Як спекти солодке печиво на молоці
Якщо вдома є звичайне молоко, то його можна застосувати і для приготування смачної домашньої випічки до чаю. Дуже смачними виходять молочні печива, які можна доповнити різними інгредієнтами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно - | 200 г |
Молоко - | 70 г |
Жовток курячий - | 1 шт. |
Масло вершкове - | 50 г |
Сіль - | на кінчику чайної ложки |
Цукрова пудра - | 70 г |
Журавлина - | жменя ягід |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 231 Ккал |
Покроковий рецепт приготування печива на молоці:
- насамперед необхідно просіяти борошно, спочатку більшу її частину, а меншу залишити для подальшого підсипання в замешиваемое тісто;
- вершкове масло розтопити, а потім влити його в просіяне борошно;
- в ту ж борошно необхідно додати яєчний жовток, всипати цукрову пудру і додати зовсім трохи солі (вона відтінятиме смак);
- молоко потрібно підігріти до кімнатної температури і також додати до борошна;
- тепер можна почати всипати потроху борошно і замішувати тісто для майбутнього печива;
- коли тісто стане пружним і еластичним, його потрібно буде розкачати до необхідної товщини і за допомогою фігурних форм вирізати фігурки;
- лист необхідно застелити пергаментним папером, трохи змастити жиром або маслом, після чого на неї можна викладати майбутнє печиво;
- в центрі кожного печива потрібно зробити невелике поглиблення і вкласти в нього по одній ягідці журавлини;
- деко з печивом необхідно ставити в максимально нагріту духовку, випікати його близько 20-ти хвилин, після чого знизити температуру до 180° і залишити «доходити» ще на кілька хвилин.
Готове печиво повинно трохи охолонути, після чого його потрібно присипати цукровою пудрою і подавати на стіл до чаю.
Рецепт печива на кислому молоці
Якщо в будинку є кисле молоко, не потрібно поспішати позбутися від нього, з цього продукту також можна спекти смачні печива, які обов'язково сподобаються всім домочадцям. Для такого десерту необхідно буде наступне:
Продукти для приготування | Їх кількість |
---|---|
Кисле молоко | 200 мл |
Крупа манна | 250 гр |
Куряче яйце | 3 шт |
Борошно пшенична | 600 гр |
Вершкове масло | 140 гр |
Сода | 1 ч. л. |
Сіль | 1 щіпка |
Цукор | 160 гр |
Печеться таке печиво близько 2 годин 30 хвилин. Калорійність солодощі становить приблизно 323 ккал на 100 гр.
Покроковий рецепт печива на кислому молоці:
- насамперед необхідно манну крупу змішати з кислим молоком, все це повинно підходити при кімнатній температурі близько 1 години, манка повинна набрякнути;
- поки підходить манка, можна курячі яйця збити за допомогою віночка, підсипавши до них необхідну кількість цукру;
- до отриманої яєчної суміші влити набряклу манну крупу, додати вершкове масло (воно має бути м'яким), все перемішати і всипати соду. Ще раз гарненько перемішати всі інгредієнти;
- тепер в отриману консистенцію необхідно поступово всипати борошно, додати необхідну кількість солі, замішати тісто до пружного стану;
- коли тісто буде замішано, його необхідно поставити в тепле місце, накрити рушником і дати йому підійти протягом півгодини;
- повністю готове тісто розкачати до необхідної товщини і за допомогою формочок сформувати печива;
- заготовки з тіста викласти на пергаментний папір, якій встилається деко, поставити його в духовку (220°) і готувати 15 хвилин.
Готове печиво можна їсти з молоком або чаєм. За бажанням можна присипати цукровою пудрою.
Читайте як приготувати гостру грузинську капусту з буряком.
Рецепт вівсяної каші для схуднення, ми зібрали кілька цікавих варіантів страви.
Суп з кролика з картоплею — дієтичне блюдо для дітей.
Кавове печиво на молоці
Дуже смачне і ароматне печиво на молоці може вийти, якщо додати в рецепт трохи розчинної кави. В іншому для рецепта знадобляться наступні продукти:
Необхідні інгредієнти | Кількість |
---|---|
Молоко | 50 мл |
Масло вершкове | 100 гр |
Кава розчинна | 3 ч. л. |
Борошно пшенична | 300 гр |
Цукор | 150 гр |
Яйце куряче | 2 шт |
Розпушувач | 2 ч. л. |
Готується таке кавове печиво досить швидко – близько 40 хвилин. Калорійність десерту буде дорівнює 248 ккал на 100 гр.
Як спекти кавове печиво на молоці:
- необхідно підігріти молоко (але не кип'ятити його);
- у теплому молоці необхідно розчинити потрібну кількість кави, суміш як слід розмішати, щоб не залишалося нерозчинених кавових гранул;
- в окремій ємності потрібно розім'яти масло, змішати його з цукром;
- до масла додати два яйця, суміш знову перемішати;
- тепер до масляної суміші влити кавове молоко, знову все перемішати як слід;
- тепер в отриману масу необхідно всипати потрошки борошно, додати розпушувач і замісити туге тісто пружне;
- з готового тіста потрібно зробити невеликі кульки, викласти їх на заздалегідь підготовлене деко (пергаментний папір + невелику кількість масла);
- духовка повинна бути розігрітій до 180°, де кавове печиво повинне готуватися близько 15 хвилин.
Смачне і незвичайне печиво можна подавати до столу і є в якості десерту.
Корисні поради
- Якщо під рукою немає формочок для формування печива можна використати звичайний стакан;
- Для додання печінкою візерунка можна використовувати звичайну вилку (нею необхідно злегка придавити печива перед тим, як відправити їх у духовку);
- Щоб масло було зручно розм'якшувати, його необхідно дістати з холодильника за 1 годину до початку готування.
Приємного вам чаювання, шановні читачі!