Найсмачніші варіації салату «Апельсинова долька»
Дуже красивий і апетитний салат ми сьогодні готуємо. Він складається з простих інгредієнтів, які знайомі кожному з нас. Це буде смачно, ситно і незабутньо!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сир - | 0,1 кг |
морква - | 3 шт. |
рослинна олія - | 20 мл |
яйця - | 4 шт. |
куряче філе - | 280 р |
часник - | 2 шматочка |
цибулю - | 1 головка |
спеції - | за смаком |
мариновані гриби - | 0,2 кг |
майонез - | 180 мл |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 206 Ккал |
Простий варіант салату, який потрібно готувати тим, хто ще жодного разу його не пробував, щоб дізнатися, яким повинен бути оригінал. Приємного апетиту!
Як приготувати:
- Курку ретельно вимийте, обсушіть її і помістіть в сотейник.
- Залийте необхідною кількістю води, приберіть на плиту.
- Дайте закипіти і варіть приблизно тридцять хвилин.
- Потім дайте йому охолонути в бульйоні, розберіть на волокна або поріжте кубиками.
- Моркву очистіть, промийте, відваріть до м'якості.
- Потім коренеплоди подрібніть за допомогою терки.
- З лука зніміть піну, обполосніть його і поріжте дрібними кубиками.
- У сковороду налийте масло, прогрійте його і всипте цибулю.
- Туди ж відправте половину моркви і готуйте разом до м'якості цибулі.
- Яйця відваріть до готовності, потім остудіть і почистіть.
- Натріть окремо білки і жовтки.
- Гриби відкрийте і злийте на друшляк.
- Дайте маринаду стекти, потім гриби порізати пластинками.
- Часник почистіть, натріть його на тертці.
- Сир подрібніть точно так само.
- Далі можете збирати салат шарами, промазуючи кожен продукт соусом і посипаючи спеціями.
- В першу чергу викласти цибулю з морквою і сформувати половинку часточки.
- Далі розподіліть курку, гриби, сир з жовтками і часником.
- Останнім шаром викласти білки з залишками моркви, формуючи часточку з перетинками.
- Приберіть блюдо в холодильник години на два, потім подавайте.
Порада: щоб салат був насиченішим, використовуйте в якості додаткового шару кукурудзу.
Салат «Апельсинова долька» з грибами
Якщо ви любите гриби, то збережіть собі наступний рецепт. Тут вони відіграють важливу роль. Роблять салат ще більш ароматним, смачним і поживним!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
печериці | 50 г |
яйця | 2 шт. |
плавлений сир | 0,1 кг |
морква | 3 шт. |
цибуля | 1 головка |
картопля | 3 бульби |
рослинна олія | 30 мл |
майонез | 180 мл |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 209 калорій |
Як приготувати:
- Картопля гарненько вимийте.
- Помістіть його в сотейник з водою і приберіть на плиту.
- Дайте закипіти і потім варіть до м'якості.
- Коли бульби будуть готові, злити з них воду і дайте їм охолонути.
- Потім очистіть і натріть на тертці.
- Морква ж відразу очистіть від шкірки, вимийте її.
- Після цього, як і картоплю відваріть до м'якості.
- Злийте воду, охолодіть, потім натріть.
- Яйця за цей час відваріть до твердих серединок.
- Очистіть їх і потім подрібніть на тертці.
- Гриби очистіть і подрібніть.
- З лука теж зніміть піну, промийте.
- У сковороду налийте масло, прогрійте його.
- Всипте цибулю і додайте гриби.
- Тушкуйте компоненти разом до повної готовності.
- Коли всі підготовлені продукти, почніть збирати салат шарами, змащуючи кожен продукт майонезом і надаючи салату форму часточки цитруса.
- Спочатку картоплю, потім гриби з цибулею, яйця, морква.
- Морква викладайте так, щоб ніде не проступав нижній шар. Тобто салат зі всіх сторін має стати помаранчевим.
- Сир натріть на тертці і змішайте з невеликою кількістю майонезу.
- Викладіть сир на моркву у вигляді перетинок.
- Приберіть салат в холодильник хоча б на дві години, потім нарізайте і подавайте до столу.
Спосіб приготування з крабовими паличками
Любителям морепродуктів пропонуємо спробувати рецепт, в який ми додали крабові палички. Спробуйте!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
майонез | 80 мл |
огірки | 2 шт. |
крабові палички | 0,2 кг |
морква | 1 шт. |
яйця | 3 шт. |
консервована кукурудза | 200 г |
сир | 0,1 кг |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 145 калорій |
Як приготувати:
- Морква промийте і очистіть, відваріть до готовності.
- Потім остудіть її вже без води і натріть на тертці.
- Яйця відваріть до готовності.
- Остудіть, почистіть і поріжте на кубики.
- Кукурудзу відкрийте, злийте її на сито або друшляк.
- Дайте рідини стекти, потім змішайте кукурудзу з яйцями.
- Крабові палички попередньо дістаньте з холодильника, щоб вони встигли розморозитися.
- Наріжте їх кубиками і додайте до кукурудзі.
- Огірки промийте і при необхідності очистіть.
- Наріжте плоди кубиками і відправте слідом за паличками.
- Компоненти заправте майонезом і перемішайте.
- Викладіть салат на блюдо, надаючи йому форму цитрусової часточки.
- Бічну сторону викладіть тертою морквою, але трохи моркви збережіть.
- Сир натріть і викладіть їм похилу бік.
- На сир нанесіть п'ять великих крапель майонезу.
- На них розподіліть залишки моркви, ніби зріз часточки.
- Приберіть салат в холодильник і дайте йому просочитися перед подачею.
Порада: щоб виглядало натуральніше, використовуйте моцарелу в якості сиру. Адже перетинки в апельсині саме білі, а не жовті.
Читайте також, як можна приготувати салат «Кавунова часточка».
Добірку рецептів салатів з червоною ікрою для святкового столу дивіться на нашому сайті.
А в цій статті ви знайдете кращі рецепти салатів з ківі і куркою. Надихайтеся і дивуйте рідних смачними стравами!
Салат «Апельсинова долька» з корейською морквою
Вам обов'язково варто звернути увагу на наступний рецепт, якщо ви любите пікантність. Тут буде корейська морква, результат вийде приголомшливим!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яблуко | 1 шт. |
рослинна олія | 20 мл |
цибуля | 2 головки |
свинина | 0,3 кг |
яйця | 4 шт. |
мариновані опеньки | 0,3 кг |
майонез | 350 мл |
сир | 180 г |
корейська морква | 0,4 кг |
сік лимона | 15 мл |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 219 калорій |
Як приготувати:
- Яйця відваріть до твердих жовтків.
- Потім остудіть їх, почистіть і натріть окремо (білки окремо від жовтків).
- Свинину вимийте і очистіть від зайвого жиру.
- Покладіть м'ясо в сотейник з водою і приберіть на плиту.
- Доведіть до кипіння, потім варіть до повної готовності.
- Остудіть м'ясо в бульйоні і наріжте його соломкою.
- Сир подрібніть на теркое або за допомогою блендера.
- Яблуко промийте, очистіть від шкірки і натріть.
- Збризніть соком лимона, перемішайте.
- Цибулю очистіть, вимийте, дрібно порубаєте.
- У сковороді нагрійте масло, всипте цибулю і тушкуйте до м'якості.
- Потім зніміть з вогню і дайте охолонути.
- Гриби відкрийте і злийте на друшляк, дайте їм стекти.
- Порубаєте їх пластинками.
- Корейську моркву скоротити, якщо вона занадто довга.
- Далі половину сиру і стільки ж корейської моркви відставте в сторону.
- Другу частину сиру і моркви з'єднайте, викладіть на блюдо у вигляді часточки. Змастіть майонезом, як і кожен наступний шар.
- Далі йдуть свинина, яблука, білки.
- Потім — гриби, трохи сиру, жовтки.
- Залишками сиру присипте салат з усіх боків.
- З допомогою залишків моркви надайте йому вигляд апельсинової часточки.
- Викладіть салат на кілька годин в холодильник перед подачею.
Корисні поради
Щоб салат вийшов ще більш насиченим і смачніше, використовуйте для заправки домашній майонез. Приготувати його дуже просто. Треба лише з'єднати яйця, трохи масла, гірчиці, цукру, солі і соку лимона. Результат приємно здивує вас.
Крім майонезу, можна використовувати й інші соуси. Це може бути йогурт, сметана або щось саморобне. Приготувати соус можна з гірчиці, меду, часнику, томатів, сиру, сиру та багатьох інших продуктів. Не бійтеся експериментувати!
Салат, який ми сьогодні приготували, дуже простий і дуже смачний. Він настільки апетитний, що його сміливо можна подавати навіть на свята. Він яскравий і незвичайний, у нього неможливо не закохатися!