Як зварити смачний суп з курячих сердечок
Курячі сердечка – відносно недорогий субпродукт, який сьогодні можна купити в будь-якому магазині і практично будь-якій кількості, тоді як раніше це було чи не делікатесом в комплекті курячих потрошки.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячих сердечок - | 700 г |
картоплин - | 4 шт. |
моркви - | 2 шт. |
цибулин - | 1 шт. |
вермішелі - | 50 г |
часнику - | 1 зубчик |
лаврових аркуша - | 1 шт. |
кріп і петрушка - | за смаком |
сіль і перець - | за смаком |
рослинна олія - | для смаження |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 60 Ккал |
Такий суп виходить красивого золотистого кольору, дуже наваристим і апетитним, так що можна сміливо готувати його для сімейного обіду: чи задоволені будуть всі, особливо взимку.
Зазвичай у продажу вже є очищені субпродукти, але можна перебрати їх ще раз, прибравши всі зайві плівки і жили, хоча це не є обов'язковим моментом. Сердечка ще потрібно промити під проточною водою, і при бажанні нарізати на дві-три частини, хоча після уварювання вони і так будуть не дуже великими, і можна залишити їх у первісному вигляді.
Далі їх треба викласти в каструлю з двома літрами води і поставити її спочатку на сильний вогонь, а після закипання зменшити його до маленького, при цьому знявши з бульйону всю піну, яка утворилася.
Субпродукти треба поварити не менше півгодини, після чого до них можна додати нарізану шматочками картоплю, посолити і поперчити.
У цей час на сковороді потрібно обсмажити порізані моркву, цибулю і часник, і викласти їх в суп разом з вермішеллю, залишивши суп поваритися ще кілька хвилин.
В кінці засипати подрібнену зелень, вимкнути вогонь і дати супу постояти 20 хвилин.
Суп з овочами та субпродуктами
Необхідні інгредієнти:
- 400 гр. курячих сердечок;
- 1 цибулина;
- 200 гр. брокколі;
- 200 гр. зеленої стручкової квасолі;
- 200 гр. гарбуза;
- 2 ст. ложки томатної пасти;
- зелень і часник за смаком;
- червоний пекучий перець, сіль та інші спеції за смаком.
Час приготування страви: близько години.
Калорійність: близько 45 Ккал/100 гр.
Брокколі і зелену стручкову квасолю можна брати заморожені, а субпродукти можна розрізати навпіл, або залишити цілими. Спочатку потрібно відварити м'ясо з цибулиною у воді протягом півгодини, потім цю цибулину викинути і покласти в бульйон розібрані на шматочки брокколі, порізану скибочками гарбуз і стручкову квасолю і варити овочі ще 10 хвилин.
Потім додати томатну пасту і всі спеції, дати закипіти і вимкнути суп, всипати в нього подрібнені зелень і часник. Все, легкий супчик готовий.
Грибний супчик з курячих сердечок
Зробити їх супу невелику білкову бомбу, що відрізняється особливою ароматностью, можна, поєднавши в одній каструлі субпродукти і гриби, порадувавши цим їдців.
Необхідні інгредієнти:
- 300 гр. курячих сердечок;
- 200 гр. шампіньйонів;
- 3 картоплини;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 150 мл сметани;
- невеликий пучок зеленої цибулі;
- лавровий лист, перець горошком;
- сіль і мелений перець за смаком.
Час приготування страви:
Калорійність: приблизно 80 Ккал/100 гр.
Субпродукти треба промити водою і поставити варитися разом з цибулиною, потім її викинути і додати в каструлю порізані шматочками картоплю і гриби, і поварити ще близько 15 хвилин (а сердечка самі по собі повинні поваритися близько півгодини).
Потім в суп потрібно зняти з вогню і заправити сметаною, порубаним зеленою цибулею і тиском часником. Сіль можна додати або відразу при варінні бульйону або в кінці приготування.
Салат з червоної капусти — одне з найбільш корисних страв, які можна готувати кожен день.
Товсті млинці на кефірі — кілька рецептів на замітку.
Навчіться готувати соковитий антрекот з свинини. Це справжнє ресторанну страву, але в той же час готувати його дуже просто.
Рецепт супу з субпродуктами і гречкою
Супи з гречкою дуже смачні і корисні, і відрізняються оригінальним смаком, який не можуть затьмарити супи з іншими крупами. Так чому б не зробити цей суп з серцями?
Необхідні інгредієнти:
- 400 гр. курячих сердець;
- 70 гр. гречки;
- 5 середніх картоплин;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- невеликий пучок петрушки;
- рослинна олія для смаження;
- сіль і перець за смаком.
Час приготування страви: близько години.
Калорійність: приблизно 55 Ккал/100 гр.
Готувати цей суп потрібно відразу в казанку або каструлі з товстим дном, тому що в цьому рецепті субпродукти спочатку обсмажуються.
Перед цим їх треба також промити в воді, відкинути все непотрібне, якщо воно буде містилися, і нарізати кружальцями, а потім викласти в посуд з розігрітим рослинним маслом і посмажити їх на сильному вогні протягом п'яти хвилин, а потім зменшити вогонь до помірного і всипати нарізану цибулю, пожарив все разом ще п'ять хвилин.
Далі додати в цю піджарку натерту моркву і тушкувати хвилину. Якщо готується у товстостінній посуді, то можна відразу ж у неї залити окріп, або закип'ятити воду в окремій посудині і викласти в неї картоплю спільно з піджаркою з курячих сердечок і овочів.
Відразу ж засипається і гречка, і суп вариться ще 10 хвилин. Потім солити і поперчити, додати нарубану петрушку, довести все до кипіння, вимкнути і дати супу настоятися під кришкою ще 20 хвилин. Все, готово.
Поради досвідчених кухарів
Щоб всі страви з субпродуктів, до яких відносяться і курячі серця, вийшли смачно, потрібно вміти правильно їх готувати, для чого корисно знати деякі секрети:
- Субпродукти належать до низькокалорійним продуктам, але щоб знизити її до можливого мінімуму, потрібно обрізати з них весь жир, плівки та судини.
- Якщо після тривалого варіння серця залишилися жорсткими, це означає, що були порушені правила їх зберігання, і виправити ситуацію можна, відваривши їх у молоці або навіть вершках, і посоливши вже в самому кінці приготування.
- Іноді дані субпродукти можуть гірчити – це відбувається з-за того, що не була прибрана вся кров, тому потрібно обов'язково добре їх промивати перед варінням, здавлюючи при цьому кожне серце пальцями, щоб з його камер вийшло зайве.
- Запах субпродуктів повинен бути свіжим, але іноді, через промислової їх обробки присутній легкий хімічний запах. Щоб позбутися від нього, треба замочити їх на якийсь час у слабкому оцтовому розчині або воді з лимоном.
- 500 гр. субпродуктів вистачає на 2 літри води, на основі яких вариться суп.
- Серця курки можна зварити в мультиварці, включивши в неї режим гасіння на півгодини. Води в чашу потрібно налити так, щоб вона закривала їх повністю.
- У пароварці курячі сердечка варяться 40 хвилин – їх потрібно скласти на перший ярус і зверху посипати невеликою кількістю солі і інших спецій за смаком.
- Зробити суп максимально дієтичним можна, прибравши з нього засмажені овочі, і покласти нарізані і натерті цибулю і моркву відразу в бульйон. А замість макаронів можна використовувати добре промитий рис або іншу крупу, наприклад пшоно.
Суп з курячих сердечок радять їсти не рідше, ніж раз у два тижні, тому що в ньому міститься безліч корисних речовин і при цьому зовсім небагато калорій.