Як приготувати ліниві голубці в мультиварці
Мультиварка – побутова техніка універсального типу, яка допомагає господаркам економити власний час, але при цьому подавати дивовижні за смаком страви. Одним з мультиварочных чудес вважаються і ліниві голубці.
Кажуть, що їх рецепт виник завдяки чиїй-то ліні, адже набагато простіше змішати капусту з м'ясом, ніж ліпити справжні голубці. Однак такий спосіб приготування не робить їх менш смачними, а тим більше – корисними.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Рис - | 200 г |
Фарш - | 300 г |
Сметана - | 200 мл |
Цибулю - | 1 шт. |
Морквина - | 1 шт. |
Капуста - | 200 г |
Паста з томату - | 2 ст. л. |
Вершкове масло - | 2 ст. л. |
Сіль, спеції - | за бажанням |
Лавровий лист - | 1 шт. |
Масло соняшнику - | трохи |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 89 Ккал |
Спосіб приготування:
Очищені і дрібно шинкуется ріпчаста цибуля;
На тертці з дрібними ножами натирається морква;
Нарізається білокачанна капуста за допомогою ножа;
Чаша мультиварки розігрівається з малою кількістю соняшникової олії, там обсмажуються цибуля і морква на режимі «Випічка» близько 5-10 хвилин;
Промивається рис і відкидається на сито;
Після закінчення обсмажування цибулі та моркви до них відправляється рис, все перемішується;
Додається вода, після чого заливається сметана;
Додаються томатна паста, вершкове масло, спеції і сіль;
Продовжується гасіння ледачих голубців на режимі «Випічка»;
Протягом наступних десяти хвилин в чашу додається фарш і дрібно нарізана капуста;
Виставляється програма «Рис» на час 45 хвилин;
Після закінчення роботи програми, маса залишається кашею або подається у вигляді скатанных кульок.
Таке блюдо є абсолютно самостійним. Ну а любителі голубці зі сметаною можуть зверху полити нею отриману кашку.
Рецепт лінивих голубців з підливою в мультиварці Редмонд
Так, є особливий спосіб приготувати ліниві голубці з підливкою з допомогою мультиварки Редмонд.
Інгредієнти для підливи:
- Сметана – 3-4 ст. л.;
- Паста або сік томатів – 400 мл;
- Спеції та сіль – за бажанням.
Інгредієнти для ледачих голубців:
- Капуста білокачанна – 500 гр.;
- Фарш – 600 гр.;
- Рис – 1 / 3 склянки;
- Цибуля ріпчастої типу – 1 шт.;
- Сіль, спеції – за бажанням;
- Масло рослинного типу – 3 ст. л.;
- Зелень – за бажанням.
Час приготування: 1 год.
Калорійність: 96 ккал на 100 гр.
Спосіб приготування:
- Промивається ріпчасту цибулю і білокачанна капуста;
- Цибулю дрібно ріжеться, капуста розрізається навпіл, потім шинкуется дрібними смугами;
- У чашу мультиварки додається масло рослинного типу, туди додається цибуля;
- Виставляється режим «Смаження», після чого цибуля пассеруется близько 10 хвилин. Кришка мультиварки в цей момент відкрита;
- Додається до цибулі фарш, смажиться ще близько 15 хвилин, кришка закривається;
- Промивається рис до позбавлення його від будь-яких видів сміття, навіть самого дрібного;
- По закінченню 15 хвилин після обсмажування цибулі та фаршу, туди додається рис, нарізана капуста, сіль і перець, все перемішується;
- Все необхідне для соусу змішується в окремому посуді, отриманою сумішшю заливаються голубці;
- Виставляється режим «Плов» або «Гасіння» з часом приготування – 1 година;
- Перед вживанням такі голубці прикрашаються зеленню.
Печиво горішки зі згущеним молоком старий рецепт, який перенесе вас в країну дитинства, коли такі горішки готували наші мами і бабусі.
Рогалики з повидлом покроковий рецепт з фото і рекомендаціями кулінарів як правильно готувати страву.
Візьміть на замітку рецепт тортика з вафельних готових коржів. Пропонуємо вам оцінити все розмаїття рецептів з нашої збірки.
Як приготувати ліниві голубці в мультиварці Поларіс
Ліниві голубці в техніці від компанії Поларіс – блюдо, яке відрізняється ситністю, калорійністю.
Інгредієнти:
- М'ясний фарш (будь-який) – 1 кг;
- Капуста – 1/3 частина від середнього качана;
- Рис – 1/4 склянки.;
- Морква – 1шт.;
- Цибуля ріпчастої типу – 2 шт.;
- Яйця – 1шт.;
- Помідори – 1 шт.;
- Лечо – 0,5 склянки;
- М'ясний бульйон – 1/4 склянки;
- Масло тваринного походження (вершкове) – 50 гр.;
- Масло рослинного походження – 2 ст. л.;
- Сіль і спеції – за бажанням.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність: 94 ккал на 100 гр.
Спосіб приготування:
- Промивається рис, попередньо відварюється на газу;
- Обмивається капуста, дрібно шинкуется, відварюється на газу;
- На мультиварці виставляється режим «Смаження», розтоплюється в чаші вершкове масло, після чого додається туди нарізану ріпчасту цибулю і терта морквина;
- Тушкуються цибуля і морква близько 5 хвилин;
- Змішуються фарш, рис, яйце, варену капусту, моркву і цибулю в окремому посуді. Додаються перець і сіль;
- З маси, отриманої на попередньому кроці, ліпляться котлетки, обвалюються борошном, обсмажують по кілька хвилин з тієї та іншої сторони;
- Готується заливка: лечо і помідор перемішуються блендером, туди додаються бульйон з м'яса, спеції і сіль за бажанням;
- Обсмажені котлетки викладаються в мультиварку, заливається соусом, включається режим «Гасіння» і виставляється час на 20 хвилин кришкою, що закрита.
Приготовану страву краще всього подавати гарячим, щоб його смак був більш насиченим.
Корисні поради
Під час приготування ледачих голубців за допомогою мультиварки слід знати кілька моментів, які значно полегшать даний процес. Так, знамениті кухарі рекомендують:
- Використовувати яловичий або свинячий фарш або фаршироване асорті з м'яса різних видів;
- Капуста повинна бути високої якості, її листя повинні бути з білуватим відтінком;
- Замість свіжих помідорів в рецептах можна використовувати томатний сік або пасту;
- Гасіння ледачих голубців з молодою капустою здійснюється в кілька разів швидше ніж звичайною.
Природно, ні дотримання всіх рад, ні покрокове виконання рецептів не зроблять ліниві голубці смачними настільки, наскільки вони можуть бути, якщо не вкласти душу в процес приготування. Психологи рекомендують готувати з музикою, тоді страва виходить на порядок смачніше.
Можливо, багатьом варто практикувати такий метод приготування їжі.