17 март 2019 2 651

Як готувати сендвічі в домашніх умовах

Смачно поїсти люблять навіть шанувальники здорового харчування. Особливою популярністю у сучасних людей користуються різноманітні бутерброди, які поєднують у собі кілька простих інгредієнтів – сендвічі.

Приготувати їх можна за кілька хвилин, набір продуктів обмежується лише фантазією, тому існують рецепти святкових, поживних і десертних сендвічів.

Саме ця страва може стати стартовим для молодої господині, тому навчитися готувати його необхідно всім. Пропонуємо розглянути рецепти приготування простих і смачних сендвічів в домашніх умовах.

Сендвіч «Клаб»
Інгредієнти Кількість
грудка (куряча, але можна використовувати і індичку) - 80 г
хліб (тости) - 3 шт.
салатні листя - 20 г
овочі свіжі (помідори та огірки) - по 30 г
часник свіжий (зубчик) - 10 г
картопля свіжий - 100 г
оливкова не ароматне масло - 2 ст. л.
майонез (можна зробити домашній) - 30 мл
бекон (не дуже жирний) - 2 скибочки
приправа – кетчуп - 20 г
сіль (можна використовувати з добавками) і перець (можна використовувати запашний або гострий) - за смаком
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 220 Ккал
Цей варіант є одним з найбільш затребуваних. Його подають не тільки в звичайних кафе і пунктах швидкого харчування, але і в ресторанах. Різноманітні начинки і красивий зовнішній вигляд дозволяє використовувати це блюдо не тільки в повсякденному харчуванні, але і як варіант святкової закуски.

Кроки приготування сендвіча:

  1. Розморозити при необхідності м'ясо птиці, добре промити під теплою водою (зняти шкіру, якщо вона присутня);
  2. Грудку необхідно посолити, натерти наявними приправами і часником (допускається використання гранульованого);
  3. Полити (побризкати) олією, покласти в ємність просочуватися ароматом (маринад такого типу має тривати 2 години, тому краще зробити цей крок заздалегідь);
  4. Салатні листя вийняти з упаковки, промити, помити, просушити на рушнику;
  5. Овочі промити, просушити, у помідорів обрізати плодоніжки, порізати на смужки або гуртки;
  6. Грудку нарізати на порційні шматочки і обсмажити до появи золотистої скоринки, але без підгорілих країв;
  7. Швидко обсмажити Бекон (не підсушуючи), не додаючи для цього масла;
  8. Тости обсмажити (або підсушити в тостері, намагатися не перетримувати);
  9. Готові тости змастити майонезом (2 шматочка з одного боку, 1 шматочок – з двох);
  10. На нього покласти листя салату (на сторону, змащений майонезом), курячу грудку і скибочки помідорів;
  11. Потім зверху покласти, тост, змащений майонезом з двох сторін;
  12. Після цього зверху покласти обсмажений бекон, огірки, салатні листя;
  13. На салат покласти залишився тост (майонезом вниз);
  14. Сендвіч скріпити, використовуючи шпажки.
  15. Розрізати традиційним способом — по діагоналі, на 4 частини, після чого на кожен шматок додати кетчуп;
  16. Картоплю почистити (або розморозити) і обсмажити (краще всього використовувати фритюрницю незалежно від обраного виду);
  17. Після приготування посолити. Подавати з готовим сендвічем.

Сендвіч з куркою

Апетитний сендвіч з куркою готується дуже легко. Його можна використовувати в якості швидкого перекусу або повноцінного обіду. Приготувати такий бутерброд можна з наступних інгредієнтів:

  • філе (або грудку) куряче – 250 г;
  • хліб пшеничний – 6 шматочків або 4 тосту;
  • авокадо (свіжий) – 1 шт;
  • соус майонез (можна замінити на тартар) – 3 ст. л.;
  • сік свіжого цитрусового (лайма або лимона) – 10 мл;
  • спеції: сіль, перець – за смаком;
  • бальзамічний або яблучний оцет – 5 мл;
  • рослинна запашне масло – 20 мл

Час приготування (приблизно) — 15 хвилин.

Калорійність готового бутерброда з розрахунку порції на 100 грам – 210 ккал.

Кроки приготування:

  1. Курячу грудку ретельно промити, зняти шкіру і прожилки (за необхідності), відокремити м'ясо від кісток;
  2. Натерти м'ясо наявними спеціями (для додання свіжого смаку можна застосовувати трави);
  3. обсмажити на сковороді або в мультиварці з маслом до повної готовності, дати охолонути;
  4. нарізати на порційні шматочки (пластиночки);
  5. Очистити авокадо, вийняти з неї кісточку;
  6. Нарізати тонкими шматочками і додати сік лимона;
  7. Перемішати оцет і майонез (або тартар), отриманим складом змастити шматочки хліба (або тости);
  8. Викласти на хліб курку і авокадо, накрити , потім знову викласти курку і авокадо і накрити хлібом.

Порада: можна використовувати свіжу зелень для прикраси і надання свіжості та аромату готового сэндвичу.

Бутерброд з тунцем (з додаванням сиру)

Смачний і корисний сендвіч можна приготувати, використовуючи наступні інгредієнти:

  • тунець консервований або обсмажений (не використовувати варіанти в томатному соку) – 1 банка (150 г);
  • тости – 8-10 шт;
  • сир (в ідеалі плавлений, але можна і розігріту у мікрохвильовці) – 200 г;
  • приправи: перець рожевий (основна), сіль – за смаком;
  • каперси консервовані – 5 шт (можна не використовувати);
  • масло вершкове – невеликий шматочок в 20 м;
  • огірок свіжий (невеликий) – 1 шт

Час приготування – 15 -20 хвилин.

Калорійність на порцію 100 г – 430 ккал.

Кроки приготування:

  1. Консерви перекласти з банки в окрему ємність, розім'яти, вийняти кістки (сік не виливати);
  2. Каперси подрібнити;
  3. Додати їх до риби, посипати перцем, перемішати;
  4. Сир натерти на дрібній тертці, додати в ємність до решти інгредієнтів, ще раз перемішати;
  5. Тости трохи підсушити на прогрітій сковороді (або помістити в тостер);
  6. З кожної сторони промазати маслом (небагато);
  7. викласти приготовлену рибну суміш, з'єднати половинки сендвічів — і знову помістити на сковороду (на 2-3 хвилини).
  8. розрізати по діагоналі і прикрасити кільцями зі свіжого огірка.

Як безпрограшного прикраси можна також використовувати свіжу зелень або листя салату (при поданні).

Сендвіч з беконом

Як ситного перекусу можна використовувати сендвіч, в складі якого є бекон. Приготувати його можна за кілька хвилин, використовуючи наступні інгредієнти:

  • свинячий бекон (можна копчений або обсмажена) – 8 шматочків;
  • булочки для сендвічів (або тостовий хліб) – 4 шт;
  • сир плавлений (краще використовувати порційний в пластинках) – 4 шт;
  • помідори свіжі (можна Черрі) – 2 шт (або 4);
  • свіжі цільні листя салату – 4 шт;
  • філе курки – 200 г;
  • перець солодкий (будь-якого кольору) – 1 шт;
  • майонез.

Час приготування – близько 25 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 270 ккал.

Кроки приготування:

  1. Куряче філе промити під проточною водою, видалити шкіру і обсмажити до золотистого кольору;
  2. Після приготування нарізати пластинками або порційними шматочками;
  3. Овочі помити і нарізати – перець – на смужки, помідори – кружальцями (або на половинки, якщо використовуються Черрі);
  4. Булочки розрізати навпіл і промазати всередині майонезом (не дуже багато);
  5. Салатні листя промити і просушити;
  6. Всередину булочок викласти салатні листя, овочі і курку;
  7. Обсмажити бекон на грилі або сковороді, не використовуючи додатково олії (1 хвилини з кожної сторони);
  8. Викласти зверху на куряче філе, накрити сиром (дати трохи постояти, щоб сир підтанув). Подавати зі свіжою зеленню.

Читайте як приготувати соковиту тушонку з свинини в домашніх умовах.

Як посмажити куряче філе на сковороді читайте в нашій статті з покроковими фото.

Класичний рецепт аджики без варіння — візьміть на замітку цю добірку рецептів.

Закуска з яєчнею

Цей вид сендвіча є не тільки смачним, але і дуже ситним, тому може бути поданий в якості основного блюда на обід. Приготування його вимагає наявності наступного набору інгредієнтів:

  • яйця перепелині (допускається використання курячих) – 8 шт (або 2 курячих);
  • чіабатта або будь-який інший пшеничний хліб — 1 шт;
  • салатні листя – 50 г;
  • масло вершкове – невеликий шматочок (10 м);
  • майонез – 20 г або 2 ст. л.;
  • тунець варений або консервований – 1 банка або 100 р.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність страви на 100 грам – 166 ккал.

Кроки приготування:

  1. Чіабатту розрізати навпіл;
  2. Консервований тунець перекласти з банки в окрему ємність, вийняти кістки і розім'яти до отримання однорідної маси (схожою на паштет);
  3. На кожну з половинок чіабатти покласти рибу;
  4. З перепелиних (або курячих яєць) приготувати звичайну яєчню (не додаючи солі або інших інгредієнтів);
  5. Викласти яєчню на одну з половинок, закрити зверху листом салату, закрити іншою половинкою і розрізати на 4 частини (в ідеалі – по діагоналі). Подавати теплим.

Сендвіч вегетаріанський з буряком

Цей сендвіч можуть приготувати не тільки вегетаріанці, але й люди, які є прихильниками здорового харчування – тут багато овочів, які принесуть користь організму. Для того щоб почати готувати, потрібні такі інгредієнти, як:

  • хліб (цільнозерновий або з висівками) – 2 шматочки;
  • авокадо – 50 г;
  • кунжут (насіння) – 5 г;
  • хумус – 3 ст. л;
  • петрушка (свіжа рослина)– 5 гілочок;
  • редис (середнього розміру) – 2 шт;
  • морква (відразу варена) – 1 шт;
  • буряк (також варена) – 1 шт;
  • шпинат (можна використовувати консервований, так і свіже) – 30 г;
  • огірок (виключно свіжий) – 50 р;
  • сіль, перець — за смаком

Час приготування – 15 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 150 ккал.

Кроки приготування:

  1. Хліб необхідно обсмажити (ідеально використовувати для цієї мети тостер);
  2. М'якоть авокадо розім'яти до однорідної маси, розподілити по хлібу, потім посипати тости кунжутом;
  3. Розподілити хумус рівномірно по всій поверхні тостів;
  4. Моркву і буряк подрібнити в блендері або на дрібній тертці, перемішати і розкласти по хлібу;
  5. Закрити другим тостом, розрізати на половинки по діагоналі. Подавати холодним.

Сендвіч солодкий з сиром і персиками

Сендвічі можна подавати і в якості незвичайного десерту, наприклад на дитяче свято. Для приготування потрібні інгредієнти:

  • персики консервовані – 3 шт;
  • горішки (кедрові) – 10 г;
  • сир сирний – 100 г;
  • тости – 4 шт;
  • м'ята свіжа – 2 гілочки.

Час приготування – 10 - 12 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 160 ккал.

Кроки приготування:

  1. Тостовий хліб підсмажити і порізати по діагоналі;
  2. Персики розрізати на смужки;
  3. Сирний сир розподілити рівномірно на всі шматочки тостів з одного боку;
  4. Покласти на нього персики, посипати подрібненими в блендері кедровими горішками;
  5. Закрити кожну половинку тостом зверху;
  6. Покласти на кожен сендвіч листочок м'яти. Подавати з соком або чаєм.

Для того щоб сендвічі не розпадалися, слід нарізати їх невеликими трикутничками або скріплювати зубочисткою. Також, нарізані на порції, сендвічі можуть стати канапе.

В якості прикраси для солодких варіантів підійдуть ягоди або збиті вершки, варення або желе. Вжити сендвічі бажано протягом 3-5 годин після приготування, щоб вони не втратили ніжність. Розігрівати їх не рекомендується.

Що ще почитати: