Як швидко і смачно приготувати суп з щавлю
Після довгих зимових холодів організм страждає від нестачі вітамінів і так хочеться з'їсти ароматної зелені або супчика зі щавлем. Готувати його краще навесні, коли лист ще зовсім молодий і не втратив своєї соковитості і корисності.
Щавель здавна славився своїми корисними властивостями. З нього готували пісні освіжаючі супи, а також усім відомі російські щі на м'ясному бульйоні. Приємний кислуватий смак цього супчика чудово доповнює відварене яйце.
Цей ранній овоч полюбили більшість господинь і звикли готувати з нього різні салати, пюре, борщі. Пікантними на смак виходять соуси. У цій статті буде запропоновано декілька найбільш вдалих рецептів приготування супчиків з щавлю.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
щавлю - | середній пучок |
яєць - | 4 шт. |
ріпчастої цибулі - | 2 головки |
моркви - | 1 середня |
картоплі - | 5 бульб |
води - | 2 літра |
рослинної олії - | 70 грам |
вершкового (селянського) олії - | 50 грам |
перець і сіль - | за смаком |
кріп - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 г: 110 Ккал |
Перший рецепт з фото здасться самим простим і легким. Насправді так воно і є — страва готується швидко і надзвичайно легко.
У каструлю налити води і поставити на вогонь. Бульби картоплі очистити від природної шкірки, помити і подрібнити в кубики. У киплячу воду опустити картоплю і варити до м'якості.
Тим часом зайнятися цибулею і морквою. Їх треба очистити і нарізати. У сковороді нагріти рослинне масло і зробити овочеву засмажку.
Щавель промити і зрізати стебла. Листя порізати соломкою і додати до супу.
У готовий картопляний бульйон зі щавлем висипати пасеровані овочі, посолити, поперчити, посипати подрібненим кропом.
Яйця зварити круто, почистити, порізати кубиками і разом з вершковим маслом додати до готового супу.
Вітамінізований ароматний супчик готовий!
Зелений суп зі щавлем і яйцем
Такий супчик прекрасно підійде в якості смачного і корисного обіду для всієї родини. Готувати його можна як на м'ясному, так і на дієтичному овочевому бульйоні. У цьому рецепті буде запропоновано приготування щавлевого супчика з курочкою.
Для приготування знадобиться:
- Великий пучок щавлю;
- 500 грам курки;
- 3 літри води;
- 5 яєць;
- 2 цибулини;
- 2 морквини;
- 1 лавровий лист;
- 7 бульб картоплі;
- Сіль і різні спеції за вашим смаком;
- 60 грам соняшникової олії;
- Сметана для подачі до столу.
Час на підготовку — 1 годину 50 хвилин. Калорійність в 100 грамах супу — близько 180 ккал.
Курку промити і обсушити на паперовому рушнику. У киплячу воду опустити м'ясо і на повільному вогні зварити бульйон, додавши в нього лавровий лист, цибулю і моркву. Поки він вариться, всі овочі чистяться і подрібнюються.
До готового бульйону висипати картоплю і варити приблизно 20 хвилин. У сковороді спасерувати цибулю і моркву на жирі/рослинному маслі.
Листя щавлю звільнити від стебел, помити і довільно подрібнити. Додати до супу, посолити, поперчити і поварити ще 10 хвилин. Готову курку вийняти з каструлі, відокремити від кісток і відправити назад до киплячого супу.
Яйця розбити в миску і гарненько розбовтати виделкою. Однорідну масу повільно, тонкою цівкою, вливати в суп, постійно помішуючи. Повинні вийти тонкі ниточки, які ефектно виглядають в готовому блюді.
Вимкнути вогонь на плиті і дати щавельному супчику настоятися близько години. Розлити по порційних тарілках, додати домашню сметану і можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати гіпер корисний суп з щавлю з кропивою
Воістину весняна їжа ─ зелений щавельный супчик з кропивою. Як же все не люблять кропиву за її особливість неприємно обпалювати шкіру, але ось для супчика цей злісний бур'ян підійде як не можна краще.
Важливо, щоб пагони кропиви були молодими, ніжними з невеликими листочками, тоді страва вийде незвичайно смачним і корисним.
Потрібні такі інгредієнти:
- Яловичі кістки;
- 1 стегенце;
- 3 літри води;
- Кропива і щавельный лист по 1 пучочку;
- 5 бульб картоплі;
- 2 великих головки ріпчастої цибулі;
- 2 невеликі моркви;
- 5 яєць;
- 50 грам рослинної олії;
- Сіль, звичні спеції за смаком.
На готування піде 2 години. У 100 грамах готового страви — близько 185 ккал.
Яловичі кістки гарненько промити і відправити в закипілу воду, це знизить надмірне поява пінки. Виварювати їх потрібно близько 30 хвилин. Потім додати курку, розрізану навпіл, цілу цибулину і моркву.
Варити бульйон до готовності. Поки він вариться, крупно нарізати вимитий щавель і кропиву. Картоплю очистити, помити і нарізати брусочками, додати до бульйону. Цибулю і моркву подрібнити для засмажки.
Сирі яйця збити віночком до появи піни. На розігрітій сковороді, з додаванням рослинної олії, спекти з яєчної маси 2 омлету. Дати їм охолонути і нарізати соломкою.
У готовий бульйон додати омлетну нарізку, щавель з кропивою. Готовий суп посолити і приправити спеціями.
Важливо! Суп з щавлю потрібно солити після закінчення готування, коли легко можна визначити кислотність бульйону і відповідно його посолити.
Не знаєте, чим порадувати себе під час посту? Морквяні котлети пісні — саме те, що вам потрібно. Обіцяємо, буде смачно!
Традиційний плов «заграє новими фарбами», якщо його приготувати не з бараниною або яловичиною, а зі свининою. Тут читайте покрокову інструкцію приготування з фото.
Смачно приготувати камбалу в духовці може кожен бажаючий за нашими рецептами. Головне — гарний настрій, з ним будь-яке блюдо вийде на славу!
Приготування страви зі свининою
Ситно і калорійно нагодувати чоловіка, так і всю родину, в літній час стає проблемою ─ спекотні дні роблять свою справу. Хочеться легкої, і в той же час смачної їжі.
Щоб не обділяти добувача сім'ї калорійними продуктами і поповнити його організм необхідними вітамінами, супчик на свинячому бульйоні зі щавлем буде найкращим обідом у літній період.
Для приготування супу з щавлю зі свининою знадобиться:
- 500 грам свинячих реберець;
- Кілька жмень листя щавлю;
- 3 літри води;
- 5 картоплин;
- 2 цибулини;
- 2 моркви;
- 30 грам рослинної олії;
- 4 яйця;
- Сіль і приправи за смаком.
Час на приготування — близько 2 годин. У 100 грамах готового супу — 190 ккал.
Свинячі реберця промити і нарізати на шматочки вздовж кістки. У сковороду з товстим дном влити жир/рослинну олію, нагріти і злегка обсмажити свинину. Воду закип'ятити і опустити в неї напівготові ребра.
Варити на повільному вогні близько 1 години. Жирок, який залишився після обсмажування, не виливається, він стане в нагоді для засмажки. Всі овочі очистити і помити. Цибулю подрібнити, моркву нарізати тонкою соломкою.
Картоплю порізати брусочками, щавель порізати смужками. Яйця зварити круто і розділити на кілька частин, все залежить від уподобань. Чим більшим буде шматочок яйця, тим яскравішими будуть смакові якості супчика.
До ребрышкам висипаємо картоплю і варимо 30 хвилин. На останньому жирку пасеруємо овочі і додаємо в каструлю. Трохи експериментуємо зі спеціями.
У киплячий бульйон з картоплею опускаємо щавель, а через п'ять хвилин порізані яйця. Солимо. Ситний і тонізуючий супчик готовий. Їжте на здоров'я!
Хитрощі кухарів
Бульйон буде набагато смачніше, якщо овочі відразу після покупки очистити і помити під проточною водою. Вони не повинні знаходитися довгий час в холодному місці або в кухонній овочевий кошику.
Якщо планується зварити овочевий бульйон для супу, то опускати овочі для варіння потрібно в холодну воду.
Зів'ялі листочки щавлю придбають свіжий вигляд, якщо їх опустити на 10 хвилин у холодну воду з додаванням 30 грам оцту.
Ідеально покращує смак м'ясного бульйону корінь селери.
Для приємного золотистого кольору бульйону, додайте при варінні неочищений цибулю.
Невеликою хитрістю для смаку щавельного супчика є додавання при варінні кілька солоних огірочків, коли суп готовий, вони викидаються.
Вважається, що якщо в суп з щавлю додати шпинат, він придбає незабутній смак.
Додавання копченостей, при варінні зеленого супу, додає пікантності смаку.
Пропонуємо подивитися відео з приготуванням досить незвичайного супу з щавлю:
Приємного апетиту!