25 май 2019 3 826

Як зварити кукурудзяну кашу на молоці в мультиварці

Каша з кукурудзяної крупи на молоці з маслом або фруктів — дуже корисне і смачне блюдо для сніданку всієї родини. Вона багата необхідними для організму вітамінами, здатна виводити токсини і не викликає алергії. Більшість фахівців рекомендують використовувати кашу в якості прикорму для дітей до року.

Кукурудзяна каша на молоці
Інгредієнти Кількість
крупа з кукурудзи - 2 мірні склянки
свіже молоко - 200 мілілітрів
масло натуральне вершкове - за смаком
цукор - за смаком
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 114 Ккал

Спосіб приготування:

  1. Кукурудзяну крупу засипати в чашу мультиварки;
  2. Після цього влити молока;
  3. Зверху покласти вершкового масла;
  4. Вибравши режим «Каша», щільно закрити кришку. Якщо на мультиварці немає такого режиму, підійде режим «Крупа». Найчастіше час на приготування встановлено автоматично;
  5. Поки каша гаряча, її потрібно розкласти по порционы тарілках і посипати зверху цукром.

Рецепт каші з кукурудзяної крупи

Інгредієнти:

  • крупи – 200 грамів;
  • 2 склянки молока;
  • Гарбуз маленька;
  • цукор;
  • шматочок вершкового натурального масла.

Час приготування: 1 год.

Калорійність: 120 ккал/ 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Крупа з кукурудзи промивається кілька разів. Вода не повинна бути каламутною;
  2. Гарбуз очищається від шкірки і насіння. Ріжеться невеликими шматочками;
  3. В мультиварку засипати гарбуз, цукровий пісок, крупу. Вміст залити молоком;
  4. Вибравши режим «Каша», поставити час на хвилин на сорок;
  5. Потім в блюдо покласти шматочок масла. Мультиварку вимкнути, залишити кашу хвилин на п'ятнадцять.

Молочна каша з сухофруктами

Інгредієнти:

  • молока натурального – 350 мілілітрів;
  • води – 300 мл;
  • кукурудзяної крупи – 1,5 склянки;
  • сухофрукти;
  • масла вершкового – 120 грамів;
  • цукру – за смаком;
  • щіпка солі.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Калорійність: 120 ккал/ 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Обполоснути сухофрукти в холодній воді і залити гарячою водою на десять хвилин. Після чого їх потрібно висушити і при необхідності порізати на маленькі шматочки;
  2. В окремій ємності змішати воду з молоком і залити в каструлю з крупою;
  3. Додати солі і цукру за смаком;
  4. У режимі «Каша» готувати страву сімдесят хвилин;
  5. Потім треба додати олію, родзинки і курагу. Добре перемішати;
  6. Каші треба дати настоятися (приблизно десять хвилин) на підігріві.

Читайте як приготувати смачний пісочний пиріг з яблуками.

Смачне і ситне блюдо — макарони з м'ясом в духовці, домашній рецепт.

Як приготувати неймовірно смачну тушковану капусту з рисом і м'ясом.

Як готувати страву із чорною смородиною в мультиварці

Інгредієнти:

  • молоко — 250 мілілітрів;
  • кукурудзяна крупа – неповний стакан;
  • мед натуральний;
  • чорна смородина;
  • сіль.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність: 115 ккал/ 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Крупа промивається до прозорості води;
  2. У каструлю залити молока, посолити і довести до кипіння;
  3. Після чого потихеньку засипати кукурудзяну крупу і постійно помішувати. Вибравши режим «Крупа», готувати кашу ще двадцять хвилин;
  4. Смородину промити і частина насипати на дно тарілки, зверху накласти гарячої каші;
  5. Страву прикрасити медом і залишилася смородиною.

Поради

  1. Перед приготуванням каші кукурудзяна крупа обов'язково підлягає промиванню. Її потрібно уважно оглянути на сирість, щоб під час варіння не з'явилися грудочки;
  2. Якщо кашу варити на топленому молоці, смак і аромат буде незвичайним і смачним;
  3. За бажанням вершкове масло кладуть у страву безпосередньо перед їжею;
  4. За бажанням страву можна прикрасити родзинками, курагою, фруктами або горіхами;
  5. За відсутності алергічних реакцій на натуральний мед можна використовувати замість цукрового піску;
  6. В мультиварці крупа більшу частину часу нудиться, тому кашки в ній виходять повітряними;
  7. Консистенція кашки залежить від кількості доданого молока. Якщо його налити багато, вона вийде рідка;
  8. Якщо до кінця приготування блюдо виявилося трохи густуватим, можна додати молока або води в потрібному обсязі, добре перемішати і почекати п'ятнадцять хвилин на підігріві;
  9. Без необхідності страву краще не залишати в мультиварці на підігріві: крупа з часом густіє.

Кукурудзяна каша на молоці в мультиварці — це універсальної блюдо, яке поєднується не тільки з цукром, фруктами та ягодами, але і м'ясом, рибою. Її можна їсти в якості корисного сніданку або додавати як гарнір до основного блюда. Незважаючи на низьку калорійність, вона в невеликих кількостях викликає почуття насичення, якого вистачає на кілька годин. А кулінарні фантазії господині не залишать байдужим нікого з членів сім'ї!

Що ще почитати: