Як приготувати суп із замороженого шпинату
Зазвичай суп з шпинату готують у літній період, коли немає недоліку в зелені. Але, незважаючи на це, його можна робити і в зимовий період, досить просто заморозити шпинат на зиму.
Суп із замороженого шпинату виходить дуже смачним, корисним. А як його зробити, можна дізнатися з кращих рецептів, про які ми поговоримо нижче.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
шпинат - | 100 грам |
картопля - | 4 бульби |
вода - | 1 літр |
морквина - | 1 шт. |
помідор - | 1 шт. |
солодкий перець - | 0,5 шт. |
рослинна олія - | трохи |
сіль - | за смаком |
перець мелений чорний - | ½ Ч. ложки |
вершки - | 50 мл |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 45 Ккал |
Схема готування:
- Наливаємо в каструлю воду, ставимо на вогонь розігріватися;
- Картоплю потрібно очистити від шкірки, ретельно промити. Нарізаємо очищені бульби кубиками;
- Розморожуємо Шпинат, шаткуємо невеликими шматочками;
- Після того як вода закипить, додаємо туди сіль, засипаємо картоплю, викладаємо зелень шпинату;
- Моркву миємо, чистимо від шкірки;
- Нарізаємо моркву соломкою або протираємо великої стружкою;
- Помідори промиваємо, нарізаємо їх кубиками;
- Поміщаємо на газ сковорідку, наливаємо масло і розігріваємо;
- Викладаємо в гаряче масло моркву, потім обсмажуємо близько 2 хвилин;
- Далі викладаємо до моркви помідори, перемішуємо і смажимо ще близько 5-7 хвилин;
- Тим часом перець очищаємо від насіння, одну половинку шаткуємо соломкою;
- Засипаємо перець до моркви з помідорами, перемішуємо. Обсмажуємо до золотавої скоринки перцю;
- Після цього перекладаємо зажарку в суп;
- Заливаємо в суп вершки, приправляємо меленим перцем, все перемішуємо і знімаємо з вогню.
Суп зі шпинатом замороженим і сочевицею
Компоненти для готування:
- сочевиця зелена велика – 1 склянка;
- 150 грам замороженого шпинату;
- цибулина – 1 штука;
- одні морквяний коренеплід;
- перець солодкий червоного кольору — ½ частину;
- селера – 1 стебло;
- часник – 1 зубчик;
- вода або м'ясний бульйон – 2000 мл;
- 60 грам томатів;
- сіль на свій смак;
- оливкова олія;
- пара пучок червоного і чорного меленого перцю, паприки.
Процедура приготування буде становити не менше 1 години, калорійність на 100 грам складе 38 ккал.
Процедура приготування:
- Першим ділом треба промити сочевицю прохолодною водою кілька разів, потім відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина;
- Цибулю очищаємо від лушпиння. Шаткуємо цибулину на дрібні кубики;
- Морквяний бульба споліскуємо, чистимо від шкірки. Протираємо її на тертці з крупною решіткою;
- Стебло селери промиваємо, шаткуємо ножем на дрібні шматочки;
- Перець промиваємо, очищаємо від насіння. Половинку нарізаємо соломкою;
- Зубчик часнику очистити, пропускаємо через прес;
- Наливаємо в каструлю воду або бульйон, ставимо на газ прогріватися;
- Тим часом на сковороду наливаємо оливкову олію, ставимо на вогонь і прогріваємо;
- В розпечене масло кладемо моркву, цибулю і часник. Все перемішуємо і обсмажуємо до прозорості цибулі;
- Засипаємо до овочів селера, перемішуємо і смажимо близько 3 хвилин;
- Після цього викладаємо засмажку в каструлю з бульйоном;
- Далі викладаємо сочевицю і соломку солодкого перцю;
- Прикриваємо кришкою, залишаємо тушкуватися на невеликому вогні протягом 40 хвилин;
- Шпинат потрібно розморозити, нашаткувати невеликими шматочками;
- Викладаємо шпинат за 15 хвилин до готовності супу;
- Всі приправляємо сіллю, перцем, паприкою. Проварюємо ще хвилин 5;
- Прибираємо суп з газу, наливаємо в тарілки і ставимо на стіл зі сметаною.
Суп-пюре зі шпинату замороженого з овочами
Продукти для приготування:
- вода – 300 мл;
- 3 кубики бульйону зі смаком курки;
- 300 грам замороженого шпинату;
- 200 грам замороженої цвітної капусти;
- 40 грам борошна;
- 2 великі ложки вершкового масла;
- 550 мл молока;
- щіпка приправ з часником;
- пшеничні сухарики – 5-6 штук;
- сіль на свій розсуд.
На готування піде приблизно 1 годину, калорійність – 33 ккал.
Як готувати:
- У каструлю підливаємо води і ставимо на плиту розігріватися;
- У гарячу воду викладаємо кубики, перемішуємо до повного розчинення;
- Як тільки бульйон закипить, викладаємо туди цвітну капусту;
- Потім викладаємо заморожений шпинат;
- В окрему ємність кладемо вершкове масло, ставимо на вогонь;
- Додаємо до масла борошно, все добре розтираємо;
- Далі заливаємо молоко, перемішуємо і прогріваємо до кипіння. Після закипання знімаємо з плити;
- Потім вливаємо молочну суміш в бульйон з овочами, проварюємо кілька хвилин;
- Додаємо в молочну суміш сіль, спеції і знімаємо з плити;
- У гарячому вигляді всі перемелюємо в блендері або за допомогою міксера до рівномірного стану;
- В результаті повинен вийти суп-пюре з овочів;
- Подавати потрібно з кількома скибочками сухариків.
Читайте як спекти пухкий бісквіт без яєць — проста випічка до чаю.
Спробуйте приготувати на сніданок біфштекс з яйцем. Рецепт тут.
Підбірка салатів з копченого стегенця рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.
Суп із замороженого шпинату з яйцем
Готувати будемо з наступних продуктів:
- 500 грам замороженого шпинату;
- 2 курячих яйця;
- часникові зубчики – 3-4 штуки;
- 3 ложки вершкового масла;
- щіпка меленого мускатного горіха;
- пара пучок чорного меленого перцю;
- сіль на свій розсуд.
Приготування займе близько 1 години, калорійність на 100 грам – 48 ккал.
Як потрібно робити:
- Часник слід очистити від шкірки. Очищені зубчики потрібно нарізати тонкими пластинками;
- В ємність, у якій буде варитися суп, викладаємо вершкове масло, кладемо все на вогонь і розтоплюємо;
- У розтоплене масло викладаємо часник, все перемішуємо і обсмажуємо;
- Шпинат нарізаємо невеликими шматочками;
- Через кілька хвилин викладаємо шпинат до часнику, все розмішуємо. Залишаємо тушкуватися близько 5 хвилин;
- Потім заливаємо воду. Води буде достатньо близько 1-1,5 літра. Кількість рідини залежить від густоти супу;
- Потім додаємо сіль, трохи мускатного горіха і пару щіпок чорного меленого перцю. Все добре перемішуємо;
- Курячі яйця розбиваємо, викладаємо в чашку і перемішуємо до однорідності;
- Після того як суп почне кипіти, заливаємо в нього повільно розмішані курячі яйця;
- Далі знову все розмішуємо, залишаємо варитися ще хвилин 5;
- Після цього знімаємо суп з плити, розливаємо по тарілках, подаємо на стіл разом з вершками.
Французький суп зі шпинатом замороженим і куркою
Елементи для готування:
- куряча грудка – 1 штука;
- шпинат заморожений – 100 грам;
- картопля – 5 бульб;
- 2 морквини;
- 50 грам рису;
- рослинна олія;
- трохи солі;
- щіпка чорного перцю;
- пів склянки вершків.
Процес приготування займе близько 1 години 15 хвилин, калорійність буде становити 75 ккал.
Процедура приготування:
- Куряче м'ясо слід добре промити в прохолодній воді;
- Викладаємо філе в каструлю;
- Морквину промиваємо, очищаємо від бруду і шкурки. Викладаємо моркву до курячої грудки, заливаємо водою;
- Ставимо каструлю на вогонь і залишаємо отвариваться;
- Після закипання з поверхні потрібно прибрати пінку, залишаємо варитися ще хвилин 10;
- Рис промиваємо в декількох водах;
- Викладаємо рис в бульйон з м'ясом, залишаємо отвариваться;
- Тим часом очищаємо картоплю від шкірки, добре промиваємо та нарізаємо кубиками;
- Засипаємо картоплю в каструлю до інших компонентів;
- Потім з ємності виймаємо моркву нарізаємо її кружечками чи квадратиками. Знову перекладаємо її в суп;
- Як тільки м'ясо буде готове, виймаємо його з ємності, обробляємо на шматочки і перекладаємо назад в суп;
- Заморожений шпинат промиваємо, можна нарізати на невеликі шматочки. Викладаємо шпинат в суп;
- Суп підсолюємо, перчимо;
- Через 2-3 хвилини заливаємо в суп вершки, перемішуємо;
- Всі проварюємо 2-3 хвилини і знімаємо з вогню;
- Накриваємо каструлю кришкою, залишаємо постояти хвилин 10-15;
- Потім розливаємо все по тарілках, подаємо на стіл із зеленню.
Кулінарні хитрості
- шпинату можна брати більше, варто враховувати, що при варінні він зменшується в розмірах. Чим більше його буде в бульйоні, тим краще;
- замість води для варіння можна використовувати будь-бульйон – яловичий, курячий. Якщо ні, то в суп можна додати пару курячих кубика;
- подавати суп слід зі сметаною. Сметана або вершки зробить смак набагато поживніший і насиченішим.
Суп із замороженого шпинату – це корисне блюдо, особливо в зимовий період, коли організм відчуває нестачу вітамінів. Тому якщо у вас в запасі є заморожений шпинат, обов'язково зробіть це блюдо. Незважаючи на просте приготування, дане частування завжди виходить відмінним, і навіть ті, хто не любить супи, оцінять його по достоїнству!