Як готувати сендвічі в домашніх умовах
Смачно поїсти люблять навіть шанувальники здорового харчування. Особливою популярністю у сучасних людей користуються різноманітні бутерброди, які поєднують у собі кілька простих інгредієнтів – сендвічі.
Приготувати їх можна за кілька хвилин, набір продуктів обмежується лише фантазією, тому існують рецепти святкових, поживних і десертних сендвічів.
Саме ця страва може стати стартовим для молодої господині, тому навчитися готувати його необхідно всім. Пропонуємо розглянути рецепти приготування простих і смачних сендвічів в домашніх умовах.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
грудка (куряча, але можна використовувати і індичку) - | 80 г |
хліб (тости) - | 3 шт. |
салатні листя - | 20 г |
овочі свіжі (помідори та огірки) - | по 30 г |
часник свіжий (зубчик) - | 10 г |
картопля свіжий - | 100 г |
оливкова не ароматне масло - | 2 ст. л. |
майонез (можна зробити домашній) - | 30 мл |
бекон (не дуже жирний) - | 2 скибочки |
приправа – кетчуп - | 20 г |
сіль (можна використовувати з добавками) і перець (можна використовувати запашний або гострий) - | за смаком |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 220 Ккал |
Кроки приготування сендвіча:
- Розморозити при необхідності м'ясо птиці, добре промити під теплою водою (зняти шкіру, якщо вона присутня);
- Грудку необхідно посолити, натерти наявними приправами і часником (допускається використання гранульованого);
- Полити (побризкати) олією, покласти в ємність просочуватися ароматом (маринад такого типу має тривати 2 години, тому краще зробити цей крок заздалегідь);
- Салатні листя вийняти з упаковки, промити, помити, просушити на рушнику;
- Овочі промити, просушити, у помідорів обрізати плодоніжки, порізати на смужки або гуртки;
- Грудку нарізати на порційні шматочки і обсмажити до появи золотистої скоринки, але без підгорілих країв;
- Швидко обсмажити Бекон (не підсушуючи), не додаючи для цього масла;
- Тости обсмажити (або підсушити в тостері, намагатися не перетримувати);
- Готові тости змастити майонезом (2 шматочка з одного боку, 1 шматочок – з двох);
- На нього покласти листя салату (на сторону, змащений майонезом), курячу грудку і скибочки помідорів;
- Потім зверху покласти, тост, змащений майонезом з двох сторін;
- Після цього зверху покласти обсмажений бекон, огірки, салатні листя;
- На салат покласти залишився тост (майонезом вниз);
- Сендвіч скріпити, використовуючи шпажки.
- Розрізати традиційним способом — по діагоналі, на 4 частини, після чого на кожен шматок додати кетчуп;
- Картоплю почистити (або розморозити) і обсмажити (краще всього використовувати фритюрницю незалежно від обраного виду);
- Після приготування посолити. Подавати з готовим сендвічем.
Сендвіч з куркою
Апетитний сендвіч з куркою готується дуже легко. Його можна використовувати в якості швидкого перекусу або повноцінного обіду. Приготувати такий бутерброд можна з наступних інгредієнтів:
- філе (або грудку) куряче – 250 г;
- хліб пшеничний – 6 шматочків або 4 тосту;
- авокадо (свіжий) – 1 шт;
- соус майонез (можна замінити на тартар) – 3 ст. л.;
- сік свіжого цитрусового (лайма або лимона) – 10 мл;
- спеції: сіль, перець – за смаком;
- бальзамічний або яблучний оцет – 5 мл;
- рослинна запашне масло – 20 мл
Час приготування (приблизно) — 15 хвилин.
Калорійність готового бутерброда з розрахунку порції на 100 грам – 210 ккал.
Кроки приготування:
- Курячу грудку ретельно промити, зняти шкіру і прожилки (за необхідності), відокремити м'ясо від кісток;
- Натерти м'ясо наявними спеціями (для додання свіжого смаку можна застосовувати трави);
- обсмажити на сковороді або в мультиварці з маслом до повної готовності, дати охолонути;
- нарізати на порційні шматочки (пластиночки);
- Очистити авокадо, вийняти з неї кісточку;
- Нарізати тонкими шматочками і додати сік лимона;
- Перемішати оцет і майонез (або тартар), отриманим складом змастити шматочки хліба (або тости);
- Викласти на хліб курку і авокадо, накрити , потім знову викласти курку і авокадо і накрити хлібом.
Порада: можна використовувати свіжу зелень для прикраси і надання свіжості та аромату готового сэндвичу.
Бутерброд з тунцем (з додаванням сиру)
Смачний і корисний сендвіч можна приготувати, використовуючи наступні інгредієнти:
- тунець консервований або обсмажений (не використовувати варіанти в томатному соку) – 1 банка (150 г);
- тости – 8-10 шт;
- сир (в ідеалі плавлений, але можна і розігріту у мікрохвильовці) – 200 г;
- приправи: перець рожевий (основна), сіль – за смаком;
- каперси консервовані – 5 шт (можна не використовувати);
- масло вершкове – невеликий шматочок в 20 м;
- огірок свіжий (невеликий) – 1 шт
Час приготування – 15 -20 хвилин.
Калорійність на порцію 100 г – 430 ккал.
Кроки приготування:
- Консерви перекласти з банки в окрему ємність, розім'яти, вийняти кістки (сік не виливати);
- Каперси подрібнити;
- Додати їх до риби, посипати перцем, перемішати;
- Сир натерти на дрібній тертці, додати в ємність до решти інгредієнтів, ще раз перемішати;
- Тости трохи підсушити на прогрітій сковороді (або помістити в тостер);
- З кожної сторони промазати маслом (небагато);
- викласти приготовлену рибну суміш, з'єднати половинки сендвічів — і знову помістити на сковороду (на 2-3 хвилини).
- розрізати по діагоналі і прикрасити кільцями зі свіжого огірка.
Як безпрограшного прикраси можна також використовувати свіжу зелень або листя салату (при поданні).
Сендвіч з беконом
Як ситного перекусу можна використовувати сендвіч, в складі якого є бекон. Приготувати його можна за кілька хвилин, використовуючи наступні інгредієнти:
- свинячий бекон (можна копчений або обсмажена) – 8 шматочків;
- булочки для сендвічів (або тостовий хліб) – 4 шт;
- сир плавлений (краще використовувати порційний в пластинках) – 4 шт;
- помідори свіжі (можна Черрі) – 2 шт (або 4);
- свіжі цільні листя салату – 4 шт;
- філе курки – 200 г;
- перець солодкий (будь-якого кольору) – 1 шт;
- майонез.
Час приготування – близько 25 хвилин.
Калорійність на 100 грам – 270 ккал.
Кроки приготування:
- Куряче філе промити під проточною водою, видалити шкіру і обсмажити до золотистого кольору;
- Після приготування нарізати пластинками або порційними шматочками;
- Овочі помити і нарізати – перець – на смужки, помідори – кружальцями (або на половинки, якщо використовуються Черрі);
- Булочки розрізати навпіл і промазати всередині майонезом (не дуже багато);
- Салатні листя промити і просушити;
- Всередину булочок викласти салатні листя, овочі і курку;
- Обсмажити бекон на грилі або сковороді, не використовуючи додатково олії (1 хвилини з кожної сторони);
- Викласти зверху на куряче філе, накрити сиром (дати трохи постояти, щоб сир підтанув). Подавати зі свіжою зеленню.
Читайте як приготувати соковиту тушонку з свинини в домашніх умовах.
Як посмажити куряче філе на сковороді читайте в нашій статті з покроковими фото.
Класичний рецепт аджики без варіння — візьміть на замітку цю добірку рецептів.
Закуска з яєчнею
Цей вид сендвіча є не тільки смачним, але і дуже ситним, тому може бути поданий в якості основного блюда на обід. Приготування його вимагає наявності наступного набору інгредієнтів:
- яйця перепелині (допускається використання курячих) – 8 шт (або 2 курячих);
- чіабатта або будь-який інший пшеничний хліб — 1 шт;
- салатні листя – 50 г;
- масло вершкове – невеликий шматочок (10 м);
- майонез – 20 г або 2 ст. л.;
- тунець варений або консервований – 1 банка або 100 р.
Час приготування – 20 хвилин.
Калорійність страви на 100 грам – 166 ккал.
Кроки приготування:
- Чіабатту розрізати навпіл;
- Консервований тунець перекласти з банки в окрему ємність, вийняти кістки і розім'яти до отримання однорідної маси (схожою на паштет);
- На кожну з половинок чіабатти покласти рибу;
- З перепелиних (або курячих яєць) приготувати звичайну яєчню (не додаючи солі або інших інгредієнтів);
- Викласти яєчню на одну з половинок, закрити зверху листом салату, закрити іншою половинкою і розрізати на 4 частини (в ідеалі – по діагоналі). Подавати теплим.
Сендвіч вегетаріанський з буряком
Цей сендвіч можуть приготувати не тільки вегетаріанці, але й люди, які є прихильниками здорового харчування – тут багато овочів, які принесуть користь організму. Для того щоб почати готувати, потрібні такі інгредієнти, як:
- хліб (цільнозерновий або з висівками) – 2 шматочки;
- авокадо – 50 г;
- кунжут (насіння) – 5 г;
- хумус – 3 ст. л;
- петрушка (свіжа рослина)– 5 гілочок;
- редис (середнього розміру) – 2 шт;
- морква (відразу варена) – 1 шт;
- буряк (також варена) – 1 шт;
- шпинат (можна використовувати консервований, так і свіже) – 30 г;
- огірок (виключно свіжий) – 50 р;
- сіль, перець — за смаком
Час приготування – 15 хвилин.
Калорійність на 100 грам – 150 ккал.
Кроки приготування:
- Хліб необхідно обсмажити (ідеально використовувати для цієї мети тостер);
- М'якоть авокадо розім'яти до однорідної маси, розподілити по хлібу, потім посипати тости кунжутом;
- Розподілити хумус рівномірно по всій поверхні тостів;
- Моркву і буряк подрібнити в блендері або на дрібній тертці, перемішати і розкласти по хлібу;
- Закрити другим тостом, розрізати на половинки по діагоналі. Подавати холодним.
Сендвіч солодкий з сиром і персиками
Сендвічі можна подавати і в якості незвичайного десерту, наприклад на дитяче свято. Для приготування потрібні інгредієнти:
- персики консервовані – 3 шт;
- горішки (кедрові) – 10 г;
- сир сирний – 100 г;
- тости – 4 шт;
- м'ята свіжа – 2 гілочки.
Час приготування – 10 - 12 хвилин.
Калорійність на 100 грам – 160 ккал.
Кроки приготування:
- Тостовий хліб підсмажити і порізати по діагоналі;
- Персики розрізати на смужки;
- Сирний сир розподілити рівномірно на всі шматочки тостів з одного боку;
- Покласти на нього персики, посипати подрібненими в блендері кедровими горішками;
- Закрити кожну половинку тостом зверху;
- Покласти на кожен сендвіч листочок м'яти. Подавати з соком або чаєм.
Для того щоб сендвічі не розпадалися, слід нарізати їх невеликими трикутничками або скріплювати зубочисткою. Також, нарізані на порції, сендвічі можуть стати канапе.
В якості прикраси для солодких варіантів підійдуть ягоди або збиті вершки, варення або желе. Вжити сендвічі бажано протягом 3-5 годин після приготування, щоб вони не втратили ніжність. Розігрівати їх не рекомендується.