26 апрель 2019 1 733

Як приготувати банановий торт без випічки

Тістечка без випічки воліють не тільки ті, у кого немає духовки. Це досить швидкий варіант смачного десерту, особливо добре йде в новорічну ніч або влітку. Готується такий торт просто і не вимагає дорогих інгредієнтів. Потрібно тільки бажання з'їсти що-небудь смачне й корисне!

Рецепт на швидку руку
Інгредієнти Кількість
горіхів - 180 г
бананів - 2 шт.
печива - 0,5 кг
сметани - 0,5 л
цукрової пудри - 90 г
Час приготування: 480 хвилин Калорійність на 100 грам: 204 Ккал

Як готувати банановий торт без випічки:

  1. З бананів зняти шкірку, м'якоть порізати тонкими кружечками;
  2. Всипати цукрову пудру в сметану і перемішати. Сметану потрібно брати нормальної жирності;
  3. (Волоські горіхи, кешью, пекан і ін., можна використовувати відразу мікс) прожарити на сковороді без додавання масла, після чого дрібно покришити ножем чи качалкою;
  4. Глибоку миску слід застелити харчовою плівкою, а потім в ній викладати торт шарами;
  5. Першим шаром піде печиво, його потрібно рясно вмочати в сметану. Потім те ж саме проробити з шаром з бананів. Далі посипати все невеликою кількістю горіхом. Знову повторити від печива, поки всі інгредієнти не закінчаться;
  6. В кінці всі утрамбувати руками, накрити плівкою, поставити в холодильник на ніч, потім дістати і перевернути на тарілку, зняти плівку, прикрасити горіхами.

Шоколадно-банановий торт без випічки печива

  • 45 г какао;
  • 90 р масла;
  • 240 г печива;
  • 400 г йогурту;
  • 2 банана;
  • 10 г желатину;
  • 80 г цукру;
  • 90 мл молока.

Час приготування: 3 год 40 хв.

Калорії: 243.

Принцип складання торта:

  1. Слід замочити Желатин в половині склянки води, бажано теплою. Вистояти мінімум десять хвилин, точний час можна подивитися в інструкції на упаковці;
  2. Печиво покришити руками на дрібні шматочки і перекласти їх у чашу блендера;
  3. Подрібнити в крихту. Для цього можна використовувати м'ясорубку, і навіть звичайну качалку;
  4. Масло розтопити в мікрохвильовій печі або на плиті, влити його в миску, куди необхідно пересипати і крихти з печива;
  5. Обидва інгредієнти перемішати, а потім викласти на дно рознімної форми і утрамбувати. Повинен вийти рівний шар. Форму слід прибрати в холодильник хвилин на тридцять;
  6. У сотейник влити молоко, всипати сюди какао, додати желатин і цукор. Поставити на невеликий вогонь;
  7. Постійно заважати, прогріти, поки желатин розчиниться. Але ні в якому разі не кип'ятити! Зняти з вогню;
  8. Додати сюди натуральний йогурт. Його легко можна замінити сметаною. Розмішати;
  9. Банани, очищені від шкірки, слід нарізати кружечками або просто на шматочки;
  10. Витягнути форму з холодильника і по її дну розподілити банани;
  11. Потім шоколадно-сметанную масу вилити поверх фруктів, допомагаючи лопаткою її розрівняти;
  12. Прибрати в холодильник приблизно на три години, щоб торт встиг застигнути. Прикрасити тертим гірким шоколадом. Плиткою такого шоколаду, до речі, цілком можна замінити какао-порошок при готуванні.

Торт з бананом, желатином і сметаною

  • 440 г цукру;
  • 25 г желатину;
  • 2 кг бананів;
  • 0,5 кг печива;
  • 480 мл сметани.

Час приготування: 13 год.

Калорії: 185.

Процес складання торта (без випічки):

  1. Спершу слід замочити желатин в двох склянках холодної води. Залишити хвилин на сорок, щоб він набух;
  2. Форму для торта, роз'ємну, слід укутати плівкою всередині. Потрібно залишити досить великі вільні краї, щоб в кінці їх можна було теж загорнути зверху на торт;
  3. Необхідно нарізати Тонкими кружечками банани, знявши з них шкірку;
  4. За допомогою міксера слід збити сметану і цукор, крупинки повинні максимально повністю розчинитися. Можна використовувати цукрову пудру;
  5. Вже набряклий желатин слід помістити на плиту, щоб прогріти, але не кип'ятити. А потім відразу, поки він рідкий і гарячий, процідити його через сито;
  6. Змішати желатин з сметанною масою до однорідності;
  7. Печиво у форму викласти так, щоб не залишався зазор. Його можна поламати, щоб було зручніше викладати;
  8. Потім на шар викласти близько двох ложок крему, розподілити його по поверхні, потім викласти шар фруктів;
  9. Далі знову викласти печиво, змастити, викласти фрукти і т. д., поки не закінчаться продукти;
  10. Залишками крему залити весь торт і закрити його краями звисає плівки;
  11. Прибрати в холодильник на дванадцять годин;
  12. Звільнити з форми і плівки, прикрасити за власним бажанням, наприклад, зефіром.

Як спекти торт на швидку руку читайте в нашій статті.

Рибний суп з червоної риби — простий і смачний рецепт страви.

Рецепт курячої в клярі, приготованої за нашими рекомендаціями вам точно знадобиться. Дотримуючись наших порад ви навчитеся готувати ніжний, що тане в роті м'ясо.

«Банановий рай» — ласощі для справжніх ласунів

  • 0,7 кг бананів;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 270 г шоколадного печива;
  • 60 г цукру;
  • 160 мл бананового йогурту;
  • 380 мл вершків 30%;
  • 20 г какао;
  • 160 г масла.

Час приготування: 2 год 40 хв.

Калорії: 220.

Збірка торта:

  1. Печиво необхідно подрібнити в крихту, як можна дрібніше. Можна в блендері, можна качалкою, можна за допомогою м'ясорубки;
  2. Додати в цю крихту масло. Бажано, щоб воно було м'яке. Ретельно перетерти;
  3. Взяти роз'ємну форму і на її дно викласти масу з печива, вручну її утрамбувати, розрівняти, відправити на годину в холодильник;
  4. Очистити банани від шкірки, а потім розрізати їх навпіл і ще раз уздовж. Витягнути їх холодильника форму і зверху на печиво в один шар викласти банани;
  5. Зверху полити все банановим йогуртом, розрівняти лопаткою;
  6. Перелити вершки в миску і всипати до них звичайний і ванільний цукор. Міксером збити. Важливо, щоб вершки були жирністю від 30%;
  7. Обережно викласти вершкову масу поверх йогурту, розрівняти по всій поверхні і прибрати в холодильник ще на годину;
  8. Витягнути і присипати зверху какао за допомогою сита. Прикрасити бананами на власний розсуд, наприклад, у вигляді пальми. Витягнути з форми, може знадобитися лопатка, щоб акуратно відокремити боки.

Банановий торт з крекером без випічки

  • 0,4 кг дрібного крекеру;
  • 60 г цукатів;
  • 3 банана;
  • 960 мл сметани 20%;
  • 70 г цукру.

Час приготування: 10 год.

Калорії: 180.

Етапи складання:

  1. Взяти сметану і перелити її в каструлю. Вона повинна мати консистенцію густого йогурту і мати високий відсоток жирності. Якщо вона занадто густа, її можна злегка розбавити молоком, приблизно так: 800 г сметани, 120 мл молока;
  2. Зняти шкірку з бананів, натерти їх на тертці і додати до сметані;
  3. Всипати сюди ж цукор, перебити всю суміш міксером;
  4. Потім сюди ж додати крекер. Він може містити мак в якості ще одного смачного інгредієнта. Важливо, щоб він не був солоним;
  5. Все перемішати, закрити кришкою. Дати постояти приблизно дві години;
  6. Через годину, коли половина соусу вже вбралася, можна додати трохи цукатів. Їх легко замінити горіхами, просто потрібно подрібнити в крихту, перешкодити;
  7. У підсумку вийде досить густа клейка маса, велика частина крекеру збереже свою форму, але при цьому буде м'якою;
  8. Застелити форму будь-якого діаметру плівкою і на неї перекласти всю суміш з каструлі;
  9. Утрамбувати, закрити зверху плівкою, прибрати в холодильник на пару годин або ніч;
  10. Дістати торт, перевернути його на тарілку, акуратно зняти плівку. Можна прикрашати вершками, глазур'ю, кремом, горіхами, мармеладом, бананом – кому як подобається.

Корисні поради

Щоб банани не втратили свій свіжий вигляд і колір, їх можна буквально злегка збризнути соком лимона. Відчуватися це не буде, але кислота не дасть їм потемніти. Для торта важливо брати повністю стиглі плоди, до того ж, це економить кількість цукру.

Крекер, як і печиво, можна брати практично будь-які. Важливо, щоб вони були солодкими, а не солоними. Добавки у вигляді шоколаду тільки вітаються, а можна навіть самостійно вмішати в торт шоколадні краплі. Разом з бананом це одне з найкращих поєднань в кулінарії.

Замість желатину можна поекспериментувати з агар-агаром. Це трохи дорожче, але професіонали віддають перевагу саме рослинному варіанту. На упаковках завжди написана інструкція, так як потрібна буде інша дозування до кожного торту.

Дані рецепти бананових тортів без випічки можна легко приготувати разом з дітьми. Складних процесів немає, так що зіпсувати вони нічого не зможуть, а задоволення отримають багато. Корисний і ситний банан не викликає алергії у дітей, так що сміливо можна подавати такий десерт хоч щотижня.

Що ще почитати: