Як приготувати салат «Кавунова часточка»
Салат «Кавунова часточка» — це не тільки смачне і ситне блюдо, але ще і дуже красиве. Його можна готувати по святах або кожен день, в кожному разі гості та домочадці будуть дивуватися кулінарним умінь господині.
Незважаючи на те, що зовні страва може виглядати дуже дивно, готується воно дуже легко і просто. Нижче буде розглянуто класичний рецепт такого салату, в якому буде використовуватися куряче м'ясо.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Куряче філе - | 400 г |
Свіжі томати - | 3 шт. |
Свіжий огірок великий - | 1 шт. |
Сир твердих сортів - | 150 г |
Маслини - | кілька штук для оформлення |
Яйце куряче - | 3 шт. |
Майонез, перець, сіль - | все за смаком |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 г: 180 Ккал |
Покрокове приготування:
- спочатку необхідно підготувати куряче філе: його необхідно відварити до повної готовності, це займе близько 30-ти хвилин;
- тим же часом необхідно відварити яйця;
- варене куряче м'ясо необхідно поділити на волокна або порізати на дрібні шматочки;
- варені яйця остудити і перетерти на крупній тертці;
- томати необхідно поділити на часточки, а м'якоть прибрати в сторону, в даному рецепті вона не згодиться;
- твердий сир натерти на крупній тертці;
- огірок також перетерти на тертці і викласти в миску, попередньо посоливши його. Він повинен виділити вологи, яку далі необхідно буде злити;
- подрібнену курку потрібно викласти на велику плоску тарілку у вигляді часточки кавуна (формою півмісяця);
- курку покрити тонким шаром майонезу;
- наступним шаром викладається терте яйце, його можна підсолити і поперчити;
- наступним шаром викласти тертий сир, який також покривається майонезом, але лівий край повинен залишатися непокритими, так як він буде грати роль білого обідка кавуна;
- обідок присипається залишилися сиром;
- на шар майонезу викласти часточки томату, при цьому сирна облямівка залишається недоторканою;
- лівий край «кавунової часточки» необхідно викласти огіркової стружкою, попередньо відокремленою від вологи.
Готовий салат залишиться тільки прикрасити половинками маслин, які будуть виконувати роль кавунових кісточок.
Салат «Кавунова часточка» з печерицями
Класичний рецепт цього салату можна доповнити таким інгредієнтом, як печериці, від цього він стане ще смачніше й ситніше, також тут знадобляться наступні продукти:
Продукти | Необхідна кількість |
---|---|
Куряче філе | 0,5 кг |
Печериці | 0,5 кг |
Яйця курячі | 3 шт |
Томати | 2 шт |
Огірки | 2 шт |
Твердий сир | 50 гр |
Маслини | кілька шт |
Цибуля ріпчаста | 1 шт |
Майонез | 300 гр |
Перець, сіль | за смаком |
Готується такий салат 1 годину 20 хвилин. Калорійність страви складе близько 350 ккал на 100 гр продукт, так як майонезу тут буде трохи більше.
Як готувати:
- курка і курячі яйця відварюють до готовності;
- печериці нарізати на невеликі шматочки і обсмажуються на сковороді до повного випаровування рідини;
- до майже прожареним грибів необхідно додати дрібно нарізану цибулю, все це добре посолити і обсмажити до готовності;
- яйця, твердий сир і великий огірок перетерти на крупній тертці, томати і курку дрібно нарізати;
- готові інгредієнти викладаються у вигляді півкола на велике плоске блюдо таким чином, щоб край майбутнього салату, де буде кірка з огірка, був трохи вище;
- спочатку викладається куряче м'ясо, покривається тонким шаром майонезу;
- на курку викладаються гриби з цибулею, які також покриваються майонезом;
- яєчну стружку викладати на гриби, їх також потрібно змастити майонезом;
- край салату викладається тертим огірком, тут же формується тонка смужка з сиру (уздовж огіркового шару);
- салат покривається томатами і прикрашається кількома нарізаними маслинами.
За бажанням томати можна замінити на червоний болгарський перець, але тоді сам салат стане менш соковитим.
Печеня з свинини в мультиварці готується просто і швидко, просто дотримуйтесь підказок.
Читайте, як зробити домашній сир з молока і кефіру в нашій статті.
Яловича печінка смажена з цибулею може бути як доповненням до гарніру або окремим блюдом, так і начинки для пирога. Рецепт приготування ніжного м'яса читайте тут.
«Кавуновий» салат з болгарським перцем і зеленню
Деякі господині замінюють огірок на суміш зеленого перцю і зелені, і від цього сам рецепт нітрохи не програє класичного варіанту. Що тут також знадобиться:
Інгредієнти | Потрібну кількість |
---|---|
Філе курки | 400 гр |
Сир твердий | 100 гр |
Перець болгарський (зелений, червоний) | з 1-ї шт |
Томат | 1 шт |
Цибуля ріпчаста | 1 шт |
Кріп | кілька гілочок |
Майонез | 100 гр |
Сіль | за смаком |
Час приготування займе не більш 1 години. Такий варіант салату буде самим низькокалорійним – близько 100 ккал на 100 гр.
Покроковий рецепт:
- як і зазвичай, першою справою необхідно відварити курку і яйця;
- зелений болгарський ріжеться дрібними кубиками;
- кріп необхідно подрібнити;
- томат і червоний перець також порізати на кубики;
- цибулина дрібно шинкуется;
- на страви у вигляді півмісяця викладається куряче м'ясо, покривається тонкою сіткою майонезу;
- потім викладається шаром цибулю, а на цибулю – терте яйце, яке також покривається тонкими смужками майонезу;
- тертий на дрібній тертці сир викладається щільним верхнім шаром;
- тепер необхідно оформити зовнішній край салату: для цього нарізаний зелений перець змішується з кропом і викладається уздовж зовнішнього краю своєрідного скибочки кавуна;
- потім на шар сиру необхідно викласти перемішані разом томат і червоний перець;
- завершальним етапом буде прикраса салату часточками маслин.
Поради по приготуванню
У деяких рецептах не вказується відділення томатної м'якоті від самих томатів, проте це все ж рекомендується робити, так як сік помідор може зіпсувати страву.
Якщо в рецепті використовується огірок, його також варто позбавляти від зайвої вологи, потримавши його присолене в окремій мисці.
Щоб зробити блюдо менш калорійним, рекомендується використовувати легкий майонез, але найкраще змішувати половину зазначеного в рецепті майонезу зі сметаною в рівних пропорціях.
Яйце для салату «Кавунова часточка» необов'язково терти на тертці, його можна просто порізати на дрібні кубики.
Якщо в рецепті присутні інгредієнти, які необхідно пасерувати, то їх бажано підсолювати в процесі обжарювання, тоді страва буде більш насиченим смаком.