Апетитні їжачки в мультиварці
Соковиті м'ясні тефтельки з рисом – одне з улюблених страв як дорослих, так і дітей.
Навіть найвибагливіші гурмани навряд чи зможуть встояти перед їх ароматом.
Їжачки – це одна з різновидів цього простого і смачної страви.
Їх особливість полягає в тому, що вже сформовані тефтелі перед приготуванням обвалюються в рисі, який під час гасіння видозмінюється, імітуючи голки – виходять їжачки.
Вибір складових для страви
Для приготування їжачків в мультиварці нам знадобляться зовсім нехитрі продукти.
Виходячи з особистих переваг, деякі можна виключити зовсім або замінити на більш улюблені.
Основний і необхідний інгредієнт – це фарш.
Його можна приготувати самостійно або придбати в магазині.
Підійде будь-яке м'ясо: курка, свинина, яловичина.
Обов'язковий продукт – рис, для отримання більш правдоподібних голок краще вибрати довгозерний.
Ще нам знадобляться курячі яйця, які додають в м'ясо, щоб воно не розсипалося при гасінні.
Деякі господині яйця не використовують, все залежить від якості фаршу, яке можна визначити в процесі готування.
Щоб тюфтельки вийшли більш ароматні й корисні, можна замішати в фарш подрібнені і пасеровані овочі: цибулю і моркву.
При бажанні приготувати смачні їжачки в соусі в мультиварці вибір інгредієнтів залежить від ваших смакових уподобань.
Це може бути моркву і цибулю, болгарський перець і помідори, сметана і зелень – варіантів безліч.
Для основи соусу знадобиться бульйон або молоко і борошно.
Звичайно ж, нам будуть потрібні рослинна олія для смаження, сіль, спеції за смаком.
Рецепти їжачків в мультиварці
Як і зазначалося вище, варіантів приготування цієї страви багато, з кожним можна експериментувати і додавати продукти на свій розсуд.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свинячий і яловичий фарш - | по 250 г |
довгозерний рис - | 1 спеціальний стакан для мультиварки |
цибулю - | 1 шт. |
куряче яйце - | 1 шт. |
олія соняшникова - | трохи для смаження |
сіль, спеції - | за смаком |
бульйон - | пів-літри |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 124 Ккал |
Це найбільш прості в приготуванні тюфтельки.
Приготування м'ясних їжачків в мультиварці:
- Фарш необхідно з'єднати і ретельно вимішати.
- Дрібно порізану цибулю додати до м'яса.
- Туди ж викладаємо половину рису, яйце, сіль, перець.
- Все змішуємо і робимо круглі тюфтельки.
- На плоску тарілку висипаємо залишилася крупу і обкачуємо в ній їжачків. Якщо вона погано прилипає можна злегка змочити м'ясні кульки водою.
- Каструлю мультиварки змащуємо олією і викладаємо туди їжачків.
- Потім поступово по краю посуду вливаємо гарячу воду. Тут важливо не налити багато – 1/3-я частина тюфтельок повинна залишитися над поверхнею води. Залишилося виставити режим «Гасіння» на 1 годину і закрити кришку. Через годину симпатичні їжачки з рисом, з мультиварки можна діставати і подавати на стіл.
Рецепт цієї страви ви можете подивитися відео нижче:
М'ясні тюфтельки з соусом
Блюдо дуже соковите, а соус чудово підійде для заправки будь-якого гарніру.
Інгредієнти для їжачків в соусі в мультиварці:
- м'ясний фарш (будь-який) — 500 грам;
- рис довгозерний – ½ ст.;
- масло – 2 ст. л.;
- яйце – 1 штука;
- сіль, приправи;
- соус;
- цибуля – 1 головка;
- морква – 1 штука;
- болгарський перець – 1 штука;
- помідор – 1 штука;
- паста томатна – 1 ст. л.;
- сметана – 2 ст. л.;
- борошно – 2 ст. л.;
- вода – 500 мл
У добре вимішаний фарш кладемо яйце, солимо, перчимо.
Половинку ріпчастої цибулі дрібно рубаємо і теж кладемо в м'ясо.
Ретельно змішуємо продукти і робимо тюфтельки розміром з столову ложку.
Потім обвалюємо м'ясні кульки в рисі і починаємо готувати соус.
Для цього дрібно ріжемо перець, очищений від шкірки помідори і цибулю.
Моркву натираємо на тертці.
В мультиварці на олії підсмажити всі овочі.
Поки овочі підсмажуються (приблизно 10 хвилин), готуємо соус.
Для цього потрібно добре розмішати в гарячій воді томатну пасту, сметану і борошно.
Готові овочі викладаємо кульки і акуратно заливаємо соусом.
Доводимо їжачки з підливою в мультиварці до готовності протягом 1 години на режимі «Гасіння» або «Тушкування м'яса».
Пропонуємо вам цікавий відео-рецепт м'ясних кульок в томатному соусі з огірковим салатом.
Вся родина буде сита і задоволена!
Рецепт пісних їжачків на пару в мультиварці
Дієтичне Блюдо, за бажанням можна додавати у фарш будь-які овочі.
Для приготування знадобиться:
- фарш яловичий і курячий – по 150 грам;
- рис довгий – 1/3 склянки;
- яйце – 1 штука;
- хліб – маленький шматочок;
- сіль, перець, часник.
Ретельно подрібнюємо цибулю, часник і замішуємо їх у фарш.
Туди ж кладемо яйце, кришимо хліб і додаємо спеції.
Все це вимішуємо і формуємо кульки.
Готові тюфтельки перетворюємо в їжачки – обкачуємо в рисі.
Укладаємо їх на контейнер для готування на пару, а в нижню чашу наливаємо близько 350 грамів води.
Блюдо буде готове через 40 хвилин при режимі «Варка на пару».
Особливості приготування в мультиварках Редмонд і Поларіс
Ці кухонні прилади чудово підходять для приготування найрізноманітніших страв для всієї сім'ї.
Для смаження і пасерування деякі останні моделі забезпечені спеціальною сковорідкою з нагрівається підставкою.
Вона дуже легко ставиться і також просто знімається.
Крім того, система «Мультиповар» дає можливість господині самої виставляти бажану температуру і час приготування.
Щоб приготувати їжачки в мультиварці Редмонд, необхідно вибрати режим «Гасіння», а час виставити на 50 хвилин.
Такий же період знадобиться і тефтелі з підливою.
Для приготування цієї страви на пару натискається кнопка – «На пару», часу для повної готовності тюфтельок достатньо 40 хвилин.
Для парових їжачків з рисом в мультиварці Поларіс, її встановлюють на 50 хвилин у позиції «Варка на пару».
Для звичайного способу готування необхідно натиснути кнопку «Гасіння» і встановити час на 1 годину.
Пасерування овочів для соусу проводиться в режимі «Смаження» протягом 10 хвилин.
Всі знають традиційні страви з картоплі — пюре, фрі, деруни. Однак, готувати одні й ті ж страви швидко набридає. Давайте дізнаємося, що ще можна сготовить з цього овоча. Картопляне меню: приготування смачних рецептів.
А ви знаєте, що якщо просту горохову кашу приготувати в мультиварці за цими рецептами, то вона складе гідну конкуренцію навіть самим смачним гарнірів? Спробуйте і ви не пошкодуєте!
А в цій статті поговоримо про акторську дієту. Давайте розвіємо всі міфи і дізнаємося відгуки тих, хто пробував худнути за цією системою живлення.
Ще хитрощі
Отже, як приготувати їжачки в мультиварці ви вже знаєте, але зверніть увагу на деякі кулінарні хитрощі нижче.
При приготуванні фаршу не варто використовувати тільки свинину, так як страва може вийти занадто жирним.
А при використанні виключно яловичини, навпаки, буде жорстким.
Рекомендується змішувати два види м'яса в пропорції 1/1.
Якщо ваша дитина не любить овочі, а ви хочете додати м'ясних кульок вітамінів, то сирі моркву і цибулю потрібно подрібнити блендером і після замішати в фарш.
Малюк навіть смаку не відчує.
Щоб рис швидше дійшов до готовності перед додаванням у фарш, його необхідно добре промити і вимочити близько 30 хвилин у гарячій воді.
Це блюдо особливо подобається дітям.
А якщо проявити фантазію, їжачки оживуть і ними легко буде нагодувати навіть дуже шкідливого малоїжку.
Тефтелі можна подавати до столу з будь-яким салатом без гарніру, адже у них вже перебуває рис.
А при бажанні можна поєднувати з овочами, картоплею і крупами.
Готувати цю страву нескладно, а з появою такої чудо-техніки, як мультиварка, стало ще простіше.
Якщо ви шукаєте святкове блюдо, то радимо вам скористатися нашою наступною відео-ідеєю.
Ці їжачки будуть не простими, а «лисими», але не поспішайте йти!
Ви тільки подивіться, які вони гарні та святкові: