Як приготувати гарячі бутерброди з картоплею
Сьогодні ми вирішили подарувати вам кілька варіантів незвичайних і дуже ситні бутербродів. В якості основного інгредієнта в кожному варіанті буде картопля. Де-то вже готове пюре, а де-то сира стружка. У будь-якому випадку вийде смачно, спробуйте разом з нами!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
рослинна олія - | 30 мл |
картопля - | 2 бульби |
батон - | 4 скибочки |
яйце - | 1 шт. |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 183 Ккал |
Один з швидких варіантів серед тих, що ми сьогодні запропонували. Всього кілька інгредієнтів, а який смак! Це однозначно варто спробувати.
Як приготувати:
- З картоплі зчистити шкірку і промити бульби, подрібнити на тертці.
- Промити від крохмалю і трохи обсушити.
- Розбити яйце і ретельно перемішати.
- На кожну скибочку хліба викласти картопляну масу.
- Сковороду нагріти, викласти сендвічі начинкою вниз.
- Через п'ять хвилин перевернути бутерброди і закрити кришку.
- Смажити їх ще чверть години і потім подавати.
Гарячі бутерброди з картоплею і помідорами на сковороді
Швидкий і дуже оригінальний варіант поживного обіду або вечері. Всі інгредієнти дуже прості, і результат виходить незабутньо смачним!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
помідор | 1 шт. |
кетчуп | 30 мл |
яйце | 1 шт. |
сметана | 90 мл |
картопля | 2 шт. |
сир | 60 г |
хліб | 6 скибочок |
часник | 3 шматочка |
рослинна олія | 45 мл |
ковбаса | 50 г |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 175 ккал |
Як приготувати:
- З картоплі зчистити шкірку і помити, натерти на тертці.
- Ковбасу звільнити від шкірки і теж натерти. Якщо у вас щось подібне салямі, порізати її дрібними кубиками.
- Сир подрібнити так само, як і картоплю.
- Картоплю змішати з ковбасою і вбити яйце.
- Поєднати все це, можна вручну.
- Сковороду нагріти.
- На скибочки хліба викласти картопляну масу, але не занадто товстим шаром.
- Помістити хліб на сковороду картоплею вниз.
- Смажити до золотої скоринки, перевернути.
- Помідори помити і нарізати кільцями.
- Викласти на бутерброди кільця томатів, присипати сиром.
- Смажити дві хвилини, потім закрити кришкою і готувати ще стільки ж.
- Кетчуп з'єднати зі сметаною, додати часник через тисняву.
- Готові сендвічі викласти на сухі серветки.
- Полити соусом і подавати.
Порада: можна обсмажити сендвічі на вершковому маслі, оскільки буде більш насиченим і смак, і аромат.
Гарячі бутерброди в духовці з картоплею і сиром
У цьому варіанті все вийде трохи насиченіший з-за ароматного сиру, який буде у складі. Крім нього буде ще і незвичайний соус, так що приєднуйтесь!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 15 мл |
яйце | 1 шт. |
картопляне пюре | 0,2 кг |
зелень | 20 г |
сир | 100 г |
сметана | 45 мл |
хліб | 8 скибочок |
сік лимона | 15 мл |
спеції | за смаком |
гірчиця | 10 мл |
Час приготувати: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 202 ккал |
Як приготувати:
- Для соусу з'єднати масло, сметану, сік лимона, гірчицю.
- Додати трохи спецій і з'єднати все це.
- Пюре присипати спеціями за смаком, додати сире яйце.
- Все це гарненько змішати, додати дві ложки соусу.
- Зелень помити і порізати, всипати до картоплі.
- Сир натерти на тертці, ввести його в залишки соусу.
- Розподілити картопляну масу на скибочки хліба.
- Зверху викласти сирну масу і помістити бутерброди на деко.
- Прибрати в духовку при 200 градусах на десять хвилин.
Порада: щоб сир апетитно тягнувся, використовуйте моцарелу.
Як приготувати з ковбасою
Цей рецепт буде ситніше з-за наявності ковбаси у складі начинки. Її буде зовсім небагато, але свій смак і аромат вона обов'язково віддасть картоплі.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
картопля | 2 бульби |
хліб | 8 скибочок |
ковбаса | 0,1 кг |
рослинна олія | 20 мл |
яйце | 1 шт. |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 196 ккал |
Як приготувати:
- З картоплі зрізати шкірку і промити, натерти на тертці.
- Ковбасу теж подрібнити на тертці.
- Змішати компоненти, ввести спеції і яйце.
- На скибочки хліба покласти масу з картоплі.
- Сковороду нагріти і помістити бутерброди начинкою вниз.
- Притиснути шматочки хліба лопаткою і смажити до рум'яності картоплі.
- Перевернути хліб і смажити до хрусткої скоринки.
Порада: можна присипати гарячі сендвічі сиром, але відразу, щоб він підтанув.
Приготування з картопляного пюре
Тут все ще простіше, так як бутерброди можна приготувати і з залишків вечері. Якщо у вас залишилося пюре, вважайте що ви у виграші. Приємного апетиту!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 20 мл |
картопляне пюре | 0,2 кг |
яйце | 1 шт. |
кріп | 10 г |
білий хліб | 4 скибочки |
сметана | 70 мл |
сир | 0,1 кг |
зелена цибуля | 5 пір'я |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 189 ккал |
Як приготувати:
- Пюре помістити в глибоку миску.
- Додати яйце, половину сметани і перемішати.
- Зелену цибулю промити і подрібнити його.
- Всипати всі до картоплі, ще раз змішати.
- Сир натерти, а кріп помити і теж подрібнити.
- Додати залишки сметани і ще раз з'єднати всі.
- Сендвічі нарізати половинками, в підсумку вийде вісім штук.
- Деко збризнути маслом, покласти шматочки хліба.
- Розподілити на них картопляну масу, розрівняти її.
- Викласти зверху сирну масу.
- Духовку розігріти до 180 градусів.
- Прибрати в неї бутерброди на чверть години.
Порада: перед подачею можна змастити сендвічі соусом.
Візьміть на замітку, як приготувати бутерброди з сосисками для швидкого перекусу і святкового столу.
Різноманітні бутерброди з куркою для смачного сніданку ви знайдете тут.
Можете зробити апетитні закусочні бутерброди з ікрою. Рецепти тут .
Смачні бутерброди з фаршем
Цей рецепт складно назвати легким, тому що він може подаватися вже як повноцінне блюдо. Багато картоплі, фаршу, сиру, цибуля і спеції. Все виходить смачно і дуже поживно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
фарш | 0,2 кг |
картопля | 3 шт. |
яйце | 1 шт. |
рослинна олія | 20 мл |
хліб | 6 скибочок |
плавлений сир | 50 г |
цибуля | 1 головка |
спеції | за смаком |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 182 ккал |
Як приготувати:
- З картоплі зрізати шкірку і вимити, натерти на тертці.
- Цибулю почистити і помити, теж подрібнити на тертці.
- Компоненти з'єднати між собою, додати фарш.
- Туди ж ввести яйце, спеції і натерти сир.
- Все це перемішати між собою.
- На шматочки хліба покласти отриману масу.
- Сковороду розігріти з маслом, викласти бутерброди начинкою вниз.
- Смажити до золотистого кольору з обох сторін, подавати до столу.
Порада: якщо використовувати грюйер або чеддер, сир апетитно тягнутися.
Рецепт приготування з грибами
Такі бутерброди будуть дуже ароматними і насиченими. До їх складу входить свіжий зелена цибуля, гриби, обов'язково картоплю і пікантні спеції!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелена цибуля | 15 г |
картопля | 3 шт. |
яйце | 1 шт. |
білий батон | 10 скибочок |
спеції | за смаком |
печериці | 80 г |
рослинна олія | 30 мл |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 160 ккал |
Як приготувати:
- Картоплю очистити, потім обполоснути і натерти на тертці.
- Викласти в друшляк і промити під холодною водою від крохмалю.
- Гриби почистити, натерти на тертці.
- Зелену цибулю помити і дрібно порубати ножем.
- Додати його разом з грибами до картоплі.
- Всипати спеції і ретельно перемішати.
- На скибочки батона викласти отриману масу.
- У сковороду нагріти олію, викласти туди шматочки хліба начинкою вниз.
- Готувати до рум'яності, потім перевернути і обсмажити ще трохи.
Порада: можна змастити бутерброди перед подачею охолодженої сметаною або йогуртом.
Як робити з морквою
Яскравий і смачний рецепт сендвічів з картоплею та морквою! Це буде не зовсім простий варіант, так як перед смаженням ми опустимо закуску в кляр. Буде смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
картопля | 3 шт. |
батон | 1 шт. |
яйця | 4 шт. |
морква | 2 шт. |
цибуля | 2 головки |
рослинна олія | 30 мл |
молоко | 30 мл |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 155 ккал |
Як приготувати:
- Картоплю почистити і помити, потім натерти на тертці.
- Масу викласти в сито, промити під проточною водою.
- Моркву теж позбавити від шкірки, подрібнити теркою.
- З лука зняти лушпиння, зрізати коріння і дрібно порубати коренеплоди або натерти.
- Змішати з морквою і картоплею, додати спеції.
- Яйця збити з молоком, всипати спеції.
- На скибочки батона викласти картопляну масу з одного боку.
- Далі все сендвічі опустити по одному в кляр.
- У сковороді нагріти масло і викласти бутерброди.
- Смажити їх до рум'яності з обох сторін.
Корисні поради
Щоб сендвічі були ще смачніше, подавайте їх з салатом зі свіжих овочів або просто нарізкою. У другому випадку овочі можна присипати сіллю, щоб було соковитіше.
Якщо ви використовуєте сир, краще подавати бутерброди прямо зі сковороди/з духовки. Саме в цей момент він буде максимально апетитно тягнутися!
Бутерброди з картоплею – це дуже смачно і неймовірно поживно. Обов'язково спробуйте приготувати, особливо якщо у вас залишилося пюре з вечері. Це варто вашого часу!