10 апрель 2019 10 200

Як приготувати салат з пекінської капусти з огірком

Салати з пекінської (китайської) капустою і огірком просто знахідка для швидкого й, головне, корисних перекусу. А при несподіваний прихід гостей за лічені хвилини буде підготовлено і подано на стіл.

Як приготувати салат з пекінської капусти з огірком

Пекінська капуста володіє цілим набором поживних речовин. У ньому багато каротину, вітамінів С і В, а також калій, кальцій, фосфор і магній. При всьому при цьому, «заморський» низькокалорійний овоч, так що він сподобається всім прихильникам дієтичного харчування.

Огірок додає свіжості і соковитості салату. А якщо у вас є улюблені овочі, можете сміливо додавати їх. Не бійтеся експериментувати, і ви знайдете свій ідеальний салат.

Весняний салатик
Інгредієнти Кількість
китайська (пекінська) капуста - 300 г
огірок - 1 шт.
оливкова олія - 4 ст. ложки
орегано - 1/2 ч. ложки
майоран - 1/2 ч. ложки
базилік - 1/2 ч. ложки
чорний перець - 1/2 ч. ложки
мед - 1/2 ч. ложки
вичавлений сік лимона - 10 г
кунжут - 20 г
сіль - за смаком
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 г: 68 Ккал

Цей салат найкраще готувати ранньою весною, коли так хочеться, щоб скоріше все навкруги зазеленіло. Він ідеальний для сніданку. Салат легкий і свіжий, а цікавий смак йому надає особлива заправка.

Салат з пекінської капусти з огірком готується наступним чином:

  1. Першим ділом приготуємо заправку, вона настоюється близько 15 хвилин. У невеликій мисці змішуємо масло, сік лимона, не забувши про мед, сіль, перець і трави. Це треба робити дуже ретельно, щоб заправка вийшла однорідної;
  2. Далі потрібно дрібно нашаткувати капусту, а огірок нарізати довгою соломкою;
  3. Кунжут обов'язково потрібно злегка обсмажити на сковороді без масла, всього кілька хвилин, щоб його не спалити;
  4. Потім з'єднуємо овочі разом з настоявшейся заправкою, перемішуємо, посипаємо зверху кунжутом і подаємо гостям.

Для ситності додайте куряче яйце

Цей легкий і хрусткий салат дуже ситний. Замість курячих яєць, якщо є, можна взяти перепелині. Тоді смак буде більш насиченим, а салат більш корисним.

Необхідні продукти:

  • Китайська капуста – 250 г;
  • яйця – 2 шт;
  • огірки – 2 шт;
  • зелень – 1 пучок;
  • мелений перець – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Для заправки:

  • гірчиця американська – 1 ч. ложка;
  • оливкова олія – 1 ст. ложка;
  • оцет – 10 г;
  • низькокалорійний майонез – 4 ст. ложки.

Час на приготування — 25 хвилин.

Калорійність – 80 ккал.

Як готувати салат — пекінська капуста + огірок + яйце?

  1. Потрібно зварити яйця, почистити їх і покришити великими кубиками;
  2. Огірки помити і порізати тонкими часточками, невеликими слайсами;
  3. Потім моєму капусту крупно шаткуємо ножем;
  4. Ретельно змішуємо в невеликій мисці гірчицю, оливкова олія, оцет і майонез;
  5. У салатниці з високими краями з'єднуємо овочі, яйця, зелень і заправку. Доводимо до смаку сіллю і перцем. Можна пробувати!

Рецепт з крабовими паличками

Любителям крабових паличок можна урізноманітнити ними салат, але, якщо раптом їх під рукою немає, то можна замінити крабовим м'ясом або «французьким крабом». Тоді вийде трохи інший смак, але в поєднанні з ніжною капустою, незмінно свіжий і легкий.

Інгредієнти для салату:

  • крабові палички – 200 г;
  • китайська капуста – 150 г;
  • яйця – 5 шт;
  • огірки – 2 шт;
  • цибуля кримська (солодкий) – 1 шт;
  • майонез – 4 ст. ложки;
  • зелень – 1 пучок;
  • чорний перець – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Час на підготовку — 30 хвилин.

Калорійність – 98 ккал.

Послідовність:

  1. Спочатку треба зварити яйця, очистити і порубати кубиками;
  2. Крабові палички вийняти з упаковки і нарізати кубиками;
  3. Свіжі огірки потрібно помити і теж нарізати кубиками;
  4. Цибулю і зелень за допомогою ножа дрібно порубати;
  5. Капусту помити і дрібно нарвати руками;
  6. Всі інгредієнти з'єднуємо в салатниці, додаємо майонез і доводимо за смаком перцем і сіллю.

Біфштекс з яйцем і овочами — готується це блюдо не складно, але є кілька секретів приготування м'яса.

Суп із замороженого шпинату — це неймовірно корисне блюдо, яке урізноманітнює дієтичне харчування.

Читайте як приготувати макарони з м'ясом — секрети страви в нашому рецепті.

Пекинка, курка, помідори і огірки

Цей салат трохи нагадує за смаком «Цезар», але він більш соковитий через помідора. Його добре готувати до приходу гостей. Він ситний і легкий у приготуванні. Будь-яка господиня без проблем з ним впорається.

Необхідні продукти:

  • пекінська капуста – 400 г;
  • огірки – 2 шт;
  • сухарі – 100 г;
  • помідори – 2 шт;
  • куряче філе – 2 шт;
  • чорний перець – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Для соусу:

  • майонез – 100 г;
  • сік лимона – 10 г;
  • сметана – 100 р.

Час на приготування — 45 хвилин.

Калорійність – 110 ккал.

Послідовність приготування салату з пекінської капусти, огірка, помідора і курки:

  1. Необхідно відварити філе з курки, остудити і порізати кубиками;
  2. Помиті помідори ошпарюємо, не поспішаючи знімаємо шкірку і нарізаємо великими шматочками;
  3. Потім беремо огірки, миємо їх, знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками;
  4. Капусту в цей салат краще не шаткувати, а порвати руками;
  5. Сухарики можна відразу купити готові, але краще приготувати самим. Білий хліб потрібно нарізати кубиками, досить крупно, а потім посмажити на сухій сковороді без кришки. Сухарики будуть готові, як тільки з'явиться рум'яна кірочка;
  6. Соус готуємо в окремій ємності. Змішуємо сметану, майонез і лимонний сік;
  7. У салатницю складаємо всі інгредієнти і акуратно перемішуємо, а зверху посипаємо сухарями;
  8. Салат готовий для подачі гостям.

Салатні хитрощі

  1. Щоб пекінська капуста не втратила свій вигляд, її необхідно мити не під струменем води, а у двох мисках. Спочатку моєму її в одній ємності з водою, а потім в інший. Тоді пісок і земля залишаться в першій мисці;
  2. Для того щоб надати овочевого салату більш витончений смак, потрібно трохи додати ванілі. В заправку буде досить насіння з одного стручка;
  3. Для зручності нарізки цибулі, потрібно залишати не пошкоджене її нижню частину. Спочатку ріжемо вздовж, а потім поперек;
  4. Пекінську капусту краще нарвати руками, а не шаткувати. Так вона в салаті буде більш соковитою.

Всі овочеві салати з пекінської капусти і огірка дуже смачні, але просто виглядають. Щоб справити враження на гостей, потрібно гарно оформити подачу на святковий стіл. Ось варіанти, які можна при цьому використовувати:

  • салат намагайтеся подавати порціями;
  • дуже красиво виглядає салат в сирних кошичках. Їх просто зробити самим. Потрібно тертий сир на сковороді спекти млинчиком. Акуратно лопаткою викласти на дно склянки. І вже остигнула кошичок викласти салат;
  • можна подати салат, використовуючи в якості кошики човники з огірка або помідора;
  • якщо у вас мало часу, то можна розкласти швиденько салат у вже готові тарталетки;
  • дуже вишукано виглядає салат в скляному бокалі, тільки не забудьте натерти його до блиску.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: