Як приготувати ароматний суп-пюре з грибами на обід
Грибний аромат у багатьох вважається улюбленим. Він дуже швидко викликає апетит. На основі цих дарів лісу можна приготувати величезну кількість різних блюд, але сьогодні ми пропонуємо зупинитися на суп-пюре. Його ніжна консистенція, чудовий вид і особливо м'який смак миттєво перетворять звичайний обід у ланч десь у ресторані Парижа. Готуємо?
Грибний суп-пюре з лисичок
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
курячого бульйону | 0,9 л |
вершків 20% | 230 мл |
лисичок | 0,4 кг |
чебрецю | 10 г |
вина білого | 0,1 л |
цибулин | 2 шт. |
спецій | за смаком |
Знадобиться на приготування – 1 годину 10 хвилин.
Скільки калорій – 38.
Як приготувати:
- Гарненько промити лисички від сміття. Щоб остаточно вимити з них пісок, їх слід замочити в холодній воді хоча б на півгодини, а потім знову промити.
- Налити ложку олії на сковорідку розігріти його. Перекласти сюди лисички і на сильному вогні обсмажити їх. Уся рідина повинна випаруватися. Заважати часто.
- Далі зробити менший вогонь і додати дрібно нашатковану цибулю. Готувати до м'якості.
- Налити вино і перешкодити, знову тримати на вогні до випаровування рідини.
- Поруч у сотейнику розігріти бульйон. Перекласти в нього грибну суміш.
- Кип'ятити на середньому вогні близько п'ятнадцяти хвилин.
- Листя чебрецю свіжі дрібно порубати і додати за п'ять хвилин до готовності.
- Перелити суп в миску і за допомогою заглибного блендера перебити всі продукти до однорідності.
- Вершки трохи підігріти, влити в суп і перемішати, приправити.
- Повернути в каструлю, прогріти протягом трьох хвилин, а потім подавати до столу.
Суп-пюре з білих сушених грибів
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спецій | за смаком |
цибулин | 1 шт. |
сметани | 0,1 л |
часнику | 1 зубець |
петрушки | 10 г |
білих сушених грибів | 70 г |
картоплин | 2 шт. |
олії соняшникової | 10 мл |
яєць | 1 шт. |
Знадобиться на приготування – 3 години.
Скільки калорій – 87.
Як приготувати:
- Гриби замочити мінімум на дві години, потім промити.
- Дрібно порубати лук і обсмажити його на олії, додати сюди гриби і готувати ще п'ять хвилин.
- Налити сюди літр води.
- Картоплю без шкірки, подрібнити кубиками і додати до решти продуктів.
- На самому маленькому вогні все варити приблизно годину. Додати подрібнений часник.
- Потім влити сюди сметану і приправити. Вбити яйце і швидко розмішати. Додати петрушку.
- Прогріти суп ще десять хвилин, потім компоненти подрібнити блендером, подавати до столу відразу. Прикрасити можна петрушкою.
Сирний крем-суп з грибами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершків 10% | 165 мл |
олії оливи | 45 мл |
масла вершкового | 50 г |
хліба білого | 50 г |
бульйону | 2 л |
твердого сиру | 0,3 кг |
часнику | 3 зубця |
кетчупу | 30 г |
борошна | 50 г |
грибів | 0,2 кг |
Знадобиться на приготування – 30 хвилин.
Скільки калорій – 90.
Як приготувати:
- У вершковому маслі обсмажити борошно, часто заважаючи.
- Додати бульйон по частинах, не припиняючи помішувати.
- У сусідній сковороді потрібно обсмажити нарізані соломкою гриби.
- Додати в суп порубаний часник і гриби і дати потомитися під кришкою сім хвилин.
- Потім влити сюди вершки, перешкодити і залишити під кришкою на три хвилини.
- Крупно натерти сир і викласти в каструлю. Далі додати кетчуп і перешкодити, він дасть рожевий колір.
- Перелити в миску і пюрировать блендером, потім повернути в каструлю, приправити, прогріти, але не кип'ятити.
- Порізати хліб на кубики і обсмажити на оливковій олії.
- Розлити суп по тарілках і кожному насипати зверху гарячі грінки прямо з маслом. Подавати відразу ж.
Як приготувати смачний томатний крем-суп?
Тут ви зможете знайти рецепт супу із курячих шийок.
Тут можна подивитися, як готувати легкий і ніжний дієтичний сирний суп.
Грибний крем-суп з плавленим сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
масла вершкового | 15 г |
картоплі | 0,3 кг |
шампіньйонів | 0,3 кг |
спецій | за смаком |
цибулин | 1 шт. |
філе курячого | 2 шт. |
Знадобиться на приготування – 45 хвилин.
Скільки калорій – 119.
Як приготувати:
- М'ясо вимити, покласти його в каструлю. Влити сюди приблизно півтора літри води, можна трохи менше. Поставити варитися на середній вогонь на двадцять хвилин, можна приправити. Пінку, що буде утворюватися, потрібно знімати ложкою.
- Очищену цибулю дрібно нашаткувати.
- Печериці очистити від сміття і потім порізати пластинами, не дуже тонко.
- Картопля без шкірки слід подрібнити кубиками.
- Готове м'ясо дістати, дати йому трохи охолонути, а потім порізати на такі ж шматочки, як і картоплю.
- Вершкове масло розігріти в сковорідці. Протягом п'яти хвилин обсмажити в ньому цибулю.
- Далі додати гриби і готувати їх, поки не випарується волога. Час від часу заважати. В кінці приправити.
- Бульйон повторно закип'ятити і перекласти сюди картоплю. Варити приблизно дванадцять хвилин.
- Перекласти в каструлю грибну масу і готувати ще хвилин п'ять.
- Сир плавлений крупно натерти. Щоб легше це зробити, його потрібно підморозити кілька хвилин в морозилці. Додати в суп і перешкодити.
- Перемістити вміст каструлі в миску і пюрировать, потім повернути в каструлю і додатково прогріти ще дві хвилини, додати шматочки м'яса. Відрегулювати смак спеціями.
- Подавати відразу з зеленню або зеленою цибулею.
Відео-рецепт супу-пюре з грибами:
Рецепт з печерицями та вершками
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яловичого бульйону | 1 л |
шампіньйонів | 0,5 кг |
спецій | за смаком |
масла вершкового | 50 г |
вершків | 0,2 л |
цибулин | 2 шт. |
борошна | 40 г |
Знадобиться на приготування – 40 хвилин.
Скільки калорій – 58.
Як приготувати:
- Нашаткувати дрібно цибулину, яку потім потрібно до золотавості обсмажити у вершковому маслі.
- Гриби перевірити на наявність сміття, потім подрібнити слайсами і додати до цибулі. Перешкодити і готувати хвилин десять. За цей час волога випарується.
- Ще трохи масла розтопити в каструлі і обсмажити в ньому вказана кількість борошна. Заважати потрібно активно.
- Поступово влити бульйон, не перестаючи помішувати, а потім відразу перекласти грибну суміш.
- Влити вершки і за допомогою заглибного блендера все подрібнити в рідке пюре.
- Прогріти ще хвилини три, не доводячи до кипіння, і приправити.
- Подавати з цілими смаженими пластинками грибів, відкладеними заздалегідь.
Як приготувати із заморожених лісових грибів
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кропу | 15 г |
олії соняшникової | 20 г |
заморожених грибів | 650 г |
спецій | за смаком |
картоплі | 0,4 кг |
вершків | 0,5 л |
моркви | 120 г |
лука | 50 г |
Знадобиться на приготування – 50 хвилин.
Скільки калорій – 75.
Як приготувати:
- Очищений від лушпиння цибулю слід дрібно посікти.
- У глибокій сковороді необхідно розігріти олію. Вогонь повинен бути невеликим. Перекласти сюди цибулю і пасерувати його.
- Хвилини через чотири додати в сковороду заморожені гриби. Їх не потрібно попередньо ніяк обробляти, мається на увазі, що все це повинно бути зроблено ще до заморожування.
- Готувати все разом близько десяти хвилин, заважати потрібно постійно. Потім відставити в сторону.
- Порізати на невеликі кубики очищені моркву і картоплю.
- Два ці продукту необхідно відварити у воді протягом двадцяти хвилин.
- Перекласти сюди ж грибну суміш. Прибрати з плити. Перебити все блендером в рідку кашку.
- Поставити знову на маленький вогонь і дочекатися закипання. Заважати постійно.
- Після цього влити вершки і приправити. Перемішати і подавати з подрібненим кропом, але для смаку дати настоятися перед подачею хвилин десять.
Хитрощі приготування
Якщо використовувати свіжі лісові гриби, наприклад моховики, маслюки, білі і т. д., то їх перед смаженням треба обов'язково відварити протягом п'ятнадцяти хвилин в дуже солоній воді. Це усуне всі можливі бактерії. Потім гриби промиваються, подрібнюються і готуються далі за рецептом. Однак такий підхід не стосується сироїжок, а також магазинних печериць і гливи. Вони готуються дуже швидко.
З спецій добре підійде суміш перців, а також пластівці чилі. Останні надають страві легкий копчений аромат. Також можна доповнювати страви насінням гарбуза або соняшнику, заздалегідь прогрітих на сухій сковороді. Подібні незвичайні компоненти не потрібно подрібнювати в пюре, ними необхідно просто прикрасити суп при подачі.
Як приготувати суп-пюре з грибами, дивіться на відео нижче:
Чудовий суп-пюре або крем-суп – це щось вишукане, що може поліпшити будь-сірі будні. Він може мати стільки квітів, стільки варіацій, запахів, доповнень – всього і не перелічити. Але головне, що він просто дуже смачний і простий.