Як смачно приготувати спагетті з фаршем
Відварені спагетті з м'ясним, овочевим або томатним доповненням – це найхитріше і швидке, що можна тільки вигадати в кулінарії. Блюдо прийшло до нас з далекої Італії і так само, як піца, зайняло одну з основних місць на нашому столі.
Причому ці шедеври припали до смаку всім віковим категоріям. Їм подобаються довгі, тонкі макарони, які можна їсти, просто втягуючи в себе і отримуючи при цьому позитивні емоції.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Спагетті - | 450 г |
Помідор - | 3 шт. |
Цибулю - | 1 шт. |
Морква - | 1 шт. |
М'якоть свинини - | 300 г |
Філе куряче - | 300 г |
Сіль, приправи - | за смаком |
Оливкова олія - | 2 ст. л. |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 130 Ккал |
В цьому блюді краще використовувати суміш м'яса. Так смак буде більш насиченим і соковитіше. Традиційно до складу входять помідори або томатний соус зі смаженими овочами.
Все м'ясо промиваємо й обсушуємо рушником. Розбираємо на шматки, попутно зрізуючи плівку і жили. Перекручуємо на електром'ясорубці два рази. Додаємо сіль, спеції, ретельно вимішуємо і підсмажуємо на олії до готовності.
Чистимо овочі і подрібнюємо филейным ножем півкільцями. Смажимо на оливковій олії в окремій сковороді. Помідори кладемо в посуд, поливаємо окропом і знімаємо шкіру. Рубаємо шматками в чашу блендера і перебиваємо занурювальний насадкою в пюре. Перекладаємо до овочів і протушиваем всю заправку.
У закипающую посолену воду занурюємо спагетті, не ламаючи, даємо їм розм'якнути і повністю потонути. Відварюємо по інструкції. Зазвичай це займає десять – п'ятнадцять хвилин.
З'єднуємо фарш і томатно-овочеву зажарку, добре вимішуємо і готуємо п'ять хвилин. Зливаємо спагетті на друшляк, щоб вода добре зійшла. Перекладаємо в глибоке блюдо, зверху по центру кладемо фарш з овочами. Не потрібно додатково змащувати спагетті маслом, вони добре просочаться м'ясною начинкою.
Як приготувати спагетті Болоньєзе з фаршем
Для класичного рецепту цієї страви потрібно не одну годину часу і безліч різних інгредієнтів, які ми не відразу зможемо навіть знайти. Тому кулінари придумали полегшений варіант.
Компоненти:
- Спагетті – 500 г;
- Цибуля – 1 шт.;
- Селера – 1 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Олія оливкова – 4 ст. л.;
- Часник – 2 зубки;
- Червоне сухе вино – 1 склянка;
- Фарш – 400 г;
- Орегано – 0.5 ч. л.;
- Сіль, перець чорний – за смаком;
- Пармезан – 100 г;
- Помідор – 3 шт.
Час приготування: 55 хвилин.
Калорійність: 280 Ккал/ 100 р.
Наливаємо в сотейник масло, кладемо фарш, притрушиваем сіллю і спеціями, обсмажуємо до готовності.
В окремій сковороді засмажуємо подрібнені моркву, селеру і цибулю. В ідеалі їх краще натерти. Коли овочі підсмажаться, додаємо крупно нашатковану часник.
З'єднуємо разом овочеву зажарку і фарш, заливаємо масу вином і, прикривши герметично кришкою, протушиваем десять хвилин.
Нарізаємо базилік і смажимо його на оливковій олії, якщо не знайшлося свіжого, то можна використовувати сушений. Додаємо орегано, перець і готуємо п'ять хвилин. Соус готовий.
Проварюємо в солоній закипаючою воді спагетті. Відкидаємо на сито і промиваємо двічі окропом, щоб вони не злиплися. Висипаємо на велике глибоке блюдо, в центрі робимо поглиблення, викладаємо фарш, зверху заливаємо готовим соусом і притрушиваем сиром (тертим).
Ситні спагетті з м'ясом і томатною пастою
Це блюдо відноситься до одного з найшвидших і бюджетних, оскільки макарони – не занадто дорогий продукт, а шматочок фаршу або м'яса завжди можна знайти в морозилці. Замість помідорів, які досить дорого коштують в період зими, застосовувати можна томатну пасту.
Компоненти:
- Спагетті – 400 г;
- Томатна паста – 200 мл;
- Вершкове масло – 60 г;
- Сіль, перець – за смаком;
- Цибуля велика – 1 шт.;
- Фарш змішаний – 600 р.;
- Олія – для смаження;
- Бульйон або вода – 0,5 склянки;
- Базилік, петрушка пучок.
Час приготування: годину.
Калорійність: 245 Ккал/ 100 р.
Викладаємо фарш обсмажуватися на рослинному маслі, через п'ять хвилин підливаємо бульйон і додаємо спеції. Все вимішуємо і тушкуємо п'ятнадцять хвилин, періодично помішуючи, щоб не згоріло і рівномірно просмажене.
В маленькій сковороді розтоплюємо масло вершкове, кладемо томатну пасту, якщо є помідор, то подрібнюємо і теж додаємо в соус. Свіжу зелень подрібнюємо і додаємо до томату.
Змішуємо фарш з соусом і старанно промешиваем. Відварюємо до напівготовності спагетті, відключаємо газ і залишаємо у воді на п'ять хвилин. Потім зливаємо на друшлаг і промиваємо гарячою водою. Розкладаємо спагеті по тарілках, зверху додаємо фарш з томатним соусом.
Спагетті з м'ясним фаршем і овочами в мультиварці
Приготувати таку страву можна з використанням практично будь-яких продуктів, що є у вас під рукою. М'ясний фарш і макаронні вироби чудово поєднуються з більшістю овочів.
Компоненти:
- Спагетті – 250 г;
- Патисон – 2 шт.;
- Баклажан – 2 шт.;
- Цибуля – 2 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Помідор – 3 шт.;
- Томатний соус – 3 ст. л.;
- Перець солодкий – 2 шт.;
- Сіль, спеції – за смаком;
- Зелень свіжа будь – пучок;
- Олія соняшникова – 3 ст. л;
- Фарш свино-индюшиный – 450 г;
- Вода – 1 л.
Час приготування: півтори години.
Калорійність: 250 Ккал/ 100 р.
Добре вимиваємо всі овочі. Чистимо шкірку з патисона, цибулі, баклажана і моркви. Ще раз промиваємо. Баштанні овочі нарізаємо кубиками, моркву – соломкою, цибулю – півкільцями. В перці вирізаємо серцевину, вичищаємо насіння і нарізаємо шматочками. Помідори поливаємо окропом, від'єднуємо шкірку подрібнюємо у блендері або прокручуємо на електром'ясорубку.
Активуємо електроприлад на функцію смаження. Наливаємо нерафіновану олію і готуємо фарш в спеціальній чаші.
У глибокому сотейнику обсмажуємо спочатку баштанні культури. Як тільки волога випарується, додаємо моркву і цибулю, потім перець і готуємо п'ятнадцять хвилин, підсолюємо, притрушиваем приправами і заливаємо томатної кашкою. Під кришкою протушиваем п'ять хвилин.
В агрегат до фаршу додаємо спагетті, зламані навпіл, заливаємо гарячою водою, зверху накладаємо овочеве рагу. Накриваємо чашу, перемикаємося на гасіння і готуємо страву сорок хвилин. В кінці перемішуємо і притрушиваем зеленню.
Паста з фаршу для спагетті в духовці
Це блюдо користується шаленою популярністю у сучасних ресторанах. Воно смачне, ситне, специфічне і не обридла. Але не всі можуть собі дозволити часто відвідувати ресторани, щоб поласувати. Досить просто приготувати на домашній кухні і нагодувати відразу всю сім'ю.
Компоненти:
- Макарони – 600 г;
- Куряча грудина – 550 г;
- Теляча вирізка – 400 г;
- Сир – 250 г;
- Паприка – 1 шт.;
- Цибуля – 1 шт.;
- Часник – 3 зубки;
- Яйця – 3 шт.;
- Кінза – пучок;
- Оливкова олія – 2 ст. л.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність: 275 Ккал/ 100 р.
Промиваємо м'ясо і розрізаємо филейным ножем на частини, так щоб зручно було помістити в воронку електром'ясорубки, і перекручуємо у фарш разом з часником. На оливковій олії підсмажуємо подрібнені цибулю і паприку.
Відварюємо макарони до напівготовності і відразу зливаємо воду, щоб не утворилася каша. Нехай вони будуть твердуватими і в процесі приготування дійдуть. Фарш злегка засмажуємо на сковороді, додаємо овочі і перемелений томатний морс.
В глибоку скляну жаровню перекладаємо макарони, зверху розподіляємо фарш з овочами. Включаємо терморегулятор на 195 °С. Збиваємо яйця в піалі маленькою, підкладаємо кінзу, тертий сир і заливаємо заправкою пасту. Занурюємо готуватися на двадцять п'ять хвилин.
Неймовірно смачні панкейкі на кефірі — один з варіантів раціонального сніданку на кожен день Читайте ніж панкейкі відрізняються від звичайних оладок.
Як готувати картоплю в горщиках, читайте самі різні варіанти рецепта які різноманітять ваше меню.
Читайте нашу добірку рецептів пісного вівсяного печива в покроковими рекомендаціями та відео-підказками кулінарів. Рецепт тут.
Сирний соус для спагетті з м'ясним паштетом
Спагетті – це борошняні вироби у вигляді довгих тоненьких трубочок, вони дуже смачні і ситні самі по собі. Їх можна побризкати маслом і відразу подавати. Але кулінарні майстри винайшли справжнє свято смаку у вигляді різних соусів, які доповнюють цю страву.
Компоненти:
- Сир – 250 г;
- Борошно – 2 л;
- Масло вершкове – 65 г;
- Молоко – 200 мл;
- Перець, сіль – за смаком.
Час приготування: двадцять хвилин.
Калорійність: 58 Ккал/ 100 р.
Вершкове масло в сковороді розтопити, поступово підсипаючи протрушенную борошно, обсмажувати до коричневого кольору. Додати попередньо натертий сир і заважати, поки консистенція не стане схожа на сметану. Потім партіями вливати молоко. Всипати сіль, перець, за бажанням додати подрібнену зелень. Любителі гостроти можуть покласти трохи часнику або гірчиці.
Секрети та хитрості приготування
- Під час відварювання спагетті, рекомендують у воду влити ложку олії оливкової, щоб вони не злиплися;
- У фарш можна покласти дрібно порізані або перекручені копченості;
- Щоб приготувати макарони аль денте, проваріть їх шість хвилин і на три залиште в гарячій воді;
- Краще не змішувати в одну масу спагетті і фарш з соусом, а викладайте їх зверху. Так вигляд страви буде більш естетичним;
- Щоб томатний соус загус швидше, можна додати кукурудзяного крохмалю.
Приємного апетиту, дорогі наші читачі!