04 май 2019 1 938

Як приготувати пісні вареники з картоплею

Хто не любить їсти вареники? Їх апетитний смак знайомий з дитинства.

Як же зробити це ароматне і смачне блюдо в пост — розповімо далі.

Рецепт класичного пісного тіста
Інгредієнти Кількість
борошно - 3 склянки
вода - 1 склянка
масло рослинне - 2 ст. ложки
сіль - 5 г
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 112 Ккал

Для виготовлення тіста потрібно насипати борошно з сіллю в миску. Змішати все і додати туди воду. Після цього слід замісити тісто, перемішуючи рукою отриману суміш.

Залишаємо суміш на двадцять хвилин, а поки займаємося своїми справами. Через двадцять хвилин тісто стає легким і приємним на дотик.

Далі варто в миску з тестом налити рослинне масло і продовжувати місити його. У підсумку виходить повітряне тісто, з яким приємно готувати улюблені вареники.

У тісто можна покласти начинку з картоплі та грибів, а також рису і грибів.

Для додання більшої еластичності тесту, можна прибрати його на кілька годин у холодильник, а потім дістати і ліпити з нього вареники.

Ось такий нехитрий процес! Навчившись готувати таку пісну основу, можна бути впевненим, що страва вийде на славу.

А тепер переходимо безпосередньо до готування самих вареників. Запасіться терпінням і, звичайно ж, гарним настроєм!

Вареники з картоплею для тих, хто поститься

Всім відомо, що картопля — незамінний інгредієнт в кожній страві. Пісні вареники з картоплею — не виняток. Особливо гарні вони в пост. Блюдо виходить ароматним, ситний і дуже смачним. Розповімо далі, як приготувати це апетитне блюдо.

Для виготовлення візьмемо набір продуктів у вигляді:

  • Борошна з пшениці — 250 грамів;
  • Картоплі — 350 грамів;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Кропу — пучок;
  • Перцю чорного меленого — 1/4 ч. л.;
  • Солі — 1/2 ч. л.;
  • Моркви — 200 грамів;
  • Оливкової олії — 20 мілілітрів;
  • Рослинної олії — 30 мілілітрів.

Процес приготування займе близько 2 годин.

Калорійність – 202 ккал.

Розглянемо рецепт з фото покроково. Для виготовлення візьмемо чашу і почнемо готувати тісто. Туди додаємо борошно, сіль і воду.

Беремо пакет і відправляємо туди тісто. Пакет кладемо в холодильник. Тісто залишають на сорок хвилин там для того, щоб з ним легко було працювати.

Поки займаємося начинкою. В іншу чашу натираємо овочі у вигляді цибулі і моркви. Відправляємо їх на сковорідку і смажимо суміш до появи золотої скоринки на луці.

Картоплю чистимо, варимо, перетворюємо на пюре.

Як тільки готові овочі і картопля, перекладаємо їх у чашу і змішуємо. До них йде кріп, перець, сіль, оливкова олія (трохи). Все варто акуратно перемішати.

Дістаємо тісто і розгортаємо його на столі, рясно притрушеного борошном. Робимо гуртки з допомогою невеликого склянки. У центр одержані кружечків кладемо начинку і формуємо маленькі пиріжки, заліплюючи краї тіста між собою.

Якщо є бажання, можна красиво оформити отримані вареники. Вийшло блюдо кладемо в гарячу воду і варимо до спливання вареників на поверхню (приблизно п'ять хвилин). Подати їх до столу зі сметаною і кропом.

Тепер пропонуємо подивитися, як відбувається весь процес, відеозапису:

Тандем з грибами — популярне в народі

Гриби з картоплею стали популярною начинкою для багатьох страв, зокрема, їх використовують і для вареників. Особливо гарні вони в пост, оскільки страва виходить поживним, корисним і дуже ситним.

Для приготування пісних вареників з картоплею та грибами візьмемо набір продуктів у вигляді:

  • 2 склянок з борошном;
  • 1 склянки з водою;
  • Солі за смаком;
  • 250 г картоплі;
  • 1 цибулини;
  • 2 столових ложок з рослинним маслом;
  • 50 г сушених або 100-150 г свіжих грибів;
  • Чорного меленого перцю за смаком.

На кулінарний процес необхідно буде витратити не менше 1 години 30 хвилин.

У 100 грамах приблизно 193 ккал.

Для виготовлення візьмемо перераховані інгредієнти. Промиємо, замочимо і зваримо сушені гриби або просто помиємо свіжі, наріжемо. Далі очистимо, помиємо, дрібно наріжемо цибулину.

Підсмажимо грибочки з цибулею на сковороді до приємного аромату. Потім очищаємо, моєму і варимо картоплю. Робимо з нього звичайне пюре. До отриманої суміші додаються обсмажені гриби з цибулею.

Все перемішуємо. Остуджуємо. Поки остуджується начинка, робимо тісто. Для цього потрібно миска, в яку вливається вода і всипається борошно з сіллю.

Все стоїть перемішати і залишити в холодильнику на тридцять хвилин. За цей час встигне охолонути начинка. По закінченню цього часу, дістаємо його. Розкачуємо тісто і робимо невеликі кружечки.

Гуртки можна зробити з допомогою формочки або з допомогою склянки. У гуртки додаємо начинку. Закріплюємо кінці і відправляємо отримані вареники в окріп.

Варимо протягом п'яти хвилин. Блюдо готове. Подаємо з кропом.

Пісні ліниві вареники з картоплею

Ліниві вареники є дуже смачним і простим стравою, сготовить яке можна швидко. Чудово підійдуть під час посту. Для виготовлення візьмемо набір продуктів у вигляді:

  • Картоплі – 7 шт.;
  • Борошна – 7 ст. л.;
  • Солі, перцю чорного меленого.

Приготування займе часу 1 год.

Калорій на 100 грам – близько 270.

Виготовлення відбувається таким чином: картоплю миємо, очищаємо, ріжемо шматками і відварюємо до готовності. Воду зливаємо, а картоплю подрібнюємо у блендері або трьом на тертці до каші.

Солимо, перчимо і змішуємо все до однорідного стану. Не зупиняємося місити, малими порціями всипаємо борошно і замішуємо повітряне тісто з картоплі. Тісто робимо в трубочку, ріжемо на малі шматки і обвалюємо кожен шматок з тестом в борошні.

Кидаємо вареники в окріп і варимо протягом трьох-п'яти хвилин. Приготовлені вареники виймаємо за допомогою шумівки, посипаємо зеленню і подаємо зі сметанкою.

Корисні поради

Отже, тісто на вареники з картоплею приготувати можна досить просто. Але якщо бажаєте зробити страву по-справжньому гарним та неповторним, а не звичайним виробом з борошна, слід переглянути наступні поради і взяти їх собі на озброєння.

Тісто можна робити туговатым, при варінні готові вироби просто розкриються і начинка розвалиться. Тому воно повинно бути тільки м'яким і трохи прилипати до рук при готуванні.

Не варто забувати робити просіювання борошна — таким чином вона зможе насититься киснем і стане легше з'єднуватися з іншими інгредієнтами.

Місити тісто потрібно не менше десяти хвилин для досягнення необхідної еластичності.

Завжди варто залишати готовий виріб після замішування на тридцять хвилин, щоб маса змогла стати більш еластичною.

Традиційне тісто для вареників готують тільки з борошна з вищим сортом з додаванням яєць; якщо вживаєте для готування борошно з твердих сортів, яйця можливо не додавати.

Для надання кращої еластичності можливо додати трохи рослинного масла — буквально кілька крапель на один стакан з борошном.

Для замішування завжди можна застосувати в хід і хлібопічку — в ній зможе вийти непогане тісто. В хлібопічці можливо залишати готове тісто для додання йому легкості, оскільки техніка сама може підтримувати необхідний температурний режим для замішування.

Ми підібрали для вас ще кілька рецептів. Пісний пиріг з варенням. Швидко робиться і на смак відмінний.

А як щодо пісних котлет з капусти? Тут знаходяться їхні рецепти.

Правильно заготовити квашену капусту допоможе наш сайт, так як тут вже зібрані для вас необхідні рецепти та поради від знаючих господинь.

Швидко вареники з картоплею можливо зробити, якщо скористатися пельменницей. Зараз їх можуть випускати різних форм. Є види, як з великими дірками, так і з дрібними.

Не варто робити начинку за день до готування. Вона буде сухим і вареники швидше зможуть зіпсуватися.

Якщо класти тісто в холодильник на нетривалий час, можна отримати досить пружну суміш, з якою приємно працювати і ліпити вареники.

Що ще почитати: