінним пригощанням на обідньому столі. Вони підійдуть практично до будь-якого гарніру – до тушкованим овочам, картопляного пюре, спагеті, відварного рису або гречки.

При цьому соус можна зробити абсолютно будь – із томату, з вершків, грибів. Так що не варто відкладати їх приготування, краще зробити їх прямо зараз і порадувати своїх рідних ситним вечерею або обідом.

Що ще почитати: