Як робити здобне тісто в хлібопічці
Хлібопічка – чудова помічниця у приготуванні тіста. Вона може і замісити і допомогти піднятися, і запекти його. Сьогодні ми вирішили скористатися цим і приготували в ХП смачне здобне тісто на дріжджах. В кінці вас буде чекати сюрприз у вигляді пишних домашніх булочок!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сухі дріжджі - | 10 г |
вода - | 70 мл |
борошно - | 0,4 кг |
цукор - | 60 г |
вершкове масло - | 70 г |
яйця - | 2 шт. |
20% сметана - | 60 мл |
сіль - | 2 дрібку |
Час приготування: 160 хвилин | Калорійність на 100 грам: 305 Ккал |
Кажуть, для хлібопічки більше підходять сухі дріжджі, і саме тому перший рецепт у нас з ними. В складі також є сметана, а значить, тісто буде неймовірно ніжним!
Як приготувати:
- Борошно просіяти через сито і 1/3 засипте в хлібопічку.
- Додайте дріжджі, яйця, сметану, сіль, четверту частину цукру.
- Підігрійте Воду і залийте до інших компонентів.
- Туди ж відправте масло (15 грам), але його заздалегідь дістаньте, щоб нагрілося.
- Увімкніть режим тесту на дві години і закрийте кришку.
- Коли пройде час, додайте залишки цукру, олії, борошна.
- Увімкніть режим замісу ще на тридцять хвилин.
Порада: можна замінити масло маргарином.
Здобне дріжджове тісто в хлібопічці
Свіжі дріжджі завжди роблять випічку більш пишною, так що якщо вам потрібно більше легкості, зберігайте собі наступний рецепт!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
маргарин | 50 г |
дріжджі | 20 г |
цукор | 30 г |
борошно | 0,5 кг |
сіль | 2 дрібку |
молоко | 120 мл |
яйце | 1 шт. |
Час приготування: 130 хвилин | Калорійність на 100 грам: 306 ккал |
Як приготувати:
- Маргарин покладіть в сотейник і приберіть його на плиту.
- Дайте розійтися, потім остудіть до кімнатної температури.
- Залийте в чашу ХП молоко, потім викладіть маргарин і
- збите яйце.
- Після цього всипте просіяне борошно, покришіть свіжі дріжджі, додайте сіль і цукор.
- Увімкніть режим замісу і чекайте протягом одного-двох годин (в залежності від марки хлібопічки).
Порада: щоб маса під час підйому не впала, кришку краще не відкривати.
Читайте також, як готувати смачне тісто для піци в хлібопічці.
А тут ви зможете дізнатися, як спекти справжній бородинський хліб в хлібопічці.
Французький хліб теж можна випікати в хлібопічці. Тут про це детальніше.
Булочки з родзинками в хлібопічці
Всі люблять булочки з родзинками, вірно? Їх смачно їсти з чаєм, змащувати шоколадним маслом на сніданок, робити з них сендвічі і брати з собою. Рецепт точно знадобиться!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершкове масло | 50 г |
сіль | 1 пучку |
кориця | 5 г |
борошно | 0,6 кг |
цукор | 100 г |
ізюм | 80 г |
сухі дріжджі | 5 г |
яйця | 2 шт. |
молоко | 0,3 л |
Час приготування: 210 хвилин | Калорійність на 100 грам: 274 ккал |
Як приготувати:
- Сухі дріжджі відразу ж засипте в хлібопічку.
- Туди ж всипте просіяне борошно, сіль і цукор.
- Доповніть корицею і м'яким вершковим маслом.
- Вбийте яйця, влийте молоко і включіть режим «Тісто» на дві години.
- За п'ять хвилин до кінця всипте родзинки.
- Коли режим закінчиться, дайте масі підійти протягом тридцяти хвилин.
- Після цього дістаньте її і обімніть.
- Поділіть на кульки однакового розміру.
- Форму для випічки змастіть маслом і викладіть в неї кульки.
- Дайте підійти під рушником протягом двадцяти хвилин.
- Після цього помістіть в духовку і випікайте 20 хвилин при 180 градусах.
Корисні поради
Якщо ви готуєте багато випічки і хочете, щоб вона залишалася свіжою як можна довше, додайте в тісто кефір замість води або молока. Саме кефір зберігає свіжість і м'якість!
Яйця можна замінити половиною свіжого банана. Його краще попередньо розім'яти в однорідне пюре. У такому випадку у випічки буде особливий смак!
Додавайте в випічку різні компоненти, щоб зробити її ще смачніше. У тісто можна ввести подрібнені горіхи, мак, кунжут, родзинки та інші сухофрукти, цукати і навіть свіжі ягоди/фрукти! Не бійтеся експериментувати, адже саме так народжуються шедеври!
Якщо ви будете готувати звичайні булочки, то обов'язково доповніть їх чим-небудь, поки вони гарячі. Посипте тертим шоколадом або яким-небудь солодким соусом, сиропом, помадкою. Повірте, вийдуть не просто булочки!
Тісто в хлібопічці – це дуже просто! Якщо ви збираєтеся щось піч, обов'язково скористайтеся допомогою цієї диво-машини. Так ви зможете заощадити час, а випічка вийде дуже смачною!