08 май 2019 2 005

Як приготувати соковиті зрази з фаршу з яйцем

Зрази за зовнішнім виглядом — це звичайні котлети з м'ясного фаршу, але все-таки у них є одна перевага – начинка. Так, всередину цих котлет можна поміщати різні начинки з овочів, картоплі, грибів, яєць курячих. А в підсумку виходить оригінальне частування, яке відрізняється досить хорошими смаковими якостями.

Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати смачні м'ясні зрази з начинкою з курячого яйця. А якщо ви ще жодного разу не готували це частування, то пропонуємо кілька способів приготування цієї страви з наочними фото.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
фаршу з свинячого м'яса - 500 грам
яєць - 4 шт.
цибулин - 3 шт.
білого батона або хліба - 2-3 шматочка
молока - стакан
рослинної олії - 3 великі ложки
зелені - 7-8 стебел
солі і приправ - за бажанням
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал

Як готувати зрази м'ясні з яйцем:

    1. Для початку варимо яйця;
    2. Викладаємо м'якоть батона в чашку, заливаємо молоком і залишаємо замачиваться;
    3. Після того як м'якоть батона трохи розмокне, перемелюємо її блендером або розминаємо виделкою до однорідності;
    4. Очищаємо цибулю від шкірки. Шаткуємо цибулини середніми кубиками;
    5. Після того як яйця будуть готові, охолодити прохолодною водою, зчищають шкаралупу;
    6. Нарізаємо їх невеликими скибочками, вони повинні бути такого ж розміру, як і цибулю;
    7. Зелень споліскуємо, нарізаємо дрібними шматочками;
    8. На жаровню підливаємо рослинне масло, ставимо її на вогонь і прогріваємо;
    9. У прогріте масло насипаємо цибулю, засмажуємо до напівпрозорого стану;
    10. Потім засипаємо до цибулі посічену зелень, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати ще 2-3 хвилин;
    11. Перекладаємо обсмажену цибулю з зеленню в чашку з нарізаними яйцями, приправляємо сіллю і перемішуємо;
    12. Далі викладаємо свинячий фарш в миску, додаємо до нього батон. Для того щоб в процесі приготування зрази не розвалювалися, краще у фарш додати одне куряче яйце;
    13. Солимо основу, приправляємо спеціями і перемішуємо;
    14. Вимішувати основу слід руками, так можна швидко перемішати все до однорідного стану;
    15. Потім з м'ясної основи робимо невеликі круглі коржі, але не занадто тонкі;
    16. У центр кожного коржика викладаємо по столовій ложці начинки з яйця, цибулі і зелені. Акуратно загортаємо в круглу або овальну котлету;
    17. Ставимо на вогонь жаровню, додаємо в неї рослинне масло, прогріваємо;
    18. У прогріте масло поміщаємо зрази, засмажуємо з обох боків до рум'яного кольору. Кожну сторону треба смажити на невеликому вогні приблизно 10-15 хвилин;
    19. Готові зрази з яйцем можна покласти на паперову серветку, щоб скло все зайве масло.

    «Їжачки» в духовці

    Які інгредієнти потрібні для приготування:

    • 200 грам твердого сиру;
    • 800 грам свинячого фаршу;
    • 3 середні цибулини;
    • Хліб – 4-5 скибочок;
    • Стакан молока;
    • 5 відварених яєць до крутого стану і 4 сирих;
    • 2 середні моркви;
    • 3 часникових зубця;
    • 6 великих ложок сметани;
    • Сіль і спеції на свій розсуд;
    • Для прикраси – перець чорний горошком, вермішель.

    Тривалість готування – 90 хвилин.

    Харчова цінність на 100 грам – 300 ккал.

    Як потрібно готувати м'ясні зрази «Їжачки»:

    1. Для початку 5 відварених яєць потрібно очистити від шкаралупи;
    2. Після цього розрізаємо їх на дві частини і виймаємо з них жовтки;
    3. Викладаємо всі жовтки в одну чашку, розминаємо виделкою до однорідної стану;
    4. Шматочок сиру перетираємо теркою з дрібною решіткою;
    5. Викладаємо сир до жовтків;
    6. Відварену моркву потрібно почистити, потім перетерти теркою з дрібними зубцями;
    7. Викладаємо протерту моркву до жовтків з сиром, туди ж додаємо подрібнений або пропущений через прес часник;
    8. Приправляємо все сметаною і перемішуємо;
    9. Далі отриману суміш викладаємо в половинки білків і з'єднуємо;
    10. Потім готуємо основу для зраз. Фарш викладаємо в миску, додаємо туди одне яйце;
    11. Хліб заливаємо молоком, перемішуємо і викладаємо в основу;
    12. Цибулини чистимо, шматочками, засипаємо до фаршу;
    13. Приправляємо все сіллю, спеціями і перемішуємо руками;
    14. Робимо з основи коржі, щоб у них помістилося яйце;
    15. Викладаємо у центр кожного коржика яйце, загортаємо і формуємо овальну зразу;
    16. Залишилися яйця розбиваємо в миску, збиваємо до однорідності;
    17. Кожен кульку занурюємо в суміш з яєць;
    18. На одному кінці зробіть довгасту форму, вставте горошок у вигляді носика і трохи вище зробіть два ока, по всі поверхні вставте вермішель у вигляді голок;
    19. Деко скроплюємо маслом і кладемо на нього всі зрази в яєчної суміші;
    20. Прогріваємо Духовку до 180 градусів і поміщаємо туди випікатися на 40-45 хвилин.

    Зрази м'ясні з яйцем і овочами на пару

    Які компоненти потрібно підготувати:

    • 700 грам м'ясного фаршу;
    • Морква – 2 штуки;
    • Цибуля – 3 штуки;
    • 4 яйця;
    • Хліб або батон – 3-4 шматочка;
    • Молоко – неповний стакан;
    • Трохи солі і спецій.

    Загальний час підготовки і приготування страви на пару – 80 хвилин.

    Харчова цінність на 100 грам – 270 ккал.

    Як готувати парові м'ясні зрази:

    1. Для початку промиваємо морква, очищаємо від бруду;
    2. Викладаємо моркву в каструлю, туди ж викладаємо 3 курячих яйця, заливаємо воду і ставимо на газ отвариваться;
    3. Поки овочі відварюють, готуємо фарш. Викладаємо м'ясо в миску, туди ж розбиваємо яйце, що залишилося;
    4. Викладаємо скибочки хліба в молоко, розминаємо і перекладаємо в основу;
    5. Додаємо сіль, спеції і добре перемішуємо;
    6. Цибулини очищаємо від шкірки, нарізаємо дрібними кубиками;
    7. Поміщаємо жаровню на низ, наливаємо олію, прогріваємо;
    8. У розігріте масло засипаємо цибулю, обсмажуємо до рум'яного кольору і знімаємо з плити остигати;
    9. Яйця очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками;
    10. Моркву слід порубати невеликими кубиками;
    11. У чашці змішуємо всі нарізані компоненти разом з цибулею;
    12. З фаршу робимо невелику коржик, викладаємо в центр трохи начинки і формуємо овальну зразу. Також робимо інші зрази;
    13. Форму пароварки збризкуємо невеликою кількістю рослинної олії, викладаємо на неї зрази;
    14. Готувати в пароварці слід протягом 40 хвилин.

    Курча тютюну рецепт в духовці — приготуйте це неймовірне блюдо, яке вам безсумнівно сподобається.

    Деруни з м'ясом, рецепт простого і смачної страви.

    Читайте як приготувати смачний курячий суп в мультиварці. Рецепт тут.

    Як приготувати зрази з рибного фаршу

    Що підготуємо:

    • Півкілограма рибного фаршу;
    • 4 курячих яйця;
    • Одна цибулина;
    • 120 грам панірувальних сухарів;
    • 2-3 часникових зубчиків;
    • Базилік сушений на свій смак;
    • Рослинна олія — 4 великі ложки;
    • Сіль на свій смак;
    • 5-6 гілочок петрушки;
    • Чорний перець на свій смак.

    Скільки готувати – півтори години.

    Рівень калорій в 100 грамах – 240 ккал.

    Як потрібно готувати зрази з рибного фаршу:

    1. Для початку ставимо отвариваться курячі яйця до крутого стану;
    2. Викладаємо рибний фарш в миску, додаємо панірувальні сухарі, сире яйце, сіль і спеції;
    3. Цибулю очищаємо від шкірки, нарізаємо дрібними скибочками;
    4. На сковорідку наливаємо олію і прогріваємо на плиті;
    5. Засипаємо цибулю в розігріту олію і обсмажуємо до рум'яного кольору;
    6. В кінці додаємо до цибулі часник, пропущений через прес;
    7. Перекладаємо цибулю з часником в основу, перемішуємо руками до однорідності;
    8. Відварені яйця нарізаємо на 4 частини;
    9. Формуємо з основи корж, викладаємо скибочку яйця і закриваємо фаршем. Робимо овальну зразу. Також робимо інші зрази;
    10. На сковороду наливаємо олію, прогріваємо;
    11. Викладаємо в гаряче масло зрази і обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.

    Страва з грибами в мультиварці

    Які інгредієнти підготуємо:

    • 700 грам курячого або свинячого фаршу;
    • 8-9 штук печериць;
    • 2-3 скибочки хліба;
    • Стакан молока;
    • 4 курячих яйця;
    • 2 середні цибулини;
    • 2 часникові часточки;
    • Трохи рослинного масла;
    • Сіль і спеції на свій смак.

    Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

    Калорійність на 100 грам – 280 ккал.

    Як робити м'ясні зрази з яйцем і печерицями в мультиварці:

    1. Курячі яйця відварюємо до крутого стану;
    2. Фарш викладаємо в чашку, розбиваємо туди 1 яйце, приправляємо сіллю, спеціями;
    3. Хліб заливаємо молоком, розминаємо і викладаємо в основу;
    4. Лук очищаємо і рубаємо дрібними шматочками, пересипаємо до фаршу;
    5. З часнику видаляємо шкірку, пропускаємо через прес, додаємо в основу. Все перемішуємо руками;
    6. Далі гриби промиваємо, нарізаємо пластинками;
    7. У чашу мультиварки наливаємо масло, ставимо режим смаження, прогріваємо. Засипаємо шматочки печериць і обсмажуємо протягом 15 хвилин;
    8. Курячі яйця нарізаємо кубиками, змішуємо з обсмаженими грибами;
    9. З фаршу формуємо коржі, викладаємо начинку й загортаємо у вигляді овальної форми;
    10. Наливаємо трохи олії в мультиварку, викладаємо зрази, закриваємо кришкою і залишаємо готуватися в режимі «смаження» або випічка» протягом 15-20 хвилин. Не забудьте через 7-10 хвилин їх перевернути.

    Корисні поради

    • Фарш можна використовувати будь – свинячий, курячий, яловичий;
    • Для того щоб основа не розпадалася, в неї слід додати одне сире яйце;
    • Начинку можна доповнювати грибами, зеленню, цибулею, овочами;
    • Зрази можна смажити, випікати, готувати на пару.

    М'ясні зрази з яйцем за цими рецептами — це відмінне ласощі, яке можна подавати на обід, вечеря, святкові вечори, а також використовувати в якості частування для гостей. Звичайно, над їх приготуванням доведеться трохи попрацювати, але в підсумку виходить ситне блюдо з чудовим смаком!

Що ще почитати: