Як приготувати салат з пекінської капусти з огірком
Салати з пекінської (китайської) капустою і огірком просто знахідка для швидкого й, головне, корисних перекусу. А при несподіваний прихід гостей за лічені хвилини буде підготовлено і подано на стіл.
Як приготувати салат з пекінської капусти з огірком
Огірок додає свіжості і соковитості салату. А якщо у вас є улюблені овочі, можете сміливо додавати їх. Не бійтеся експериментувати, і ви знайдете свій ідеальний салат.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
китайська (пекінська) капуста - | 300 г |
огірок - | 1 шт. |
оливкова олія - | 4 ст. ложки |
орегано - | 1/2 ч. ложки |
майоран - | 1/2 ч. ложки |
базилік - | 1/2 ч. ложки |
чорний перець - | 1/2 ч. ложки |
мед - | 1/2 ч. ложки |
вичавлений сік лимона - | 10 г |
кунжут - | 20 г |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 г: 68 Ккал |
Цей салат найкраще готувати ранньою весною, коли так хочеться, щоб скоріше все навкруги зазеленіло. Він ідеальний для сніданку. Салат легкий і свіжий, а цікавий смак йому надає особлива заправка.
Салат з пекінської капусти з огірком готується наступним чином:
- Першим ділом приготуємо заправку, вона настоюється близько 15 хвилин. У невеликій мисці змішуємо масло, сік лимона, не забувши про мед, сіль, перець і трави. Це треба робити дуже ретельно, щоб заправка вийшла однорідної;
- Далі потрібно дрібно нашаткувати капусту, а огірок нарізати довгою соломкою;
- Кунжут обов'язково потрібно злегка обсмажити на сковороді без масла, всього кілька хвилин, щоб його не спалити;
- Потім з'єднуємо овочі разом з настоявшейся заправкою, перемішуємо, посипаємо зверху кунжутом і подаємо гостям.
Для ситності додайте куряче яйце
Необхідні продукти:
- Китайська капуста – 250 г;
- яйця – 2 шт;
- огірки – 2 шт;
- зелень – 1 пучок;
- мелений перець – за смаком;
- сіль – за смаком.
Для заправки:
- гірчиця американська – 1 ч. ложка;
- оливкова олія – 1 ст. ложка;
- оцет – 10 г;
- низькокалорійний майонез – 4 ст. ложки.
Час на приготування — 25 хвилин.
Калорійність – 80 ккал.
Як готувати салат — пекінська капуста + огірок + яйце?
- Потрібно зварити яйця, почистити їх і покришити великими кубиками;
- Огірки помити і порізати тонкими часточками, невеликими слайсами;
- Потім моєму капусту крупно шаткуємо ножем;
- Ретельно змішуємо в невеликій мисці гірчицю, оливкова олія, оцет і майонез;
- У салатниці з високими краями з'єднуємо овочі, яйця, зелень і заправку. Доводимо до смаку сіллю і перцем. Можна пробувати!
Рецепт з крабовими паличками
Любителям крабових паличок можна урізноманітнити ними салат, але, якщо раптом їх під рукою немає, то можна замінити крабовим м'ясом або «французьким крабом». Тоді вийде трохи інший смак, але в поєднанні з ніжною капустою, незмінно свіжий і легкий.
Інгредієнти для салату:
- крабові палички – 200 г;
- китайська капуста – 150 г;
- яйця – 5 шт;
- огірки – 2 шт;
- цибуля кримська (солодкий) – 1 шт;
- майонез – 4 ст. ложки;
- зелень – 1 пучок;
- чорний перець – за смаком;
- сіль – за смаком.
Час на підготовку — 30 хвилин.
Калорійність – 98 ккал.
Послідовність:
- Спочатку треба зварити яйця, очистити і порубати кубиками;
- Крабові палички вийняти з упаковки і нарізати кубиками;
- Свіжі огірки потрібно помити і теж нарізати кубиками;
- Цибулю і зелень за допомогою ножа дрібно порубати;
- Капусту помити і дрібно нарвати руками;
- Всі інгредієнти з'єднуємо в салатниці, додаємо майонез і доводимо за смаком перцем і сіллю.
Біфштекс з яйцем і овочами — готується це блюдо не складно, але є кілька секретів приготування м'яса.
Суп із замороженого шпинату — це неймовірно корисне блюдо, яке урізноманітнює дієтичне харчування.
Читайте як приготувати макарони з м'ясом — секрети страви в нашому рецепті.
Пекинка, курка, помідори і огірки
Цей салат трохи нагадує за смаком «Цезар», але він більш соковитий через помідора. Його добре готувати до приходу гостей. Він ситний і легкий у приготуванні. Будь-яка господиня без проблем з ним впорається.
Необхідні продукти:
- пекінська капуста – 400 г;
- огірки – 2 шт;
- сухарі – 100 г;
- помідори – 2 шт;
- куряче філе – 2 шт;
- чорний перець – за смаком;
- сіль – за смаком.
Для соусу:
- майонез – 100 г;
- сік лимона – 10 г;
- сметана – 100 р.
Час на приготування — 45 хвилин.
Калорійність – 110 ккал.
Послідовність приготування салату з пекінської капусти, огірка, помідора і курки:
- Необхідно відварити філе з курки, остудити і порізати кубиками;
- Помиті помідори ошпарюємо, не поспішаючи знімаємо шкірку і нарізаємо великими шматочками;
- Потім беремо огірки, миємо їх, знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками;
- Капусту в цей салат краще не шаткувати, а порвати руками;
- Сухарики можна відразу купити готові, але краще приготувати самим. Білий хліб потрібно нарізати кубиками, досить крупно, а потім посмажити на сухій сковороді без кришки. Сухарики будуть готові, як тільки з'явиться рум'яна кірочка;
- Соус готуємо в окремій ємності. Змішуємо сметану, майонез і лимонний сік;
- У салатницю складаємо всі інгредієнти і акуратно перемішуємо, а зверху посипаємо сухарями;
- Салат готовий для подачі гостям.
Салатні хитрощі
- Щоб пекінська капуста не втратила свій вигляд, її необхідно мити не під струменем води, а у двох мисках. Спочатку моєму її в одній ємності з водою, а потім в інший. Тоді пісок і земля залишаться в першій мисці;
- Для того щоб надати овочевого салату більш витончений смак, потрібно трохи додати ванілі. В заправку буде досить насіння з одного стручка;
- Для зручності нарізки цибулі, потрібно залишати не пошкоджене її нижню частину. Спочатку ріжемо вздовж, а потім поперек;
- Пекінську капусту краще нарвати руками, а не шаткувати. Так вона в салаті буде більш соковитою.
Всі овочеві салати з пекінської капусти і огірка дуже смачні, але просто виглядають. Щоб справити враження на гостей, потрібно гарно оформити подачу на святковий стіл. Ось варіанти, які можна при цьому використовувати:
- салат намагайтеся подавати порціями;
- дуже красиво виглядає салат в сирних кошичках. Їх просто зробити самим. Потрібно тертий сир на сковороді спекти млинчиком. Акуратно лопаткою викласти на дно склянки. І вже остигнула кошичок викласти салат;
- можна подати салат, використовуючи в якості кошики човники з огірка або помідора;
- якщо у вас мало часу, то можна розкласти швиденько салат у вже готові тарталетки;
- дуже вишукано виглядає салат в скляному бокалі, тільки не забудьте натерти його до блиску.
Приємного апетиту!