Як зварити кукурудзяну кашу на молоці в мультиварці
Каша з кукурудзяної крупи на молоці з маслом або фруктів — дуже корисне і смачне блюдо для сніданку всієї родини. Вона багата необхідними для організму вітамінами, здатна виводити токсини і не викликає алергії. Більшість фахівців рекомендують використовувати кашу в якості прикорму для дітей до року.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
крупа з кукурудзи - | 2 мірні склянки |
свіже молоко - | 200 мілілітрів |
масло натуральне вершкове - | за смаком |
цукор - | за смаком |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 114 Ккал |
Спосіб приготування:
- Кукурудзяну крупу засипати в чашу мультиварки;
- Після цього влити молока;
- Зверху покласти вершкового масла;
- Вибравши режим «Каша», щільно закрити кришку. Якщо на мультиварці немає такого режиму, підійде режим «Крупа». Найчастіше час на приготування встановлено автоматично;
- Поки каша гаряча, її потрібно розкласти по порционы тарілках і посипати зверху цукром.
Рецепт каші з кукурудзяної крупи
Інгредієнти:
- крупи – 200 грамів;
- 2 склянки молока;
- Гарбуз маленька;
- цукор;
- шматочок вершкового натурального масла.
Час приготування: 1 год.
Калорійність: 120 ккал/ 100 г.
Спосіб приготування:
- Крупа з кукурудзи промивається кілька разів. Вода не повинна бути каламутною;
- Гарбуз очищається від шкірки і насіння. Ріжеться невеликими шматочками;
- В мультиварку засипати гарбуз, цукровий пісок, крупу. Вміст залити молоком;
- Вибравши режим «Каша», поставити час на хвилин на сорок;
- Потім в блюдо покласти шматочок масла. Мультиварку вимкнути, залишити кашу хвилин на п'ятнадцять.
Молочна каша з сухофруктами
Інгредієнти:
- молока натурального – 350 мілілітрів;
- води – 300 мл;
- кукурудзяної крупи – 1,5 склянки;
- сухофрукти;
- масла вершкового – 120 грамів;
- цукру – за смаком;
- щіпка солі.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин.
Калорійність: 120 ккал/ 100 г.
Спосіб приготування:
- Обполоснути сухофрукти в холодній воді і залити гарячою водою на десять хвилин. Після чого їх потрібно висушити і при необхідності порізати на маленькі шматочки;
- В окремій ємності змішати воду з молоком і залити в каструлю з крупою;
- Додати солі і цукру за смаком;
- У режимі «Каша» готувати страву сімдесят хвилин;
- Потім треба додати олію, родзинки і курагу. Добре перемішати;
- Каші треба дати настоятися (приблизно десять хвилин) на підігріві.
Читайте як приготувати смачний пісочний пиріг з яблуками.
Смачне і ситне блюдо — макарони з м'ясом в духовці, домашній рецепт.
Як приготувати неймовірно смачну тушковану капусту з рисом і м'ясом.
Як готувати страву із чорною смородиною в мультиварці
Інгредієнти:
- молоко — 250 мілілітрів;
- кукурудзяна крупа – неповний стакан;
- мед натуральний;
- чорна смородина;
- сіль.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність: 115 ккал/ 100 г.
Спосіб приготування:
- Крупа промивається до прозорості води;
- У каструлю залити молока, посолити і довести до кипіння;
- Після чого потихеньку засипати кукурудзяну крупу і постійно помішувати. Вибравши режим «Крупа», готувати кашу ще двадцять хвилин;
- Смородину промити і частина насипати на дно тарілки, зверху накласти гарячої каші;
- Страву прикрасити медом і залишилася смородиною.
Поради
- Перед приготуванням каші кукурудзяна крупа обов'язково підлягає промиванню. Її потрібно уважно оглянути на сирість, щоб під час варіння не з'явилися грудочки;
- Якщо кашу варити на топленому молоці, смак і аромат буде незвичайним і смачним;
- За бажанням вершкове масло кладуть у страву безпосередньо перед їжею;
- За бажанням страву можна прикрасити родзинками, курагою, фруктами або горіхами;
- За відсутності алергічних реакцій на натуральний мед можна використовувати замість цукрового піску;
- В мультиварці крупа більшу частину часу нудиться, тому кашки в ній виходять повітряними;
- Консистенція кашки залежить від кількості доданого молока. Якщо його налити багато, вона вийде рідка;
- Якщо до кінця приготування блюдо виявилося трохи густуватим, можна додати молока або води в потрібному обсязі, добре перемішати і почекати п'ятнадцять хвилин на підігріві;
- Без необхідності страву краще не залишати в мультиварці на підігріві: крупа з часом густіє.
Кукурудзяна каша на молоці в мультиварці — це універсальної блюдо, яке поєднується не тільки з цукром, фруктами та ягодами, але і м'ясом, рибою. Її можна їсти в якості корисного сніданку або додавати як гарнір до основного блюда. Незважаючи на низьку калорійність, вона в невеликих кількостях викликає почуття насичення, якого вистачає на кілька годин. А кулінарні фантазії господині не залишать байдужим нікого з членів сім'ї!