Кількість калорій в макаронах, тверді сорти макаронів
Калорійність макаронів головним чином залежить від сорту пшениці, використовуваної для технологічного процесу виготовлення продукту.
Спосіб виготовлення також впливає на вихідну калорійність цих виробів.
Дешеві сорти у своєму складі мають велику кількість швидких вуглеводів, які безпосередньо пов'язані з калорійністю.
Більш дорогі вироби з борошна, виготовленого із застосуванням твердих сортів пшениці, містять менше вуглеводів, отже, калорійність таких виробів значно нижче.
Кількість калорій у сухих макаронів і у готових сильно відрізняється і становить у готовому блюді вже 140-175 ккал на 100 грам продукту.
У сухих виробів їх удвічі вище.
Харчова цінність
Макарони з борошна твердих сортів пшениці містять великий відсоток вітаміну В1 у своєму складі.
Цей вітамін дуже важливий для збереження енергії в людському організмі.
Кількості білка в цьому сорті виробів достатньо для того, щоб йшов жировий шар, а не м'язова маса.
Це надзвичайно корисна властивість білка, вкрай корисно для тих, хто бажає назавжди попрощатися із зайвими кілограмами.
Але це фактор поширюється тільки на відварні макаронні вироби, без додавання жирних соусів, сирів з великим процентним вмістом жиру, фаршу з свинини і т. д.
Чим менше калорій у складі меню, тим меншу калорійність буде страва в готовому вигляді.
Кількість калорій в них, з борошна твердих сортів пшениці становить: 443, 45 ккал.
Харчова цінність:
- білки 10,45;
- жири 2,13 г;
- вуглеводи 71,7 р.
В такому борошні менше клейковини, ніж у звичайній борошні.
Вони не розварюються і відмінно тримають форму в процесі варіння.
Калорійність відварених макаронів Макфа: 345 ккал.
Харчова цінність:
- білки 10,49;
- жири 1,8;
- вуглеводи 71,4.
Рецепт відварених макаронів, їх харчова цінність
Інгредієнти:
- Макарони 200 грам;
- вода 400 мл
Спосіб приготування:
Воду налити в підготовлену каструлю, посолити і закип'ятити.
Опустити їх в киплячу воду.
Калорійність варених макаронів на 100 г: 112,24.
Харчова цінність:
- білки 3,47;
- жири 0,36;
- вуглеводи 23,25.
Макарони по-флотськи, приготування і харчова цінність
Калорійність макаронів по-флотськи безпосередньо залежить від виду фаршу, що використовується при приготуванні.
Фарш зі свинини з великим вмістом жиру, надає страві велику калорійність.
Щоб значно зменшити кількість калорій у цьому смачній страві, можна використовувати фарш не жирних видів м'яса:
телятини, курки, пісної яловичини, наприклад калорійність макаронів з куркою, складе 300 ккал, а з фаршем вже 234 ккал на 100 грам.
Масло з інгредієнтів для приготування, теж можна майже повністю виключити.
Фарш у цьому випадку можна тушкувати на сковороді з мінімальною кількістю звичайної, або відфільтрованої води і 1 ложкою масла.
Інгредієнти:
- Макарони 450 грам ;
- фарш яловичий;
- 350 грам, масло рослинне;
- сіль перець.
Спосіб приготування:
Відварити їх, при цьому вода для варіння повинна бути підсоленою.
Відразу відкинути на друшляк і дуже ретельно промити.
Фарш з цибулею обсмажити на розігрітій сковороді, з додаванням оливкової, а якщо його немає, то рослинного масла.
Калорійність макаронів по-флотськи на 100 г: 200,45 ккал.
Харчова цінність:
- білки 1,68;
- жири 99,86;
- вуглеводи 9,54.
Калорійність макаронів в різних стравах
Калорійність різних страв з макаронів відрізняється.
Цей фактор залежить від інгредієнтів, які складають ці страви, кількості калорій в них.
Варимо з сиром
Інгредієнти:
- макаронні вироби вищого гатунку, виготовлені з борошна твердих сортів пшениці;
- яйця;
- твердий сир;
- оливкова або рослинне масло;
- поварена сіль.
Калорійність страви: 333, 46 ккал на 100 грам.
Макарони з тушонкою
Інгредієнти:
- макарони відварні;
- олія оливкова;
- або рослинне;
- тушонка з яловичини або курки;
- поварена сіль.
Калорійність страви: 185,7 ккал на 100 грам.
Макарони з яйцем
Інгредієнти:
- макаронні вироби відварні;
- вершкове масло;
- куряче яйце;
- поварена сіль.
Калорійність страви: 114,7 ккал на 100 грам.
Різновиди пасти, виготовляють з різних сортів пшениці, з різними технологіями виготовлення.
Від цих факторів залежить якість виробів, їх калорійність, наявність корисних властивостей.
Якість продукту дуже легко визначається при його приготуванні.
Борошняні макаронні вироби, які виробляють з борошна твердих сортів пшениці, із застосуванням спеціальних технологій, при приготуванні зовсім не розварюються, так як у них менший відсоток клейковини.
Зробивши все за рецептом минтая в сметані, з цієї статті, Ви отримаєте справжній шедевр!
Читайте тут:#deletetag#/pishhevye-veshhestva/zhiry/chto-takoe-tranjiru.htmlдійсно трансжири, містяться в сметані.
Вони багаті білком, вітаміном В1.
Потрібно враховувати, що калорій в готовому блюді на 50% калорій менше, ніж в сухих виробах.
Половина калорій втрачається при технологічній обробці, просто варінні.
Кількість калорій у стравах, головним інгредієнтом яких є паста, залежить від інших продуктів у страві.
Багато жиру містять сири, тушонка, фарш, різні соуси і підливи.
Чим більше жирів, тим більше калорійність.
Щоб уникнути неприємних проблем зі збільшенням ваги, варто вживати ці кондитерські вироби з дуже корисними тушкованими, або свіжими овочами, зеленню і з обсмаженою на невеликій кількості оливкової олії, ріпчастою цибулею.
Але якщо Ви все так, хочете себе побалувати смаженими макаронами, пам'ятайте, вміст в них калорій, може досягати 180 ккал.на 100 грам продукту.
Смачно, корисно і не калорійно.