Нові рецепти салатів для застілля на Новий рік 2018
Підготовка до нового року — справа відповідальна, що вимагає дотримання всіх важливих правил. Адже якщо щось упустити або не зробити, то в результаті може порушитися вся новорічна атмосфера.
Звичайно, в першу чергу потрібно продумати святкове меню, тому що більшу частину часу доводиться проводити за столом. Особливе місце на столі займають салати, вони повинні бути обов'язково.
Ми підготували для вас покрокові рецепти нових оригінальних салатів на Новий рік 2018. Пропонуємо їх розглянути і взяти на замітку!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цибулин - | 1 штука |
яловичої печінки - | 400 грам |
яєць - | 3 шт. |
червоного солодкого перцю - | одна штука |
часнику - | одна часточка |
моркви - | 100 грам |
майонез - | за смаком |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 175 Ккал |
Як робити:
- Для початку викладаємо печінку в ємність, наливаємо воду і ставимо на вогонь. Варимо до готовності;
- Відварений субпродукт остуджуємо і протираємо на тертці з великими зубцями;
- Відварюємо яєчка до крутого стану і остуджуємо;
- Після цього зчищаємо з них шкаралупу і відокремлюємо жовток і білок. Одне яйце залишаємо для декорування;
- Натираємо яйця теркою, яка має велику решітку;
- Моркву відварюємо до готовності;
- Далі охолоджуємо морква, очищаємо від шкірки і протираємо її на тертці з великими зубцями;
- Перець очищаємо від насіння і плодоніжки і нарізаємо соломкою;
- Всі протерті компоненти з'єднуємо, заправляємо майонезом і перемішуємо;
- Яйце розрізаємо на шматочки і викладаємо зверху;
- Додатково викладаємо зверху смужки червоного перцю.
Прості салати на новорічний стіл 2018 — добірка улюблених закусок на свято.
Що можна приготувати з борошна та яєць — страви на кожен день.
Як правильно заварювати молочний улун і зелений чай кількома способами.
Салат з куркою, печерицями та огірком
Для приготування нам знадобляться продукти:
- курка – 200 грам;
- гриби печериці свіжі – 4-5 штук;
- одна головка цибулі фіолетового сорту;
- один огірок свіжий;
- 3-4 листочка пекінської капусти;
- 10 грам кунжутного насіння;
- 10 грамів соєвого соусу;
- 10 грам очищеного оливкової олії;
- щіпка чорного меленого перцю.
Готувати будемо протягом 60 хвилин, калорійність – 195 ккал.
Процес готування цього смачного салату для новорічної ночі 2018:
- Для початку готуємо м'ясо. Його слід гарненько промити, протерти і нарізати невеликими смужками;
- Ставимо на вогонь сковорідку, підливаємо трохи олії. Якщо основа сковороди має антипригарне покриття, масло можна не наливати;
- На прогріте масло викладаємо шматочки курячого м'яса обсмажуємо з усіх боків;
- Огірок промиваємо, розрізаємо на тонкі смужки;
- З цибулини зчищаємо лушпиння, розрізаємо на дві частини і шаткуємо на півкільця;
- Гриби слід очистити від тонкої шкірки зверху капелюшків. Гриби промиваємо прохолодною водою;
- Далі гриби промиваємо гарячою водою. Всю воду зливаємо;
- Нарізаємо гриби тонкими шматочками;
- Листя пекінської капусти необхідно порізати на невеликі шматочки і викласти їх на велику тарілку;
- Зверху капусти викладаємо обсмажені шматочки курки;
- Далі викладаємо нарізані шматочки огірка і цибулі;
- В кінці кладемо пластинки грибів;
- В окремій мисці змішуємо соєвий соус, оливкова олія і кунжутне насіння;
- Поливаємо все компоненти заправкою і подаємо на стіл.
«Новорічний настрій»
Для приготування потрібно:
- 5 кілець ананаса;
- 0,15 кг сиру твердого сорту;
- 300 грам курячого м'яса;
- кукурудза консервована – ½ банки;
- горіхи волоські – 50 грам;
- олія оливкова – 5 великих ложок.
Процес приготування займе 45 хвилин, калорійність – 186 ккал.
Рецепт приготування новорічного салату покроково:
- Для початку відварюємо куряче м'ясо до готовності і залишаємо остигати;
- Остиглу курочку відокремлюємо від кісток, знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками;
- Викладаємо м'ясо в миску, додаємо половину банки кукурудзи;
- Шматочок сиру потрібно протерти на тертці з великими зубцями;
- Кільця ананаса нарізаємо шматочками, одне кільце залишаємо для прикраси;
- Протертий сир і скибочки ананаса викладаємо в чашку з м'ясом;
- Все заправляємо оливковою олією, добре перемішуємо;
- Посипаємо меленими волоськими горіхами і декоруємо кружечком ананаса.
«Перший сніжок»
З яких компонентів будемо готувати святковий салат на Новий рік 2018:
- одне велике яблуко зелене;
- 100 грам сиру твердого сорту;
- 2 курячих яйця;
- цибулина – 1 штука;
- майонез.
Приготування займе близько 40 хвилин, калорійність салату складе 110 ккал.
Процес приготування:
- Яблуко споліскуємо, чистимо шкірку і нарізаємо м'якоть на тонкі пластинки;
- Викладаємо скибочки яблука на плоску тарілку у вигляді рівномірного шару, змащуємо майонезом;
- З лука знімаємо шкірку, нарізаємо його тонкими кільцями;
- Заливаємо кільця цибулі гарячою водою і залишаємо постояти хвилин 5;
- Далі другим шаром викладаємо цибульні кільця і змащуємо майонезом;
- Курячі яйця слід зварити до крутого стану, остудити в холодній воді і прибрати всю шкаралупу;
- Нарізаємо тонкими кружечками яйця і викладаємо зверху шаром цибулі, добре змащуємо майонезом;
- В кінці протираємо сир на дрібній тертці і викладаємо його зверху салату, в результаті виходить салат ніби присипаний снігом. Вийшов ідеальний салат для святкування Нового 2018 року.
«Ялинка 2018» з додаванням яловичого мови
Для салату будуть потрібні інгредієнти:
- картопля – 3 бульби;
- 2-3 солоних огірка;
- одна велика морквина;
- язик яловичий;
- головка цибулі;
- майонез;
- трохи рослинного масла;
- сіль;
- кріп – 1 пучок.
Для прикраси:
- половина банки консервованої кукурудзи;
- два або три помідори черрі;
- чотири маслини;
- оливки – дві штуки
На готування піде 60-75 хвилин, калорійність – 220 ккал.
Процедура приготування святкового салата на Новий рік 2018:
- Яловичий язик відварюється, воду необхідно подсалить. Варимо до готовності;
- Після того як мова буде готовий, з нього слід відразу ж зняти шкірку і порізати на невеликі кубики;
- Картопляні бульби і моркву варимо до готовності;
- Після цього овочі охолоджуємо, знімаємо шкірку і ріжемо на маленькі скибочки;
- Солоні огірочки нарізаємо тонкими брусочками;
- З голівки цибулі потрібно зчистити лушпиння, нарізаємо цибулю півкільцями;
- На сковорідку висипаємо шматочки цибулі, наливаємо масло і поставити обсмажуватися;
- Далі всі компоненти покласти в салатницю, змащуємо невеликою кількістю майонезу і перемішуємо;
- Салат потрібно викласти на поверхню плоскої тарілки і сформувати з нього ялинку;
- Зелень кропу споліскуємо і нарізаємо дрібними шматочками;
- Верх салату обкладаємо шматочками зелені;
- Помідори черрі ріжемо на дві частини і викладаємо їх на різних ділянках ялинки;
- Маслини і оливки потрібно порізати на кілька частин і помістити в різних місцях салату;
- У верхній частині викладаємо зернятка кукурудзи.
«Ріг достатку»
Для салату будуть потрібні продукти:
- курка – 200 грам;
- 3 картопляні бульби;
- три яйця;
- яблуко кисло-солодкого сорту – 1 штука;
- корейська морква – 100 грам;
- сир твердого сорту – 220 грам;
- майонез для заправки;
- рослинна олія;
- щіпка солі;
- трохи горіхів для прикраси.
На готування піде приблизно 75-80 хвилин, калорійність – 175 ккал.
Схема приготування смачного і красивого салату для святкування Нового 2018 року:
- Для початку куряче м'ясо необхідно нарізати на невеликі шматочки;
- Ставимо На вогонь жаровню з маслом і прогріваємо;
- У гаряче масло потрібно помістити куряче м'ясо і засмажити його сторін до готовності;
- Картопляні бульби відварюємо прямо в шкірці до готовності;
- Очищаємо картоплю від шкірки;
- Яйця варимо до крутого стану, охолоджуємо і очищаємо шкаралупу;
- Цибулю очищаємо від шкірки, нарізаємо півкільцями і маринуємо в оцтовій кислоті. До маринаду потрібно додати сіль, цукор;
- Всі викладаємо шарами у вигляді рогу на плоску тарілку. Спочатку кладемо шматочки курячого м'яса, промазуємо його майонезом;
- Далі викладаємо маринований цибулю і протерте яблуко;
- Відварені яйця протираємо на тертці з дрібними зубцями і посипаємо у вигляді шару, змащуємо майонезом;
- Викладаємо корейську моркву;
- Картопля протираємо через дрібну тертку і поміщаємо поверх моркви;
- Змащуємо все майонезом;
- Сир протираємо теркою і викладаємо зверху, посипаємо горіхами.
Закуска у вигляді рулету з додаванням копченого сиру
Які продукти підготуємо:
- сир копчений – 350 грам;
- картопля – 4 штуки;
- цибулина – 1 штука;
- дві буряків;
- чотири зубчики часнику;
- огірок солоний – 3 штуки;
- 5-6 гілочок зелені;
- 2 великі ложки вершкового масла;
- майонез;
- оцет.
Приготування займе близько 1,5-2 години, калорійність – 210 ккал.
Правила готування:
- Картопля, буряк відварюємо до готовності;
- Далі очищаємо овочі і протираємо на тертці окремо;
- З цибулини прибираємо лушпиння, ріжемо на дві частини і рубаємо півкільцями;
- Заливаємо цибулю оцтом і залишаємо маринуватися;
- Сир необхідно протерти на тертці з великими зубцями;
- З часникових зубчиків знімаємо шкірку, протираємо часточки теркою з дрібними зубцями;
- Сир змішуємо з часником, формуємо ковбаску, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин;
- Далі всі компоненти викладаємо у вигляді рулету на харчову плівку;
- Перша викладається ковбаска з сиру і змащується майонезом;
- Далі огірки, змащуємо майонезом;
- Викладаємо цибулю і картоплю, все змащуємо майонезом;
- В кінці викладаємо буряк;
- Всі поміщаємо в холодильник на 30 хвилин;
- Перед подачею на новорічний стіл 2018 прикрашаємо зеленню.
Фунчоза з яловичиною
Для салату потрібні інгредієнти:
- фунчоза вермішель – 300 грам;
- шматочок яловичого м'яса – 300 грам;
- капуста пекінська – 250 грам;
- один солодкий перець;
- один свіжий огірок;
- морквяний коренеплід – 1 штука;
- оливкова олія – 2-3 великі ложки;
- сіль.
Готувати будемо 1,5-2 години, калорійність – 220 ккал.
Процес приготування незвичайного святкового салату:
- Для початку в каструлю кладемо шматочок яловичини, наливаємо воду і варимо до готовності. На відварювання піде близько 1,5 години;
- Вермішель необхідно поламати на невеликі шматочки, викласти в чашку і залити гарячою водою. Запарюємо протягом 8 хвилин;
- Фунчозу обов'язково промиваємо;
- Пекінську капусту шаткуємо тонкими смужками;
- Перець очищаємо і ріжемо соломкою;
- Огірок, морква рубаємо тонкими смужками;
- Відварне м'ясо ріжемо невеликими брусочками;
- Всі компоненти змішуємо в мисці, заправляємо олією і підсолюємо;
- Все ретельно перемішуємо і подаємо на стіл.
«Новорічний дзвіночок 2018»
Які інгредієнти потрібні:
- 150 грам шинки;
- зелений горошок – 150 грам;
- половина головки червоної цибулі;
- 0,15 кг сиру твердого сорту;
- 150 грам вареного рису;
- пучок кропу;
- майонез – 50 грам;
- 80 грам сметани;
- лимонний перець;
- перець чорний мелений – ½ ч. ложки;
- щіпка червоного меленого перцю;
- одна морквина для декору;
- трохи чорної ікри для прикраси.
На готування піде близько години, калорійність – 175 ккал.
Як будемо готувати:
- Викладаємо моркву в ємність, наливаємо воду і ставимо на вогонь варитися;
- Яйця потрібно зварити круто, остудити і очистити від шкаралупи;
- Ріжемо яйця на невеликі кубики;
- Сир ріжемо невеликими квадратиками;
- Шинку рубаємо невеликими кубиками;
- Червоний цибулю очищаємо, ріжемо на дві частини, одну частину рубаємо кубиками;
- Всі нарізані компоненти викладаємо в ємність, додаємо горошок і акуратно все змішуємо;
- В окремій мисці змішуємо майонез, сметану, спеції і сіль. Все перемішуємо;
- Заправку викладаємо до нарізаним компонентів і перемішуємо;
- На поверхню плоскої тарілки викладаємо салат і робимо обриси дзвіночка;
- Відварену моркву протираємо теркою і викладаємо її зверху всіх компонентів, вона повинна їх повністю закрити;
- З чорної ікри зверху викладаємо малюнок контурів дзвіночка і подаємо гостям, щоб красиво і ситно святкували Новий 2018 рік.
«Рожевий вечір»
Складові компоненти:
- креветки – 1 кілограм;
- 2 свіжих огірка;
- 15 штучок помідорів черрі;
- 200 грам крабових паличок;
- листя салату – 4-6 штук;
- кріп – 5-6 гілочок;
- сметана для заправки;
- щіпка солі;
- трохи чорного перцю.
Готувати будемо близько години, калорійність – 220 ккал.
Приступаємо до готування:
- Креветки відварюємо до готовності, очистити від шкірки;
- Нарізаємо креветки невеликими шматочками;
- Огірки рубаємо половинками кружечків;
- Крабові палички ріжемо кубиками;
- Всі компоненти з'єднуємо;
- Черрі нарізаємо четвертинками або половинками;
- Кріп споліскуємо і шаткуємо дрібними шматочками;
- Всі компоненти змішуємо, заправляємо сметаною, додаємо сіль і чорний перець;
- На плоску тарілку викладаємо листя салату, на поверхню листя кладемо всі компоненти у вигляді гірки.
Салат з копченою ковбасою, помідорами і сиром
Які компоненти потрібні для салату:
- 2 томата стиглого з щільною м'якоттю;
- 2 зубчики часнику;
- копчена або напівкопчена ковбаса – 350 грам;
- шматок сиру твердого сорту – 200 грам;
- 200 грам майонезу або сметани.
На готування піде 40 хвилин, калорійність – 190 ккал.
Як готувати святковий салат 2018:
- Для початку промиваємо томати, розрізаємо на дві частини і вирізаємо серединку, місця прикріплення плодоніжок;
- Далі краще вирізати місця з насінням, щоб салат не був водянистим;
- Нарізаємо м'якоть тонкими смужками або часточками;
- Твердий сирок розрізаємо у вигляді смужок або тонких брусків;
- З ковбаси слід зняти пакувальну плівку, нарізаємо її тоненькими смужками або брусками;
- З часнику прибираємо лушпиння. Часточки пропускаємо через землянку і викладаємо до інших компонентів;
- Сіль нам не потрібно, тому що ковбаса і сир і так солоні;
- Все заправляємо майонезом і розмішуємо;
- Салат викладаємо в салатницю;
- При бажанні, його можна прикрасити зеленню або посипати горіхами.
Смачні салати на Новий рік 2018 будуть прикрасою столу. Вони зможуть не тільки зробити меню красивим, але і здивують всіх своїм чудовим смаком. Запам'ятайте або збережіть ці рецепти, порадуйте своїх близьких гарними й смачними новорічними стравами.