Як приготувати курячі сердечка в сметанному соусі
Не знаєте, що приготувати на вечерю? Борщ, каші і котлети вже набридли? Курячі сердечка, приготовані в сметанному соусі, — саме те, що вам потрібно. Багато хто з недовірою ставляться до цих потрухів, але варто хоч раз їх приготувати і думка кардинально зміниться.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сметана - | ½ Ст. |
масло пісне - | для смаження |
спеції та сіль - | за смаком |
сердечка курячі - | ½ Кг |
борошно - | 20 г |
цибулю - | 2 середні головки |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 165 Ккал |
- Перш ніж приступати до готування курячих сердечок в сметанному соусі, слід підготувати субпродукти. Для цього важливо відокремити від них зайвий жир і судини;
- Підготовлені продукти перекладаємо в друшляк і ретельно промиваємо під проточною водою, намагаючись позбавитися від згустків крові в них;
- Лушпиння зчищаємо з цибулин, які потім шаткуємо середнім кубиком;
- Сотейник розміщуємо на плиті і промазуємо його маслом;
- В нагрітий жир відправляємо підготовлені субпродукти і на сильному вогні обсмажуємо їх до випаровування вологи;
- Додаємо порізану цибулю, збавивши вогонь до мінімуму, заливаємо окропом, щоб покрило поверхню на 1 см, протушиваем близько ¾ години, не забувши закрити кришкою;
- Потім приправляємо і солимо, посипаємо борошном і добре вимішуємо суміш;
- Заправляємо приготоване блюдо сметаною, перемішуємо і протушиваем ще 5 хвилин.
Як приготувати курячі сердечка в сметанно-сирному соусі
- зубці часнику – 3 шт. невеликі;
- набір з кропу і петрушки – 50 г;
- сирок «Дружба» — 150 г;
- сердечка – 1 кг;
- велика цибулина;
- крохмаль – 20 г;
- прянощі, сіль;
- масло – 40 мл;
- сметана – 120 р.
Час: близько години.
Калорії: 177,9.
Перед початком готування варто підготувати необхідні компоненти. Курячі субпродукти очищаємо від судин і жиру, а потім ретельно промиваємо. Цибулину витягуємо з лушпиння. Очищений овоч рубаємо невеликим кубиком. Сирки і очищені часникові зубці натираємо на тертці. А зелень, попередньо промиту, шаткуємо.
Сковороду необхідно розмістити на сильному вогні і присмачити маслом. Викладаємо потрошки, посипаємо прянощами і солимо. Рясно перемішуючи, обсмажуємо близько 3 хвилин. Вогонь зменшуємо до мінімуму і хвилин 15 протушиваем під кришкою.
До напівготові субпродуктів відправляємо цибулю і продовжуємо гасіння ще ¼ години. Потім приєднуємо сметану, рубану зелень, крохмаль, терті сирки і часник, заливаємо водою (приблизно ½ склянки). Коли суміш завирує, кип'ятимо 5 хвилин.
Читайте як приготувати лазанью з макаронів — смачне блюдо, яке варто приготувати.
Візьміть на замітку рецепт вишуканого печива з йогурту — покрокові фото і підказки в нашій статті.
Читайте як приготувати ніжний десерт — торт «Пташине молоко» з манки з лимоном.
Курячі сердечка в сметані з картоплею
- цибулина – 2 головки;
- борошно – 30 г;
- сир – 120 г;
- олія для смаження – 30 мл;
- сердечка – 600 г;
- картопля великий – ½ кг;
- сіль, спеції;
- сметана – 1 ст.
Час: 75 хвилин.
Калорії: 149,9.
- При необхідності від нутрощів варто відокремити можливі судини і жирові оболонки;
- Перекладаємо субпродукти в друшляк, потім промиваємо і залишаємо стікати;
- Чистимо шкірку з картопляних бульб. Чисті овочі шаткуємо кубиками, співмірними з сердечками;
- Присмачену сковорідку олією ставимо на вогонь, і поки вона розжарюється, нарізаємо шматочками очищені цибульні головки;
- Подрібнену цибулю золотим на середньому вогні;
- Підготовлені потрошки обвалюємо в борошні й перекладаємо до напівготового луку;
- Обсмажуємо до тих пір, поки м'ясної компонент не знайде золотистість. Хвилин 5 вистачить;
- Засипаємо до суміші картопляні шматочки, усыпаем спеціями і заправляємо сметаною;
- Після рясного перемішування субстанції, перекладаємо її в глибокий лист або форму;
- 180°С — необхідна температура духовки, в яку відправляємо страву на ½ години;
- Подрібнюємо теркою сир, а потім усыпаем їм напівготову куховарство і ще хвилин 20 доготавливаем в духовій шафі.
Рецепт курячих сердечок в сметанному соусі в мультиварці
- борошно – 25 г;
- сіль;
- сметана – ¼ л;
- цибулина;
- масло – 20 г;
- сердечка (курячі) – ½ кг.
Час: 75 хвилин.
Калорії: 158,9.
- Очищаємо цибулину від лушпиння і шаткуємо овоч довільним способом;
- Встановлюємо режим «Випічка» і промазуємо маслом чашу мультиварки;
- До золотавості обсмажуємо цибулю і тим часом готуємо субпродукти: очищаємо від непотрібних частин і промиваємо;
- Відправляємо до золотистого овочу потрошки і продовжуємо обжарку, поки волога не випарується, хвилин 15 вистачить;
- Змінюємо режим «Гасіння», закорковуємо кришку і очікуємо ½ години;
- Усыпаем суміш борошном, присмачую сіллю і заливаємо сметаною;
- Рясно субстанцію вимішуємо і доготавливаем ще хвилин 10.
Курячі сердечка в сметані в духовці
- сметана – 200 г;
- цибуля – 2 головки;
- масло – 20 г;
- сердечка – ½ кг;
- спеції.
Час: 50 хвилин.
Калорії: 146,7.
- Субпродукти промиваємо, не забувши попередньо позбавити від жирових плівок і судин;
- Цибулини, очищені від лушпиння, шаткуємо невеликими кубиками;
- Форму для запікання промазуємо маслом, і підготовлені інгредієнти в неї перекладаємо;
- Перемішуємо субстанцію і, заливши сметаною і присмачивши спеціями, відправляємо в духовку на 40 хвилин, загострюючи його до 180°С.
Сердечка курячі, тушковані в сметані з грибами
- печериці – 400 г;
- цибуля – 150 г;
- сердечка (курячі) – 500 г;
- спеції;
- сметана – 1 ст.;
- масло.
Час: 45 хвилин.
Калорії: 106,9.
- Очищені і вимиті потрухи розрізаємо навпіл;
- Печериці промиваємо і шаткуємо такими ж шматочками за розміром;
- Рубаємо цибулю півкільцями і укладаємо його на сковороду, змащену маслом;
- Напівпрозорий овоч доповнюємо грибами і обсмажуємо до випаровування вологи;
- Приєднуємо субпродукти, вимішуємо і протушиваем хвилин 5;
- Присмачую обраними спеціями, заливаємо сметаною, додаємо близько 100 мл води;
- Ретельно вимішуємо і прибираємо вогонь на мінімум;
- Під кришкою тушкуємо близько ¼ години.
Поради кулінарів
- для приготування даного страви сметану можна використовувати будь жирності;
- якщо підлива виявилася занадто рідкою, варто додати трохи крохмалю або борошна для загущення;
- перед початком готування обов'язково варто очистити курячі субпродукти від можливого жиру і обрізати судини. Промивати слід ретельно, так як всередині потрухів можуть залишатися згустки крові;
- поки страва готується, не завадить тим часом сфабрикувати гарнір. До нього відмінно підходять як каші, так і варену картоплю.
Приємного апетиту!