Кращі рецепти печива на Новий рік 2018
На Новий рік завжди хочеться приготувати щось незвичайне, надзвичайне і святкове. Тому доводиться вигадувати все нові і нові страви, які будуть прикрашати святковий новорічний стіл. Це стосується і страв для десерту.
Ми підготували для вас цікаві рецепти печива на Новий рік 2018, які неодмінно порадують багатьох господинь. До речі, до процесу приготування можна підключити і дітей, їм точно сподобається ліпити з солодкого тіста фігурки і прикрашати їх глазур'ю.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вершкове масло - | упаковка |
борошно - | 600-800 грам |
цукор-пісок - | 130 грам |
курячі жовтки - | 2 штуки |
харчова сода - | 1 ч. ложка |
сік лимона - | ½ Ч. ложки |
пудра цукрова - | 2 чашки |
яєчний білок - | 1 шт. |
сік лимона - | 30 мл |
харчовий барвник для глазурі - | за бажанням |
шоколад білого виду - | 1 плитка |
різні декоративні елементи - | за бажанням |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 180 Ккал |
Як потрібно робити:
- Вершкове масло краще вийняти з холодильника і залишити постояти при кімнатній температурі, щоб воно розм'якло;
- Далі засипаємо борошно в миску, додаємо в неї харчову соду і сік лимона. Все перемішується;
- Після цього в середині борошна потрібно зробити невелике поглиблення і помістити туди яєчні жовтки;
- Вершкове масло розрізається на шматочки і викладається в борошно;
- Всі компоненти перемішуємо до утворення м'якої однорідної суміші;
- Тісто слід пом'яти руками, щоб воно набуло тугу структуру;
- Прибираємо основу на 2 години в холодне місце;
- Після цього слухаємо і прокатуємо його у вигляді пласта з товщиною 1 см;
- Спеціальними формочками вирізати з тіста різні печива. Форми можуть бути абсолютно різними – сердечка, ялинки, зірочки, будиночки, чоловічки. Якщо формочок немає, то печиво можна вирізати за допомогою склянок або ножа;
- Деко для запікання застеляємо пергаментним папером;
- Фігурки змащуємо маслом і викладаємо на поверхню паперу;
- Розжарюємо духову шафу до температури 180-190 градусів і ставимо випікатися печиво протягом 15 хвилин;
- Далі витягуємо, остуджуємо і приступаємо до прикраси;
- На водяній лазні слід розтопити білий шоколад, далі виливаємо його в кондитерський мішок і за допомогою нього малюємо на фігурках різні візерунки;
- Можна зробити глазур. Для цього в миску викладаємо білок, підливаємо сік лимона і всипаємо дві чашки цукрової пудри. Інтенсивно розмішуємо міксером;
- При бажанні в глазур можна додати барвник;
- Кладемо глазур в кондитерський мішок або пакетик;
- Прикрашаємо поверхню печива глазур'ю;
- При бажанні поверхню глазурі можна прикрасити намистинками, різнокольоровою присипкою.
Різдвяні пряники
Для випічки пряників на святкові застілля 2018 буде потрібно:
- борошно – півкілограма;
- одне яйце;
- цукор – 130 грам;
- 30 грам вершкового масла;
- імбир – 10 грам;
- щіпка кориці;
- щіпка мускатного горіха;
- трохи гвоздики;
- 50 грам меду;
- щіпка соди харчової;
- фломастери кулінарні.
Час приготування: 1 годину, калорійність – 190 ккал.
Процедура приготування:
- У посуд з товстим дном або сотейник потрібно викласти мед, цукровий пісок, вершкове масло;
- Поміщаємо ємність на невеликий вогонь і розігріваємо до повного розчинення цукру, при цьому обов'язково все перемішуємо;
- Далі засипаємо всі спеції і харчову соду;
- Всі інгредієнти слід ретельно перемішати;
- Потім потрібно додати яйця, знову все розмішуємо;
- Всипаємо повільно борошно і при цьому все перемішуємо;
- Після засипання всієї борошна все розмішуємо до утворення м'якої основи з еластичною структурою;
- Ставимо в холод на півгодини;
- Далі тісто треба розкачати у вигляді невеликої товщини пласта;
- Робимо з допомогою формочок різні фігурки;
- На поверхню листа кладемо папір для запікання і кладемо на нього заготовки;
- Всі печемо в духовці при 180 градусів. Період випікання — 20 хвилин;
- Після випікання пряників прикрашаємо кулінарними фарбами або глазур'ю власного приготування з білків та цукрової пудри;
- Пряники будуть відмінною прикрасою столу на Новий рік 2018.
«Яскраві міньйони»
Для десерту знадобиться:
- 400 грам борошна;
- мед – 40 грам;
- вершкове масло – шматочок на 50 грам;
- імбир мелений – 10 грам;
- кориця – 2 маленькі ложки;
- одне куряче яйце;
- цукровий пісок – 3 / 4 склянки;
- пудра цукрова – 1 склянка;
- 75 мл соку лимона;
- харчовий барвник.
Час приготування: 1 годину, калорійність — 210 ккал.
Як потрібно буде робити:
- У каструлю насипати цукровий пісок, додаємо мед і скибочку вершкового масла;
- Всі компоненти поміщаємо на вогонь і прогріваємо до повного розчинення всіх компонентів, все обов'язково перемішується;
- Далі засипаємо маленьку ложку харчової соди, додаємо корицю та імбир. Все розмішуємо до повного осаджування піни;
- Всі остуджується пару хвилин, викладаємо в ємність куряче яйце і знову розмішуємо;
- Після цього засипаємо борошно і розмішуємо всі інгредієнти;
- Після засипання всій борошно потрібно замісити тісто з м'якої еластичної основою;
- Для того щоб зробити з тіста міньйонів, для цього їх слід попередньо намалювати на папері і виріжте;
- З тіста розкочуємо пласт, прикладаємо до його поверхні заготовки і вирізаємо;
- Печемо в духовці при температурі 180 градусів. Період запікання — 20 хвилин;
- Потім виймаємо і залишаємо остигати;
- Тим часом робимо глазур. Для цього з'єднуємо сік лимона з цукровою пудрою. Все збиваємо до пишного стану;
- Поділяємо глазур на кілька частин, кожну частину додаємо барвник різного кольору – червоний, синій, білий;
- За допомогою кулінарного фломастера прикрашаємо міньйонів. Прикрасити можна по картинці. Верхівка буде червоною, синій жилет, очі і хутро – білий.
«Карамельна тростина 2018»
Для печива буде потрібно:
- 100 грам тростинного цукру;
- один яєчний жовток;
- 120 грам масла вершкового;
- склянку борошна пшеничного;
- щіпка кориці;
- 3 маленькі ложки какао;
- мигдальний екстракт.
На готування піде близько 1 години, калорійність – 220 ккал.
Процедура приготування:
- Тростинний цукор всипаємо в кавомолку і подрібнюємо до освіти пудри;
- Масло вершково краще заздалегідь вийняти з холодильника, щоб воно розм'якло;
- Розм'якшене масло нарізаємо не великими кубиками;
- У чашку викладаємо скибочки масла і засипаємо цукровою пудрою. Все збиваємо міксером до однорідності;
- Розбиваємо яйце, відокремлюємо білок від жовтка, потрібно тільки жовток;
- Викладаємо жовток в чашку з усіма компонентами;
- Знову все добре збиваємо міксером;
- Засипаємо корицю, мигдаль і повільно просіяне борошно;
- Всі компоненти змішуємо до утворення тіста з м'якою еластичною структурою;
- Поділяємо основу на дві частини, в одну додаємо какао і перемішуємо;
- Якщо тісто дуже м'яке, то його можна на годину поставити в холодильник;
- Потім з кожного шматочка робимо невеликі кругляшки;
- Розкачуємо кожен кругляшек у вигляді тонких смужок довжиною 10 см;
- Кожну смужку білу і темну робимо у вигляді гачка і скручуємо між собою по спіралі;
- На поверхню листа потрібно постелити пергаментний папір і викласти на неї печиво;
- Випікаємо при температурі 190 градусів, чверть години.
«Оленя Рудольф»
Для цього десерту потрібно:
- борошно – 250 грам;
- цукор – 100 грам;
- одне куряче яйце;
- крохмаль – 1 велика ложка;
- апельсин – 1 штука (потрібно тільки цедра);
- 1 маленька ложка кориці;
- 130 грам вершкового масла;
- щіпка розпушувача для тіста;
- драже червоного кольору за кількістю печива;
- молочний шоколад.
Час приготування – 60-75 хвилин, калорійність – 185 ккал.
Процес приготування печива на Новий рік 2018:
- У ємність викладаємо масло, воно попередньо повинно бути доведено до кімнатної температури. Його можна нарізати шматочками або протерти теркою;
- Засипаємо до масла цукор і все інтенсивно розмішуємо міксером;
Далі викладаємо яйце і знову все збиваємо міксером; - Потім повільно всипаємо борошно і одночасно все змішуємо;
- Цедру апельсин потрібно протерти теркою з дрібною решіткою і викладаємо на основі;
- Додаємо корицю, розпушувач і все змішуємо. Повинна вийти м'яка основа;
- З тіста робимо шар і ставимо в холодне місце на півгодини;
- Далі потрібно вийняти охолоджену основу, розкачати з неї пласт товщиною 1 см;
- За допомогою склянки вирізаємо круглі формочки;
- Викладаємо все на деко, який попередньо застелений пергаментним папером;
- Все треба пекти в духовці при температурі 170-180 градусів. Піч варто 15-20 хвилин;
- Далі плитку шоколаду розламуємо на шматочки, викладаємо їх у кондитерський мішок або щільний поліетиленовий пакет і зав'язуємо. Всі поміщаємо в посудину з гарячою водою;
- Через деякий час шоколад розтопиться;
- Як тільки шоколад стане рідким, зрізаємо з пакету куточок і видавлюємо шоколад на поверхню печива. Малюємо ріжки і оченята;
- Драже встановлюємо також за допомогою шоколаду. З драже робимо носик.
Печиво з передбаченнями на Новий 2018 Рік
Для десерту потрібні продукти:
- білок яєчний – 4 штуки;
- борошно -1 склянка;
- цукор – 250 грам;
- рослинно масло – 150 мл;
- 2 невеликих пакетика ванільного порошку;
- щіпка солі;
- щіпка крохмалю;
- вода – 200 мл;
- смужки з передбаченнями – 44 штуки.
На приготування їжі буде потрібно – 60 хвилин, калорійність – 195 ккал.
Схема готування:
- У чашку додаємо цукровий пісок, борошно;
- Далі підливаємо води, додаємо сіль, крохмаль, ванільний порошок. Всі компоненти ретельно збиваємо за допомогою міксера;
- В окрему чашку викладаємо яєчні білки і збиваємо до появи піни;
- Додаємо рослинне масло до білків і знову все збиваємо;
- Перекладаємо білки з маслом в тісто і все добре перемішуємо;
- У результаті повинно вийти однорідне тісто;
- На поверхню листа потрібно постелити папір з пергаменту, на ній слід намалювати круги з розміром діаметра 8 см;
- Відстань між колами має бути 2-3 см;
- Акуратно розкладаємо тісто по колам за допомогою столової ложки, на одне коло потрібно тесту в розмірі 1 великий ложки;
- Ставимо деко в духовку. Піч слід при температурі 180 градусів, період випікання – 10-15 хвилин;
- Готове печиво виймаємо, але не до кінця, залишаємо його близько відкритих дверцят духовки;
- Швидко викладаємо передбачення і загортаємо печива навпіл;
- Після цього знову складаємо навпіл і пригибаем край склянкою;
- Щоб ласощі залишилося красивим і не втратило форму, найкраще помістити в спеціальні формочки для кексів до повного охолодження.
Як приготувати шикарні закуски на новорічний стіл читайте в нашій статті.
Найцікавіші варіанти гарячих бутербродів в духовці — спробуйте!
Салати з куркою, сиром і яйцем — кілька варіантів рецептів тут.
«Різдвяні зірки»
Які компоненти будуть потрібні:
- 250 грам цукрової пудри;
- 500 грам горіхів будь-якого виду в молотом вигляді – мигдаль, волоські, арахіс;
- пакетик ванільного порошку;
- яєчні білки — 3 штуки;
- 3 маленькі ложки кориці;
- трохи пшеничного борошна для розкочування.
Час приготування: 1 годину, калорійність – 250 ккал
Процедура готування зірок на святкування Нового 2018 року і Різдва:
- Можна використовувати вже готову цукрову пудру, але при бажанні її можна зробити самостійно. Для цього цукровий пісок треба засипати блендер і перемолоти до стану порошку;
- Далі просіваємо пудру через дрібне сито, відкладаємо 2 великі ложки для обвалювання формочок;
- Розбиваємо яйця, яєчні білки відділяємо і викладаємо в чашку. Збиваємо білки до стану міцної піни;
- Далі поступово до білків додаємо цукрову пудру, але при цьому не перестаємо збивати;
- 5 великих ложок крему відкладаємо для прикраси;
- Далі до білкової суміші додаємо мелені горіхи, ванільний цукор і корицю;
- Поступово замішуємо тісто, все намагаємося перемішувати до отримання однорідної суміші;
- Пекарську папір потрібно розділити на дві частини, одну частину кладемо на поверхню столу і присипаємо її борошном;
- Тісто розділяємо на дві частини і одну частину викладаємо на пекарській папір з борошном і зверху накриваємо харчовою плівкою;
- Розкачуємо все в тонкий пласт;
- За допомогою спеціальних формочок виріжте з тіста невеликі зірочки, щоб тісто не прилипало до формочках їх слід періодично посипати цукровою пудрою;
- Іншу частину тесту також розкачуємо і робимо зірочки;
- На деко кладемо лист пекарської папери, викладаємо на нього зірочки і зверху за допомогою пензлика змащуємо їх білковим кремом. Білковий крем має рівномірно покривати всі зірочки, його шар повинен бути достатньо великим;
- Ставимо деко в прогріту духовку до 150 градусів і залишаємо запікати протягом 15 хвилин;
- Після цього всі виймаємо, знімаємо на тарілку і подаємо на святковий стіл.
Печиво «Ялинкові іграшки»
Складові компоненти:
- борошно – 2,5 склянки;
- 150 грам масла рослинного;
- 150 грам цукрового піску;
- один лимон;
- щіпка соди харчової;
- мармелад – 6 шматочків;
- яйце куряче – 1 штука;
- 6 шматочків білого шоколаду;
- 6 шматочків молочного шоколаду.
Приготування займе – 75 хвилин, калорійність складе 210 ккал.
Як потрібно робити:
- Для початку потрібно помістити лимон в гарячу воду і залишити на 10 хвилин;
- Після цього за допомогою терки з цитруса знімаємо цедру. М'якоть можна нарізати дрібно ножем, пропустити через м'ясорубку або змолоти в блендері;
- До лимона викладаємо цукровий пісок, олія, яйце;
- Всі компоненти перемішуємо до рівномірної структури;
- Далі засипаємо борошно, її бажано попередньо просіяти. Додаємо дрібку харчової соди;
- Все перемішуємо до отримання м'якого тіста з еластичною структурою. Прибираємо в холодильник на 30 хвилин;
- Після цього виймаємо тісто розкачуємо у вигляді пласта з товщиною 1 см;
- Вирізаємо з тіста склянкою круглі печива, ножем вирізаємо в них круглий отвір, з краю робимо отвір для стрічки;
- Печиво потрібно запекти при температурі 150 градусів протягом 15 хвилин;
- В отвір кожної фігурки протягуємо стрічки, робимо петлю для того щоб фігурку можна повісити на ялинку;
- Потім 2 шматочки мармеладу одного кольору розтопити з 1 ч ложкою води в мікрохвильовій печі протягом 20 секунд;
- Готову суміш заливаємо в формочки;
- Також робимо з іншим мармеладом різного кольору;
- Розтоплюємо білий шоколад і обмазуємо їм краю печива;
- Далі розтоплюємо молочний шоколад і змащуємо їх по краях прорізи близько мармеладу;
- Охолоджуємо печиво в холодильнику протягом 30 хвилин;
- Готові фігурки розвішуємо на ялинці для зустрічі Нового 2018 року.
Печиво «Санта-Клаус»
Які елементи будуть потрібні:
- 130 грам вершкового масла;
- 130 грам цукрової пудри;
- вода холодна – 1 велика ложка;
- півкілограма борошна;
- 1 маленька ложка ванільного порошку;
- червоний барвник харчовий;
- глазур або кондитерські фломастери.
На готування піде – 75 хвилин, калорійність – 210 ккал.
Приступаємо до готування:
- У чашку викладаємо м'яке вершкове масло, додаємо цукрову пудру і все розмішуємо. Всі компоненти розмішуємо до однорідності;
- Далі наливаємо 1 велику ложку холодної води і все знову розмішуємо;
- Всипаємо просіяне пшеничне борошно і ванільний порошок;
- Всі замішуємо і збираємо готове пісочне печиво у вигляді кульки;
- Після цього основу слід розділити на дві частини. При цьому одна частина повинна бути 40 %, а друга 60 %;
- Більшу частину фарбуємо у червоний колір;
- Після цього приступаємо до формування санта-клаусів. Для цього з червоної основи робимо кульку з розміром діаметра 2,5 см і 5 кульок з 1,25 см. З незабарвленого тіста робимо одну кульку з діаметром 2 см і 5 по 6 мм;
- Всі кульки викладаємо на фольгу і формуємо чоловічка;
- Злегка приминаем і викладаємо все на деко;
- Кладемо все в духовку і випікаємо при температурі 170-180 градусів. Час приготування — 15 хвилин;
- Після того, як печиво буде готове, чоловічків можна розфарбувати кондитерськими фломастерами, робимо очі, ніс і гудзики.
Печиво на Новий рік 2018 можна зробити за різними рецептами. Головне — це ласощі зробить ваш святковий стіл неймовірно красивим і справді по-новорічному чарівним. Тим більше печиво можна з легкістю приготувати, головне мати бажання і добру фантазію!