Як приготувати салат з свіжої капусти з огірком
Напевно, ні для кого не секрет, що для нормального функціонування організму потрібні мікроелементи, вітаміни. Особливо актуальним стає це питання у бажаючих схуднути, сидять на різноманітних дієтах.
Адже обмежуючи себе в харчуванні, значно скорочується і приплив корисних речовин. Невеликий цей потік і в зимовий період. Однак не варто миритися з негативними наслідками сезону або зниження калорійності харчування!
Існують продукти, доступні в будь-який час: смачні, нежирні і містять безліч необхідних елементів. Головні з них – капуста і огірки. Саме салатів, приготованим на їх основі, та буде відведено місце в даній статті.
Вибираємо продукти
Овочі
Для будь-якого рецепту салату зі свіжої капусти з огірком в першу чергу необхідно вибрати овочі. Добре, якщо можна вийти на город і зірвати все свіже і смачне. Однак це «щастя» доступно далеко не кожному. Тому вибирати інгредієнти для салату будемо з найбільш загальнодоступних – магазинних.
Свіжа білокачанна капуста може бути двох основних рівнів зрілості:
- молода – верхні листки зелені, а сам качан ще не дуже щільний. У цьому вигляді найбільш соковита і ніжна;
- зріла – качан дуже щільний, качан велика, а листя білі. Така капуста може бути трохи жорсткіше молодий, зате вона набрала максимальний рівень користі.
Вибрати огірки ще легше – їх колір повинен бути насиченим, яскравим, а самі овочі невялыми і пружними.
Заправка
Будь салат вимагає заправки. Вони поділяються за смаковими якостями, а також за рівнем калорійності:
- Рослинне масло – найдоступніша і поширена заправка, володіє найменшою калорійністю. Саме для салатів, заправлених олією, і буде розраховуватися енергетична цінність наведених нижче рецептів (крім останнього).
- Лимонний сік. Рідко використовується в поодинці – частіше в сукупності з маслом і цукром. В результаті виходить дуже смачна, але більш калорійна суміш.
- Йогурт. Класичний напій без додаткових присмаків буде цікавим рішенням і створить оригінальне поєднання смаків, які, проте, не всім по душі.
- Сметана. Більш традиційна заправка і багато в чому повторює попередній пункт, однак зі своїм присмаком і більшою калорійністю.
- Майонез. Сама жирна, найшкідливіша, але і... найулюбленіша для багатьох заправка. У смаку вже міститься кислота, і сіль, і цукор, що робить поєднання інгредієнтів більш гармонійним, але велика калорійність.
Вибравши овочі і визначившись з заправкою, настав час переходити до самих рецептами салатів з капусти з огірком.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
капусти середнього розміру - | 0,5 качана |
середніх огірків - | 3 шт. |
солі і спецій - | за смаком |
заправка - | на свій розсуд |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 25 Ккал |
Процес приготування салату зі свіжої капусти з огірком дуже простий. Овочі вимити. Залежно від свіжості огірків, їх можна очистити або використовувати цілком. Далі огірок нарізати соломкою або півколами.
Капуста дрібно шинкуется.
Все поміщається в глибоку посуд, перемішується з додаванням солі і спецій, заправляється. Потрібно дати салату постояти кілька хвилин, щоб виділився сік, ще раз перемішати і можна їсти.
Рецепт салату зі свіжої капусти з огірком і редисом
Компоненти:
- півкіло капусти;
- огірки – 3 штуки;
- редис – приблизно рівне за вагою огіркам кількість;
- свіжа зелень;
- сіль, перець;
- заправка.
Час: 12 хвилин.
Калорійність (на 0,1 кг): 49 ккал.
Процес приготування: капусту дрібно шаткують, огірок ріжуть півколами або соломкою, аналогічно нарізають редис. Однак якщо овоч немолодий і жорсткий, його можна натерти на тертці. Дрібно рубається зелень. Інгредієнти з'єднують, додають заправку і добре перемішують.
Додайте шинку
Компоненти:
- капуста – 300 гр;
- два-три огірка;
- три яйця;
- шинка – 150 гр;
- сіль, зелень, спеції;
- заправка.
Час: 15 хвилин.
Калорійність (на 0,1 кг): 112 ккал.
Це вже більш щільне (ситне) блюдо. Воно може не тільки виконувати ролі гарної закуски або використовуватися в якості перекусу, але і стати повноцінним стравою. До того ж, білки, що містяться в шинці, не менш необхідні організми, ніж вітаміни.
Яйця відварюють, охолоджують і ріжуть кубиками. Поки вони варяться, шаткують капусту. Трохи підсолюють і відставляють в глибокій посуді для виділення соку. Далі рубають зелень і ріжуть соломкою інші інгредієнти. Все змішується. Салат заправляється з додаванням спецій.
Нові рецепти салатів на Новий рік 2018 — зробіть своє свято новими стравами.
Салат з копченою куркою і чорносливом — надзвичайно смачне і ситне блюдо для тих, хто любить сливу з димком.
Рецепт імбирних пряників на Різдво за домашнім рецептом.
З морською капустою
Компоненти:
- морська капуста – 300 гр;
- огірки – 2 шт;
- майонез.
Час: 5 хвилин.
Калорійність (на 0,1 кг): 101 ккал.
Процес приготування. Замість звичайної капусти можна застосовувати і морську. Вона, крім іншого, містить значну кількість йоду, так само життєво необхідного людині.
Капуста, як правило, вже продається нарізана. Якщо шматочки крупноваты, їх можна подрібнити. Огірок нарізати невеликим – з гранню близько 7 мм – кубиком. Обережніше треба бути з сіллю – іноді ламінарія вже досить солена. Інгредієнти змішуються, додається майонез. Для даного рецепту він є найкращою заправкою, так як додасть трохи кислинки і солодощі.
Це базовий рецепт. Салат може бути доповнений кукурудзою, горошком, яйцем, сиром і т. д. Дуже цікаво поєднання морської капусти білоголової.
Прості, поживні, смачні і дуже корисні салати можна приготувати з капусти та огірків. Потрібно лише правильно вибрати інгредієнти і знати кілька маленьких секретів!