10 май 2019 953

Легкі в приготуванні салати з кириешки

Перед будь господинею, як постійно зайнята на кухні, так і рідко готує, постають питання: «Що б приготувати новеньке?» і «Що приготувати швидко?». Урізноманітнити легкі страви з успіхом допоможуть хлібні сухарики.

Приготувати хлібні сухарі нескладно самому, але простіше купити знайомі всім кириешки – розсипчасті, з насиченими різними смаками. Додаючи ці готові сухарики до продуктів, що є на кожній кухні, можна отримати смачні і ситні страви.
Смачний рецепт з пекінською капустою
Інгредієнти Кількість
Упаковка кириешек, можна взяти продукт з будь-яким смаком - 40 г
Невеликий качан пекінської капусти - 1 шт.
Майонез або майонез наполовину зі сметаною - приблизно 100 г
Часник - 1 часточка, або, для тих, хто любить погостріше - 2 шт.
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 150 Ккал

Для його приготування потрібно мінімум продуктів. Салатик виходить легким для травлення і досить ситним. У нього можна додати свіжі помідори і огірки, листову зелень. Ці продукти збагатять блюдо вітамінами. Знизити калорійність можна додаванням в заправку натурального йогурту або кефіру.

Приготування:

Підготувати соус. У майонез додати за смаком дрібно натертий часник, змішати, дати настоятися 5 хвилин;

Нарізати довільно пекінську капусту;

Капусту перемішати з соусом;

Зверху викласти сухарики. Змішувати все слід перед вживанням.

Салат з квасолею з додаванням обсмажених печериць і кириешек

Цей салат краще робити з вареною квасолею. В такому вигляді вона виглядає більш апетитно, ніж консервована. В крайньому разі годиться квасоля і з банки.

Необхідні інгредієнти:

  • Упаковка кириешек з будь-яким смаком, крім аромату морепродуктів – 40 гр;
  • Відварна квасоля – 300-400 гр. (готового продукту);
  • Свіжі шампіньйони – 0,5 кг;
  • Цибуля ріпчаста будь – 1 головка;
  • Майонез – приблизно 100 гр;
  • Масло для смаження (рослинна);
  • Сіль, перець мелений.

Час, необхідний для приготування дається з урахуванням готової квасолі – 30 хвилин.

Калорійність 100 гр. салат з квасолею та грибами – 250 ккал.

Приготування:

  1. Квасолю слід заздалегідь замочити на кілька годин до повного набухання, добре промити, відварити до готовності в підсоленій воді, охолодити. Цю маніпуляцію бажано проробити напередодні, або за два дні до приготування салату. У холодильнику відварна квасоля спокійно зберігається кілька днів;
  2. Чисті, без плівок печериці крупно нарізати, злегка обсмажити на невеликій кількості рослинного масла, щоб вони не сильно ужарилися. У процесі готування їх потрібно підсолити і поперчити;
  3. Окремо обсмажити до повної готовності цибулю;
  4. Остиглі гриби і цибулю перемішати з квасолею, майонезом і сухариками.

Ще одна варіація на тему такого салату – з додаванням підкопченої або, приготованої на грилі, курячої грудки. В цьому випадку виходить святковий варіант страви. Для нього потрібно нарізати кубиками куряче філе з грудки, потім додати його до вищезазначених компонентів.

Салат з ковбасою чи шинкою, з додаванням сиру і овочів

Такий салат підійде для святкового застілля. Його цікавий смак гарантує господині масу компліментів. Якщо очікується прихід гостей, то кількість усіх компонентів слід збільшити.

Необхідні інгредієнти:

  • Упаковка кириешек " зі смаком сиру, шашлику, курки, салямі або зелені – 40 гр;
  • Помідори середнього розміру – 3 шт;
  • Ковбаса напівкопчена (подкопченная куряча грудка або шинка) – 200 гр;
  • Солодкий перець свіжий – 2 шт;
  • Сир (не плавлений) – 150 гр;
  • Зелень кропу і петрушки – кількість на розсуд;
  • Легкий майонез, або, змішаний зі сметаною – приблизно 100 гр;
  • Сіль, перець мелений – за бажанням.

Час, витрачений на приготування становить 20 хвилин.

Калорійність 100 г салату з ковбасою становить 200 ккал.

Приготування:

  1. Всі овочі та зелень вимити, обсушити серветкою;
  2. Помідори, перець, ковбасний продукт нарізати кубиками;
  3. Сир крупно натерти;
  4. Зелень порізати подрібніше;
  5. Всі складники змішати, додати сухарики, майонезну заправку, спеції.

Дуже простий рецепт салату з кукурудзою і кириешки

Простий рецепт з мінімумом складових — для любителів консервованої кукурудзи.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 упаковка кириешек з ароматом сиру або зелені – 40 гр;
  • Кукурудза – 1 середня баночка;
  • Сир будь – близько 100 гр. (можна замінити вареним рисом, ковбасою або яйцями);
  • Зелень петрушки – кількість на розсуд;
  • Майонез – 100 гр.

Час для приготування цієї страви становить 10 – 15 хвилин. Воно залежить від швидкості виконання робіт по відкриванню консервної тари і натирання сиру.

Калорійність салату з кукурудзою — 150 ккал.

Приготування:

  1. Крупно натерти сир;
  2. Порізати петрушку;
  3. Змішати сухарі, кукурудзу, сир, зелень, майонез.

Якщо замість сиру класти яйця або рис, то, можливо, потрібно буде салатик підсолити за смаком.

Курячий салат зі свіжою капустою і кириешки

Некалорійний і нескладний у приготуванні салат, здатний замінити вечерю.

Необхідні інгредієнти:

  • Кириешки з будь-яким смаком (часник злегка перебивати аромат сухариків) – 50 гр;
  • Відварене куряче (індиче м'ясо – 150 гр;
  • Капуста свіжа білокачанна – 200 або 300 гр;
  • Маслини – близько половини середньої баночки;
  • Часник – 1 часточка, або, для тих, хто любить погостріше — 2 шт;
  • Майонез – 100 гр.

Якщо мати готове варене м'ясо, то час приготування займе 20 хвилин.

Калорійність 100 гр. страви — 150 ккал.

Приготування:

  1. Слід заздалегідь відварити і охолодити м'ясо курки або індички;
  2. Капусту потрібно дрібно порубати, злегка підсолити і пом'яти руками;
  3. Маслини порізати кільцями;
  4. Часник дрібно натерти;
  5. Всі продукти змішуються, додаються майонез і сухарики. Салат готовий.

До основного складу можна додати свіжі огірки, зелень, белокочанку замінити на пекинку. Варіантів приготування багато.

Салат з крабовими паличками, рисом і яйцем і грінками

Любителі кукурудзи можуть додати в нього баночку консервованого продукту. Далі наводиться рецепт без неї.

Необхідні інгредієнти:

  • Кириешки з ароматом ікри, кальмарів або копченої риби – 50 гр;
  • Крабові палички або м'ясо – 100 гр;
  • Відварений рис – 150 або 200 гр;
  • Варені яйця – 3 шт;
  • Пір'я зеленої цибулі – 1 пучок;
  • Майонез – 100 гр.

Якщо мати готові варені продукти, то час приготування займе 15 хвилин.

Калорійність салату вагою 100 гр складає 150 ккал.

Приготування:

  1. Заздалегідь відварити рис і яйця, остудити;
  2. Крупно натерті яйця змішати з рисом;
  3. Нарізати крабові палички, зелень цибулі;
  4. Все змішати з майонезом і додати сухарики.

Другі страви в мультиварці готують найбільш часто. Прочитайте нашу добірку найбільш цікавих рецептів.

Читайте покроковий рецепт смачного шоколадного пирога з начинкою з сирних кульок за типом «рафаелло». Приготуйте цей цікавий десерт.

Смачний рецепт кексу з незвичайною назвою «Безвихідь» привертає увагу своїм цікавим смаків, запам'ятовується особливою ніжністю і ароматом. Читайте нашу добірку рецептів та знайдіть свій улюблений.

Салат з помідорів з додаванням ковбасного сиру

Цей салат дуже добре йде в сезон дозрівання томатів. Для нього потрібні м'ясисті помідори, в яких несильно виділяється сік. Зате салатик виходить дуже смачним і пікантним.

Необхідні інгредієнти:

  • Кириешки зі смаком сиру — 150 гр,
  • Великі, м'ясисті помідори – 3 шт, або середні – 6 шт;
  • Ковбасний сир – 250 гр;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Майонез – 2-3 столові ложки.

Час приготування становить 25-30 хвилин. Якщо порцію зменшити в два рази, в той час нарізки також скоротиться.

Калорійність 100 гр. салату з помідорами – близько 150 ккал.

Приготування:

  1. Спочатку потрібно приготувати майонезний соус, щоб він настоявся. Дрібно натертий часник слід додати в майонез;
  2. Нарізане маленькими кубиками ковбасний сир;
  3. В окремій чашці такими ж кубиками подрібнюються помідори;
  4. Коли процеси різання завершені, потрібно акуратно, щоб не пом'яти помідорні шматочки, перемішати обидва види нарізки. Заправити майонезно-часниковою заправкою. Додати дві пачки сухариків.

Якщо використовуються помідори не дуже м'ясисті, з їх серединок слід видалити сік.

Цей незвичайно смачний салат в самому початку, коли кириешки хрумтять. Його краще готувати без подальшого зберігання. Якщо їдців трохи, потрібно зробити половину порції.

Поради з приготування салатів з сухариками

У салатів, приготовлених з кириешки, є одна особливість – одні їдці люблять відчувати їх хрускіт, а інші воліють вживати страви з трохи размякшими і просякнутими сухариками.

Сухарики – дуже вдячний продукт. Додаючи їх у страву можна широко урізноманітнити свій стіл. Салати з «хрустяшками» обожнюють діти. Тому для дитячих свят просто необхідно готувати овочеві салати з їх додаванням.

Для дитячого харчування краще всього використовувати пшеничні сухарики власного приготування. Дрібно нарізану почерствевший хліб треба підсушити на сковороді або в духовій шафі. І майонезні заправки для маленьких гурманів слід замінювати на сметану або суміш лимонного соку з рослинним маслом.

Досвідчені господині і кухарі знають, що приготування їжі – творчий процес. Комбінуючи консервовані, свіжі овочі, відварне м'ясо, додаючи зелень, горіхи, спеції, можна отримати смачні і корисні страви. Зовсім необов'язково повністю дотримуватися рецептурних даних. Повинні бути дотримані лише головні умови: свіжі якісні продукти і гарний настрій кухарів.

Готуйте із задоволенням! Приємного апетиту!

Що ще почитати: