19 март 2019 1 694

Як приготувати макарони по-флотськи з тушонкою

Макарони по-флотськи – простий рецепт, який став класикою в російській кухні і часто використовується господинями. Свою популярність страва отримала багато в чому завдяки невеликій кількості використовуваних продуктів, а також їх невисокою ціною. В цілому приготування не вимагає особливих зусиль і займає зовсім небагато часу, а в результаті ви отримуєте смачний і ситний вечеря.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
макаронів в сухому вигляді - 250 г
тушонки (переважно з яловичини) - 1 банку
моркви - 1 шт.
цибулин - 1 шт.
вершкового масла - 30 г
соняшникової олії - 40 г
вода - для варіння макаронних виробів
сіль, спеції - по смаковим уподобанням
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 277 Ккал

Як готувати класичні макарони по-флотськи з тушонкою:

  1. У каструлю налити води, розмістити на плиті;
  2. Після того, як рідина закипить додати сіль, приправи;
  3. Потім висипати макарони, варити по часу в залежності від виду продукту (в середньому 10 хвилин);
  4. Поки готуються макарони, овочі почистити. Лук порубати невеликими кубиками, моркву подрібнити на тертці;
  5. Далі відкриваємо упаковку тушонки, верхній шар жиру видаляємо;
  6. Яловичину перекладаємо на обробну дошку і ріжемо на невеликі шматочки або поділяємо руками;
  7. Ємність змащуємо маслом, ставимо на слабкий вогонь;
  8. Коли сковорода трохи розігріється, додаємо подрібнену цибулю і тушкуємо його пару хвилин;
  9. Потім викладаємо терту моркву і продовжуємо тушкувати;
  10. Хвилини через 3 додаємо в овочеву суміш яловичину;
  11. У завершенні кладемо в сковороду макарони, залишаємо ненадовго на вогні, при цьому помішуючи;
  12. Після того, як вимкнемо плиту, дати страві настоятися під закритою кришкою.

Якщо дати достатньо часу для просочення макаронних виробів, то вони дадуть особливий смак і аромат і не залишать нікого байдужими.

Як готувати яєчні млинці для салату, а також різні варіанти рецептів цієї страви в нашій статті.

Як приготувати смачне, повітряне безе в мікрохвильовій печі за кілька хвилин. Рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.

Читайте як приготувати смачні тюфтельки з фаршем і рисом.

Макарони по-флотськи з тушонкою в мультиварці

Приємною особливістю даного рецепту є те, що завдяки приготуванню в закритій щільною чашу мультиварки, страва вбере в себе весь м'ясної та овочевої соки вже в процесі гасіння. Таким чином, можна не чекати, поки страва настоїться, а відразу приступати до трапези.

Інгредієнти:

  • 200 р макаронів;
  • 1 цибулина;
  • 1 пачка тушонки;
  • вода;
  • сіль, приправи.

Час приготування даного страви: 40 хвилин.

Калорійність страви: 252 ккал.

Як приготувати макарони з тушонкою в мультиварці:

  1. Для початку відкриваємо тушонку, верхній жир відокремлюємо і викладаємо на дно чаші і топимо;
  2. В цей же час цибулю чистимо і ріжемо, додаємо в каструлю. Обсмажуємо його. При цьому стежте, щоб жиру було достатньо, інакше додайте соняшникової олії;
  3. До смаженій цибулі додаємо тушонку, яку заздалегідь розділили на невеликі шматочки;
  4. Далі кладемо в чашу макарони, заливаємо необхідною кількістю води;
  5. На завершення додаємо сіль, приправи; готуємо в режимі «Плов», поки більша частина рідини не випарується;
  6. Блюдо розкладаємо по тарілках.

Радять кухаря

У процесі приготування корисно буде скористатися наступними порадами:

  1. У першому рецепті замість рослинного масла для обсмажування можна використовувати верхню частину жиру з тушонки;
  2. Варто врахувати, що яловичина вже має деяку кількість солі і спецій, тому додавати їх рекомендується дуже акуратно;
  3. Морква в першому рецепті можна пропустити, але завдяки їй у страві з'являється апетитний колір і більш насичений аромат.

Макарони по-флотськи з тушонкою є смачним, ситним блюдом, а головне, простим у приготуванні. До того ж, продукти, використовувані в процесі, можна знайти в будь-якому будинку. Така страва стане прекрасним варіантом сімейного обіду або вечері, приготованим в короткі терміни.

Що ще почитати: