16 апрель 2019 2 113

Рецепти грибного соусу з печериць: приємне смакове різноманітність

Ароматний, ніжний, живильний грибний соус чудовий!

Жодну іншу підливку з ним не порівняти.

Не вірите?

Тоді спробуйте самі приготувати кулінарний ласощі.

Ваш стейк, бутерброд або інше блюдо заслуговують цього вишуканого прикраси.

Кулінарна біографія печериць

Стародавні ацтеки і єгиптяни вірили, що гриби приносять безсмертя.

Продукт був доступний тільки для еліти суспільства.

Ситуація змінилася в середині XVII століття, коли французи навчилися культивувати дикі печериці.

Сучасники, як і раніше, вважають делікатес ексклюзивним товаром, тим не менш він доступний кожному відвідувачу супермаркету.

Сьогодні на ринку найбільш поширений печериця двуспоровый.

Його вирощують понад 70 країн світу.

За обсягами культивування він займає 40% від усіх грибів на міжнародному ринку.

Популярність їх пов'язана з низьким вмістом калорій в продукті — на 100 грам припадає близько 24 ккал і наявністю в складі корисних для імунної системи речовин: амінокислот, вітамінів (К, D, Е, В), ніацину, калію, натрію, фосфору, антиоксидантів, линолиевой кислоти, заліза і цинку.

Гриби мають досить м'який смак, солодкий мигдальний аромат, добре поєднуються майже з будь-якими інгредієнтами.

З печериць можна приготувати безліч страв.

Одне з них — ніжні соуси.

Їх додають до вегетаріанським і м'ясних страв, запіканок, овочевим рагу.

Соуси роблять з маринованих або свіжих печериць на основі різних бульйонів з додаванням зелені, спецій, овочів, борошна та інших інгредієнтів.

Правильний вибір і зберігання

Консервовану продукцію купують, орієнтуючись на термін придатності і цілісність герметичної упаковки.

Зі свіжими грибами ситуація дещо складніша.

При виборі печериць намагайтеся зупинятися на примірниках з білими шапками без відтінків, плям, слідів ударів.

На нижній стороні гриба «зябра» повинні розташовуватися щільно суцільним шаром.

Зберігати делікатес потрібно в паперовому мішку в прохолодному місці.

Використовувати свіжі овочі слід протягом кількох днів після придбання.

Рецепти грибних соусів з печериць

Звичайний грибний
Інгредієнти Кількість
гриби - 250 грамів
борошно - 2 ст. л.
майоран або чебрець (за бажанням) - 0,5 ч. л.
масло коров'яче - 25 грамів
бульйон на вибір: яловичий, курячий або овочевий - 375 мл
сіль, перець чорний - за смаком
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 69 Ккал

Інструкція:

  1. Розтопити в каструльці на середньому вогні масло.
  2. Додайте нарізані гриби, чебрець або майоран.
  3. Підігрійте суміш, помішуючи її.
  4. Додайте невелику кількість бульйону борошно.
  5. Перемішайте інгредієнти віночком.
  6. Додайте в суміш бульйон, що залишився.
  7. Перемішайте компоненти до однорідної консистенції.
  8. Залийте бульйоном з борошном гриби.
  9. Доведіть грибний соус з печериць до кипіння на слабкому вогні.
  10. Додайте в блюдо сіль, перець і подайте на стіл в соуснику.

Весь процес готування покроково ви можете наочно побачити в кулінарному відео нижче:

Вершково-грибний

Інгредієнти (на 4-4,5 порцій):

  • гриби — 170 грам;
  • густі вершки — ¼ чашки;
  • масло вершкове — 3 ст. л.;
  • яловичий бульйон — 2 чашки;
  • цибулю-шалот — 1 ст. л.;
  • борошно — ¼ чашки;
  • сіль і чорний перець — за смаком;
  • вино (сухе) Марсала — ¼ чашки.

Інструкція:

  1. Розтопіть масло у великій сковороді.
  2. Додайте гриби і цибулю.
  3. Інгредієнти пасеруйте близько 5 хвилин помішуючи.
  4. Тримаючи суміш на середньому вогні, висипте зверху борошно, так, щоб вона покрила печериці.
  5. Перемішайте інгредієнти і злегка підсмажте протягом 3 хвилин.
  6. Додайте в суміш вино і тримайте на вогні близько 30 секунд, помішуючи підливку дерев'яною ложкою.
  7. Повільно влийте бульйон і збийте масу до однорідної консистенції.
  8. Доведіть вершково-грибний соус з печериць до кипіння і, помішуючи, варіть, поки він не загусне.
  9. Зніміть сотейник з вогню, перемішати з вершками.
  10. Додайте сіль і перець за необхідності, подайте до столу.

Пропонуємо вам подивитися цей рецепт у відео-сюжеті:

Ніжний білий

Інгредієнти (на 4 порції):

  • гриби — 170 грам;
  • вершкове масло — 2 ст. л.;
  • кукурудзяний крохмаль — 1 ч. л.;
  • жирні вершки — 1 чашка;
  • цибуля ріпчаста — ½ чашки;
  • часник — 2 зубчики;
  • листя шавлії — 5 шт.;
  • сир Пармезан — ¼ чашки;
  • сіль і перець — за смаком.

Інструкція:

  1. Розтопити вершкове масло в каструлі на повільному вогні.
  2. Додайте часник, цибулю, шавлія, перець і сіль.
  3. Покладіть в ці інгредієнти гриби і варіть близько 5 хвилин.
  4. В окремому посуді змішайте вершки з крохмалем.
  5. Залийте сумішшю овочі.
  6. Не поспішаючи нагрівайте масу, поки білий грибний соус з печериць не загусне.
  7. Залийте їм блюдо, прикрасьте сиром Пармезан і подайте до столу.

Нюанси приготування і поєднання соусу

Здивувати гостей чудовим грибним соусом нескладно, якщо знати інгредієнти, які поєднуються з печерицями.

Продукти не повинні перебивати ніжний смак і аромат найніжнішого головного компонента страви.

Соус прийнято додавати до других страв з птиці та телятини з гарніром з картоплі, рису, макаронів.

Підливку можна використовувати для закуски з капусти або помідор.

Грибні соуси готують на овочевих, яловичих, курячих бульйонах з додаванням вершків, лимонного соку, сметани, коров'ячого або кокосового молока, вершкового масла, хересу, бальзамічного або винного оцту.

Страви прикрашають петрушкою, кропом, ріпчастою чи зеленою цибулею, сиром Пармезан.

В якості спецій до соусів додають: каррі, корінь імбиру, коріандр, чорний перець, базилік, шафран, часник.

У процесі готування гриби смажать на вершковому маслі, оливковій, арахісовій або іншому рослинному маслі.

Вміння приготувати смачний рецепт грибного соусу з печериць ніколи не заважатиме хазяйці, особливо якщо він зроблений з грибів.

Якщо ви важко переносите дієти, то дієтологи радять худнути за допомогою розвантажувальних днів. Кілька разів в тиждень розвантажуєтесь від їжі, а в інші дні раціон залишається колишнім. Спробуйте! Ефективність перевірена багатьма схудлими людьми. Кращі варіанти розвантажувальних днів для схуднення.

Як смачно замаринувати гриби і як правильно їх підготувати до цього процесу? Всі відповіді шукайте тут.

Влітку з жагою доводиться боротися багатьом людям. Хтось купує прохолодні напої, хтось робить домашній квас, а хтось заморожує лід і додає в чай. Ми ж пропонуємо вам просто приготувати яблучний компот ось за цим рецептом. Якщо пограти з цукром, то вийде відмінний жаждоутоляющий напій.

Апетитне додаток до різних страв напевно сподобається гостям і домочадцям.

Пропонуємо вам порадувати дорогих людей смачними стравами, приготованими за нашими рецептами, бажаємо приємного апетиту!

Наостанок ми приготували для вас ще одне відео, але не з рецептом соусу, а зі старовинним рецептом грибної підливи.

Можливо, що ця підлива вам сподобається навіть більше, ніж соус.

Що ще почитати: