Як приготувати макарони по-флотськи з тушонкою
Макарони по-флотськи – простий рецепт, який став класикою в російській кухні і часто використовується господинями. Свою популярність страва отримала багато в чому завдяки невеликій кількості використовуваних продуктів, а також їх невисокою ціною. В цілому приготування не вимагає особливих зусиль і займає зовсім небагато часу, а в результаті ви отримуєте смачний і ситний вечеря.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
макаронів в сухому вигляді - | 250 г |
тушонки (переважно з яловичини) - | 1 банку |
моркви - | 1 шт. |
цибулин - | 1 шт. |
вершкового масла - | 30 г |
соняшникової олії - | 40 г |
вода - | для варіння макаронних виробів |
сіль, спеції - | по смаковим уподобанням |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 277 Ккал |
Як готувати класичні макарони по-флотськи з тушонкою:
- У каструлю налити води, розмістити на плиті;
- Після того, як рідина закипить додати сіль, приправи;
- Потім висипати макарони, варити по часу в залежності від виду продукту (в середньому 10 хвилин);
- Поки готуються макарони, овочі почистити. Лук порубати невеликими кубиками, моркву подрібнити на тертці;
- Далі відкриваємо упаковку тушонки, верхній шар жиру видаляємо;
- Яловичину перекладаємо на обробну дошку і ріжемо на невеликі шматочки або поділяємо руками;
- Ємність змащуємо маслом, ставимо на слабкий вогонь;
- Коли сковорода трохи розігріється, додаємо подрібнену цибулю і тушкуємо його пару хвилин;
- Потім викладаємо терту моркву і продовжуємо тушкувати;
- Хвилини через 3 додаємо в овочеву суміш яловичину;
- У завершенні кладемо в сковороду макарони, залишаємо ненадовго на вогні, при цьому помішуючи;
- Після того, як вимкнемо плиту, дати страві настоятися під закритою кришкою.
Якщо дати достатньо часу для просочення макаронних виробів, то вони дадуть особливий смак і аромат і не залишать нікого байдужими.
Як готувати яєчні млинці для салату, а також різні варіанти рецептів цієї страви в нашій статті.
Як приготувати смачне, повітряне безе в мікрохвильовій печі за кілька хвилин. Рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.
Читайте як приготувати смачні тюфтельки з фаршем і рисом.
Макарони по-флотськи з тушонкою в мультиварці
Приємною особливістю даного рецепту є те, що завдяки приготуванню в закритій щільною чашу мультиварки, страва вбере в себе весь м'ясної та овочевої соки вже в процесі гасіння. Таким чином, можна не чекати, поки страва настоїться, а відразу приступати до трапези.
Інгредієнти:
- 200 р макаронів;
- 1 цибулина;
- 1 пачка тушонки;
- вода;
- сіль, приправи.
Час приготування даного страви: 40 хвилин.
Калорійність страви: 252 ккал.
Як приготувати макарони з тушонкою в мультиварці:
- Для початку відкриваємо тушонку, верхній жир відокремлюємо і викладаємо на дно чаші і топимо;
- В цей же час цибулю чистимо і ріжемо, додаємо в каструлю. Обсмажуємо його. При цьому стежте, щоб жиру було достатньо, інакше додайте соняшникової олії;
- До смаженій цибулі додаємо тушонку, яку заздалегідь розділили на невеликі шматочки;
- Далі кладемо в чашу макарони, заливаємо необхідною кількістю води;
- На завершення додаємо сіль, приправи; готуємо в режимі «Плов», поки більша частина рідини не випарується;
- Блюдо розкладаємо по тарілках.
Радять кухаря
У процесі приготування корисно буде скористатися наступними порадами:
- У першому рецепті замість рослинного масла для обсмажування можна використовувати верхню частину жиру з тушонки;
- Варто врахувати, що яловичина вже має деяку кількість солі і спецій, тому додавати їх рекомендується дуже акуратно;
- Морква в першому рецепті можна пропустити, але завдяки їй у страві з'являється апетитний колір і більш насичений аромат.
Макарони по-флотськи з тушонкою є смачним, ситним блюдом, а головне, простим у приготуванні. До того ж, продукти, використовувані в процесі, можна знайти в будь-якому будинку. Така страва стане прекрасним варіантом сімейного обіду або вечері, приготованим в короткі терміни.