Як смачно приготувати серце куряче
Багато рідко використовують у своєму меню такий субпродукт, як курячі сердечка. А дарма, курячі потрухи досить корисні і відмінно поєднуються з будь-якими продуктами. Їх можна додавати в салати, супи, каші або вживати в чистому вигляді.
Крім цього, їх часто засмажують, відварюють або запікають. Найбільш смачними і ароматними вони виходять в поєднанні з різними соусами — сметанним, соєвим, кетчупом і навіть томатною пастою. Та й приготування цього продукту не таке важке – в цій справі потрібно лише терпіння і хороша фантазія!
Але перед приготуванням варто розібратися у властивостях курячих сердець. Зрозуміти, в чому ж полягає користь цього продукту і чому він так необхідний для нашого організму.
Користь і шкода курячого серця
До складу сердечок входять такі корисні речовини і мінерали:
- Група вітамінів А, В і РР;
- Мінерали калію, фосфору, магнію, натрію, міді, цинку і заліза;
- Амінокислоти – лейцин, лізин, ізолейцин, валін, метіонін та інші;
- Білки.
Тому цей продукт необхідний для людей, у яких є анемія і для тих, хто страждає захворюваннями судин і серця. Елементи, які входять в склад продукту, підвищують у крові рівень гемоглобіну і покращують кровообіг.
Крім цього вживання курячих сердечок відновлює сили, тому вони рекомендовані для людей, які перенесли травми або операції.
Після такої інформації про всі корисні властивості, якими володіє цей субпродукт, навряд чи знайдеться в ньому, щось погане, що може нашкодити здоров'ю.
Єдине що може виникати – непереносимість продукту і алергічні реакції. Ну і небажано вживати цей продукт частіше 3-х разів на тиждень.
Тонкощі вибору курячих сердечок
Купуючи сердечка, варто звернути увагу на їх зовнішні характеристики. Структура продукту повинна бути щільна темно-червоного кольору. Бажано купувати охолоджені субпродукти.
Також перед приготуванням необхідно зрізати увесь жир і добре промити. Потім можна приступати до приготування страв.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Субпродукт - | 800 грам |
Цибулю - | 1 штука |
Часник - | 3-4 зубчики |
Петрушка - | 4-5 гілочок |
Рослинна олія - | для смаження |
Сіль і спеції - | за смаком |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 г: 180 Ккал |
Приготування:
Для початку готуємо субпродукт. Промиваємо і зрізаємо зайвий жир;
Цибулину і зубчики часнику очищаємо. Далі цибулина розрізається на дрібні шматочки, часник дрібно рубається ножем;
Сковорідка з маслом ставиться на плиту і розігрівається. Сердечка потрібно викласти туди і обсмажити 20 хвилин;
Як з сковороди випарується зайва рідина, засипаємо в неї шматочки цибулі разом з часником. Обсмажуємо все приблизно 10 хвилин;
Поки всі інгредієнти обсмажуються, нарізаємо дрібно зелень;
Готові сердечка посипаємо зеленню і подаємо разом з кетчупом.
Приготування курячого серця в мультиварці
Готується все півтори години.
Знадобляться наступні продукти:
- Курячі сердечка – 1 кг;
- Сметана або вершки – 300 мл;
- Цибуля – 2 штуки;
- 100 грам борошна;
- Рослинна олія;
- Вода – півлітра;
- Невелика кількість кухонної солі;
- Щіпка чорного меленого перцю;
- Пара лаврушек.
Приготування:
- Субпродукт промивається і очищається від жиру;
- Очищаємо цибулю від шкірки і ріжемо невеликими кубиками;
- У чашку мультиварки заливаємо трохи рослинного масла і включаємо, ставимо режим «Випічка» і висипаємо шматочки цибулі. Він обсмажується 5 хвилин;
- Засипаємо до цибулі сердечка, заливаємо сметаною або вершками, додаємо сіль і перець. Все обсмажуємо;
- Готуємо соус. Для цього в 500 мл води розводимо борошно. Заливаємо соус в чашку мультиварки до решти інгредієнтів;
- Перемикаємо режим «Гасіння», додаємо лаврушки і закриваємо кришкою і тушкуємо все близько години;
- Готові сердечка можна подавати з відварною картоплею або гречкою.
Рецепт приготування курячої печінки і серця
Період готування — 30-40 хвилин.
Слід придбати наступні інгредієнти:
- 400 грам сердечок;
- Куряча печінка – від 800 грамів до 1 кг;
- Цибуля – 3 штуки;
- 200 мл вершків;
- Рослинна олія;
- ½ Ст. ложки кухонної солі;
- Щіпка чорного меленого перцю.
Приготування:
- Куряча печінка володіє гарним смаком і високим рівнем корисних властивостей. У поєднанні з сердечками вона виходить соковитою і просто відмінною. Перед приготуванням ці субпродукти промиваються і очищаються від зайвих прожилок;
- Чистимо цибулю й ріжемо дрібними кубиками;
- Ставимо сковороду на газ, наливаємо масло і розігріваємо. Викладаються печінка з сердечками і обсмажуються;
- Потім засипаємо до субпродуктів нарізану цибулю. Все перемішуємо і смажимо. Все повинно тушкуватися приблизно 30 хвилин. Обов'язково закриваємо кришку;
- Після цього додаються вершки, все солиться і присмачується перцем. Якщо виникне необхідність, можна налити кип'яченої води. Потім закривається кришка і гаситься ще 5 хвилин;
- Готові печінку і сердечка відмінно поєднуються з макаронами, спагеті і будь кашею.
Печеня з сердечок з вершками
Готується спекотне близько 1 години 40 хвилин.
Будуть потрібні наступні продукти:
- Свіжі сердечка – 1 кг;
- 2 цибулини;
- Жирні вершки або сметана – 200 мл;
- Морква – 1 штука;
- Шампіньйони – 300 грам;
- 1 пучок зелені;
- Рослинно масло;
- Кухонна сіль – пів ст. ложки;
- Щіпка чорного меленого перцю.
Приготування:
- Субпродукт промиваємо і очищаємо від жиру і згустків крові;
- На плиту ставиться сковорідка, наливаємо трохи олії і розігріваємо. На розігріте масло викладаємо сердечка і смажимо 30 хвилин;
- Викладаємо їх в глибоку каструлю, солимо і перчимо;
- Цибулю і моркву чистимо і розрізаємо у вигляді невеликих кубиків. Печериці промиваємо та нарізаємо соломкою;
- Викладаємо овочі на розігріте масло і засмажуємо. Також їх солимо і перчимо. Смажити їх потрібно 20 хвилин;
- Потім засмажку з овочів викладаємо до сердечком, перемішувати не потрібно;
- Заливаємо туди вершки або сметану і ставимо на плиту тушкуватися. Всі тушкуватися 40-50 хвилин. В кінці спекотне посипається нарубаної зеленню;
- Готову печеню можна подавати з картоплею, макаронами. Гречаної і рисової кашею.
Курка в кефірі в духовці це хороший і швидкий рецепт для вечері.
Що ще можна приготувати на вечерю з курки, з чим подавати птицю і як корисно і смачно готувати м'ясо. Читайте прості рецепти з покроковими фото.
Як приготувати тушковані курячі стегна в мультиварці, просто, дієтичний рецепт.
Курячі сердечка з картоплею
Готується все близько1,5 години.
Для страви потрібні наступні продукти:
- Курячі серця – пів кілограма;
- Картопля – 1 кг;
- Цибуля — 200 грам;
- Сметана або вершки – 100 мл;
- Часник – пара зубчиків;
- Вода – 300 мл;
- Пучок петрушки;
- Рослинна олія;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Приготування:
- Готуємо потрошки, промиваємо і очищаємо від жиру, прожилок і згустків;
- Викладаємо сердечка на розігріте рослинне масло і смажимо їх 10 хвилин. Далі викладаємо їх в ємність з товстим дном;
- Очищаємо цибулю та нарізаємо у вигляді дрібних квадратиків. Ставимо сковороду на газ, наливаємо олію. У розігріте масло висипаємо шматочки цибулі і засмажуємо до готовності. Потім обсмажену цибулю висипаємо до сердечком;
- Чистимо картоплю, промиваємо і ріжемо кубиками. Засипаємо її в каструлю з іншими продуктами і наливаємо воду;
- Тушкується все на середньому вогні під закритою кришкою. Через півгодини потрібно посолити, поперчити і додати шматочки часнику;
- Через 10 хвилин додаємо туди сметану і вимикаємо вогонь;
- Картопля з сердечками настоюється на плиті 10 хвилин, і подається на стіл. Перед подачею все прикрашаємо зеленню.
Сердечка в клярі
Готується блюдо близько 40-50 хвилин.
Знадобляться наступні інгредієнти:
- Свіжі курячі серця – 400 грам;
- Рослинна олія;
- 3 штуки курячих яєць;
- Борошно – 100 грам;
- Трохи солі і чорного перцю.
Приготування:
- Субпродукт промиваємо, очищаємо від жиру і згустків;
- Розрізаємо сердечка уздовж, але не до кінця. Далі трохи відбиваємо їх;
- Після цього готуємо кляр. У глибокій мисці змішуємо яйця з борошном. Все добре збиваємо. Додаємо туди сіль і перець;
- На сковороду наливаємо масло і розігріваємо його на середньому вогні;
- Сердечка умочують в клярі і поміщаються у розігріте масло. Обсмажуємо до золотистого кольору.
Тушковані сердечка з капустою
Готуються вони приблизно 1 годину.
Перед приготуванням слід придбати наступні інгредієнти:
- Півкілограма субпродукту;
- 700 грам білокачанної капусти;
- Вода – 300 мл;
- Рослинна олія;
- Трохи солі і чорного перцю.
Приготування:
- Підготовлені і очищені сердечка викладаємо на розігріту олію і обсмажуємо 10-15 хвилин;
- Потім додаємо туди сіль і трохи чорного перцю;
- Невеликий вилок капусти необхідно нашаткувати у вигляді соломки;
- Засипаємо капусту до сердечком, заливаємо водою і закриваємо кришкою;
- Все тушкується до готовності капусти, приблизно 20 хвилин. Якщо виникне необхідність, можете додати солі і перцю.
Секрети приготування
- Гасити цей субпродукт можна не тільки у вершках або сметані. В якості соусу можна використовувати томат або кетчуп;
- Крім солі, перцю, часнику в курячі сердечка можна додавати чебрець, коріандр, авокадо, орегано, імбир. Ці приправи додадуть їм незвичайний і вельми вишуканий смак;
- Для того, щоб потрошкам надати соковитість і ніжність їх можна замочити в маринаді з оцту або соєвого соусу. Оцет або соєвий соус розвести з водою в пропорції 1:1 і викладаємо туди потрухи на півгодини;
Звичайно, як приготувати курячі сердечка, і з якими продуктами їх поєднувати — це вибір кожного. Але все ж цим продуктом можна з легкістю нагодувати всіх членів сім'ї і навіть гостей! Це дійсно смачний і корисний компонент, який можна приготувати з багатьма продуктами.