17 апрель 2019 1 073

Як приготувати суп із замороженого шпинату

Зазвичай суп з шпинату готують у літній період, коли немає недоліку в зелені. Але, незважаючи на це, його можна робити і в зимовий період, досить просто заморозити шпинат на зиму.

Суп із замороженого шпинату виходить дуже смачним, корисним. А як його зробити, можна дізнатися з кращих рецептів, про які ми поговоримо нижче.

Суп з шпинату замороженого: простий рецепт
Інгредієнти Кількість
шпинат - 100 грам
картопля - 4 бульби
вода - 1 літр
морквина - 1 шт.
помідор - 1 шт.
солодкий перець - 0,5 шт.
рослинна олія - трохи
сіль - за смаком
перець мелений чорний - ½ Ч. ложки
вершки - 50 мл
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 45 Ккал

Схема готування:

  1. Наливаємо в каструлю воду, ставимо на вогонь розігріватися;
  2. Картоплю потрібно очистити від шкірки, ретельно промити. Нарізаємо очищені бульби кубиками;
  3. Розморожуємо Шпинат, шаткуємо невеликими шматочками;
  4. Після того як вода закипить, додаємо туди сіль, засипаємо картоплю, викладаємо зелень шпинату;
  5. Моркву миємо, чистимо від шкірки;
  6. Нарізаємо моркву соломкою або протираємо великої стружкою;
  7. Помідори промиваємо, нарізаємо їх кубиками;
  8. Поміщаємо на газ сковорідку, наливаємо масло і розігріваємо;
  9. Викладаємо в гаряче масло моркву, потім обсмажуємо близько 2 хвилин;
  10. Далі викладаємо до моркви помідори, перемішуємо і смажимо ще близько 5-7 хвилин;
  11. Тим часом перець очищаємо від насіння, одну половинку шаткуємо соломкою;
  12. Засипаємо перець до моркви з помідорами, перемішуємо. Обсмажуємо до золотавої скоринки перцю;
  13. Після цього перекладаємо зажарку в суп;
  14. Заливаємо в суп вершки, приправляємо меленим перцем, все перемішуємо і знімаємо з вогню.

Суп зі шпинатом замороженим і сочевицею

Компоненти для готування:

  • сочевиця зелена велика – 1 склянка;
  • 150 грам замороженого шпинату;
  • цибулина – 1 штука;
  • одні морквяний коренеплід;
  • перець солодкий червоного кольору — ½ частину;
  • селера – 1 стебло;
  • часник – 1 зубчик;
  • вода або м'ясний бульйон – 2000 мл;
  • 60 грам томатів;
  • сіль на свій смак;
  • оливкова олія;
  • пара пучок червоного і чорного меленого перцю, паприки.

Процедура приготування буде становити не менше 1 години, калорійність на 100 грам складе 38 ккал.

Процедура приготування:

  1. Першим ділом треба промити сочевицю прохолодною водою кілька разів, потім відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина;
  2. Цибулю очищаємо від лушпиння. Шаткуємо цибулину на дрібні кубики;
  3. Морквяний бульба споліскуємо, чистимо від шкірки. Протираємо її на тертці з крупною решіткою;
  4. Стебло селери промиваємо, шаткуємо ножем на дрібні шматочки;
  5. Перець промиваємо, очищаємо від насіння. Половинку нарізаємо соломкою;
  6. Зубчик часнику очистити, пропускаємо через прес;
  7. Наливаємо в каструлю воду або бульйон, ставимо на газ прогріватися;
  8. Тим часом на сковороду наливаємо оливкову олію, ставимо на вогонь і прогріваємо;
  9. В розпечене масло кладемо моркву, цибулю і часник. Все перемішуємо і обсмажуємо до прозорості цибулі;
  10. Засипаємо до овочів селера, перемішуємо і смажимо близько 3 хвилин;
  11. Після цього викладаємо засмажку в каструлю з бульйоном;
  12. Далі викладаємо сочевицю і соломку солодкого перцю;
  13. Прикриваємо кришкою, залишаємо тушкуватися на невеликому вогні протягом 40 хвилин;
  14. Шпинат потрібно розморозити, нашаткувати невеликими шматочками;
  15. Викладаємо шпинат за 15 хвилин до готовності супу;
  16. Всі приправляємо сіллю, перцем, паприкою. Проварюємо ще хвилин 5;
  17. Прибираємо суп з газу, наливаємо в тарілки і ставимо на стіл зі сметаною.

Суп-пюре зі шпинату замороженого з овочами

Продукти для приготування:

  • вода – 300 мл;
  • 3 кубики бульйону зі смаком курки;
  • 300 грам замороженого шпинату;
  • 200 грам замороженої цвітної капусти;
  • 40 грам борошна;
  • 2 великі ложки вершкового масла;
  • 550 мл молока;
  • щіпка приправ з часником;
  • пшеничні сухарики – 5-6 штук;
  • сіль на свій розсуд.

На готування піде приблизно 1 годину, калорійність – 33 ккал.

Як готувати:

  1. У каструлю підливаємо води і ставимо на плиту розігріватися;
  2. У гарячу воду викладаємо кубики, перемішуємо до повного розчинення;
  3. Як тільки бульйон закипить, викладаємо туди цвітну капусту;
  4. Потім викладаємо заморожений шпинат;
  5. В окрему ємність кладемо вершкове масло, ставимо на вогонь;
  6. Додаємо до масла борошно, все добре розтираємо;
  7. Далі заливаємо молоко, перемішуємо і прогріваємо до кипіння. Після закипання знімаємо з плити;
  8. Потім вливаємо молочну суміш в бульйон з овочами, проварюємо кілька хвилин;
  9. Додаємо в молочну суміш сіль, спеції і знімаємо з плити;
  10. У гарячому вигляді всі перемелюємо в блендері або за допомогою міксера до рівномірного стану;
  11. В результаті повинен вийти суп-пюре з овочів;
  12. Подавати потрібно з кількома скибочками сухариків.

Читайте як спекти пухкий бісквіт без яєць — проста випічка до чаю.

Спробуйте приготувати на сніданок біфштекс з яйцем. Рецепт тут.

Підбірка салатів з копченого стегенця рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.

Суп із замороженого шпинату з яйцем

Готувати будемо з наступних продуктів:

  • 500 грам замороженого шпинату;
  • 2 курячих яйця;
  • часникові зубчики – 3-4 штуки;
  • 3 ложки вершкового масла;
  • щіпка меленого мускатного горіха;
  • пара пучок чорного меленого перцю;
  • сіль на свій розсуд.

Приготування займе близько 1 години, калорійність на 100 грам – 48 ккал.

Як потрібно робити:

  1. Часник слід очистити від шкірки. Очищені зубчики потрібно нарізати тонкими пластинками;
  2. В ємність, у якій буде варитися суп, викладаємо вершкове масло, кладемо все на вогонь і розтоплюємо;
  3. У розтоплене масло викладаємо часник, все перемішуємо і обсмажуємо;
  4. Шпинат нарізаємо невеликими шматочками;
  5. Через кілька хвилин викладаємо шпинат до часнику, все розмішуємо. Залишаємо тушкуватися близько 5 хвилин;
  6. Потім заливаємо воду. Води буде достатньо близько 1-1,5 літра. Кількість рідини залежить від густоти супу;
  7. Потім додаємо сіль, трохи мускатного горіха і пару щіпок чорного меленого перцю. Все добре перемішуємо;
  8. Курячі яйця розбиваємо, викладаємо в чашку і перемішуємо до однорідності;
  9. Після того як суп почне кипіти, заливаємо в нього повільно розмішані курячі яйця;
  10. Далі знову все розмішуємо, залишаємо варитися ще хвилин 5;
  11. Після цього знімаємо суп з плити, розливаємо по тарілках, подаємо на стіл разом з вершками.

Французький суп зі шпинатом замороженим і куркою

Елементи для готування:

  • куряча грудка – 1 штука;
  • шпинат заморожений – 100 грам;
  • картопля – 5 бульб;
  • 2 морквини;
  • 50 грам рису;
  • рослинна олія;
  • трохи солі;
  • щіпка чорного перцю;
  • пів склянки вершків.

Процес приготування займе близько 1 години 15 хвилин, калорійність буде становити 75 ккал.

Процедура приготування:

  1. Куряче м'ясо слід добре промити в прохолодній воді;
  2. Викладаємо філе в каструлю;
  3. Морквину промиваємо, очищаємо від бруду і шкурки. Викладаємо моркву до курячої грудки, заливаємо водою;
  4. Ставимо каструлю на вогонь і залишаємо отвариваться;
  5. Після закипання з поверхні потрібно прибрати пінку, залишаємо варитися ще хвилин 10;
  6. Рис промиваємо в декількох водах;
  7. Викладаємо рис в бульйон з м'ясом, залишаємо отвариваться;
  8. Тим часом очищаємо картоплю від шкірки, добре промиваємо та нарізаємо кубиками;
  9. Засипаємо картоплю в каструлю до інших компонентів;
  10. Потім з ємності виймаємо моркву нарізаємо її кружечками чи квадратиками. Знову перекладаємо її в суп;
  11. Як тільки м'ясо буде готове, виймаємо його з ємності, обробляємо на шматочки і перекладаємо назад в суп;
  12. Заморожений шпинат промиваємо, можна нарізати на невеликі шматочки. Викладаємо шпинат в суп;
  13. Суп підсолюємо, перчимо;
  14. Через 2-3 хвилини заливаємо в суп вершки, перемішуємо;
  15. Всі проварюємо 2-3 хвилини і знімаємо з вогню;
  16. Накриваємо каструлю кришкою, залишаємо постояти хвилин 10-15;
  17. Потім розливаємо все по тарілках, подаємо на стіл із зеленню.

Кулінарні хитрості

  • шпинату можна брати більше, варто враховувати, що при варінні він зменшується в розмірах. Чим більше його буде в бульйоні, тим краще;
  • замість води для варіння можна використовувати будь-бульйон – яловичий, курячий. Якщо ні, то в суп можна додати пару курячих кубика;
  • подавати суп слід зі сметаною. Сметана або вершки зробить смак набагато поживніший і насиченішим.

Суп із замороженого шпинату – це корисне блюдо, особливо в зимовий період, коли організм відчуває нестачу вітамінів. Тому якщо у вас в запасі є заморожений шпинат, обов'язково зробіть це блюдо. Незважаючи на просте приготування, дане частування завжди виходить відмінним, і навіть ті, хто не любить супи, оцінять його по достоїнству!

Що ще почитати: