Які страви можна приготувати з фаршу
Страви з рубленого м'яса користуються великою популярністю в нашій країні: їх просто готувати, вони виходять дуже ситними і смачними.
Фахівці стверджують, що фарш засвоюється організмом краще, ніж цільне м'ясо.
Кулінари ж постійно експериментують, поєднуючи його з овочами, злаками, різноманітними спеціями і навіть фруктами.
Кілька простих і оригінальних рецептів допоможуть вам відчути м'якість і гостроту подрібненої рибної та м'ясної м'якоті, і перетворити нескладне блюдо в справжній кулінарний шедевр.
Види м'ясного фаршу
М'ясний фарш – продукт універсальний, так як з нього можна приготувати багато різноманітних страв.
Він буває:
- свинячий;
- яловичий;
- телячий;
- курячий;
- индюшиный;
- баранячий;
- асорті (суміш кілька видів м'яса).
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свинячого ошийка - | 400 г |
рису - | 100 г |
борошна - | трохи |
цибулин - | 1 шт. |
часнику - | 1-2 зубчики невеликих |
яєчний білок - | 1 шт. |
сіль - | за смаком |
спеції - | за смаком |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 218 Ккал |
Часто назву «тюфтельки» асоціюється з простим неабияким блюдом, яке було незамінним в радянській їдальні.
Але сьогодні у багатьох ресторанах ви можете зустріти витончені невеликі м'ясні кульки з рисом, политі кисло-солодким соусом.
Будь-яка господиня знає, що якщо є в наявності свинячий фарш, то на питання, що можна приготувати з нього, завжди є відповідь.
Тим більше така страва є корисним, ситний і дуже смачним.
Приступимо безпосередньо до етапів готування:
- Рис потрібно помити і відварити до напівготовності. Для цього залийте його водою і проваріть 5 хвилин, накривши кришкою.
- М'ясо сміливі на м'ясорубці з середньою ґратами 2 рази.
- Щоб надати страві легкості й пишноти, фарш потрібно добре відбити.
- Цибулю наріжте дрібними кубиками і відіжміть сік.
- У масу додайте подрібнений часник, цибулю і рис. Відокремте білок від жовтка, потім білок збийте до утворення піни, додавши дрібку солі. Вилийте отриману суміш у фарш, не забувши посолити і поперчити.
- Добре перемішайте всі інгредієнти.
- Сформуйте невеликий кулька (завбільшки з волоський горіх).
- Двічі занурте його в борошно і обсмажте на олії до появи золотистої скоринки.
- Отримані тефтелі перенесіть на деко і запікайте 10 хвилин при температурі 180.
Для приготування журавлинного соусу потрібні наступні продукти:
- 250-300 г стиглої журавлини;
- борошно
- 5 ст. л. цукру.
- Ягоди помістіть в сотейник, акуратно передавите і додайте цукор. Варіть соус на повільному вогні, поки ягоди не пустять сік, і суміш не стане густою. Зніміть з вогню і процідіть.
- Викладіть м'ясні кульки на плоску тарілку, полийте журавлинним соусом і прикрасьте листям м'яти.
До страви можете приготувати пюре за смаком, але найчастіше при подачі гарнір відсутня.
Знаючи, що з м'ясного фаршу можна приготувати тефтелі, ви завжди зможете їх подати до будь-якої страви в якості доповнення.
Паштет з рибного фаршу
Така закуска була незамінною на столі великих князів – Олега, Ігоря, Святослава.
Але, незважаючи на багатовікове походження, рецепт паштету залишається простим і неабияким.
Вам знадобиться:
- 600-700 г риб'ячого філе (минтай, нототенія, хек);
- 1 яйце;
- 1 цибулина середнього розміру;
- 150 г нежирного сиру;
- 2 ст. л. манної крупи;
- оливкова олія;
- 1 ст. л. тертого хрону;
- сіль;
- зелень;
- спеції.
Рибу промийте і подрібніть на дрібній м'ясорубці або блендері.
Фарш обсмажте разом з нарізаним кубиками цибулею на оливковій олії.
Сир перемішайте з яйцем, готовим хріном і манкою, потім з'єднайте з рибною масою.
За бажанням можна додати дрібно нарізану зелень кропу або петрушки.
Після приготування залиште отриману суміш на 2-3 години в холодильнику.
Подавайте паштет в якості закуски з скибочками білого хліба або грінками.
Можливо, хтось не захоче робити паштет, а віддасть перевагу улюбленим котлет.
Це, до речі, ще одна ідея з приводу того, що можна приготувати, маючи рибний фарш.
Тому представляємо вам швидкий рецепт дивовижних котлет з тріски:
Капустяна лазанья з м'ясним фаршем під соусом бешамель
Для багатьох слово «лазанья» асоціюється зі складним італійським блюдом, яке не під силу приготувати простій людині.
Даний рецепт — справжній кулінарний шедевр» з м'ясного фаршу і листя капусти, при цьому від вас не потрібно спеціальних умінь або використання рідкісних екзотичних продуктів.
Набір продуктів наступний:
- 200 г індичого фаршу;
- 200 г курячого фаршу;
- 1-1,5 склянки молока;
- 40 г вершкового масла;
- 40 р пшеничного борошна;
- капустяні листи;
- 150 г нежирного твердого сиру;
- 1 велика цибулина;
- 3-4 помідори;
- 2 моркви середнього розміру;
- 2 болгарських перцю;
- кілька зубчиків часнику;
- сіль;
- спеції.
Капустяне листя підготуйте так само, як і для голубців, відваривши 3-4 хвилини в підсоленій воді.
Для соусу бешамель у сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте борошно і перемішайте.
Не допускайте утворення грудочок.
Після отримання однорідної суміші, поступово додайте молоко.
Доведіть соус до кипіння і проваріть 5 хвилин на слабкому вогні.
Додайте сіль і спеції.
Суміш повинна вийти густий.
Подрібніть цибулю, часник, помідори і болгарський перець.
Овочі обсмажте на рослинному маслі.
Переходимо до формування лазаньї.
У формі для запікання дно покрийте кількома ложками отриманого соусу.
Потім на нього потрібно розмістити капустяне листя.
Наступний шар – підсолений фарш, який покривається обсмаженими овочами і поливається соусом бешамель.
Потім повторіть такі шари кілька разів.
Всього лазанья складається з 3-4 куль капусти і м'яса з овочами.
Зверху залийте блюдо залишками соусу і потріть сир на крупній тертці.
Помістіть форму в розігріту духовку до 180-200°.
Запікайте лазанью протягом години.
Страва подається порційно.
А ось ще одна ідея страви з перемеленого м'яса. Як приготувати смачні котлети з фаршу індички. Рецепти як завжди прості, але з дивним смаком!
Наближається велике світле свято Великдень. Хазяєчки запасаються продуктами для випікання здобних великодніх пасок. Не знаєте жодного рецепту? На нашому сайті ви знайдете багато.
Про те, як приготувати рибку корюшка, можна дізнатися за посиланням: #deletetag#/pitanie/obshhie-voprosy/koryushka-receptu.html
Секрети приготування страв з фаршу
- Щоб отримані страви були соковитими, фарш потрібно добре відбити. Для цього накрийте м'ясо харчовою плівкою і відбийте молотком або іншим важким предметом.
- Обсмажуючи тефтелі або котлети на сковороді, намагайтеся не проткнути їх виделкою, так як рідина витече на сковороду, а котлета втратить соковитість.
- Додавати сіль і спеції потрібно спочатку. Якщо це зробити в процесі смаження, сіль розподілиться нерівномірно.
- Незалежно від вибору страви, якщо ви обсмажуєте фарш, класти його потрібно на розпечену сковороду. Швидко утворилася скоринка збереже потрібний сік.
З фаршу можна приготувати безліч різноманітних страв.
Поставтеся до приготування їжі з любов'ю, не бійтеся експериментувати з поєднанням інгредієнтів, і у вас вийдуть смачні страви з родзинкою.
Звичайно, можна щодня придумувати нові рецепти, особливо якщо у вас хороша фантазія.
Наостанок хочеться поділитися з вами ще одним чудовим рецептом, яким можна скористатися для здивування гостей.
М'ясні мафіни з грибами: