Які страви можна приготувати з м'ясного фаршу
М'ясний фарш — це дуже «зручний» продукт, тому що страви з нього готуються швидко, принаймні, швидше, ніж з безпосередньо м'яса.
З фаршем легко працювати, тому що його можна змішувати з різними інгредієнтами, отримуючи різні, але точно смачні результати.
Рецепти найсмачніших страв
Звичайно, страви з фаршу існує майже незліченна безліч, тому що кожна господиня легко може створити свій рецепт, змішавши якісь продукти, які опинилися у неї під рукою. Природно, з фаршу готують традиційні котлети, зрази, фрикадельки, тюфтельки, пельмені, чебуреки, біляші і т. д. Але можна зробити і по-іншому.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
фаршу з м'яса - | 300 г |
картоплі - | 3 великих |
лука - | 3 середніх |
грибів - | 200 г |
часнику - | 3 зубчики |
помідор - | 1 шт. середнього розміру |
сметани або натурального йогурту - | 5 ст. ложок |
твердого сиру - | 100 г |
молока - | 50 мл |
рафінована олія - | для обсмажування |
приправа хмелі-сунелі - | 1 ч. ложка |
кмину - | щіпка |
зелені - | за смаком |
солі і перцю - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 190 Ккал |
М'ясний фарш треба змішати з двома ложками сметани і спеціями, потім посолити.
Цибулю порізати півкільцями і смажити в рафінованій олії до м'якості. Помідор нарізати кубиком, гриби шматочками, картоплю тонкими кружечками.
Зробити заливку з трьох ст. ложок сметани, сиру, молока і дрібно порізаної зелені.
Викладати у форму шарами: обсмажену цибулю, фарш, помідори з грибами, картопля і сметанна заливка.
Запіканка готується в духовці протягом близько сорока хвилин з температурою 180 градусів.
М'ясний хліб з сиром
Необхідні інгредієнти:
- 400 гр. фаршу з м'яса;
- 1 середня цибулина;
- 1 яйце;
- 1 середнього розміру помідор;
- 100 гр. твердого сиру;
- 2 ст. ложки будь-якого кетчупу;
- рафінована олія для обсмажування;
- зелень;
- сіль і перець.
Час приготування: 1,5 години.
Калорійність: приблизно 230 Кк/100 гр.
Спочатку треба порізати кубиками цибулю і засмажити його в рафінованій олії до рум'яного стану. Половину сиру нарізати кубиками, а половину натерти, помідори нарізати на кружечки, зелень подрібнити.
Потім потрібно змішати м'ясний фарш з підсмаженою цибулею, нарізаним сиром, сіллю, перцем, яйцем і зеленню, і викласти його у форму, яку потрібно змащувати жиром.
Зверху змастити кетчупом, покрити кружальцями помідори і дати запектися в духовці 220 градусах протягом півгодини.
Потім дістати форму, посипати майбутній м'ясний хліб тертим сиром і випікати його ще півгодини. Подавати охолодженим.
Сирно-м'ясні тефтелі під томатним соусом
Необхідні інгредієнти:
- 500 гр. фаршу з м'яса;
- 200 гр. сиру;
- 2 великих цибулі;
- 1 ст. ложка сметани або натурального йогурту;
- 1,5 ст. ложки густої томатної пасти;
- 1 зубець часнику;
- 1 ч. ложка борошна (плюс борошно для обвалювання);
- рафінована олія для обсмажування;
- сіль і перець.
Час приготування: годину.
Калорійність: приблизно 300 Кк/100 гр.
Щоб приготувати тефтельки, потрібно змішати фарш із сиром, нарізаним цибулею і сметаною, сформувати з отриманої маси невеликі тефтелі, обваляти їх борошном і посмажити на рафінованій олії до скоринки.
Щоб приготувати соус, потрібно нарізати і обсмажити залишилася цибулину, присипати її борошном, покласти в сковорідку томатну пасту, все перемішати і згасити на помірному вогні ще три хвилини, потім влити в зажарку трохи чистої води, щоб вийшла консистенція соусу, і ще трохи загасити.
Отриманим соусом залити котлети і протушкувати страву до готовності.
Фрикадельки під соусом
Необхідні інгредієнти:
- 300 гр. фаршу з м'яса;
- 1 середня цибулина;
- 500 гр. помідорів у власному соку;
- 2 зубки часнику;
- 1 середній болгарський перець;
- 1 ч. ложка сухої паприки;
- 0,5 ч. ложки імбиру (сушеного);
- 0,5 ч. ложки приправа хмелі-сунелі;
- щіпка червоного пекучого перцю;
- 1 ч. ложка білого цукру;
- зелень;
- сіль, чорний перець.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність: приблизно 160 Кк/100 гр.
Щоб приготувати фрикадельки, треба змішати фарш з рубаними зеленню і часником, поперчити його, посолити і мокрими руками зліпити маленькі м'ясні кульки.
Для соусу в рафінованому маслі обсмажується дрібно різаний лук, туди додається болгарський перець і, через пару хвилин, подрібнені помідори у власному соку (відразу з соком) і всі спеції, а також цукор.
Коли соус закипить, в нього залишиться викласти фрикадельки і тушкувати все разом на повільному вогні п'ятнадцять хвилин. Подавати з гарніром.
Запіканка з фаршу з овочами
Необхідні інгредієнти:
- 300 гр. фаршу з м'яса;
- 200 гр. свіжої капусти;
- 200 гр. кабачка;
- 1 середня цибулина;
- 1 середнього розміру помідор;
- 1 яйце;
- 1 зубець часнику;
- 70 гр. твердого сиру;
- 150 мл молока;
- рафінована олія для обсмажування;
- сіль і перець.
Час приготування: годину.
Калорійність: приблизно 140 Кк/100 гр.
Спочатку потрібно дрібно нарізати цибулю і засмажити його на рафінованій олії, після чого до нього додати фарш і готувати до випаровування рідини. Додати до фаршу часник і сіль з перцем, капусту тонко пошинкувати і пом'яти з сіллю, кабачок нарізати кільцями, помідор теж.
Окремо зробити заливку з збитого з молоком, сіллю і перцем яйця. У форму для випікання покласти всі продукти шарами – капусту, фарш, кабачок, помідор і залити яєчною сумішшю.
Зверху майбутню запіканку потрібно посипати натертим сиром і відправити її в духовку під кришкою на 20 хвилин, а потім залишити без кришки ще на 15.
Німецьке блюдо шнельклопс
Необхідні інгредієнти:
- 300 гр. фаршу з м'яса;
- 1 середня цибулина;
- 2 ст. ложки сметани або натурального йогурту;
- 1,5 ст. ложки борошна;
- 3 зубки часнику;
- 300 мл відвару від картоплі;
- рафінована олія для обсмажування;
- сіль і перець, коріандр за бажанням.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність: приблизно 140 Кк/100 гр.
Попередньо треба відварити картоплю – з ним і буде подаватися шнельклопс. Потім порізати цибулю кубиком і обсмажити на рафінованій олії, додати фарш і смажити до готовності.
Приправити спеціями і подрібненим часник, присипати борошном, влити в м'ясну масу картопляний відвар і сметану, перемішати, довести до закипання і зняти з вогню. За бажанням можна зверху посипати зеленню.
Подається шнельклопс таким чином: на тарілку викладаються кілька картоплин і поливаються готовим м'ясним соусом.
Як приготувати гречку просто і смачно — візьміть на замітку нашу добірку рецептів.
Читайте як приготувати надзвичайно смачних карасів в духовці. Найсмачніші рецепти тут.
Як загасити картоплю без м'яса — добірка рецептів для мультиварки.
Котлети з картоплею під соусом
Необхідні інгредієнти:
- 400 гр. фаршу з м'яса;
- 2 середніх цибулі;
- 1 середня морква;
- 4 зубки часнику;
- 3 ст. ложки молока;
- 1 ст. ложка сметани або натурального йогурту;
- 2 ст. ложки густої томатної пасти;
- 1 ст. ложка борошна (плюс борошно для обвалювання);
- 400 мл гарячої води;
- рафінована олія для обсмажування;
- сіль, цукор, перець.
Час приготування: годину.
Калорійність: приблизно 220 Кк/100 гр.
Щоб зробити котлети, потрібно змішати фарш з однією посіченою цибулею, сметаною і молоком, посолити, сформувати вироби невеликого розміру, обваляти їх у борошні і смажити на рафінованій олії до появи скоринки.
Для приготування соусу потрібно порізати і посмажити другу цибулину, додати до нього натерту моркву, потім томатну пасту, протушкувати все трохи і залити водою.
Посолити соус, поперчити, всипати трохи цукру і подрібнений часник і покласти в нього засмажені котлети.
Тушкувати страву до готовності і подавати з відвареною картоплею, посипати кожну порцію свіжої зеленню.
М'ясне суфле
Необхідні інгредієнти:
- 500 гр. фаршу з м'яса;
- 3 яйця;
- 100 гр. твердого сиру;
- 1,5 склянки чистої води;
- 1 середня цибулина;
- 3 зубки часнику;
- рафінована олія для обсмажування;
- сіль і перець.
Час приготування: півгодини.
Калорійність: приблизно 110 Кк/100 гр.
Цибулю і часник потрібно подрібнити, сир потерти на середній тертці. Фарш розвести водою і посолити, а потім протушкувати в каструлі на середньому вогні протягом п'яти хвилин і відокремити від зайвої рідини.
У цей час на сковороді обсмажити до прозорості цибулю з часником і додати до готового фаршу разом з тертим сиром, яйцями і чорним перцем за смаком. Отриману масу потрібно викласти в помазанную жиром сковорідку або протримати на тихому вогні під щільною кришкою протягом п'яти хвилин, або спекти страву в духовці.
Лінива долма
Необхідні інгредієнти:
- 500 гр. фаршу з м'яса;
- 3 ст. ложки рису;
- 2 середніх цибулі;
- виноградні листя;
- сіль і перець.
Час приготування: півтори години.
Калорійність: приблизно 130 Кк/100 гр.
Спочатку потрібно відварити рис і дати йому охолонути, а потім додати до фаршу разом з цибулею (його треба дрібно порубати), сіллю і перцем. Виноградне листя залити окропом на пару хвилин і швидко охолодити їх у холодній проточній воді.
Дно форми для запікання потрібно викласти частиною виноградного листя, змастити їх фаршем, накрити ще одним шаром з виноградного листя і прокласти таким чином ще пару шарів.
Залишиться залити долму трохи підсоленою водою і відправити в духовку на 180 градусів на п'ятдесят хвилин.
Подавати це блюдо краще всього з соусом з кефіру або сметани з рубаним часником.
Мексиканське чилі кон карне
Необхідні інгредієнти:
- 700 гр. фаршу з м'яса;
- 1 стакан сухої червоної квасолі;
- 3 стручкових перчика чилі;
- 1 середня цибулина;
- 1 ціла головка часнику;
- 300 гр. помідорів;
- 200 гр. будь томатного соусу;
- 2 ч. ложки куркуми;
- 1 ч. ложка червоного пекучого перцю;
- рафінована (краще всього кукурудзяна олія для обсмажування;
- 1 ч. ложка солі;
- 10 гр. темного (не менше 70% какао) шоколаду.
Час приготування: близько 2 годин.
Калорійність: приблизно 130 Кк/100 гр.
Квасолю треба попередньо замочити на ніч або хоча б на шість годин, а потім відварити до готовності.
Порізати кубиками і смажити цибулю, додати туди подрібнений болгарський перець і видавлений через прес часник, куркуму, пекучий мелений перець і прогріти все разом ще пару хвилин.
В окремій сковороді смажити на рафінованій олії фарш з м'яса і змішати його з овочевою засмажкою і нарізаними на дрібні шматочки помідорами. Залити склянку води, посолити і тушкувати на помірному вогні (під кришкою) протягом сорока хвилин.
Додати квасоля, томатний соус, цілі гострі перчики і тушкувати десять хвилин. Перед зняттям з вогню залишиться ще розчинити у страві шматочок шоколаду. Приємного апетиту!