03 май 2019 835

Прості і смачні пироги для пригощання сім'ї

Вишукані пироги завжди порадують вас і ваших гостей незвичайними смаковими відтінками, стануть чудовою прикрасою, як святкового вечері, так і ранкового сніданку. Вам захочеться готувати їх знову і знову – настільки прості ці рецепти приготування!

Сирна погача
Інгредієнти Кількість
борошно хлібопекарська - 350 г
дріжджі - 5 ст. л.
вершки - 50 мл
маргарин - 170 г
яйце куряче столове - 1 шт.
жовток для змазування - 1 шт.
цукор - 1 ч. л.
сіль поварена - 5 ч. л.
сир сулугуні - 200 г
Час приготування: 300 хвилин Калорійність на 100 грам: 329 Ккал

Приготування:

  1. Візьміть велику форму для замісу тіста, додайте в неї підігріте молоко і дріжджі, перемішайте. Залиште на 15 хвилин;
  2. Натріть сир на крупній тертці;
  3. У ємність повільно всипте просіяне борошно (щоб уникнути утворення грудочок), додайте яйце і сіль, вершкове масло і цукор;
  4. Вимісіть тісто, накрийте форму плівкою (щоб тісто ввібрало запахів) і відправте в тепле приміщення приблизно на 2 години. Як тільки тісто стане більше у 2-3 рази, воно готове до подальшого використання;
  5. Перекладіть тісто на стіл і гарненько промните, а потім розділіть його на 12 однакових частин;
  6. Для випічки цього пирога рекомендується використовувати прямокутну форму, так готову страву приймає більш естетичний вигляд;
  7. Змастіть форму маслом;
  8. Візьміть шматочок тіста і акуратно розкачати його до тонкого шару за розміром форми, потім укладіть його;
  9. Розтопіть масло, з допомогою силіконової кисті змастіть верхній шар тіста;
  10. Тонким шаром розкачайте ще один шматок тіста, викладіть його поверх першого;
  11. Ще раз змастіть верхній шар вершковим маслом і посипте його сиром;
  12. Повторюйте пункти 10 і 11, поки ви не розкладіть всі шари (сиром посипати через шар, крім останнього). Верхній шар змащувати не потрібно;
  13. Розріжте всі верстви пирога на квадрати;
  14. Прикрийте форму рушником і приберіть в тепле місце на 2 години (пиріг повинен стати більше приблизно у 2 рази);
  15. Тонким шаром змастіть верх пирога збитим курячим жовтком (це необхідно для отримання золотистої хрусткої скоринки);
  16. Помістіть форму духовку (режим конвекція, 180 градусів і випікайте 40-45 хвилин. Через 40 хвилин необхідно відстежити готовність пирога, для цього дістаньте його з духовки, проколіть зубочисткою і перевірте тісто, якщо пиріг сирої – приберіть його в духовку ще на 5-10 хвилин;
  17. Простий і смачний пиріг готовий, приємного вам апетиту!

Віденська ватрушка

Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 3 склянки;
  • сир (рекомендується сільський, з ним випічка виходить пишною) – 1200 м;
  • сметана – 9 ст. л.;
  • згущене молоко – 450 г;
  • борошно хлібопекарська – 3 склянки;
  • шоколад кулінарний – 15 г;
  • молоко – 6 ст. л.;
  • масло вершкове – 300 г;
  • розпушувач – 30 г;
  • ванілін – 6 р.

Час приготування – 2 години.

Калорійність – 231 ккал на 100 гр.

Приготування:

  1. Розітріть вершкове масло на тертці, додайте цукор, розпушувач і перемішайте в крихту;
  2. В іншу чашу додайте сир, яйця, цукор і ванілін і ретельно перемішайте;
  3. Збийте з допомогою блендера в режимі низької швидкості;
  4. Застеліть форму, яка відправиться в духовку, папером для випікання;
  5. Викладайте вміст ємностей шарами: борошно з маслом необхідно чергувати з сирним складом. Верхній шар — крихта з борошна;
  6. Поставте форму в духовку (температура 180 градусів). Час приготування – приблизно 1 годину 20 хвилин. Обов'язково перевірте готовність пирога – тісто не повинно бути сирим;
  7. Поки тісто в духовці, приготуйте сироп. Для цього змішайте згущене молоко зі сметаною до однорідної маси;
  8. Розламайте шоколадну плитку на шматочки, додайте сметану і розтопіть з допомогою водяної лазні;
  9. Перш ніж дістати ватрушку з форми, залийте її гарячою сметаною сумішшю, а шоколадною сумішшю (за допомогою зубочистки) намалюйте візерунки;
  10. Пиріг готовий, приємного апетиту!

Французький пиріг з солодким перцем і оливками

Інгредієнти:

  • борошно хлібопекарська – 100 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • рослинне масло – 2 ч. л.;
  • маслини, очищені від кісточок – 100 г (приблизно половина 200граммовой банки);
  • вершки (10відсотковою жирності) – 70 мл;
  • яйце столове – 1 шт.;
  • сир Грюйер (можна замінити эмменталем) – 50 р;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1шт.;
  • сир Пармезан (можна замінити швейцарським сиром) – 20 р.;
  • вода кипяченная – 2 ст. л;
  • квасоля суха червона – 50 р.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Калорійність – 357 ккал на 100 гр.

Приготування:

  1. Охолоджене вершкове масло наріжте невеликими шматочками, насипте просіяне борошно, ретельно перетріть отриману суміш до стану крихт;
  2. Додайте 2 ст. л. охолодженої води і замісіть масу до однорідного стану;
  3. Злегка присипте поверхню борошном (для запобігання прилипання до рук) і розкачайте на ній тісто, потім викладіть його в раніше приготовлену круглу форму;
  4. Для видалення зайвого тесту прокатайте бортики качалкою;
  5. Зробіть проколи на тесті з допомогою виделки, накрийте шар кулінарної папером і зверху насипте шар квасолі;
  6. Поставте форму в духовку на 15 хвилин (температура 200 градусів);
  7. Приберіть квасоля і кулінарну папір, поверніть лист назад в духовку ще на 5 хвилин. Температуру необхідно зменшити до 180;
  8. Вимийте перці і наріжте їх невеликими шматочками (не забудьте позбутися від серцевини), цибулю треба очистити і подрібнити;
  9. Обсмажте цибулю в олії разом з перцем протягом 7 хвилин, потім зніміть сковороду з вогню і дайте овочам охолонути;
  10. Натріть сир на тертці;
  11. Збийте яйця з вершками, повільно додаючи грюйер і пармезан;
  12. Викладіть на тісто перці, обсмажені з цибулею, додайте маслини, зверху сирну суміш влийте;
  13. Поставте форму в духовку на півгодини (180 градусів). Обов'язково перевірте готовність страви, у разі виявлення сирого тіста відправте пиріг допекаться;
  14. Французький кіш готовий, приємного апетиту!

Грибний пиріг-бріош

Інгредієнти:

  • печериці свіжі – 600 г;
  • цибуля ріпчаста – 3 шт.;
  • часник – головка;
  • топлене вершкове масло – 3 ст. л.;
  • борошно хлібопекарська – 7.5 склянки;
  • дріжджі – 30 г;
  • сіль поварена – 1.5 ст. л.;
  • цукор – 9 ч. л.;
  • цедра апельсина;
  • масло вершкове – 300 г;
  • молоко – 3/4 склянки;
  • кип'ячена вода – 0.75 склянки;
  • яйце столове – 9 шт.

Час приготування – тісто необхідно готувати за добу, а пиріг випікається в

протягом двох годин.

Калорійність – 421 ккал на 100 гр.

Приготування:

  1. Змішати теплу воду, дріжджі, 5 ст. л. цукру. Залиште на 20 хвилин;
  2. Додайте дві треті склянки борошна, швидко замісіть;
  3. Приберіть суміш у тепле місце і накрийте рушником. Дайте настоятися протягом 1 години для підняття;
  4. Змішайте цукор, що залишився, сіль і підігріте молоко (цукор повинен розчинитися). Збийте 6 яєць з молоком і цукром у блендері до утворення однорідної суміші;
  5. Не вимикаючи блендер, додайте половину склянки борошна, решта яйця, масло, розрізане на шматочки. Збивайте протягом однієї хвилини;
  6. Додайте масу з дріжджів, збивайте ще 5 хвилин;
  7. Додайте розрізану апельсинову цедру і залишилися шматочки розм'якшеного вершкового масла;
  8. Перекладіть отримане тісто в рясно змащену розтопленим маслом глибоку тарілку, присипте борошном (щоб уникнути прилипання до рук), накрийте рушником і залиште настоюватися протягом трьох годин;
  9. Пам'ятайте тісто, приберіть рушник тарілку і накрийте плівкою. Поставте в холодильник на 15 годин;
  10. Наріжте цибулю на дрібні шматочки і обсмажте його в розтопленому маслі протягом 5 хвилин;
  11. Наріжте гриби тонкими шматочками і подрібніть часник, додайте на сковорідку і обсмажуйте ще 10 хвилин. Приправте за смаком сіллю і прянощами;
  12. Викладіть форму для кексу кулінарної папером;
  13. Готове охолоджене тісто розкачайте до тонкого шару;
  14. Викладіть грибну суміш на тісто, нещільно згорніть рулет і покладіть його на деко;
  15. Накрийте вологим рушником і дайте настоятися протягом 50 хвилин;
  16. Випікайте рулет 50 хвилин (при 190 градусах);
  17. Пиріг готовий, приємного апетиту!

Американський ожиновий пиріг

Інгредієнти:

  • охолоджений маргарин – 450 г;
  • борошно пшеничне – 750 г;
  • цукор – 450 г;
  • сіль – щіпка;
  • вода холодна – 9 ч. л.;
  • ожина – 450 г;
  • картопляний крохмаль – 3 ч. л.;
  • масло вершкове розм'якшене – 20 г;
  • жовток – 3 шт.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 287 ккал на 100 гр.

Приготування:

  1. Наріжте охолоджене масло на невеликі шматочки;
  2. Змішайте масло, борошно і цукор (300 гр) до стану крихти. По ложці повільно додайте воду, поки тісто не прийме кулясту форму;
  3. Розділіть отриману масу на 2 частини і загорніть в плівку. Приберіть в холодильник на півгодини;
  4. Розімніть тісто в пласт, висотою не більше 3 мм. В одній частині проробіть отвори;
  5. Змішайте цукор, чорницю і крохмаль;
  6. У форму покладіть шматок тіста, а зверху начинку. Зверху викладіть кілька невеликих шматочків масла;
  7. Накрийте начинку шаром з отворами, прощипайте краю;
  8. Для появи золотистої скоринки змастіть жовтком, потім посипте щіпкою цукру;
  9. Залиште в печі на 15 хвилин при температурі 180 градусів;
  10. Пиріг готовий.

Як правильно заварювати зелений чай: кілька простих і смачних рецептів корисного напою.

Що можна приготувати з яєць — рецепти на кожен день.

Фаршировані кабачки з рисом і м'ясом — урізноманітніть своє меню смачними стравами.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: