Легкі в приготуванні салати з кириешки
Перед будь господинею, як постійно зайнята на кухні, так і рідко готує, постають питання: «Що б приготувати новеньке?» і «Що приготувати швидко?». Урізноманітнити легкі страви з успіхом допоможуть хлібні сухарики.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Упаковка кириешек, можна взяти продукт з будь-яким смаком - | 40 г |
Невеликий качан пекінської капусти - | 1 шт. |
Майонез або майонез наполовину зі сметаною - | приблизно 100 г |
Часник - | 1 часточка, або, для тих, хто любить погостріше - 2 шт. |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 150 Ккал |
Для його приготування потрібно мінімум продуктів. Салатик виходить легким для травлення і досить ситним. У нього можна додати свіжі помідори і огірки, листову зелень. Ці продукти збагатять блюдо вітамінами. Знизити калорійність можна додаванням в заправку натурального йогурту або кефіру.
Приготування:
Підготувати соус. У майонез додати за смаком дрібно натертий часник, змішати, дати настоятися 5 хвилин;
Нарізати довільно пекінську капусту;
Капусту перемішати з соусом;
Зверху викласти сухарики. Змішувати все слід перед вживанням.
Салат з квасолею з додаванням обсмажених печериць і кириешек
Цей салат краще робити з вареною квасолею. В такому вигляді вона виглядає більш апетитно, ніж консервована. В крайньому разі годиться квасоля і з банки.
Необхідні інгредієнти:
- Упаковка кириешек з будь-яким смаком, крім аромату морепродуктів – 40 гр;
- Відварна квасоля – 300-400 гр. (готового продукту);
- Свіжі шампіньйони – 0,5 кг;
- Цибуля ріпчаста будь – 1 головка;
- Майонез – приблизно 100 гр;
- Масло для смаження (рослинна);
- Сіль, перець мелений.
Час, необхідний для приготування дається з урахуванням готової квасолі – 30 хвилин.
Калорійність 100 гр. салат з квасолею та грибами – 250 ккал.
Приготування:
- Квасолю слід заздалегідь замочити на кілька годин до повного набухання, добре промити, відварити до готовності в підсоленій воді, охолодити. Цю маніпуляцію бажано проробити напередодні, або за два дні до приготування салату. У холодильнику відварна квасоля спокійно зберігається кілька днів;
- Чисті, без плівок печериці крупно нарізати, злегка обсмажити на невеликій кількості рослинного масла, щоб вони не сильно ужарилися. У процесі готування їх потрібно підсолити і поперчити;
- Окремо обсмажити до повної готовності цибулю;
- Остиглі гриби і цибулю перемішати з квасолею, майонезом і сухариками.
Ще одна варіація на тему такого салату – з додаванням підкопченої або, приготованої на грилі, курячої грудки. В цьому випадку виходить святковий варіант страви. Для нього потрібно нарізати кубиками куряче філе з грудки, потім додати його до вищезазначених компонентів.
Салат з ковбасою чи шинкою, з додаванням сиру і овочів
Такий салат підійде для святкового застілля. Його цікавий смак гарантує господині масу компліментів. Якщо очікується прихід гостей, то кількість усіх компонентів слід збільшити.
Необхідні інгредієнти:
- Упаковка кириешек " зі смаком сиру, шашлику, курки, салямі або зелені – 40 гр;
- Помідори середнього розміру – 3 шт;
- Ковбаса напівкопчена (подкопченная куряча грудка або шинка) – 200 гр;
- Солодкий перець свіжий – 2 шт;
- Сир (не плавлений) – 150 гр;
- Зелень кропу і петрушки – кількість на розсуд;
- Легкий майонез, або, змішаний зі сметаною – приблизно 100 гр;
- Сіль, перець мелений – за бажанням.
Час, витрачений на приготування становить 20 хвилин.
Калорійність 100 г салату з ковбасою становить 200 ккал.
Приготування:
- Всі овочі та зелень вимити, обсушити серветкою;
- Помідори, перець, ковбасний продукт нарізати кубиками;
- Сир крупно натерти;
- Зелень порізати подрібніше;
- Всі складники змішати, додати сухарики, майонезну заправку, спеції.
Дуже простий рецепт салату з кукурудзою і кириешки
Простий рецепт з мінімумом складових — для любителів консервованої кукурудзи.
Необхідні інгредієнти:
- 1 упаковка кириешек з ароматом сиру або зелені – 40 гр;
- Кукурудза – 1 середня баночка;
- Сир будь – близько 100 гр. (можна замінити вареним рисом, ковбасою або яйцями);
- Зелень петрушки – кількість на розсуд;
- Майонез – 100 гр.
Час для приготування цієї страви становить 10 – 15 хвилин. Воно залежить від швидкості виконання робіт по відкриванню консервної тари і натирання сиру.
Калорійність салату з кукурудзою — 150 ккал.
Приготування:
- Крупно натерти сир;
- Порізати петрушку;
- Змішати сухарі, кукурудзу, сир, зелень, майонез.
Якщо замість сиру класти яйця або рис, то, можливо, потрібно буде салатик підсолити за смаком.
Курячий салат зі свіжою капустою і кириешки
Некалорійний і нескладний у приготуванні салат, здатний замінити вечерю.
Необхідні інгредієнти:
- Кириешки з будь-яким смаком (часник злегка перебивати аромат сухариків) – 50 гр;
- Відварене куряче (індиче м'ясо – 150 гр;
- Капуста свіжа білокачанна – 200 або 300 гр;
- Маслини – близько половини середньої баночки;
- Часник – 1 часточка, або, для тих, хто любить погостріше — 2 шт;
- Майонез – 100 гр.
Якщо мати готове варене м'ясо, то час приготування займе 20 хвилин.
Калорійність 100 гр. страви — 150 ккал.
Приготування:
- Слід заздалегідь відварити і охолодити м'ясо курки або індички;
- Капусту потрібно дрібно порубати, злегка підсолити і пом'яти руками;
- Маслини порізати кільцями;
- Часник дрібно натерти;
- Всі продукти змішуються, додаються майонез і сухарики. Салат готовий.
До основного складу можна додати свіжі огірки, зелень, белокочанку замінити на пекинку. Варіантів приготування багато.
Салат з крабовими паличками, рисом і яйцем і грінками
Любителі кукурудзи можуть додати в нього баночку консервованого продукту. Далі наводиться рецепт без неї.
Необхідні інгредієнти:
- Кириешки з ароматом ікри, кальмарів або копченої риби – 50 гр;
- Крабові палички або м'ясо – 100 гр;
- Відварений рис – 150 або 200 гр;
- Варені яйця – 3 шт;
- Пір'я зеленої цибулі – 1 пучок;
- Майонез – 100 гр.
Якщо мати готові варені продукти, то час приготування займе 15 хвилин.
Калорійність салату вагою 100 гр складає 150 ккал.
Приготування:
- Заздалегідь відварити рис і яйця, остудити;
- Крупно натерті яйця змішати з рисом;
- Нарізати крабові палички, зелень цибулі;
- Все змішати з майонезом і додати сухарики.
Другі страви в мультиварці готують найбільш часто. Прочитайте нашу добірку найбільш цікавих рецептів.
Читайте покроковий рецепт смачного шоколадного пирога з начинкою з сирних кульок за типом «рафаелло». Приготуйте цей цікавий десерт.
Смачний рецепт кексу з незвичайною назвою «Безвихідь» привертає увагу своїм цікавим смаків, запам'ятовується особливою ніжністю і ароматом. Читайте нашу добірку рецептів та знайдіть свій улюблений.
Салат з помідорів з додаванням ковбасного сиру
Цей салат дуже добре йде в сезон дозрівання томатів. Для нього потрібні м'ясисті помідори, в яких несильно виділяється сік. Зате салатик виходить дуже смачним і пікантним.
Необхідні інгредієнти:
- Кириешки зі смаком сиру — 150 гр,
- Великі, м'ясисті помідори – 3 шт, або середні – 6 шт;
- Ковбасний сир – 250 гр;
- Часник – 3 зубчики;
- Майонез – 2-3 столові ложки.
Час приготування становить 25-30 хвилин. Якщо порцію зменшити в два рази, в той час нарізки також скоротиться.
Калорійність 100 гр. салату з помідорами – близько 150 ккал.
Приготування:
- Спочатку потрібно приготувати майонезний соус, щоб він настоявся. Дрібно натертий часник слід додати в майонез;
- Нарізане маленькими кубиками ковбасний сир;
- В окремій чашці такими ж кубиками подрібнюються помідори;
- Коли процеси різання завершені, потрібно акуратно, щоб не пом'яти помідорні шматочки, перемішати обидва види нарізки. Заправити майонезно-часниковою заправкою. Додати дві пачки сухариків.
Якщо використовуються помідори не дуже м'ясисті, з їх серединок слід видалити сік.
Цей незвичайно смачний салат в самому початку, коли кириешки хрумтять. Його краще готувати без подальшого зберігання. Якщо їдців трохи, потрібно зробити половину порції.
Поради з приготування салатів з сухариками
У салатів, приготовлених з кириешки, є одна особливість – одні їдці люблять відчувати їх хрускіт, а інші воліють вживати страви з трохи размякшими і просякнутими сухариками.
Сухарики – дуже вдячний продукт. Додаючи їх у страву можна широко урізноманітнити свій стіл. Салати з «хрустяшками» обожнюють діти. Тому для дитячих свят просто необхідно готувати овочеві салати з їх додаванням.
Для дитячого харчування краще всього використовувати пшеничні сухарики власного приготування. Дрібно нарізану почерствевший хліб треба підсушити на сковороді або в духовій шафі. І майонезні заправки для маленьких гурманів слід замінювати на сметану або суміш лимонного соку з рослинним маслом.
Досвідчені господині і кухарі знають, що приготування їжі – творчий процес. Комбінуючи консервовані, свіжі овочі, відварне м'ясо, додаючи зелень, горіхи, спеції, можна отримати смачні і корисні страви. Зовсім необов'язково повністю дотримуватися рецептурних даних. Повинні бути дотримані лише головні умови: свіжі якісні продукти і гарний настрій кухарів.
Готуйте із задоволенням! Приємного апетиту!