10 апрель 2019 2 594

Рецепти пишних ватрушок з сиром з дріжджового тіста

Кожен з вас точно знайомий з цією випічкою. Сьогодні ми пропонуємо вам апетитні, ароматні і дуже смачні ватрушки з ніжною сирною начинкою. Всього три рецепти, але всі різні, щоб кожен з вас зміг підібрати для себе найкращий варіант.

Класичний рецепт (з сухими дріжджами)

Смачний і самий звичайний рецепт улюблених ватрушок вже прямо перед вами. Готуються довго, ми згодні, але результат точно варто і часу, і зусиль!

Для тіста:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль 1 пучку
рослинна олія 30 мл
яйце 1 шт.
молоко 100 мл
борошно 0,4 кг
жовток 2 шт.
сухі дріжджі 10 г
цукор 15 г
ваніль 2 дрібку

Для начинки:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 20 г
ваніль 5 г
сир 0,2 кг
борошно 15 г
яйце 1 шт.
сіль 2 дрібку
Час приготування: 165 хвилин Калорійність на 100 грам: 265 калорій

Як приготувати:

  1. Молоко відразу налийте в сотейник і приберіть його на плиту.
  2. Підігрійте до теплого стану і вилийте в миску.
  3. Всипте сухі дріжджі і заважайте до повного їх розчинення.
  4. Вбийте яйце, додайте цукор і сіль, почніть вимішувати.
  5. Вводите поетапно борошно через сито, замісіть однорідну масу.
  6. В кінці додайте масло і доведіть тісто до гладкості текстури.
  7. Надайте йому форму кулі і приберіть в тепло на дві години.
  8. Коли пройде час, дістаньте його і розкачати в ковбаску.
  9. Поділіть на десять частин і кожної надайте форму кульки.
  10. Притисніть його і в середині зробіть поглиблення.
  11. Дайте підійти ще протягом десяти хвилин. За цей час зробіть начинку.
  12. Сир пропустіть через сито або подрібніть блендером.
  13. Додайте яйце, сіль, цукор, борошно і ваніль.
  14. Все перемішайте і викладіть в підготовлені поглиблення.
  15. Дайте підійти протягом двадцяти хвилин вже на деку.
  16. Після цього змастіть жовтком і приберіть в духовку на чверть години.

Порада: щоб начинки вийшло більше, поглиблення радимо робити склянкою, але тоді і сиру потрібно вдвічі більше.

Приготування здобних ватрушок з сиром з дріжджового тіста

Якщо ви віддаєте перевагу свіжі дріжджі, то цей рецепт для вас! Кажуть, пресовані дріжджі працюють краще. Перевіримо разом?

Для тіста:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
ваніль 15 г
молоко 0,2 л
вершкове масло 200 г
яйця 2 шт.
цукор 15 г
дріжджі 25 г
борошно 0,4 кг
сіль 1 пучку

Для начинки:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 2 шт.
сир 250 г
лимонна цедра 5 г
цукор 50 г
ізюм 30 г
сметана 80 мл
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 285 калорій

Як приготувати:

  1. Молоко підігрійте до теплого стану і вилийте в ємність.
  2. Покришіть туди ж свіжі дріжджі, перемішайте, щоб розчинилися.
  3. Приберіть в тепле місце на п'ять хвилин. За цей час дріжджі повинні активізуватися.
  4. Масло поріжте в цей час кубиками, змішайте з борошном (50 грам).
  5. Порубаєте компоненти в однорідну крихту.
  6. В дріжджі введіть одне яйце, сіль, ваніль, залишки борошна і цукор.
  7. Також додайте борошняну крихту, вимісіть все це до однорідності.
  8. Замісіть однорідне тісто і приберіть його в тепло на одну годину.
  9. Після цього поділіть на 14 частин, скачайте з них кульки.
  10. Викласти все на деко з папером.
  11. Притисніть кожен кульку, зробіть в них поглиблення.
  12. Змастіть всі коржі залишилися яйцем, але збийте його заздалегідь.
  13. Для начинки сир з'єднайте зі сметаною, яйцями, родзинками, лимонною цедрою і цукром.
  14. Отриманою масою наповніть майбутні булочки і відправте їх у духовку на двадцять хвилин.

Порада: щоб родзинки був соковитіше, його потрібно попередньо запарити і потім обов'язково просушити.

На нашому сайті ви також можете дізнатися, як спекти ватрушки з варенням в домашніх умовах.

Швидкі рецепти смачною випічки до чаю представлені в цій статті.

Що ще можна приготувати з сиру? Подивіться рецепти тут.

Швидкий рецепт

Коли вам потрібно приготувати ватрушки з ніжною сирною начинкою для гостей, які будуть у вашому будинку вже протягом години, то підійде наступний рецепт. Швидкий варіант, який готується за 60 хвилин.

Для тіста:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйце 1 шт.
сіль 1 пучку
молоко 150 мл
цукор 10 г
рослинна олія 75 мл
борошно 380 г
ваніль 15 г
сухі дріжджі 15 г

Для начинки:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
ізюм 120 г
ваніль 15 г
сир 0,2 кг
яйце 1 шт.
згущене молоко 200 мл
жовток 1 шт.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 278 калорій

Як приготувати:

  1. Духова шафа відразу ж увімкніть на 180 градусів.
  2. Молоко підігрійте і з'єднайте його в ємності з дріжджами.
  3. Туди ж всипте борошно, цукор, сіль, ваніль.
  4. Введіть яйце і масло, замісіть однорідне тісто.
  5. Скачайте кулю і покладіть його в миску.
  6. Вимкніть Духовку і відправте туди масу на двадцять хвилин.
  7. Ваніль для начинки з'єднайте з сиром, родзинками, згущеним молоком і яйцем.
  8. Дістаньте тісто і поділіть на десять частин.
  9. Сформуйте кульки з поглибленнями всередині і розподіліть майбутні булочки на деко.
  10. Розподіліть начинку, краї булочок змастіть жовтком.
  11. Надішліть ватрушки в духовку на двадцять хвилин при 180 градусах.
Порада: щоб булочки були ще апетитніше, присипте краю цукром і корицею.

Хитрощі кондитерів

Щоб тісто для ватрушок підійшло як можна швидше, замішують його в теплому приміщенні. Там же потрібно залишати його, щоб піднялося. Температура приміщення прискорить процес в два, а то і в три рази.

В начинку за смаком можна додавати не тільки ізюм. Це можуть бути горіхи, насіння, мак, цукати, сухофрукти, шоколад і все, що вам подобається. Так вийде не тільки ніжно, але і смачно, багато!

Домашні ватрушки завжди виходять в рази смачніше тих, що продаються на ринку або в магазині. У вас є унікальна можливість спробувати ароматні, м'які і в той же час дуже ніжні і шалено смачні ватрушки! Приєднуйтесь!

Що ще почитати: