Прості і смачні пироги для пригощання сім'ї
Вишукані пироги завжди порадують вас і ваших гостей незвичайними смаковими відтінками, стануть чудовою прикрасою, як святкового вечері, так і ранкового сніданку. Вам захочеться готувати їх знову і знову – настільки прості ці рецепти приготування!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно хлібопекарська - | 350 г |
дріжджі - | 5 ст. л. |
вершки - | 50 мл |
маргарин - | 170 г |
яйце куряче столове - | 1 шт. |
жовток для змазування - | 1 шт. |
цукор - | 1 ч. л. |
сіль поварена - | 5 ч. л. |
сир сулугуні - | 200 г |
Час приготування: 300 хвилин | Калорійність на 100 грам: 329 Ккал |
Приготування:
- Візьміть велику форму для замісу тіста, додайте в неї підігріте молоко і дріжджі, перемішайте. Залиште на 15 хвилин;
- Натріть сир на крупній тертці;
- У ємність повільно всипте просіяне борошно (щоб уникнути утворення грудочок), додайте яйце і сіль, вершкове масло і цукор;
- Вимісіть тісто, накрийте форму плівкою (щоб тісто ввібрало запахів) і відправте в тепле приміщення приблизно на 2 години. Як тільки тісто стане більше у 2-3 рази, воно готове до подальшого використання;
- Перекладіть тісто на стіл і гарненько промните, а потім розділіть його на 12 однакових частин;
- Для випічки цього пирога рекомендується використовувати прямокутну форму, так готову страву приймає більш естетичний вигляд;
- Змастіть форму маслом;
- Візьміть шматочок тіста і акуратно розкачати його до тонкого шару за розміром форми, потім укладіть його;
- Розтопіть масло, з допомогою силіконової кисті змастіть верхній шар тіста;
- Тонким шаром розкачайте ще один шматок тіста, викладіть його поверх першого;
- Ще раз змастіть верхній шар вершковим маслом і посипте його сиром;
- Повторюйте пункти 10 і 11, поки ви не розкладіть всі шари (сиром посипати через шар, крім останнього). Верхній шар змащувати не потрібно;
- Розріжте всі верстви пирога на квадрати;
- Прикрийте форму рушником і приберіть в тепле місце на 2 години (пиріг повинен стати більше приблизно у 2 рази);
- Тонким шаром змастіть верх пирога збитим курячим жовтком (це необхідно для отримання золотистої хрусткої скоринки);
- Помістіть форму духовку (режим конвекція, 180 градусів і випікайте 40-45 хвилин. Через 40 хвилин необхідно відстежити готовність пирога, для цього дістаньте його з духовки, проколіть зубочисткою і перевірте тісто, якщо пиріг сирої – приберіть його в духовку ще на 5-10 хвилин;
- Простий і смачний пиріг готовий, приємного вам апетиту!
Віденська ватрушка
Інгредієнти:
- цукровий пісок – 3 склянки;
- сир (рекомендується сільський, з ним випічка виходить пишною) – 1200 м;
- сметана – 9 ст. л.;
- згущене молоко – 450 г;
- борошно хлібопекарська – 3 склянки;
- шоколад кулінарний – 15 г;
- молоко – 6 ст. л.;
- масло вершкове – 300 г;
- розпушувач – 30 г;
- ванілін – 6 р.
Час приготування – 2 години.
Калорійність – 231 ккал на 100 гр.
Приготування:
- Розітріть вершкове масло на тертці, додайте цукор, розпушувач і перемішайте в крихту;
- В іншу чашу додайте сир, яйця, цукор і ванілін і ретельно перемішайте;
- Збийте з допомогою блендера в режимі низької швидкості;
- Застеліть форму, яка відправиться в духовку, папером для випікання;
- Викладайте вміст ємностей шарами: борошно з маслом необхідно чергувати з сирним складом. Верхній шар — крихта з борошна;
- Поставте форму в духовку (температура 180 градусів). Час приготування – приблизно 1 годину 20 хвилин. Обов'язково перевірте готовність пирога – тісто не повинно бути сирим;
- Поки тісто в духовці, приготуйте сироп. Для цього змішайте згущене молоко зі сметаною до однорідної маси;
- Розламайте шоколадну плитку на шматочки, додайте сметану і розтопіть з допомогою водяної лазні;
- Перш ніж дістати ватрушку з форми, залийте її гарячою сметаною сумішшю, а шоколадною сумішшю (за допомогою зубочистки) намалюйте візерунки;
- Пиріг готовий, приємного апетиту!
Французький пиріг з солодким перцем і оливками
Інгредієнти:
- борошно хлібопекарська – 100 г;
- вершкове масло – 50 г;
- рослинне масло – 2 ч. л.;
- маслини, очищені від кісточок – 100 г (приблизно половина 200граммовой банки);
- вершки (10відсотковою жирності) – 70 мл;
- яйце столове – 1 шт.;
- сир Грюйер (можна замінити эмменталем) – 50 р;
- перець болгарський – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1шт.;
- сир Пармезан (можна замінити швейцарським сиром) – 20 р.;
- вода кипяченная – 2 ст. л;
- квасоля суха червона – 50 р.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин.
Калорійність – 357 ккал на 100 гр.
Приготування:
- Охолоджене вершкове масло наріжте невеликими шматочками, насипте просіяне борошно, ретельно перетріть отриману суміш до стану крихт;
- Додайте 2 ст. л. охолодженої води і замісіть масу до однорідного стану;
- Злегка присипте поверхню борошном (для запобігання прилипання до рук) і розкачайте на ній тісто, потім викладіть його в раніше приготовлену круглу форму;
- Для видалення зайвого тесту прокатайте бортики качалкою;
- Зробіть проколи на тесті з допомогою виделки, накрийте шар кулінарної папером і зверху насипте шар квасолі;
- Поставте форму в духовку на 15 хвилин (температура 200 градусів);
- Приберіть квасоля і кулінарну папір, поверніть лист назад в духовку ще на 5 хвилин. Температуру необхідно зменшити до 180;
- Вимийте перці і наріжте їх невеликими шматочками (не забудьте позбутися від серцевини), цибулю треба очистити і подрібнити;
- Обсмажте цибулю в олії разом з перцем протягом 7 хвилин, потім зніміть сковороду з вогню і дайте овочам охолонути;
- Натріть сир на тертці;
- Збийте яйця з вершками, повільно додаючи грюйер і пармезан;
- Викладіть на тісто перці, обсмажені з цибулею, додайте маслини, зверху сирну суміш влийте;
- Поставте форму в духовку на півгодини (180 градусів). Обов'язково перевірте готовність страви, у разі виявлення сирого тіста відправте пиріг допекаться;
- Французький кіш готовий, приємного апетиту!
Грибний пиріг-бріош
Інгредієнти:
- печериці свіжі – 600 г;
- цибуля ріпчаста – 3 шт.;
- часник – головка;
- топлене вершкове масло – 3 ст. л.;
- борошно хлібопекарська – 7.5 склянки;
- дріжджі – 30 г;
- сіль поварена – 1.5 ст. л.;
- цукор – 9 ч. л.;
- цедра апельсина;
- масло вершкове – 300 г;
- молоко – 3/4 склянки;
- кип'ячена вода – 0.75 склянки;
- яйце столове – 9 шт.
Час приготування – тісто необхідно готувати за добу, а пиріг випікається в
протягом двох годин.
Калорійність – 421 ккал на 100 гр.
Приготування:
- Змішати теплу воду, дріжджі, 5 ст. л. цукру. Залиште на 20 хвилин;
- Додайте дві треті склянки борошна, швидко замісіть;
- Приберіть суміш у тепле місце і накрийте рушником. Дайте настоятися протягом 1 години для підняття;
- Змішайте цукор, що залишився, сіль і підігріте молоко (цукор повинен розчинитися). Збийте 6 яєць з молоком і цукром у блендері до утворення однорідної суміші;
- Не вимикаючи блендер, додайте половину склянки борошна, решта яйця, масло, розрізане на шматочки. Збивайте протягом однієї хвилини;
- Додайте масу з дріжджів, збивайте ще 5 хвилин;
- Додайте розрізану апельсинову цедру і залишилися шматочки розм'якшеного вершкового масла;
- Перекладіть отримане тісто в рясно змащену розтопленим маслом глибоку тарілку, присипте борошном (щоб уникнути прилипання до рук), накрийте рушником і залиште настоюватися протягом трьох годин;
- Пам'ятайте тісто, приберіть рушник тарілку і накрийте плівкою. Поставте в холодильник на 15 годин;
- Наріжте цибулю на дрібні шматочки і обсмажте його в розтопленому маслі протягом 5 хвилин;
- Наріжте гриби тонкими шматочками і подрібніть часник, додайте на сковорідку і обсмажуйте ще 10 хвилин. Приправте за смаком сіллю і прянощами;
- Викладіть форму для кексу кулінарної папером;
- Готове охолоджене тісто розкачайте до тонкого шару;
- Викладіть грибну суміш на тісто, нещільно згорніть рулет і покладіть його на деко;
- Накрийте вологим рушником і дайте настоятися протягом 50 хвилин;
- Випікайте рулет 50 хвилин (при 190 градусах);
- Пиріг готовий, приємного апетиту!
Американський ожиновий пиріг
Інгредієнти:
- охолоджений маргарин – 450 г;
- борошно пшеничне – 750 г;
- цукор – 450 г;
- сіль – щіпка;
- вода холодна – 9 ч. л.;
- ожина – 450 г;
- картопляний крохмаль – 3 ч. л.;
- масло вершкове розм'якшене – 20 г;
- жовток – 3 шт.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 287 ккал на 100 гр.
Приготування:
- Наріжте охолоджене масло на невеликі шматочки;
- Змішайте масло, борошно і цукор (300 гр) до стану крихти. По ложці повільно додайте воду, поки тісто не прийме кулясту форму;
- Розділіть отриману масу на 2 частини і загорніть в плівку. Приберіть в холодильник на півгодини;
- Розімніть тісто в пласт, висотою не більше 3 мм. В одній частині проробіть отвори;
- Змішайте цукор, чорницю і крохмаль;
- У форму покладіть шматок тіста, а зверху начинку. Зверху викладіть кілька невеликих шматочків масла;
- Накрийте начинку шаром з отворами, прощипайте краю;
- Для появи золотистої скоринки змастіть жовтком, потім посипте щіпкою цукру;
- Залиште в печі на 15 хвилин при температурі 180 градусів;
- Пиріг готовий.
Як правильно заварювати зелений чай: кілька простих і смачних рецептів корисного напою.
Що можна приготувати з яєць — рецепти на кожен день.
Фаршировані кабачки з рисом і м'ясом — урізноманітніть своє меню смачними стравами.
Приємного апетиту!