10 апрель 2019 7 844

Рецепти смачних салатів з вареної моркви

Як влітку, так і восени, навіть у дощову погоду можна знайти трохи сонця хоча б в своїй тарілці. Приготуйте смачний салат з вареної моркви! Рецептів приготування дуже багато і оранжевий овоч дружить з багатьма продуктами. Дізнайтеся, який рецепт вам доведеться по душі.

Салат «Різнобарвний»
Інгредієнти Кількість
варена морква - 2 шт.
яйця круто - 4 шт.
горошок консервований - банку
цибулина - 1 шт.
майонезний соус - 50 г
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 90 Ккал

Цей рецепт салату з вареної моркви і яєць – простий, бюджетний і не вимагатиме багато часу. А кількість калорій порадує жінок.

Вже зварену моркву натріть на тертці або порізати невеликими кубиками. Яйця подрібніть так само. Намагайтеся всі інгредієнти нарізати однакового розміру. Так буде не тільки красивіше, але і смачніше.

Додати консервований горошок. Якщо у вас заморожений, то заздалегідь відваріть горох. Змішайте всі складові разом і заправте майонезом. Додавати сіль не потрібно, так як майонез вже солоний. Можете використовувати для заправки сметану або грецький йогурт.

Прикрасити салат можна зеленню або маленькими сухариками. Спробуйте подати салат порційно, скориставшись спеціальними формами. Додайте трохи яскравих фарб і розкладіть з боків тарілки тонкі скибочки лимона. Вони додадуть не лише краси страви, але і наповнять вітальню легким лимонним ароматом.

Листковий салат «Ягоди на снігу»

Варена морква вже звичним чином входить до складу багатьох салатів. Господині додають її у олів'є і шубу. Але що ще приготувати взимку? Рецепт страви з гранатовими зернами сподобається вашій родині.

  • варена морква – 2 шт;
  • варена буряк – 1 шт;
  • варена картопля – 2 шт;
  • яйця – 2 шт;
  • гранат – 1 шт;
  • майонезний соус;
  • часник.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність на 100 г: 126 ккал.

Всі варені овочі подрібніть за допомогою терки, жовтки натріть окремо від білків. Для формування страви знадобитися салатниця скляна квадратна або спеціальні форми. Всі шари викладайте завтовшки 2 див.

Дно закриємо картопляним шаром і змастимо майонезним соусом. Другий по черзі йде натертий буряк. Також промажте майонезом. Третій шар – жовтки, четвертий – варена морква з часником, п'ятий – білки. Між шарами не забувайте додавати майонезний соус.

Білосніжний верх прикрасити гранатовими зернами. От у нас і вийшли ягоди на снігу – відчуття літа холодною зимою. Так само гранат можете додавати в овочеві шари. Салат повинен постояти близько години при кімнатній температурі, щоб просочитися соусом. Соковиті гранатові зерна з пікантним присмаком часнику розкриють особливий смак кожного інгредієнта.

Візьміть на замітку кілька рецептів салатів з вареної курки — ці закуски можна готувати і для застілля і в будні.

Ще один рецепт цікавою закуски салат «Рижик», спробуйте!

Можливо вам сподобається наш рецепт крабового салату з огірком.

Салат «Курочка в шубці» з вареною морквою

Такого ви точно ще не пробували! Здається, що всі інгредієнти різні, але в рецепті салату з куркою і вареною морквою вони відмінно один з одним поєднуються. Нам знадобиться:

  • варена курка (філе) – 200 г;
  • варена морква – 1 шт;
  • цибулина – 1 шт;
  • сир 45% – 100 м;
  • майонезний соус.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність на 100 г: 130 ккал.

Особливість цього салату – маринована цибуля. Для початку займемося маринадом. У гарячу воду (близько 100 мл) додайте солі, стільки ж цукру і ложку яблучного або винного оцту. Цибулю наріжте кільцями, опустіть в маринад і залишити на 20 хвилин.

Поки цибуля буде маринуватися, варену курку наріжте шматочками, моркву і сир натріть.

Приступаємо до формування шарів: перший – куряче філе, другий – варена морква з цибулею, третій – сир. Не забувайте промащувати майонезом кожен шар.

Салат корисний, смачний і в холодну пору захистить вас від хвороб.

Салат « Крабові кубики»

Ще один бюджетний варіант на швидку руку. Всі продукти ви завжди знайдете у своєму холодильнику. Для швидкого приготування салату з крабовими паличками і вареною морквою знадобиться:

  • варена картопля – 1-2 шт;
  • крабові палички – 1 пачка;
  • варена морква – 1 шт;
  • яйця – 2 шт;
  • майонезний соус.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність на 100 г: 125 ккал.

Цей салат готується дуже просто. Необхідно всі продукти порізати однаковими кубиками і заправити майонезом. Швидко, смачно і недорого!

Корисні поради

Не варіть морква довго. Для овочів середнього розміру досить 20 хвилин. Морква не повинна розвалюватися в руках, краще залиште її трохи недовареною.

Для того щоб всі складові салатів в повній мірі розкрили свої смакові якості, нарізайте їх дрібно і однакового розміру.

Якщо у вас немає спеціальної форми для листкових салатів, зробіть її зі звичайної пластикової пляшки: відріжте верхню і нижню частини.

Потіште себе і своїх близьких корисними овочевими салатами і заряджайтеся помаранчевим настроєм!

Що ще почитати: