18 март 2019 5 132

Як смачно приготувати суп з ковбасою

Перші страви неодмінно повинні бути в щоденному раціоні. Адже вони приносять неоціненну користь організму, оскільки здатні швидко засвоюватися, стимулювати травлення, підвищувати апетит, зігрівати в холодну пору і навіть, як стверджують деякі дієтологи, нормалізувати артеріальний тиск.

І хоч існує не один вид цих страв, господині часто доводиться ламати голову над тим, чим нагодувати голодних членів сім'ї, особливо, якщо немає жодної зайвої хвилинки, щоб приготувати бульйон. У таких ситуаціях виручать супи, в яких м'ясна складова замінена ковбасними виробами.

Перші страви з ковбасою можуть бути легкими і швидкими супчиками (з яйцем або вермішеллю) або варіантами більш простого приготування улюблених традиційних супів (горохового або солянки).

Суп з ковбасою і яйцем
Інгредієнти Кількість
бульйону (м'ясного або овочевого) або просто води - 2 літра
ковбаси - 250 грам
картоплі - 200 грам
цибулин - 1 середня
рослинної олії - 2 столові ложки
яєць - 1 штука
сіль, перець і зелень - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 72 Ккал
Перші страви з ковбасою часто ще називають лінивими, оскільки вони готуються значно швидше і простіше, ніж багато інших, а в результаті завжди виходить дуже смачно і ситно. До таких швидким рецептами відноситься ковбасний суп з яйцем. Готовий його слід подавати з житнім хлібом або грінками.

Хід роботи:

  1. Каструлю з бульйоном або відфільтрованої водою поставити на вогонь;
  2. Тим часом на сковороді з рослинним маслом обсмажити нашатковану цибулину;
  3. Картоплю помити, почистити і порізати кубиками;
  4. Коли цибуля обсмажиться, додати в сковороду нарізану соломку з копченої ковбаси, і обсмажити її разом з цибулею;
  5. У киплячому бульйоні зварити до повної готовності порізану картоплю;
  6. Потім у каструлю викласти піджарку з ковбасою;
  7. У тарілці збити разом з перцем і сіллю яйце і вилити в каструлю, при необхідності ще посолити, додати зелень і дати покипіти хвилин 5-7. Страва готова.

Сирний суп з ковбасою

 

Для приготування сирного супу використовують зазвичай тільки плавлений сир, але якщо до нього додати всього лише пару щіпок натертого на тертці твердого сиру з пікантним смаком, то страва від цього тільки виграє.

Для цього рецепта знадобляться:

  • 2-2,5 літра бульйону (води);
  • 200 грам копченої ковбаси;
  • 150 грам картоплі;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • рослинна олія для обсмажування (близько 2 столових ложок);
  • 1 плавлений сирок (100 грам);
  • 50 грам твердого сиру;
  • свіжа зелень і сіль.

Час, який буде потрібно, щоб зварити суп, буде залежати від тугоплавкости сирів, але все одно не доведеться провести біля плити більше 50 хвилин.

Калорійність 100 грам супу дорівнює 62,9 кКал.

Приготування:

  1. Цибулю підсмажити на рослинній олії;
  2. У киплячому бульйоні відварити до напівготовності картоплю, який попередньо був нарізаний кубиками;
  3. Ковбасу нарізати соломкою, плавлений сирок – кубиками, твердий сир пропустити через крупну тертку;
  4. У каструлю до напівготового картоплі викласти ковбасу, підсмажену цибулю і дати ще раз закипіти;
  5. Потім заправити суп сиром, додаючи його поступово частинами і добре розмішуючи, щоб він повністю розчинився;
  6. Додати в каструлю сіль, спеції і зелень.

Солянка з вареної і копченою ковбасою

Смачна альтернатива класичної м'ясної солянки – те ж блюдо, приготоване з копченої та варених ковбас. Можна взяти тільки два види ковбас, але якщо використовувати більше сортів, то смак страви стане ще багатшим.

Продукти, використовувані в рецепті:

  • 2,5 літра м'ясного бульйону;
  • 200 грам вареної ковбаси;
  • 150 грам копченої ковбаси;
  • 200 грам картоплі;
  • 1 морквина;
  • 2 цибулини;
  • 2-3 середніх маринованих огірка;
  • 2 столові ложки рослинного масла;
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • 100 грам маслин;
  • спеції та зелень – за смаком.

Час приготування складе 1-1,5 години.

Калорійність солянки – 61,6 Ккал/100 г готового супу.

Алгоритм дій:

  1. Приготувати піджарку: на рослинному маслі пасерувати цибулю і моркву, додати до них кубики, нарізані із солоних огірків, і томатну пасту, дати покипіти 4 хвилини;
  2. У каструлі з м'ясним бульйоном відварити до напівготовності картоплю;
  3. Ковбаси нарізати тонкою соломкою, оливки нарізати кільцями;
  4. У каструлю до картоплі викласти ковбасу, маслини і піджарку, і варити до повної готовності;
  5. За кілька хвилин до кінця приготування додати спеції, сіль і зелень. У тарілку з готової солянкою можна покласти ложку сметани, скибочка лимона і свіжу зелень.

Як приготувати неймовірно смачний і оригінальний торт на День Народження для дівчинки.

А ви знаєте які інгредієнти потрібні на класичну окрошку на квасі або кефірі? Ми пропонуємо вам кілька рецептів.

Наваристий борщ з м'ясом по класичному рецепту тут.

Рецепт супу з ковбасою і вермішеллю

Ковбасу для цього супу можна брати як копчену, так і варену. Вермішель ідеально підійде типу «павутинка», але можна використовувати й інші макаронні вироби.

Щоб приготувати перше блюдо на основі названих інгредієнтів необхідно взяти:

  • 2 літри бульйону або води;
  • 200 грам ковбаси;
  • 50-80 грам вермішелі;
  • 150 грам картоплі;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 1 морквина;
  • 2 столові ложки рослинного масла;
  • сіль, зелень і 1 лавровий листок.

Зварити цей суп можна за 40-50 хвилин.

Калорійність страви в середньому становить – 52,5 кілокалорії/100 грам.

Послідовність етапів приготування:

  1. Цибулю з морквою пасерувати на рослинній олії;
  2. Каструлю з водою або бульйоном поставити на вогонь і, коли вона закипить, викласти нарізану картоплю;
  3. До наполовину готового картоплі додати подрібнену дрібними кубиками або соломкою ковбасу і пасеровані овочі, дати закипіти;
  4. Оскільки час приготування вермішелі «павутинки» становить буквально 1-2 хвилини, то її слід класти в останню чергу разом з сіллю, подрібненою зеленню і спеціями;
  5. З готового супу вийняти лавровий лист, щоб він не зробив його гірким. Подавати страву можна, заправивши сметаною.

Гороховий суп з мисливськими ковбасками

Гороховий суп любимо багатьма, особливо коли в його складі присутній копчений м'ясний продукт (наприклад, копчені свинячі реберця). Виявляється таке ж смачне, ситне і поживне перше блюдо цілком реально приготувати і з ковбасою, якщо взяти за основу мисливські ковбаски.

Для приготування горохового супу з ковбасою знадобляться:

  • 2,5 літра води;
  • 1 склянка гороху;
  • 200 грам мисливських ковбасок;
  • 200 грам картоплі;
  • 1 морквина;
  • 1 середня головка ріпчастої цибулі;
  • 2-3 столові ложки рослинного масла;
  • 1 болгарський перець;
  • зелень, сіль і спеції – за смаком.

Час приготування складе: від 2 годин – на замочування гороху і близько 1 години – безпосередньо приготування страви.

Калорійність страви: 69,0 кілокалорій на 100 грам супу.

Порядок приготування:

  1. Щоб горох швидко зварився, його потрібно перед приготуванням замочити в посудині з холодною водою мінімум на 2 години, а ще краще залишити його у воді на більш тривалий час до 8-12 годин (наприклад, залишити його у воді на ніч)
  2. Воду з гороху злити, добре вимити під струменем проточної, залити свіжим 2,5 літрами води і поставити на вогонь;
  3. Горох треба варити після закипання води від 40 хвилин, постійно знімаючи піну, яка буде з'являтися на поверхні;
  4. На сковороді з рослинним маслом обсмажити подрібнений кубиками цибулю і пропущену через тертку моркву, потім додати нарізаний соломкою болгарський перець;
  5. Коли овочі будуть готові, до них на сковороду відправити порізані кільцями мисливські ковбаски, і дати прогрітися разом з іншими інгредієнтами буквально 1-2 хвилини;
  6. Картоплю почистити, помити і нарізати будь-яким способом, але не занадто крупно, викласти в каструлю до готового гороху;
  7. Коли картопля зваритися, а горох навіть встигне трохи розваритися, зробивши суп більш наваристим, висипати піджарку з мисливськими ковбасками, додати сіль, спеції і зелень. Дати прокипіти кілька хвилин, і перший для обіду буде готово.

Кулінарні підказки

Якщо при приготуванні використовується ковбаса салямі, то її не можна ні в якому разі обсмажувати. Від цього вона стане жорсткою, таку ковбасу кладуть у киплячий бульйон.

Перші страви з ковбасою солять після того, як приготуються основні продукти, щоб не пересолити, оскільки ковбаса віддасть частину своєї солі бульйону.

Бажано, щоб перед подачею готову страву постояло близько 10 хвилин в каструлі накритою кришкою і настоялося. Від цього його смак стане більш багатим і насиченим.

З цією ж метою слід варити суп виключно на помірному вогні, щоб він не кипів надто сильно. Повільне ловлення зробить його ароматним і дуже апетитним.

Щоб поліпшити смак ковбасного супу, можна обсмажити цибулю не на одному рослинному маслі, а на суміші вершкового і рослинного.

Кінцевий смак першого страви буде залежати від сорту і якості використовуваної ковбаси, тому цим факторам потрібно приділити особливу увагу. Використання декількох видів або сортів ковбас послужить запорукою успіху в приготуванні ситного і смачного страви.

Що ще почитати: