Як смачно приготувати салат з капустою і яблуком
Пропонуємо вам корисну добірку рецептів. Нічого складного – візьміть тільки прості інгредієнти і готуйте прямо перед трапезою, так як вітаміни швидко руйнуються.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яблук - | 2 шт. |
капусти - | ¼ Качана |
родзинок - | 1 жменька |
сухого чебрецю - | 1 щіпка |
20% сметани - | 40 г |
гірчиці із зернами - | 10 г |
оцту (краще взяти яблучний) - | 20 мл |
масла без запаху (оливкової) - | 30 мл |
меленого перцю - | 1 щіпка |
солі - | 1 щіпка |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 104 Ккал |
Ніяких складнощів у приготуванні, а смак страви виходить пікантний, з легкої солодкістю.
Спосіб приготування салату з капустою і яблуком:
- Як можна тонше нашаткуйте капусту. Складіть в глибокий салатник;
- З яблук зніміть шкірку, видаліть серцевину, натерти на крупній тертці, додайте до капусти;
- Додайте промитий ізюм, пучок чебрецю;
- Приготуйте соус: сметану з'єднайте з зерновий гірчицею, оцтом, олією, приправити, акуратно перемішайте;
- Отриманий соусом полийте салат, добре перемішайте;
- На замітку: щоб всі інгредієнти просочилися, залиште страву в спокої хвилин на 20.
Як запекти картоплю дольками в духовці читайте в нашій статті.
Пиріг зі сметанною заливкою з різними начинками — спробуйте приготувати випічку за нашими рецептами.
Читайте як приготувати булгур з куркою і овочами — чудовий рецепт з нашої колекції.
Салат з капусти з яблуком та морквою
У компанію до білокачанній капусті візьміть давно відомий кулінарний союз – моркву і яблуко. Це безпрограшний варіант.
Вам знадобиться:
- ½ Невеликого качана капусти;
- 1 велика морквина + 1 яблуко;
Інгредієнти для заправки:
- 30 мл яблучного оцту;
- 30 мл рафінованої олії;
- по 1 щіпці солі + перцю.
Загальний час готування становить: 35 хв. Порційна калорійність: 99 ккал.
Приготування:
- Білокачанну капусту нашаткуйте тонкою соломкою;
- Очистивши яблуко з морквою від шкірки, наріжте дрібно або натріть на тертці;
- Все перемішайте в широкому салатник, полийте заправкою;
- Для приготування заправки досить з'єднати олію з оцтом, приправити перцем, сіллю;
- Залиште салат на 20 хвилин у спокої, за цей час овочі добре просочаться.
Салат з свіжої капусти з яблуком і огірком
Такий салат хороший сам по собі, і як гарнір до м'ясних закусок – наприклад, до тушкованої телятині.
Необхідний набір інгредієнтів:
- 2-3 огірка;
- капуста – половинка невеликого вилка;
- 2 яблука;
- половинка лимона – за бажанням;
- 40 г сметани;
- петрушка – 1 гілочка.
На приготування потрібно затратити: 15 хв. Його калорійність: 98 ккал на 100 р.
Спосіб приготування:
- Огірки очистіть від шкірки, потім наріжте на тонкі часточки;
- Натріть сирі яблука на тертці або дрібно наріжте;
- Половину качана наріжте тонкою соломкою, змішайте з фруктом, нашаткованою огірком;
- Заправте продукти сметаною, потім викладіть в салатник;
- Страву можна прикрасити скибочками лимона, листочками петрушки.
Салат з білокачанної капусти з яблуками і селерою
Такий салат можна подавати до гарячих м'ясних і рибних страв як гарнір, а також використовувати в якості самостійної закуски.
Вам буде потрібно для готування:
- яблуко;
- 0,4 кг білокачанної капусти;
- 1 селера (салатний або кореневий);
- оцет (краще яблучний) – 20 мл;
- 15 г цукрового піску;
- рослинне масло – 20 мл
Час приготування: 30 хв. Калорійність на 1 порцію: 96 ккал.
Приготування:
- Помийте качан, приберіть верхні листки, вирізати качан. Наріжте овочі соломкою, трохи підсолити, пам'ятайте руками. Це додасть м'якості;
- Нашаткуйте інші інгредієнти соломкою, як можна тонше;
- Все перемішайте, покладіть в глибокий салатник, заправити яблучним оцтом, додайте трохи цукру, олії. Щоб овочі просочилися заправкою, нехай блюдо постоїть на столі 30 хв.
Рецепт салату зі свіжої капустою, буряком і яблуком
Здавалося б, ну що нового можна придумати з капустою і яблуком? Додайте до них буряк, тоді смак страви вийде незвичайний, з бурякової солодкістю.
Вам знадобиться:
- 1 велике солодке яблуко;
- 1 невелика буряк;
- ¼ Частина невеликого качана;
- половинка лимона;
- майонез, сіль, петрушка – за смаком.
Приготування займе: 15 хв. Порційна калорійність: 100 ккал.
Як зробити:
- Буряк відварити або запечіть в духовці, загорнувши у фольгу;
- Очищений фрукт, буряк наріжте тонкими скибочками, як можна тонше білокачанну капусту нашаткуйте, складіть всі інгредієнти в салатник;
- Вичавіть сік з лимона, в нього додайте майонез, перемішайте. Заправка готова;
- Полийте овочі заправкою, перемішайте. Щоб інгредієнти просочилися, залиште на деякий час.
Салат з капусти і яблук – зовсім нехитре блюдо. Але воно може порадувати вас смаком, варто лише додати в нього більше інгредієнтів. Приємного апетиту!