09 март 2019 1 217

Апетитні їжачки в мультиварці

Соковиті м'ясні тефтельки з рисом – одне з улюблених страв як дорослих, так і дітей.

Навіть найвибагливіші гурмани навряд чи зможуть встояти перед їх ароматом.

Їжачки – це одна з різновидів цього простого і смачної страви.

Їх особливість полягає в тому, що вже сформовані тефтелі перед приготуванням обвалюються в рисі, який під час гасіння видозмінюється, імітуючи голки – виходять їжачки.

Вибір складових для страви

Для приготування їжачків в мультиварці нам знадобляться зовсім нехитрі продукти.

Виходячи з особистих переваг, деякі можна виключити зовсім або замінити на більш улюблені.

Основний і необхідний інгредієнт – це фарш.

Його можна приготувати самостійно або придбати в магазині.

Підійде будь-яке м'ясо: курка, свинина, яловичина.

Обов'язковий продукт – рис, для отримання більш правдоподібних голок краще вибрати довгозерний.

Ще нам знадобляться курячі яйця, які додають в м'ясо, щоб воно не розсипалося при гасінні.

Деякі господині яйця не використовують, все залежить від якості фаршу, яке можна визначити в процесі готування.

Щоб тюфтельки вийшли більш ароматні й корисні, можна замішати в фарш подрібнені і пасеровані овочі: цибулю і моркву.

При бажанні приготувати смачні їжачки в соусі в мультиварці вибір інгредієнтів залежить від ваших смакових уподобань.

Це може бути моркву і цибулю, болгарський перець і помідори, сметана і зелень – варіантів безліч.

Для основи соусу знадобиться бульйон або молоко і борошно.

Звичайно ж, нам будуть потрібні рослинна олія для смаження, сіль, спеції за смаком.

Рецепти їжачків в мультиварці

Як і зазначалося вище, варіантів приготування цієї страви багато, з кожним можна експериментувати і додавати продукти на свій розсуд.

М'ясні їжачки з рисом
Інгредієнти Кількість
свинячий і яловичий фарш - по 250 г
довгозерний рис - 1 спеціальний стакан для мультиварки
цибулю - 1 шт.
куряче яйце - 1 шт.
олія соняшникова - трохи для смаження
сіль, спеції - за смаком
бульйон - пів-літри
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 124 Ккал

Це найбільш прості в приготуванні тюфтельки.

Приготування м'ясних їжачків в мультиварці:

  1. Фарш необхідно з'єднати і ретельно вимішати.
  2. Дрібно порізану цибулю додати до м'яса.
  3. Туди ж викладаємо половину рису, яйце, сіль, перець.
  4. Все змішуємо і робимо круглі тюфтельки.
  5. На плоску тарілку висипаємо залишилася крупу і обкачуємо в ній їжачків. Якщо вона погано прилипає можна злегка змочити м'ясні кульки водою.
  6. Каструлю мультиварки змащуємо олією і викладаємо туди їжачків.
  7. Потім поступово по краю посуду вливаємо гарячу воду. Тут важливо не налити багато – 1/3-я частина тюфтельок повинна залишитися над поверхнею води. Залишилося виставити режим «Гасіння» на 1 годину і закрити кришку. Через годину симпатичні їжачки з рисом, з мультиварки можна діставати і подавати на стіл.

Рецепт цієї страви ви можете подивитися відео нижче:

М'ясні тюфтельки з соусом

Блюдо дуже соковите, а соус чудово підійде для заправки будь-якого гарніру.

Інгредієнти для їжачків в соусі в мультиварці:

  • м'ясний фарш (будь-який) — 500 грам;
  • рис довгозерний – ½ ст.;
  • масло – 2 ст. л.;
  • яйце – 1 штука;
  • сіль, приправи;
  • соус;
  • цибуля – 1 головка;
  • морква – 1 штука;
  • болгарський перець – 1 штука;
  • помідор – 1 штука;
  • паста томатна – 1 ст. л.;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • вода – 500 мл

У добре вимішаний фарш кладемо яйце, солимо, перчимо.

Половинку ріпчастої цибулі дрібно рубаємо і теж кладемо в м'ясо.

Ретельно змішуємо продукти і робимо тюфтельки розміром з столову ложку.

Потім обвалюємо м'ясні кульки в рисі і починаємо готувати соус.

Для цього дрібно ріжемо перець, очищений від шкірки помідори і цибулю.

Моркву натираємо на тертці.

В мультиварці на олії підсмажити всі овочі.

Вибір режиму залежить від моделі приладу, іноді це робиться у позиції «Випічка», хоча деякі мультиварки забезпечені спеціальною сковородою.

Поки овочі підсмажуються (приблизно 10 хвилин), готуємо соус.

Для цього потрібно добре розмішати в гарячій воді томатну пасту, сметану і борошно.

Готові овочі викладаємо кульки і акуратно заливаємо соусом.

Доводимо їжачки з підливою в мультиварці до готовності протягом 1 години на режимі «Гасіння» або «Тушкування м'яса».

Пропонуємо вам цікавий відео-рецепт м'ясних кульок в томатному соусі з огірковим салатом.

Вся родина буде сита і задоволена!

Рецепт пісних їжачків на пару в мультиварці

Дієтичне Блюдо, за бажанням можна додавати у фарш будь-які овочі.

Для приготування знадобиться:

  • фарш яловичий і курячий – по 150 грам;
  • рис довгий – 1/3 склянки;
  • яйце – 1 штука;
  • хліб – маленький шматочок;
  • сіль, перець, часник.

Ретельно подрібнюємо цибулю, часник і замішуємо їх у фарш.

Туди ж кладемо яйце, кришимо хліб і додаємо спеції.

Все це вимішуємо і формуємо кульки.

Готові тюфтельки перетворюємо в їжачки – обкачуємо в рисі.

Укладаємо їх на контейнер для готування на пару, а в нижню чашу наливаємо близько 350 грамів води.

Блюдо буде готове через 40 хвилин при режимі «Варка на пару».

Особливості приготування в мультиварках Редмонд і Поларіс

Ці кухонні прилади чудово підходять для приготування найрізноманітніших страв для всієї сім'ї.

Для смаження і пасерування деякі останні моделі забезпечені спеціальною сковорідкою з нагрівається підставкою.

Вона дуже легко ставиться і також просто знімається.

Крім того, система «Мультиповар» дає можливість господині самої виставляти бажану температуру і час приготування.

Щоб приготувати їжачки в мультиварці Редмонд, необхідно вибрати режим «Гасіння», а час виставити на 50 хвилин.

Такий же період знадобиться і тефтелі з підливою.

Для приготування цієї страви на пару натискається кнопка – «На пару», часу для повної готовності тюфтельок достатньо 40 хвилин.

Для парових їжачків з рисом в мультиварці Поларіс, її встановлюють на 50 хвилин у позиції «Варка на пару».

Для звичайного способу готування необхідно натиснути кнопку «Гасіння» і встановити час на 1 годину.

Пасерування овочів для соусу проводиться в режимі «Смаження» протягом 10 хвилин.

Всі знають традиційні страви з картоплі — пюре, фрі, деруни. Однак, готувати одні й ті ж страви швидко набридає. Давайте дізнаємося, що ще можна сготовить з цього овоча. Картопляне меню: приготування смачних рецептів.

А ви знаєте, що якщо просту горохову кашу приготувати в мультиварці за цими рецептами, то вона складе гідну конкуренцію навіть самим смачним гарнірів? Спробуйте і ви не пошкодуєте!

А в цій статті поговоримо про акторську дієту. Давайте розвіємо всі міфи і дізнаємося відгуки тих, хто пробував худнути за цією системою живлення.

Ще хитрощі

Отже, як приготувати їжачки в мультиварці ви вже знаєте, але зверніть увагу на деякі кулінарні хитрощі нижче.

При приготуванні фаршу не варто використовувати тільки свинину, так як страва може вийти занадто жирним.

А при використанні виключно яловичини, навпаки, буде жорстким.

Рекомендується змішувати два види м'яса в пропорції 1/1.

Якщо ваша дитина не любить овочі, а ви хочете додати м'ясних кульок вітамінів, то сирі моркву і цибулю потрібно подрібнити блендером і після замішати в фарш.

Малюк навіть смаку не відчує.

Щоб рис швидше дійшов до готовності перед додаванням у фарш, його необхідно добре промити і вимочити близько 30 хвилин у гарячій воді.

Для об'ємних та розкритих голок на їжачках потрібно залишати в мультиварці трохи вільного місця між тюфтелькою.

Це блюдо особливо подобається дітям.

А якщо проявити фантазію, їжачки оживуть і ними легко буде нагодувати навіть дуже шкідливого малоїжку.

Тефтелі можна подавати до столу з будь-яким салатом без гарніру, адже у них вже перебуває рис.

А при бажанні можна поєднувати з овочами, картоплею і крупами.

Готувати цю страву нескладно, а з появою такої чудо-техніки, як мультиварка, стало ще простіше.

Якщо ви шукаєте святкове блюдо, то радимо вам скористатися нашою наступною відео-ідеєю.

Ці їжачки будуть не простими, а «лисими», але не поспішайте йти!

Ви тільки подивіться, які вони гарні та святкові:

Що ще почитати: