09 май 2019 1 493

Як смачно приготувати суп з пельменями

Що робити з двома десятками пельменів, які завалялися на дні морозилки? Адже нагодувати ними сім'ю не вийде. Виявляється, що і двадцятьма варениками можна нагодувати домочадців, якщо зварити з них суп. Щоб зварити супчик, підійдуть будь пельмені: готові з магазину, домашні і навіть ліниві пельмені або м'ясні троянди.

Варіантів таких супів існує безліч: від найпростішого з мінімальним набором інгредієнтів, до складних варіацій «а-ля борщ». Вибрати, який з варіантів смачніше, можна простим способом – спробувати приготувати кожен.
Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
води (або бульйону) - 3 літра
готових пельменів - 400 грам
картоплі - 300 грам
моркви - 1 середня
цибулин - 1 середня
рослинної олії - 2 стіл. ложки
зелені, солі і спецій - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал

Цей рецепт часто називають «бабусиним», готується він досить просто і швидко.

Послідовність приготування:

  1. Каструлю, наповнену водою або бульйоном, відправити на вогонь;
  2. З ріпчатої цибулі зняти лушпиння і нашаткувати кубиками. Моркву очистити від шкірки, помити і пропустити через крупну тертку. Цибулю і моркву обсмажити з олією;
  3. Картоплю почистити, помити і нарізати кубиком або іншим звичним способом;
  4. Коли вода в каструлі закипіла, в неї покласти картоплю і відварити до напівготовності;
  5. До наполовину готової картоплі відправити обсмажені цибулю і моркву, пельмені;
  6. Готовність супу визначається готовністю пельменів. У самому кінці приготування додати сіль, спеції і зелень.

Як приготувати сирний суп з пельменями

Це ще один мінімалістичний рецепт, який порадує любителів сирних супів. Зазвичай для його приготування використовують плавлені сирки, але можна взяти і будь-який інший сир. Правда, використання більш тугоплавких сирів збільшить загальний час, необхідний для приготування страви.

Для сирного супу з пельменями знадобляться:

  • 2,5 літра води;
  • 200 г плавленого сиру;
  • 3 великі картоплини (близько 250-300 грам);
  • 250 грам готових пельменів (приблизно 12 штук);
  • по 1 штуці цибулю і моркву;
  • 1-2 стіл. ложки рослинного масла;
  • 1 лавровий лист, кріп, чорний мелений перець і сіль.

Витрачений час біля плити залежить від тугоплавкости сиру і може займати від 40 до 60 хвилин.

Калорійність супу 54,7 кКал/100 г.

Порядок роботи:

  1. Закип'ятити в каструлі воду;
  2. Плавлений сир нарізати дрібними кубиками або натерти на тертці і відправити у киплячу воду, помішувати ложкою, поки він повністю не розплавиться;
  3. Потім відправити в каструлю нарізану великими кубиками картоплю;
  4. Поки картопля буде варитися, на сковороді з рослинним маслом обсмажити цибулю і моркву, нарізані невеликими кубиками;
  5. Обсмажені овочі відправити до напівготової картоплі, слідом відразу ж в суп додати пельмені. Варити до готовності;
  6. За кілька хвилин до вимкнення плити у каструлю покласти сіль, один лавровий лист, мелений перець і дрібно нарізаний кріп.

Як зварити грибний суп з пельменями в мультиварці

Багато господинь давно готують супи в мультиварці. Процес приготування в цьому випадку стає гранично простим: склав всі інгредієнти в гущавину, включив відповідний режим і чекай сигнал закінчення програми, а потім наливай ароматний і смачний суп по тарілках. Тому виникає питання, а чи можна приготувати суп з пельменями в мультиварці. Можна, але тут є свої нюанси. Про них буде розказано нижче на прикладі рецепту приготування грибного супу з пельменями.

Необхідні інгредієнти:

  • 2-2,5 літра води;
  • 4 середні картоплини;
  • 200 грам свіжих печериць;
  • 250 грамів пельменів;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 1 болгарський перець;
  • 2 стіл. ложки рослинного масла;
  • лавровий лист, кілька горошин запашного перцю, сіль за смаком.

Витрати часу на приготування: 1 годину 20 хвилин.

Вміст калорій у готовій страві: 43,6 кКал/100 г.

Приготування:

  1. Очищені і вимиті овочі нарізати: цибулю і картоплю – кубиками, гриби – платинами, болгарський перець – соломкою; морква пропустити через крупну тертку;
  2. На дно чаші мультиварки налити олію, викласти цибулю, моркву і болгарський перець, обсмажити овочі протягом 10 хвилин, включивши режим «Смаження» або «Випічка»;
  3. Потім викласти печериці, перемішати і смажити ще 10 хвилин;
  4. Коли гриби і овочі пожарятся, викласти картоплю, залити все 2-2,5 літрами води і на годину включити програму «Гасіння»;
  5. Як тільки до кінця програми залишиться 10 хвилин, потрібно закласти в мультиварку пельмені. Якщо вони були заморожені, то роботу мультиварки потрібно переключити на останні 10 хвилин на програму «Випічка», щоб вміст чаші закипіло швидше. Після сигналу блюдо буде готово.

На сніданок дуже корисно приготувати щось ситне, але в той же час легке — спробуйте наш омлет з сиром.

Читайте як приготувати шалено смачний суп з курячої грудки. Рецепт тут.

Приготуйте надзвичайно смачну кесаділью з куркою і сиром — проста закуска з мексиканської родзинкою.

Суп з ледачих пельменів з картоплею

Пельмені улюблене блюдо багатьох від мала до велика, але на приготування домашніх пельменів йде дуже багато часу. Більшу частину загального часу займає ліплення. Зробити цей процес максимально швидким можна, якщо приготувати ліниві пельмені, які ще красиво називають «м'ясними трояндочками». Вони теж можуть стати основою першого страви.

Для «м'ясних трояндочок» знадобляться:

  • 150 грам м'ясного фаршу;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • чорний мелений перець, сіль;
  • 100 мл води;
  • 1 куряче яйце;
  • 1,5 склянки пшеничного борошна.

Для супу потрібні такі інгредієнти:

  • 2,5 літра води або бульйону;
  • 200 грам картоплі;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 1 морква;
  • 2 стіл. ложки рослинного масла;
  • сіль і лавровий лист, зелень за смаком.

Щоб зварити супчик, потрібно близько 50-60 хвилин часу.

Калорійність готового супу: 61,1 кКал/100 г.

Послідовність етапів приготування:

  1. З води, яйця і борошна замісити тісто;
  2. У м'ясний фарш додати пропущену через крупну тертку ріпчасту цибулину, сіль і перець (мелений чорний), добре вимішати;
  3. Тісто як можна тонше розкачати, зверху шаром намазати фарш і згорнути рулетом. Нарізати рулет кружечками і прибрати їх в холод на півгодини, щоб при варінні пельменів начинка не виплила з них.
  4. З цибулі і моркви на рослинному маслі приготувати піджарку;
  5. У вказаній В рецепті кількості води відварити до напівготовності нарізану картоплю. Потім до нього додати піджарку і пельмені. Після варити суп ще 10 хвилин до чверті години. Хвилин за 5 до кінця приготування додати в суп сіль, спеції і рубану зелень.

Томатний суп з варениками

В рецепті цього зігріваючого страви використовується піджарка з томатною пастою і стручкова квасоля, яку в залежності від сезону можна взяти свіжу або заморожену. Якщо під рукою не виявилося стручкової квасолі, то замість неї можна взяти будь-які інші овочі (капусту, кукурудзу) або заморожену овочеву суміш.

Для томатного супу з пельменями необхідні такі інгредієнти:

  • 2,5 літра води або м'ясного (овочевого) бульйону;
  • 4 картоплини;
  • 200 г стручкової квасолі;
  • 250 грамів пельменів;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 1 стіл. ложка томатної пасти;
  • 2 стіл. ложки рослинного масла:
  • 1 лавровий лист, перець, сіль і кріп за смаком.

Близько 1 години піде на приготування страви.

Калорійність: 42,7 кКал/100 г.

Хід роботи:

  1. Підготувати овочі: почистити від шкірки, вимити і порізати;
  2. Бульйон в каструлю поставити на плиту і дати йому закипіти;
  3. Цибулю і моркву обсмажити з використанням рослинного масла, залити томатною пастою, розведеної в склянці киплячого бульйону, дати покипіти пару хвилин;
  4. У каструлю з киплячим бульйоном відварити до напівготовності картоплю, потім додати піджарку, стручкову квасолю і пельмені, перемішати;
  5. Після спливання пельменів, вміст каструлі посолити, приправити спеціями і зеленню, і варити ще хвилин 8-10.

Кулінарні підказки

Суп з пельменями смачна і досить ситна їжа, але його не можна готувати про запас, оскільки борошняні вироби при розігріванні можуть просто розкиснути і перетворитися з кашу.

З цієї ж причини їх у каструлю, додають в останню чергу, щоб тісто в пельмешках не переварилось і не разварилось.

Добре подавати такий суп, заправивши його сметаною і притрусивши дрібно порізаної зеленню, яку можна не класти в процесі варіння, а додати її в тарілку безпосередньо перед подачею.

Щоб суп вийшов красивим, і пельмені в ньому не виглядали гігантськими галушками, краще вибирати їх маленького розміру.

Щоб суп вийшов смачним і наваристим співвідношення, м'яса і тесту в пельменях повинно бути рівним.

Що ще почитати: