Як смачно приготувати коктейль зі шпинату
Коктейль з шпинату – це освіжаючий напій, який володіє високою корисністю. У ньому міститься максимальний рівень корисних речовин і вітамінів. Крім цього, цей напій можна пити під час дієтичного раціону і в період розвантажувальних днів.
Готується він просто і легко, для готування не потрібно високих знань в області кулінарії і понад здібностей. Його може зробити кожен. Але для початку варто ознайомитися з корисними якостями цих напоїв.
Чим корисні коктейлі з шпинату
Крім заліза, в склад входять і інші, не менш корисні складові:
- Мінерали кальцію, магнію, натрію, фосфору, міді, цинку, марганцю і селену;
- Вітамін А – ретинол і провітамін А – бета-каротин;
- Багато аскорбінової кислоти;
- Вітамін До – філохінон;
- Вітаміни, що входять до групи В – В1 (тіамін), В2 (рибофлавін), В3 (ніацин), В5 (пантотенова кислота), В9 (фолієва кислота);
- Вітамін Е – токоферол;
- А також холін і біотин.
Якщо кожен день пити коктейлі, то можна домогтися наступних результатів:
- Нормалізується робота травної системи;
- Шпинат надає хороший вплив на стан зубів і позбавляє від пародонтозу;
- Виведуться з організму всі шкідливі речовини і шлаки;
- Речовини овоча відновлюють зір, покращують стан слизової оболонки і сітківки очей;
- Антиоксиданти і хлорофіл захистять від злоякісних пухлин, а також зупинять старіння, розгладять шкіру, наповнять здоров'ям нігті і волосся.
Салат з вареного буряка з часником, з чорносливом, з морквою та іншими овочами і фруктами.
Ви думаєте, що ви знаєте, як зробити грінки з білого хліба? Прочитайте нашу статтю і ви зрозумієте, що це не так просто.
За нашим покроковим фото приготувати по-кавказьки гострий, пряний суп харчо приготувати не так складно. Рецепти тут.
Поради щодо вживання коктейлів з шпинату
Перед тим як почати готувати цей цілющий напій, потрібно ознайомитися з правилами його вживання:
- Перш ніж почати пити напої з шпинату, необхідно проконсультуватися з лікарем. Фахівець зможе підказати чи будуть вони корисні, і в яких кількостях варто їх пити для профілактики тієї чи іншої хвороби;
- Для загального зміцнення здоров'я потрібно пити не більше 200 мл шпинатового коктейлю на добу;
- Не можна коктейль розбавляти мінеральної або звичайною водою. У такому вигляді у шпинату втрачаються всі корисні властивості;
- Якщо у вас знижена кислотність шлункового середовища, то напій потрібно пити за 30 хвилин до їжі, якщо підвищена, то через годину після щільного обіду або сніданку.
Рецепти коктейлів зі шпинатом
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
шпинату - | пучок |
банана - | 1 шт. |
натурального меду - | 1 шт. |
апельсинового соку - | стакан |
Час приготування: 5 хвилин | Калорійність на 100 грам: 30 Ккал |
Приступаємо до готування:
Банан потрібно очистити і помістити в морозилку на годину, він повинен трохи під морозитися;
Листя шпинату обполіскуємо прохолодною водою і кладемо в чашку блендера;
Очищений банан виймаємо з морозилки, розрізаємо на середні частини і кладемо до шпинату;
Додаємо ложечку натурального меду і заливаємо стакан апельсинового соку. Бажано використовувати сік зі свіжих апельсинів;
Потім все подрібнюємо блендером до однорідного стану;
Готовий коктейль наливаємо у склянку і насолоджуємося.
З імбиром
Що потрібно:
- Пучок шпинату;
- Одне зелене яблуко;
- Один свіжий огірок;
- Трохи свіжого імбиру;
- Один лайм;
- Трохи меду;
- Стакан апельсинового або грейпфрутового соку.
Скільки готувати 10 хвилин.
Калорійність – 28.
Як робити:
- Промити яблуко, огірок і імбир. Всі компоненти очищаємо від шкірки;
- Розрізати на невеликі шматочки і помістити в чашку блендера;
- Промиваємо шпинат і кладемо в блендер до інших компонентів;
- Всі перемелюємо до однорідності;
- Заливаємо сік, вичавлюємо сік з лайму, додаємо мед і змішуємо;
- Готовий напій розливаємо по склянках.
Коктейль від застуди та авітамінозу
Складові компоненти:
- Одна морквина;
- Пучок шпинату;
- Трохи листя кульбаби.
Скільки готувати 10 хвилин.
Калорійність – 25.
Як готувати:
- Очищаємо моркву, промиваємо і видавлюємо соковижималкою з неї сік;
- Потім віджимаємо сік з листя кульбаби і шпинату;
- Змішуємо сік моркви, кульбаби і шпинату в пропорціях – 10:3:3;
- Готовий напій слід пити під час застуди, до 500 мл у день.
Смузі зі шпинатом і ківі
Потрібно наступне:
- 5 штук ківі;
- Великий пучок шпинату;
- 2 зелених яблука;
- Половина лайма;
- 3 огірка.
Скільки готувати 10 хвилин.
Калорійність – 32.
Готування:
- Яблука і огірки викладаємо в соковижималку і вичавлюємо з нього сік;
- Ківі очистити від шкірки і зрізаємо плодоніжку, знадобиться тільки м'якоть;
- Лайм розрізаємо на дві частини і з однієї половини вичавлюємо сік;
- Потім в чашку блендера заливаємо сік огірка, яблука, лайма, кладемо м'якоть ківі і листя шпинату;
- Всі перемелюємо до однорідного стану;
- Готове смузі розливаємо по склянках.
Коктейль з брокколі і фруктами
Потрібно наступне:
- Одна морквина;
- Суцвіття брокколі – 1 штука;
- Одна груша;
- 2 апельсина;
- 2 пучка шпинату;
- Стакан апельсинового соку.
Скільки готувати 10 хвилин.
Калорійність – 28.
Як готувати:
- Моркву очистити, промити й нарізати невеликими скибочками. Викладаємо в чашу блендера;
- Грушу очистити від шкірки і розетки з насінням, викладаємо до моркви;
- Чистимо апельсини, розрізаємо і кладемо в чашку блендера до інших компонентів. Туди кладемо промитий шпинат і суцвіття брокколі;
- Заливаємо все склянкою апельсинового соку;
- Подрібнюємо блендером до однорідності;
- Готовий коктейль розливаємо по склянках.
Кому протипоказані такі коктейлі
З-за того, що в шпинаті міститься щавлева кислота, він не рекомендується людям із хворобами шлунку й кишечнику, а саме – гастрити з підвищеною кислотністю, виразка шлунка і дванадцятипалої кишки, панкреатит.
Також зелень може викликати утворення каменів, тому її слід виключити зі свого меню людям, у яких є желчнокаменные, сечокам'яні захворювання і нефрит.
Небажано вживати шпинат при подагрі та захворюваннях печінки.
При вагітності зелень може викликати сильну печію з-за своєї підвищеної кислотності, тому в цей період її вживання найкраще виключити.
Коктейлі з шпинату, приготовані за запропонованими рецептами, освіжать ваш організм під час літньої спеки. Крім цього, в них можна додавати різні фрукти і овочі, які додадуть напою пікантний смак і приємний аромат. Головне — не забувати про правила вживання цих коктейлів і, звичайно, про протипоказання.
Приємного апетиту!