Як готувати гнізда з макаронів з фаршем
Робляться гнізда з макаронів з додаванням начинки з фаршу і довгих плоских макаронів, згорнутих у формі, що нагадує гніздо. Із-за своєї незвичайної форми страва дуже популярна дітьми, які часто їдять страву тільки з-за його форми. А за складом і поєднанню продуктів воно схоже на пасту або макарони по-флотськи.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
м'ясний фарш - | 350-450 г |
морква - | 1 шт. |
цибулю - | 2 шт. |
вода - | стакан |
сметана - | 60 мл |
макарони «Гнізда» - | 1 пачка |
тертий сир - | 150 г |
улюблені спеції і сіль - | за смаком |
масло - | для смаження |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 257 Ккал |
Якщо в будинку завжди мати напоготові пачку макаронів «гнізда», то вечеря завжди можна урізноманітнити ось таким простим і цікавим стравою. Для його приготування потрібні звичайні продукти і сковорода.
- Дрібно нарізати 1 цибулину і натерти моркву. Підсмажити їх на маслі;
- Додати сметану і ще трохи гасити;
- Залити утворився соус водою на 2-3 см;
- Змішати м'ясо, другу дрібно нарубану цибулину і спеції, посолити;
- Сформувати з фаршу кілька грудочок, за формою підходять під поглиблення у «гнізді»;
- Викласти на сковороду трохи проварені макарони і заповнити їх начинкою;
- Сковорідку накрити і тушкувати на повільному вогні 25 хвилин.
Цей рецепт можна назвати базовим, можна від нього відштовхуватися у своїх експериментах.
Додайте в гнізда грибочки!
Додавши трохи грибів і вершків страви можна додати французький відтінок. Для французької кухні прийнято використовувати вершкове масло для смаження, тому страва не саме дієтичне. Але безсумнівно одне із самих смачних страв з макаронних виробів.
Необхідні інгредієнти:
- пачка макаронів «гнізда»;
- 2 цибулини;
- 400 г фаршу яловичого в поєднанні зі свинячим;
- 400 г грибів;
- вода;
- 35 г вершкового масла;
- півсклянки жирних вершків;
- улюблені спеції і сіль.
Час приготування: 60 хв
Калорійність на 100 г: 194 Ккал.
- Нарізати цибулю, половину всього лука смажити до м'якості в маслі;
- Додати гриби і обсмажити їх в цьому ж олії разом з цибулею 15 хвилин;
- Додати вершки і тушкувати до стану густого соусу;
- Макарони припустити в окропі 2 хвилинки і викласти на сковороду, змащену маслом;
- Змішати залишився цибулю, фарш і спеції, посолити;
- Всередині гнізд розподілити м'ясо, а зверху ложкою викласти гриби;
- Все залити зверху соусом, що залишився, додати трохи води;
- Довести до кипіння, накрити кришкою і залишити нудитися 20 хвилин.
Що таке курдюк, користь і шкоду продукту, як правильно приготувати.
Читайте як приготувати ароматний кекс на кислому молоці — рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.
Візьміть на замітку рецепт ситного, наваристого супу з копченными реберцями.
Як зробити блюдо «Гнізда» з сиром в духовці
Якщо запекти страву в духовці під сиром, то його можна зробити по-справжньому святковим. Таке виконання зажадає трохи більше зусиль і часу, але відрізняється вишуканим смаком, ароматом та хрусткою скоринкою.
Необхідні інгредієнти:
- яловичий/свинячий фарш — 350-450 г;
- 1 пачка макаронів «гнізда»;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- 1 морква;
- 2 зубчики часнику;
- сир твердих сортів — 150 г;
- стакан води;
- улюблені спеції і сіль.
Час приготування: 40 хв.
Калорійність на 100 г: 195 Ккал.
- Змастити форму маслом і викласти на неї макарони;
- Дрібно нарізати цибулю, змішати з м'ясом і спеціями;
- Помістити начинку рівними порціями поглиблення у «гніздах»;
- Залити водою, додати терту моркву;
- Через 20 хвилин дістати з духовки і посипати тертим сиром і відправити назад ще на 10 хвилин;
- Дістати з духовки і посипати рубаною зеленню.
Макарони під хрусткою сирною скоринкою виходять особливого соковитими. Поєднання сиру та часнику є італійським. Тому до люду відмінно підійдуть такі спеції, як базилік, орегано, майоран і розмарин. А сиру можна додати навіть більше, на шкоду м'яса, саме так прийнято в Італії.
Варіант страви з морепродуктів
Екзотичний рецепт пропонує начинити «гнізда» морепродуктами. Таке блюдо урізноманітнює будь-який стіл. А морепродукти, будучи дієтичним продуктом, дуже багаті поживними речовинами і вітамінами.
Необхідні інгредієнти:
- 500 г замороженого морського коктейлю або окремо будь-яких морепродуктів;
- 1 пачка макаронів «гнізда»;
- цибуля ріпчаста 1 шт.;
- 1 ст. ложка вершкового масла;
- Півсклянки жирних вершків;
- 1 зубчик часнику;
- 80 г голландського сиру;
- стакан води;
- улюблені спеції і сіль.
Час приготування: 25 хв.
Калорійність на 100 г: 150 Ккал.
- Обсмажити на сильному вогні в маслі спочатку цибулю, а потім морепродукти до м'якості;
- Додати туди вершки, чавлений в часникочавилці часник;
- Дочекатися кипіння і поставити тушкуватися на слабкому вогні під кришкою;
- Відварити макарони до ступеня al dente (на зубок);
- У вже готові «гнізда» викласти морепродукти зверху полити соусом.
Кулінарні поради
Ось кілька порад, які допоможуть зробити макарони «гнізда» з начинкою соковитими, текстурними і насиченим смаком.
- Для того щоб м'ясо було ніжніше і соковитіше під час того, як перекручується м'ясо можна додати булку;
- При розподілі м'ясної начинки в «гніздах» потрібно враховувати, що фарш уварюється, зменшуючись в розмірах;
- Для приготування вершкових соусів і підлив вершки рекомендується використовувати жирністю не менше 33%;
- Замість вже скручених «гнізд» завжди можна використовувати тальятелле або спагетті, припущені до м'якості і самостійно укладені у формі гнізда;
- Важливо не розварити макарони, інакше вони злипнуться і стануть безформними. Після варіння можна змастити їх трохи рослинним маслом;
- Не варто нехтувати цибулею в начинці, адже, крім того, що він надає аромат, він робить страву соковитіше;
- Щоб макарони не підсохли, під час готування можна їх поливати зверху соусом, узятим ополоником з дна;
- Наповнюючи гнізда начинкою потрібно притискати її, щоб вона максимально глибоко проникла між макаронами;
- Фарш краще використовувати як для пельменів: суміш свинини і яловичини. Так м'ясна начинка буде соковитою і смачною;
Варіантів приготування таких макаронів маса. Можна періодично балувати свою сім'ю ними, кожного разу вибираючи різний варіант. Приємного апетиту!