Як готувати яйця по-шотландськи на шпажках
Дуже багато смачних і оригінальних страв дійшли на сучасні столи. Одним з них є старовинне блюдо з Великобританії – «Яйця по-шотландськи». Його можна піднести як ситної закуски в будь-якому вигляді (загалом, розрізавши на часточки або кільця), прикрасивши невеликою кількістю зелені і соусу.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свино-яловичий фарш - | 0,6 кг |
яйця - | 7 шт. |
сіль - | 10 г |
сушений базилік - | 5 г |
мускатний горіх (подрібнений) - | 5 г |
панірувальні сухарі - | 100 г |
пісне масло - | 200 мл |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 287 Ккал |
Яйця по-шотландськи являють собою дуже ситну закуску, яка не тільки дуже поживна, але і калорійна. Страву можна приготувати на свято чи свято, зручно брати з собою на пікнік, влаштований на свіжому повітрі.
Для покрокового процесу приготування страви потрібно виконання ряду дій:
- Шість яєць круто відварити, але не переварювати, щоб жовток не посинів всередині, а одне вбити в фарш, який потрібно добре вимісити;
- В м'ясну масу ввести сіль, базилік, тертий горіх і знову перемішати;
- Яйця очистити, фарш розділити на частини за кількістю відварених штук;
- Скачати м'ясні кульки, зробити з них коржики, в які вкласти по яйцю. Фарш закріпити навколо, завертаючи, укутуючи яйце, не залишаючи великих швів;
- Масло гарненько розігріти в сотейнику або сковороді. Кожен кульку обваляти в сухарях і помістити в гарячу олію;
- Часто повертаючи, обсмажити круглі м'ясні кульки до красивого рівномірно коричневого кольору;
- Готову страву викласти на папір, щоб вона ввібрала надлишки жиру.
При подачі кожен кульку розрізати на кілька частин гострим ножем, поєднання свіжих овочів з даними стравою просто чудове.
Перепелині яйця по-шотландськи на шпажках
Англійське ситна та поживна страва неможливо готувати кожен день з-за досить високої вартості інгредієнтів, але яйця по-шотландськи, все ж, чудове доповнення урочистого столу.
В основі страви лежить використання перепелиних яєчок, м'ясний фарш і це робить його дуже корисним, містить безліч мікроелементів і вітамінів. Для приготування холодної закуски на шпажках будуть потрібні:
- філе з курячої грудинки – 300 г;
- куряче яйце – 1 шт.;
- борошно – 60 г;
- перепелині яйця – 10 шт.;
- спеції, сіль – по 5 г;
- сухарі для панірування – 100 г;
- дезодороване масло – 1,5 ст.
Процес створення страви займає тридцять хвилин з урахуванням підготовки продуктів. У ста грамах ароматною закуски міститься 292 ккал.
Филейное м'ясо слід перемолоти у фарш за допомогою блендера або м'ясорубки, Додати до нього спеції, трохи солі і перемішати. Перепелині яйця покласти в воду, варити чотири хвилини після закипання. Після очистити.
Одне куряче яйце вбити в глибоку миску, посолити і збити. В окремі ємності висипати борошно і сухарі. Для формування страви фарш ділиться на десять однакових частин, перетворюється в кульку, роздавлюється в коржик, де в центрі розміщується відварене перепелине яєчко. Потім слід скачати курячий кулька, закріпивши добре м'ясний шар на поверхні яйця.
Масло влити в каструлю, добре розігріти. Підготовлену круглу закуску вмочити по черзі в борошні, збитому яйці, сухарях і викладати в масло. Обсмажувати потрібно на протязі восьми хвилин, постійно перевертаючи для рівномірного обсмаження з усіх боків.
Після страву викласти на папір, щоб стік зайвий жир. Коли закуска охолоне, розрізати кульки на кілька частин, викласти їх на листя салату і проткнути шпажкою – буде дуже зручно пробувати смачну і корисну закуску.
Візьміть на мітку грузинський рецепт тіста для хачапурі.
Читайте як приготувати легкий, дієтичний суп з кролика. Рецепти, які обов'язково знадобляться.
Простий заливний пиріг з консервованою рибою — цікава і по-справжньому смачна випічка з рецептів наших бабусь.
Як готувати яйця в фарші в духовці
Ні для кого не секрет, що запечені страви більш корисні і смачні. Це старовинне англійське блюдо не тільки можна приготувати за допомогою духовки, але і тим самим трохи знизити досить велику калорійність, зберегти більшу кількість корисних речовин.
Для створення чудовою закуски, до якої відносять ці чудові кульки у фарші, знадобляться:
- яловичий фарш (свинячий або змішаний) – 400 г;
- яйця перепілки – 10 шт.;
- яйце куряче – 2 шт.;
- сіль – 10 г;
- спеції (суміш перців, чебрець, розмарин, куркума за вибором) – по 1/3 ч. л.;
- борошно – 100 г;
- сухарі для панірування – 50 г;
- масло вершкове – 30 г;
- олія оливкова – 20 г;
- цибуля – 50 г (1/2 цибулини);
З часу приготування страви в духовій шафі триває трохи довше і становить п'ятдесят хвилин. Харчова цінність ста грам ситної закуски дорівнює 254 ккал.
Головний продукт – перепелині яйця відварити, почистити і остудити. У фарш всипати спеції, дрібно нарізаний цибулю, спеції за бажанням і вбити одне яйце куряче – все ретельно перемішати, а ще одне збити в окремій ємності. На двох тарілках помістити борошно, сухарі роздільно.
Підготовлений фарш розділити на кількість варених перепелиних яєчок. З кожного шматочка м'ясної маси сформувати коржик, в центрі якої покласти яйце. Додати округлу форму, закріпивши навколо фарш.
Форми, в яких буде запікатися поживна закуска, змастити вершковим маслом. Кульки обваляти по черзі в борошні, яйці, сухарях і викласти у форму, окропивши зверху «краплею» оливкової олії.
Запікати при температурі 180° протягом тридцяти хвилин.
Чудовим гарніром для страви може стати рисова або гречана крупа, закуска відмінно поєднується з зеленню і свіжими овочами.
Корисні поради
Є ряд корисних рекомендацій для приготування цього цікавого страви:
- Вибір фаршу краще зупинити на курячому м'ясному виробі – страва буде більш ніжним і м'яким;
- Після того як яйця зварилися, їх краще прямо з окропу помістити в холодну воду – простіше і легше очищатися;
- Борошно ввести в фарш, щоб простіше склеился м'ясний шар навколо яйця;
- Замість сухарів для панірування взяти подрібнені горіхи – збільшиться аромат страви.
В м'ясну основу слід додавати зелень, цибулю, пряні трави і спеції, щоб закуска мала велику соковитість і ароматну родзинку. При подачі кульок в розрізі слід скористатися шпажками або простими зубочистками (буде зручно вживати), а викладати страву слід поверх салатних листків з помідорами чері, огірками і солодким перцем.