Що приготувати з м'яса: свинини, яловичини або курки
М'ясо – основне джерело білка в нашому житті. Ми їмо його практично кожен день, доповнюючи різними гарнірами: овочі, гриби, рис, гречка, каші. Іноді все ж хочеться чогось новенького і надзвичайно смачного.
Для цього ми зібрали для вас кілька рецептів страв з різних видів м'яса, щоб ви могли урізноманітнити своє меню. Тут і свинина для любителів ситних страв; і курка для тих, хто сидить на дієті; і яловичина для м'ясних гурманів. Вам повинно сподобатися. Приємного апетиту!
Отже, що приготувати з м'яса? Почнемо з найлегшого виду м'яса курки. Воно легке, за що того, що не жирне (у порівнянні з двома іншими). Його воліють спортсмени і люди, що дотримуються певної дієти.
Тому, в дегустаційний бій!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячого м'яса - | 600 грам |
грибів - | 200 грам |
цибулин - | 2 шт. |
маргарину - | 40 мл |
сметани - | 1 склянка |
паприки - | 10 грам |
прованських трав - | 10 грам |
часнику - | 3 зубчики |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 105 Ккал |
Як приготувати:
- Гриби нарізати слайсами і обсмажити на вершковому маслі до рум'яної скоринки. Заздалегідь розігріти для цього сковороду, а потім кинути шматочок масла;
- Взяти 50 г олії та змастити їм майбутню форму для запікання. Це необхідно для того, щоб м'ясо не пригоріло і не висохло;
- Натерти філе паприкою з травами, підсолити і приправити чорним перцем;
- Помістити грудки в підготовлену форму і викласти зверху слайсы підсмажених грибів. Можна розрізати філе уздовж, щоб швидше пропеклися;
- Цибулю подрібнити на тоненькі півкільця і викласти на гриби;
- Подрібнити часник ножем або пустити через прес і змішати зі сметаною. Уникайте «часникового» грудочок;
- Змастити філе сметанною сумішшю і відправити в духовку, яка заздалегідь розігріта;
- Випікати в духовці близько сорока хвилин при 180 градусах.
Курка у вершковому соусі
- 420 грам філе курки;
- 300 мл вершків (20%);
- 50 грам борошна;
- 25 мл гірчиці;
- 20 грам вершкового масла;
- 1,5 стіл. ложки рослинної олії.
Тривалість приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 145 ккал на 100 грам.
Приготування вершковою курочки:
- Філе промити під проточною водою і нарізати невеликими шматочками;
- Масло влити, на розпечену сковороду, розігріти і додати м'ясо;
- Обсмажити курку до золотої скоринки. Це близько 10 хвилин. Потрібно «зловити» корочку;
- Протягом цих 10 хвилин можна приготувати соус: у сотейник вилити вершки і з'єднати їх з гірчицею. Залишити на плиті потомитися при маленькому вогні;
- Через кілька хвилин у соус додати трохи чорного перцю і вершкове масло. Не переставати варити вершковий соус, ретельно перемішавши його;
- Додати борошно в кілька частин, постійно помішуючи соус віночком, щоб уникнути утворення грудочок. Для цього добре б використовувати сито. Посолити;
- Соус поступово буде густіти. Як тільки це станеться — залити його до м'яса;
- Готувати м'ясо з соусом не більше 5 хвилин, інакше соус почне згортатися і піде освіта непотрібних грудочек;
- Подавати до столу з будь-яким гарніром.
Філе з соусом каррі
- ½ Кг курячого філе;
- 1 цибулина;
- 3 маленькі часточки часнику;
- 10 грам каррі;
- 25 мл томатної пасти;
- 200 мл води;
- 50 мл сметани;
- 25 грам борошна.
Час на підготовку – 55 хвилин.
Калорійність – 170 калорій на 100 грам.
Готуємо страву:
- Очистити від шкірки і дрібно нарізати цибулину зручним способом;
- Пустити часник через прес;
- Цибулю і часник обсмажити на розпеченій сковороді. Досягти прозорого кольору;
- Куряче філе промити під проточною водою, обсушити рушниками, нарізати шматочками, зручними для вживання;
- Додати курку в сковороду і залишити приблизно на 15 хвилин, періодично перевертаючи м'ясо, щоб воно «схопилося» з усіх сторін;
- Посипати курочку спецією каррі, пасту томатів і ретельно перемішати, щоб кожен шматочок отримав «новий смак»;
- З'єднати сметану з борошном і водою. Довести до однорідної консистенції без грудочок;
- Залити курку і чекати смачного соусу. Для цього – потомити;
- Після того, як соус закипить, тушкувати 25 хвилин на тихому вогні;
- Подавати гарячим з улюбленим гарніром.
Що приготувати на Новий рік 2018 — візьміть на замітку рецепти найсмачніших святкових страв.
Візьміть на замітку рецепт гусака, запеченого в духовці.
Бутерброди набагато смачніше виходять якщо хліб підсмажити — як приготувати смачні грінки з білого хліба читайте тут.
Що приготувати з м'яса на обід
М'ясо свині дуже ситне, так як воно досить жирне (поряд з яловичиною та куркою), але до баранини, приміром, йому ще далеко. Найпопулярніші страви з свинини – гуляш, шашлик, домашні рулети. Перед вами два простих і дуже смачні рецепти, які можна з легкістю реалізувати на ваш обідній стіл. Будьте готові, що гості і рідні попросять добавку.
Свинина з овочами
- 350 грам свинячої корейки;
- 1 велика морква;
- 1 велика цибулина;
- 1 зелений і 1 червоний перець;
- 75 мл соняшникової олії;
- 2 стіл. ложки соєвого соусу.
Часу на приготування – 30 хвилин.
Калорійність – 131 ккал на 100 грам.
Як приготувати страву:
- Філе вимити, очистити від зайвої плівки і можливих прожилок;
- Висушити паперовими рушниками, нарізати слайсами 7-8 мм;
- Обсмажити м'ясо на олії з двох сторін. Сторону тримати більше 5 хвилин, інакше свинина пересохне;
- Через 5 хвилин залити в сковороду/сотейник соєвий соус і тушкувати ще близько 5 хвилин;
- Приправити м'ясо чорним перцем з обох сторін;
- Нарізати соломкою солодкий перець;
- Так само нарізати моркву;
- Цибулю подрібнити на півкільця;
- Додати коренеплоди до м'яса і готувати, часто помішуючи, до повного приготування моркви;
- По закінченню часу додати перець на хвилини три, не більше. Нехай перець залишиться в ступені приготування «аль-денте». Легких хрускіт і свіжість перцю не завадить страви;
- Подавати з гарніром або як самостійну страву.
Свинина з томатним соусом
- 600 грам м'яса свинини;
- 1 дрібна цибулина;
- 50 мл томатного соусу;
- 75 мл соняшникової олії;
- 1 стакан води.
Час на підготовку – 30 хвилин.
Калорійність страви – 1337 ккал.
Як сготовить свинину в томатах:
- Свинину вимити, обсушити і зрізати непотрібні плівки, прожилки;
- Нарізати м'ясо великими шматками (не такими, як на шашлик, звичайно ж);
- Залити масло в сковороду і розжарити його до «серпанок». Після цього всипати м'ясо в масло і обсмажувати не більше чотирьох хвилин з усіх боків. М'ясо повинно знайти рум'яний колір за цей час. Тобто, гарненько схопитися;
- Закип'ятити склянку води;
- Очистити шкірку цибулі і довільно подрібнити його;
- З'єднати цибулину з м'ясом. Дочекатися золотистого кольору цибулі;
- Далі — влити воду і залишити свинину тушкуватися не більш, ніж на 15 міну;
- Після того, як м'ясо стане м'яким, додати томатний соус/сік/пасту з чорним перцем і сіллю. Перемішати;
- Коли в сковороді залишилося зовсім небагато соусу, так як більшість выпарилось, можна подавати!
Що можна приготувати з яловичини і телятини на вечерю
Яловичина і телятина – два найдорожчих продукту на сьогоднішньому м'ясному ринку. Вона цінується вище, ніж свинина або курка. Ви тільки подивіться на ці червоні і бордові шматочки м'яса на полицях магазинів. Так і хочеться з'їсти.
Навряд чи ви так подумаєте біля полиці з курячими грудками або свинячим гуляшем. М'ясо телят схоже на свинину, але воно більш «легкий», так як містить в собі набагато менше жирів.
Тому, якщо ви цінитель такого гарного і якісного м'яса, як яловичина або телятина, ці рецепти для вас.
Телятина по-полонински
- 0,5 кг телятини;
- 2 цибулини;
- 3 великих томата;
- 3 солодких перцю.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 105 ккал на 100 грам.
Готуємо телятину:
- М'ясо вимити і нарізати як на гуляш. Трохи відбити і приправити улюбленими спеціями;
- Розігріти сковороду з маслом на маленькій конфорці;
- Шматочки м'яса обваляти в борошні і трохи обсмажити на розпеченій сковороді. Не треба доводити їх до повної готовності;
- Цибулю подрібнити на дрібний кубик або півкільця;
- Томати нарізати кубиками, а перець подрібнити соломкою;
- Загасити цибулю, довести його до рум'яного кольору, потім додати овочі і продовжити тушкувати все разом на сковороді близько 10 хвилин;
- Далі дістати чавунну посуд або сотейник з товстими стінками і дном;
- Викласти першим шаром овочі (близько 3 сантиметрів);
- Другий шар – м'ясо, а потім знову овочі;
- Чергувати шари, поки є м'ясо. На самому верху повинні бути овочі. Подбайте про це, інакше сік з них не просочить м'ясо і воно залишиться сухим або взагалі сирим.
- На маленькому вогні довести страву не більше 40 хвилин;
- Кращий гарнір – рис. Можна приготувати його, поки доходить м'ясо.
Яловичина під сиром
- 500 грам яловичини;
- 300 грам сиру;
- 3 середні цибулини;
- 10 грам гірчиці;
- 130 мл майонезу.
Час готування — 1 годину.
Калорійність – 247 ккал на 100 грам.
Процес приготування:
- Помити м'ясо під проточною водою;
- Зрізати зайві прожилки і плівки;
- Нарізати яловичину такими шматочками, як на відбивні;
- Відбити м'ясо, трохи приправте спеціями;
- Зєднати гірчицю з майонезом воєдино;
- Змастити форму для запікання олією;
- Викласти шматки м'яса в форму і натерти їх готовим соусом;
- Цибулю нарізати кільцями;
- Викласти готові кільця на шматочки яловичини. Розподілити його рівномірно;
- Натерти сир на будь тертці і посипати їм м'ясо;
- Запікати м'ясо по-французьки близько 50 хвилин;
- Подавати як окрему страву або з гарніром.
М'ясо готувати насправді нескладно. Головне робити це з любов'ю, з пристрастю і бажанням. І тоді будь-яке блюдо у вашому виконанні буде шедевром!