Як швидко і смачно приготувати ліниві пельмені
Про ліниві вареники і голубці знають багато, а ось ліниві пельмені відомі не всім. Почувши назву рецепта, можна подумати: чому їх так назвали? Відповідь проста: це блюдо приготувати набагато простіше, ніж традиційне, і часу на нього йде в два рази менше в порівнянні з більш відомим варіантом.
Вони не потребують начинці, ліплення і защипывании кожної штучки окремо, оскільки такі пельмені готуються у вигляді м'ясного рулетика, який потім ріжеться на шматочки. Незважаючи на простоту приготування, смак у них нітрохи не гірше, ніж у пельменів традиційних.
Завдяки зручності і швидкості готування популярність «лінивців» досить висока – не тільки серед зайнятих дружин і матерів, яким завжди не вистачає рук», але і серед їхніх домочадців.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
м'ясний фарш - | півкіло |
цибуля-ріпка - | дві головки середнього розміру |
томатний соус, кетчуп або паста - | пара столових ложок |
морква середня - | дві штуки |
петрушка свіжа - | невеликий пучок |
яйце куряче - | одна штука |
сіль і спеції - | за смаком |
борошно пшеничне вищого сорту - | три склянки |
вода - | один стакан |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 200 Ккал |
Рецепт приготування покроково на сковороді:
- Одну головку цибулі почистити, потерти на дрібній тертці і змішати з фаршем;
- Додати сіль, спеції і дрібно порізану петрушку;
- Добре вимісити фарш і поставити його в холодильник;
- Розбити яйце в глибоку миску, посолити і збити віночком;
- Невеликими порціями додати до яйця борошно, ретельно вимішуючи;
- Тісто замісити руками, прикрити чистою тканиною і поставити в тепло хвилин на 20;
- Почистити моркву. потерши її на тертці;
- Залишилася цибулину порізати кубиками;
- Змішати моркву і цибульку, обсмажити їх на раст. олії приблизно 5 хв.;
- Додати ½ склянки води, спеції, сіль, тому. соус;
- Перемішати і згасити ще 5 хв.;
- Тістовій куля розділити навпіл і розкачати кожну половину качалкою якомога тонше, щоб пельмені вийшли понежней;
- Акуратно змастити листи тесту тонким рівним шаром фарш і згорнути їх у рулет;
- Порізати рулет шматочками по 3-5 див. розправивши краї тіста;
- Викласти шматочки в сковороду на тушковані овочі, додавши до них трохи води, щоб овочева зажарка покривала пельменні стовпчики приблизно до половини;
- Тушкувати страву на повільному вогні протягом 20 хвилин.
- Готові пельмені перекласти в тарілку, посипати зеленню і полити сметаною або майонезом.
«Ленивчики» запечені
Інгредієнти:
- 500 гр. змеленого на м'ясорубці м'ясо (свинину краще змішати з яловичиною, курку або індичку можна в оригіналі);
- 400 гр. борошна;
- два курей. яйця;
- півсклянки води;
- дві цибулини;
- великий зубок часнику;
- 1 ч. л. часникового порошку;
- прянощі — перець горошок, перець чорний, червоний, рожевий, запашний, майоран, мускат, горіх – по 1 ч. л.;
- морква – 1 шт.;
- селера стеблевидный – 1 шт.;
- сметана – якщо подобається;
- зелень (цибуля, петрушка, кріп) – хто скільки любить;
- сіль – за смаком.
Тривалість готування – півтори години.
Поживність – 199 ккал на 100 гр.
Запечені ліниві пельмені в духовці потрібно готувати за наступною схемою:
- Еластичне тісто замішується з борошна, води, яєць і солі. Якщо є хлібопічка, можна скористатися нею, щоб не напружувати руки.
- Загорнути продукт в харчову плівку, дати відстоятися протягом півгодини.
- Готове тісто розділити навпіл, розкачати в тонкі пласти на посипаному борошном столі;
- Дрібно порізати 1 гол. цибулі, часник, петрушку, змішати з фаршем;
- Поклавши в суміш всі прянощі, перемішати, посолити;
- Обсмажити на сковороді в олії терту моркву, цибулю півкільцями, дрібно покришений селера;
- Фарш розкласти по тесту тонким рівним шаром і скрутити рулетом;
- Порізати рулет на шматочки і викласти їх у змащену маслом форму;
- Поверх викласти обсмажені овочі і залити гарячою, злегка підсоленою водою;
- Форму поставити в розігріту до 180 градусів духовку, запікати 40 хвилин.
Готову страву посипати свіжою зеленню, полити сметаною і подавати на стіл в гарячому вигляді.
Крем для торта з вершків — ніжний по консистенції і між тим його дуже просто зробити.
Як приготувати неймовірно смачний лівер для пиріжків читайте в нашій статті.
Візьміть на замітку рецепт пісних макаронів — секрет приготування простого страви.
Пельмешки в соусі
Інгредієнти:
- 350 гр. пельменного тесту (як його приготувати, ми вже знаємо);
- стільки ж змеленого на м'ясорубці м'яса (тобто 350 гр.);
- 200 гр. баклажанів;
- стільки ж болг. перцю;
- цибуля репч. – одна гол;
- часник – 3 зубчики;
- 300 гр. свіжих помідорів, очищених від шкірки і натертих на тертці;
- 200 гр. кабачків, очищених і потертих;
- раст. масло – 3 стіл. ложки;
- зелень петрушки – 3 стіл. ложки.
Приготування – 40 хв.
Калорії – 185 на 100 гр.
Покрокова інструкція приготування ледачих пельменів в соусі:
- У підсолену м'ясну начинку, змішану з зеленню і приправами, додати трохи води, щоб була посочнее, і помістити в холодильник;
- Приготувати соус:
- Порізати баклажани і залити холодною солений. водою.
- У глибокій сковороді пересмажити в олії цибулю з часником до світло-золотистого кольору, покласти баклажани і тушкувати 3 хв.;
- Покласти туди кабачки і болгарський перець, тушкувати ще стільки ж;
- У кінці додати помідори і тушкувати, поки не випарується майже вся рідина;
- Готовий соус збити блендером;
- Приготувати і порізати рулет (див. попередні рецепти);
- Укласти скибочки рулету у форму для запікання на відстані один від іншого;
- Залити простір між ними соусом, додавши до неї трохи овочевого бульйону;
- Поставити форму в нагріту до 190 гр. духова шафа і випікати близько півгодини, стежачи за процесом.
Ах, пельмені, смакота...
Зараз, крім традиційних каструльок, сковорідок і духовок, господині отримали в своє розпорядження таку зручну річ, як мультиварка. У ній можна приготувати буквально все, в тому числі і пельмені. Нам потрібно взяти:
- тісто для пельменів;
- півкіло м'ясного фаршу;
- 5-6 бульб картоплі;
- пару морквин;
- головку ріпчастої цибулі;
- 2-3 солодких болгарських перцю;
- кетчуп або те. паста – 2 столові ложки;
- пара ложок сметани/майонезу – кому що подобається;
- сіль, спеції;
- раст. масло.
Час, витрачений на приготування – 1 ч. 30 хв.
У 100 гр. вмістилося 190 ккал.
Як приготувати ліниві пельмені в мультиварці:
- Тісто розкачати, прошарувати фаршем, згорнути в трубочку і порізати на частини – все, як у перших двох рецептах;
- Овочі порізати і покласти на дно мультиварки;
- Залити томатною пастою або кетчупом;
- Додати масло рослинне (2 ст. л.) /вершкове (30 гр.) – залежить від переваг;
- Укласти на «подушку» шматочки рулету, перекладаючи великими шматками картоплі;
- Посолити, поперчити, долити води (але так, щоб вона не покривала пельмені) і включити мультиварку, поставивши її на режим випічки на 1 годину.
Готову страву подавати гарячими, поливши сметаною або майонезом.
Отже, тепер ми знаємо, що «ледачими» можуть бути не тільки вареники або голубці, але і наші улюблені пельмені, і «лінощі» цих страв робить їх смак неповторним. Впевнені, що, спробувавши наші рецепти, залишаться задоволені і домочадці, і гості. Головне – щоб ніколи не лінувалися хазяєчки.